Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonera ei pura käytettyjen puhelinten SIM-lukkoa ilman alkuperäisen omistajan lupaa (päivitetty)

16
Manu Pitkänen

Sonera ei pura käytettyjen puhelinten SIM-lukkoa ilman alkuperäisen omistajan lupaa (päivitetty)
Matkapuhelinoperaattori Soneran tukifoorumille on viime viikolla ilmestynyt mielenkiintoinen viestiketju, jossa pohditaan käytetyn iPhonen SIM-lukituksen poistoa määräaikaisen sopimuskauden umpeutumisen jälkeen.

Viestiketjun on aloittanut nimimerkillä Stenu kirjoittava henkilö. Hän kertoo aloitusviestissä, että osti kaksi vuotta sitten SIM-lukitun iPhonen käytettynä, minkä hän tiesi toimivan sopimuskauden loppuun saakka ainoastaan Soneran verkossa. Nyt sopimuskauden umpeuduttua hän on yrittänyt saada Soneraa purkamaan puhelimen SIM-lukituksen, mutta tuloksetta. Ennen ketjun aloittamista Stenu oli yhteydessä TeliaSoneran (jonka liittymä hänellä on) asiakaspalveluun ja yritti hoitaa asiaansa sitä kautta. TeliaSoneran mukaan Stenu ei kuitenkaan ole puhelimensa laillinen omistaja, joten he eivät voi tehda asialle mitään.

Soneran asiakaspalvelun viestiketjuun lähettämän vastauksen mukaan he eivät voi purkaa lukitusta, koska lukituksen purkua pyytävä henkilö ei ole heidän alkuperäinen asiakkaansa. Sonera suostuu purkamaan lukituksen vain jos alkuperäinen omistaja sitä pyytää. Soneran verkkosivuilla kuitenkin todettiin seuraavaa:iPhonen SIM-lukitus puretaan automaattisesti kytkylaitteen sopimuskauden päätyttyä. SIM-kortin vaihtuessa iPhone on aktivoitava uudelleen iTunes-ohjelmalla. Ohjeita saat Omilta Sivuilta Liittymänhallinnasta sekä asiakaspalvelusta.Asiakaspalvelun mukaan iPhonea koskeva tieto on esitetty "hieman" virheellisesti. Soneran mukaan "'Automaattisesti' sanalla tarkoitetaan sitä, että vapautamme lukituksen asiakaspalvelusta käsin." Sonera ei aio kantaa vastuuta virheellisen tiedon levittämisestä ja asiakkaidensa harhauttamisesta. iPhonea koskeva teksti on nyt päivitetty totuudenmukaisemmaksi.

Asia ei ole edennyt viestiketjussa, joten Stenu on vienyt asian kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi.

Päivitys. Kiistan osapuolet ovat nyt päässeet sopuun ja Sonera on poistanut Stenun puhelimen SIM-lukituksen.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

Anonyymi käyttäjä
jukkispukkis (vahvistamaton)

1

Aikoinaan kävin saman rumban käytettynä ostamani Soneran sim-lukitun puhelimen kanssa. Sonera ei tullut missään vaiheessa vastaan, vaan minun oli itse etsittävä tuo myyjä (kaupat tehty puolitoista vuotta takaperin) ja pyydettävä häntä olemaan yhteydessä myyjäliikkeeseen.

No, homma selvisi, mutta samalla Sonera varmisti myös sen etten aio olla enää missään tekemisissä näin asiakaspalveluhenkisen tahon kanssa. Kilpailevalla operaattorilla homma on toiminut ystävällisesti ja joustavasti, kun aikoinaan Sonerasta pääsin eroon.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

2

V.... soneran pellet. Tämä ainakin vahvisti nyt sen että lähti tästä suvusta kaikki soneran liittymät vaihtoon. Asiaa on mietitty jo jonkun aikaa. Soneran asiakaspalvelu on aivan luokattoman huonoa ollut jo vuosia,joka asiasta saa tapella monta viikkoo ja joka viranomaisen kanssa. Toiseksi soneran verkko on aina tukossa tai muuten vaan todella hidas esim Elisan verkkoon verrattuna (ei ehkä koko suomessa). Sama homma laajakaistan kanssa,vaihdoin Tampereen puhelimen liittymään (24/1M sama kun soneralta). Nopeus nousi down +40% ja up +20%. Ei muuta kun kaikki kerään kavereita ja tuttuja vaihtaan soneralta pois.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Sonera on kaikista paskin ja kallein kaikin puolin. On aina ollut ja tulee olemaan. Itse tein virheen kun iPhonen takia hommasin soneran liittymän. Onneksi kohta loppuu soppari ja pääsen siitä eroon. Nykyisin omistan lukottoman iPhonen joten soneraan ei ole mitään aikomusta koskaan palata.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

5

Nyt olis sit 25 kpl puhelin liittymiä ja 18 kpl laajakaista liittymiä vaihdettu toiselle operaattorille. Ei muutakun muutkin puhuttaan sukulaisia ja tuttuja.

Vastaa
jonzcu
jonzcu

6

Soneran liittymä menikin jo jokin aika sitten vaihtoon. Nettiliittymää ei Soneralta tänne päin Suomea kukaan selväjärkinen vielä tähän päivään mennessä olekaan ottanut...

Vastaa
Bodomed
Bodomed

7

Sama homma oli itsellä, kun piti myydä Soneralta otettu Nokia N93 ME aikoinaan. Eivät meinanneet tulla mitenkään vastaan. En ole sen jälkeen edes harkinnut soneraa. Muilla tuo on onnistunut muitta mukisematta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Eerii (vahvistamaton)

10

@8

Sama asia ollut tiedossa jo niin kauan kuin kytkypuhelimia myyty suomessa. Samaa shittiä ne muut operaattorit on.

Vastaa
JokinPaha
JokinPaha

13

Eipä ole ollut onneksi mitään tekemistä kysesisen Särinän kanssa vuosiin aikaisempien muiluutuksiensa vuoksi. Esim. irtisanoivat yksipuoleisesti toisen operaattorin laajakaista liittymän. Luulin että ovat keräämässä kupareita pois mutta ei ole viiteen vuoteen tätä tapahtunut. Sen jälkeen vaihtui vanhempien Soneran lankapuhelinliittymä Saunalahden gsm:n eikä ole Soneraa ikävä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Makkkke (vahvistamaton)

14

Tulipa vaan mieleen, että millä ihmeellä puhelimesta käsin pystytään toteamaan varmaksi että asiakas on ostanut puhelimen laillisesti eikä esimerkiksi varastanut sitä? Asiakkaan etuahan tässä valvotaan, toki myö Soneran omaa siinä, että mielelläänhän Sonera asiakkaansa pitää, eikä siksi avaa operaattorilukituksia automaattisesti. En tosin tiedä olisikose mahdollistakaan. En usko. Muutenkin aika mielenkiintoista tekstiä koskien Soneran asiakaspalvelua joka kuitenkin valittiin viime vuonna Suomen parhaaksi! Itsellä on huonoja kokemuksia kyllä niin Saunalahden kuin DNA:nkin suunnasta, mutta eipä Soneralta. DNA:lta yritettiin viime vuonna tehdä omistussuhteen muutosta ja nyt melkein vuotta myöhemmin asia ei ole edelleenkään edennyt ja koitappa olla Saunalahdelle yhteydessä. Mistä löytyy edes numero?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joo-o (vahvistamaton)

16

Sellasta se on Särinan kans.... ei muuta ollut aikanaan ku vaivaa ja kalliit puhelut.

Saunalahden asiakaspalvelun numeron etsiminen kannattaa varmaan aloittaa Saunalahden kotisivuilta... Muistaakseni löytyy myös laskuista numerot.

http://saunalahti.fi/yhteydet.php - Löytyi kahdessa sekunnissa etusivun alalaidasta linkki Yhteystiedot.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja