Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonera automatisoi iPhonen SIM-lukon purun

11
Manu Pitkänen

Sonera automatisoi iPhonen SIM-lukon purun
Uutisoimme eilen Soneran keskustelufoorumilla käydystä keskustelusta, jossa Jan "Stenu" Stenberg ihmetteli miksei Sonera suostu purkamaan käytetynä ostetun iPhonen operaattorilukitusta, vaikka puhelimen määräaikainen sopimuskausi on kulunut umpeen. Sonera on nyt ilmoittanut automatisoivansa iPhone-puhelinten SIM-lukon purun.

Sonera ilmoitti alun perin omilla verkkosivuillaan, että SIM-lukittujen iPhone-puhelimien lukitus purkautuu automaattisesti kun kytkylaitteen sopimuskausi päättyy. Keskustelun edetessä kävi ilmeiseksi, että tieto oli virheellinen ja purkuun tarvitaan asiakaspalvelusta saatava koodi, jonka Sonera voi luovuttaa ainoastaan alkuperäiselle asiakkaalleen. Alkuperäisasiakkaan kanssa solmittu sopimus kieltää tietojen välittämisen kolmansille osapuolille.Koska Stenberg oli ostanut puhelimen käytettynä, eikä hänellä ollut alkuperäisomistajan yhteystietoja, niin hänen oli mahdotonta käyttää puhelintaan toisen operaattorin verkossa.

Tieto tapauksesta leivisi nopeasti sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa. Asiasta heränneen julkisen ihmettelyn vuoksi Sonera taipui purkamaan Stenbergin operaattorilukituksen ja on ilmoittanut muuttavansa toimintamallejaan.

Sonera on ymmärtänyt kuinka hankalaa käytetyn iPhonen omistaminen on heidän toimintamallinsa vuoksi. Sen vuoksi Sonera aikoo muuttaa puhelimen lukituksen purun automaattiseksi, jolloin riittää että puhelimen kytkee iTunes-ohjelmistoon. Toimintamalli muuttuu ensi viikosta lähtien.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

1

Mitä tästä opimme? Jos Soneralta haluaa saada palvelua, kannattaa suoraan ottaa yhteys iltapäivälehtiin ja tehdä jutusta facebook-ilmiö. Muuten ei Soneraa kiinnosta asiakas pätkän vertaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
filof88 (vahvistamaton)

2

Ensi kerralla kannattaa käydä se Iphone hakemassa Elisalta. Halvemmallakin vielä saat. Ei tasan tarkkaan ole yksikään puhelin operaattorilukittu, toisinkuin näillä muilla firmoilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
täh (vahvistamaton)

3

Mikä koodi tarvitaan? Itse avasin iPhoneni niin että soiin 0200-17000 ja pyysin avauksen -> he sanoivat että ok, aukeaa kun isket iTunesiin ens kerralla kiinni.. pitäisi kait koittaa aukeeko :)

Vastaa
Spaddu86
Spaddu86

5

@3
Joo ei soneralta mitään koodeja tule iphonen purkua varten.

Itsekkin ihmettelin kun ei lähtenyt sim-lukko automaattisesti pois vaikka niin luki, mutta ajattelin että tämä taas vain jotain soneran omaa osaamattomuuttaan.
Tietenkin soittamalla asiakaspalveluun sitten sieltä joku otti varmaan täpän jostakin pois ja oli lukko pois kun tölväsi itunesiin.

Soneran "Omat sivut" altakin taisi löytyä joku "klikkaa tästä purkaaksesi SIM-lukitus" mutta eihän se iPhonella toiminut eikä taitanut olla edes mitään mainintaa että ei toimi iPhonella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
S.Y (vahvistamaton)

6

Filof88,

Elisalla on ainakin nettitikut lukittu firmalle personoidussa käyttöohjelmassa. Nettitikkuun ympätty yhteysohjelma toimii vain Elisan (sekä varmaan Sauniksen) liittymien kanssa, muiden kanssa se kieltäytyy toimimasta. Ajurit taas ovat tavanomaista Nokian paskaa (en suosittele CS17:sta) ja Windows osaa käytellä tikkua, kunhan yhteysohjelmaan ensin syöttää pin-koodin (jos asetettu).

Soneran Huawei tuli valmistajan perusohjelmilla.

Vastaa
teppoI
teppoI

7

@3, 5

"Soneran kautta hankitun kytkylaitteen SIM-lukon purkukoodi ja lukituksen purkuohje löytyvät Omilta Sivuilta Liittymänhallinnasta. Koodi näkyy vain niillä asiakkailla, joilla on ollut kytkylaite ja jonka sopimuskausi on päättynyt. Purkukoodin saat sopimuskauden päätyttyä myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. "
http://www5.sonera.fi/ohjeet/SIM-lukituksen_purku

Sonera ei ainakaa erikseen mainitse, etteikö lukkoa voisi avata purkukoodin avulla iPhonessakin.

Vastaa
Spaddu86
Spaddu86

8

@7

Eihän se mainitsekkaan missään joka tuossa mättää sen lisäksi että piti olla myös automaattinen.

Koodia ei lähetetä, eikä myöskään antanut kun soitti asiakaspalveluun vaan siellä ne jotain sääti ja sano että kytke itunesiin.

Ja jos oikein muistan niin tuon sivun kautta ei päässyt "Jatka" kohdasta eteenpäin, ilmoitti vain että ota yhteyttä asiakaspalveluun joka oli ainut tapa saada lukko pois.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Makkkke (vahvistamaton)

9

@8

Mikä sulla on ongelma täämän asian kanssa? Puhelin pitää purkaa ja käsittääkseni se on Soneran ja Applen välisissä sopimuksissa siten että avauspyyntö tehdään aspan järjestelmän kautta suoraan Applelle, josta avaus tapahtuu, tai vaihtoehtoisesti omien sivujen kautta. MItään koodiahan tuossa ei missään vaiheessa jaeta, se liittyy Nokialaisten ja Samsungien purkamisiin.

Vastaa
Spaddu86
Spaddu86

10

@9

Ei omalla kohdalla ongelmaa, hyvin se sim-lukon purkaminen onnistui kun soitti aspaan.

Mutta huonosti Sonera tuon informoinut, kun lukee että automaattisesti purkaantuis tai että tulisi koodi jolla voi purkaa ilmeisesti tuon omat sivut kautta. Mutta kun mikään näistä ei pidä paikkaansa iPhonen kohdalla eikä missään mainintaa tästä.

Vastaa
perhana
perhana

11

nyt menee täysin offtopicin puolelle, mutta nauratti niin makeasti televisiossa pyörivän soneran mainoksen ristiriita että pakko avautua... eli mainoksessa hehkutetaan sitä kuinka ulkomailla puheluun vastaaminen on ollut lähes mahdotonta kalliin hinnan takia, ja tätä tehostetaan esittämällä kuinka sälli ETELÄN lomakohteessa kauhistuu soivaa puhelintaan, ja sitten kehaistaan kuinka tästä eteenpäin soneran verkossa pohjoismaissa ja baltiassa vastaaminen on ilmaista, mutta, kuinkas monta ETELÄN lomakohdetta löytyy pohjoismaista tai baltiasta, eli kuinka tämä nyt lohduttaa sitä mainoksen etelänlomalla puhelimeen vastaavaa sälliä? LOL

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja