Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Applelle: Näyttäkää meille iPhone 5, niin emme kopioi sitä

52
Petteri Pyyny

Samsung Applelle: Näyttäkää meille iPhone 5, niin emme kopioi sitä
Hieman koomisia piirteitä jo alunalkaenkin sisältänyt oikeustaistelu Applen ja Samsungin välillä on edennyt jo kunnon oikeussalifarssin tasolle. Samsung vaatii yhdysvaltalaisessa oikeusistuimessa Applea paljastamaan Samsungille tulevien iPhone ja iPad -mallien ulkonäöt ja tuotteiden tulevat myyntipakkaukset.

Koko prosessi lähti liikenteeseen tämän vuoden huhtikuussa, kun Apple haastoi Samsungin oikeuteen, väittäen Samsung Galaxy S -mallin kopioivan Applen iPhone -sarjan teknisiä ominaisuuksia ja ulkonäköä. Monet kuluttajatkin kyseenalaistivat oikeusjutun -- ihmettelyn aiheena oli etenkin se, voiko kosketusnäyttöpuhelin ilman fyysistä näppäimistöä oikeastaan olla mitään muuta kuin suorakaiteen muotoinen näyttö, kuten sekä Galaxy S ja iPhone ovat.
Samsung, luonnollisesti, vastasi haasteeseen alan yleisen käytännön mukaan ja haastoi puolestaan Applen oikeuteen 10 omistamansa patentin loukkaamisesta, jotka liittyvät mm. virransäästöön ja 3G-yhteyksiin.

Uusimmalla oikeushaasteella Samsung siis vaatii Applea paljastamaan tulevan älypuhelimensa ja tablettinsa ulkonäön sekä tulevat myyntipakkaukset, jotta Samsung voi jatkossa välttää Applen tuotteiden ulkonäön kopiointia omissa tuotteissaan.


(kuva: This is my next)

Mielenkiintoisinta koko sopassa lienee se, että Samsung on yksi tärkeimmistä Applen alihankkijoista ja valmistaa useita komponentteja mm. iPhone ja iPad -malleihin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (52)

Anonyymi käyttäjä
astiasto (vahvistamaton)

3

Artikkelista puuttuu täysin maininta että Apple vaati samantapaista tekoa Samsungilta muutama viikko takaperin.

Vastaa
Malboro
Malboro

4

@3 Ei se ihan noin mene :). Appel vaatii nähtäväksi niitä, mitkä samsung on jo pitkälti kaikki julkaissut.

Ja pieni huomautus vielä, että ei itse Samsung tai apple näe mitään vaan niiden lakimiehet.

Vastaa
ep_
ep_

5

Hyvä Samsung!

Ja niin kuin uutisjutussa mainittiin että puhelin ei voi olla kuin suorakaiteen muotoinen näyttö niin näinhän se on. Verratkaa mitä tahansa Nokian kosketusnäyttöä (ilman fyysistä näppäimistöä), HTC:n puhelinta, Motorolan puhelinta, LG:n puhelinta, Samsungin puhelinta ja iPhoneja niin kaikkihan ne on suorakaiteen muotoisia ja niissä on näytön alla on 1-4 näppäintä eli muistuttavat enemmän tai vähemmän iPhonea (Tietenkin SGS näyttää kyllä melko paljon iPhonelta). Miksi Apple ei nakkele haasteita muille valmistajille "iPhonien kopioinnista".

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

6

@5 ei millään pahalla mutta kyllä täytyy olla aika sokea ja kieltää todellinen maailma jos väittää tosissaan ettei sgs ole iphonen kopio. Se on sitä muodoltaan ja käyttiksen ulkonäöltään. Kaikki kuvakkeet niiden koot, muodot, sijoittelu ja ikonit niissä! Kopio se on ei siitä mihinkään pääse!

Vastaa
jkij
jkij

7

Nokia taitaa olla ainoa valmistaja jolta tulee muutakin kuin tylsiä harmaita kaukosäätimiä.(Oikealla olevasta listasta kyllä huomaa) Samsung kopioi Ui:ta myöten kaiken joiltain muilta valmistajilta. tällä kertaa Applelta vaikka rumia ovat nekin.

Vastaa
Ilborg
Ilborg

8

Yleinen ongelma näissä tahtoo olla että luonnollisin ratkaisu on yleensä patentoitu, tai sitten niin kuin tässä, niin joku muu on tehnyt sen jo, ja syytetään plagioinnista.

Kosketusnäytöllä olevan puhelimen muoto on nykyisellään aika rajoittunut, sillä esimerkiksi käyriä näyttöjä ei käsittääkseni valmisteta, ainakaan kuluttajahinnoilla, sekä näytön on oltava mahdollisimman iso älypuhelimessa. Tästä äkkiseltään kun laskee, niin ei noissa kovin paljoa muotoilumahdollisuuksia enää jää. Materiaalit ja värit jäävät pääosin jäljelle, jos ei halua jotain turhia teräviä kulmia, paksuutta tai muuta vastaavaa jostain syystä lisäillä.

Käyttiksestä en itse tiedä mitään kun en ole applea enkä uudempia samsungeja hirveästi nähnyt (itsellä vielä i5700 taskussa modatulla firmiksellä). Siinäkin aika paljon samaa ongelmaa, eli luonnollinen tapa tehdä käyttis helppokäyttöiseksi on käytännössä jo tehty ja patentoitu, ja sitten muiden pitäisi yrittää välttää sitä jotenkin, eli tehdä käyttiksestä epälooginen jos ei halua loukata jonkun patentteja. Tämähän ihan oikeasti suuri ongelma, sillä periaatteessa hyvällä käyttöliittymällä ei voi olla puhelinta, koska silloin on pakko rikkoa jonkun patenttia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

10

@5 Eihän tässä ole kyse mistään puhelimen ulkonäöstä, se on vaan pieni osa sitä haastetta.

Voin verrata iPhonea jokaiseen nokian puhelimeen, ei tule mielestäni mistään iPhone mieleen, voin verrata mitä vaan htc:ta= ei tule mielestäni iPhone mieleen, voin verrata mitä vaan WP7 puhelinta=ei tule iPhone mieleen. Kaikilla niillä on oma tunnistettava tyyli luurin ja sen suhteen mitä näkyy ruudulla.

Se fiilis tulee pitkälti siitä mitä ruudulla näkyy, vaikka puhelimet olisi samanlaisia niin jos ruudulla on jotain ihan erillaista=WP7 niin ei se kyllä tunnu miltään osin iPhonelta.

"Miksi Apple ei nakkele haasteita muille valmistajille "iPhonien kopioinnista"."

Apple ei voi heittää kenenkään muun suuntaan mitään samanlaista haastetta, koska mikään muu puhelin ei näytä/tunnu iPhonelta siinä määrin missä galaxy s.

Tässä vielä sulle enkunkielinen otsikko mistä tässä on kyse kiteytettynä "Apple Sues Samsung Over Galaxy “Look & Feel"

Vastaa
jere75
jere75

11

Juu eli Ip5 kopsii nexusta mitä tulee käyrään näyttöön. Aika turhaa toi itku. Toi koppaa meitä ja me tuota ja nää näitä jne...

Vastaa
Thor1993
Thor1993

13

Kyllähän se ny pitäs jokasen Android -fanaatikonkin myöntää, että Samsungin TouchWiz pyrkii SGS:ssä esiintymän niin paljon iOS:nä, kun se on järkevästi mahollista. Raudallisesti yhtäläisyydet nyt ei niin suuret enää olekkaan.
Tottahan se on, ettei tollasta kosketusnäytöllistä puhelinta voi kauheen monella tavalla suunnitella. Joten siitä kitiseminen on aikas turhaa.
Tavallaan aika turha oikeistaistelu, mutta onhan se jokaisen pakko puolustaa keksintöjään, koska jos sen jättäs kokonaan tekemättä olis äkkiä paljon enemmän kopioita liikkellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

14

Koko patenttilainsäädäntö pitäisi remontoida raskaalla kädellä tai heittää kokonaan historian roskakoppaan. Sillä pyritään nykyään estämään tuotejäljittelyä, siis _kilpailua._ Tuotejäjittely on kilpailun ydin. Jos ei ole luvallista tehdä samanlaista mutta halvempaa/parempaa tuotetta, se on sama kuin olisi myönnetty monopoli ensimmäisenä haaskalla olleelle.

Vastaa
ihmissika
ihmissika

15

Niin on tuossa patenttijärjestelmässä vielä sekin, että kyllä sillä kilpailun estämisen lisäksi pyritään myös turvaamaan tuotekehityksen jatkuminen tekniikan eri aloilla.

Tuotekehitys ei kumminkaan ole mitään ihan halpaa lystiä, eikä sitä kannattaisi enää kenenkään tehdä, jos heti uuden tuotteen julkistuksen jälkeen (tai jopa sitä ennen) markkinat olisivat väärällään toinen toistaan halvempia kiinalaiskopioita. Hintaero kun ei välttämättä tule niinkään halvemmista tuotanto-, vaan olemattomista kehityskustannuksista.

Eivätkä patentitkaan ikuisesti ole voimassa, matkapuhelintekniikan kehitysvauhdin huomioon ottaen tietysti voi siltäkin tuntua, mutta kummminkin...

Vastaa
perhana
perhana

17

Tässäpä haaste kaikille jotka väitätte Applen olevan väärässä väittäessään Samsung Galaxy S:n tyylin ja ulkonäön olevan kopioitu Iphone 3g:stä... etsikääpä kuva jostakin muusta yleisesti myynnissä olevasta puhelimesta joka tuon uutisessa olevan kuvan rinnalle laitettuna muistuttaa Iphone 3g:tä, perusteluna sille väitteelle että kosketusnäyttöpuhelin ilman fyysistä näppäimistöä pakosti muistuttaa Iphonea.
Ne kiinalaiset iphone kopiot sitten voi jättää suosiolla pois vertailusta, niiden valmistajat ei edes väitä etteikö ne olisi iphone kopioita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iPhööni4 (vahvistamaton)

18

Jos verrataan (iPhone 4) ja uutta (SGS 2) keskenään,niin eroa löytyy sen verran...
Apple ei siis voi syyttää Samsungia kopioinnista!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

19

@16 Ei siinä ole mitään naurettavaa jos haluaa puolustaa omaansa, en ihmettele yhtään jos Apple tämän voittaa. Mielestäni tässä on selvä keissi ja hyvät ainekset siihen.

Jos Apple olisi ketä muuta vaan vastaan heittänyt saman syytteen ihmettelisin sitä, mutta en galaxyn kohdalla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
GaLaXyS2 (vahvistamaton)

20

Kirjoita kommenttisiJos haluaa verrata SGS 2 ja iPhone 4 keskenään,niin eroa löytyy aika paljon!.Ei siis ole iPhonen "kopio"!.Ykkös Galaxysta Samsung on siis "oppinut jotain". ;)

Vastaa
zacksa
zacksa

24

Itseasiassa applehan on kopioinut patukan mallisen kosketusnäyttöpuhelimen monilta eri valmistajilta. iphone on kuitenkin tullut myyntiin vasta 2007 ja yleisessä myynnissä oli tuolloin paljonkin eri malleja. 2005 armeijan aikaan ostin itse ensimmäiseni.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

25

mielestäni Apple on haastanut ainoan valmistajan joka on yltäny rinnalle. IOS on aina sama, samannäköinen ja tylsä jossa ainoastaan aplikaatioiden pikku ruudut ja, oh niin, taustakuva on vaihdettavissa! Unohtaen ulkonäön (vaikka Galaxy 2 on ohuempi ja leveämpi) Galaxy kakkosen TW Launcher on erinomainen. Paljon IOS:ia persoonallisempi sen voi muuttaa vaikka minkänäköiseksi ja kuinka nopeasti se vastaa toimintoihin ja aplikaatioihin! Kyllä Applekin näkee sen!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

27

Mutta onko kukaan huomannut että samsungilta oli tuollainen kosketusnäyttöluuri jo ennen ipuhelinta ?? Yritän jostain kaivella sen samsungin mallin, joka näyttää perus "leikkuulaudalta" kuten kaikki ipuhelimet ja SGS:t...
Siinä mielenkiintoinen seikka... Mennään oikeuteen ja hups, sieltä löytyy samsungin kivikautinen malli jossa oli kosketusnäyttö ja neliömuoto... kuka kopioikaan ketä ??? Siinä mietettä..

Vastaa
javakdr
javakdr

28

@26 sirkuttaja. Liittyy aika todellakin paljon. Hommaa aivot, jos et hiffaa ja lopeta se turha huutelus täällä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apple=parhautta (vahvistamaton)

29

@28 ei liity kyllä tuo haaste mitenkään galaxy s2:een.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

31

@27 ei tässä edelleenkään ole kyse niinkään puhelimen ulkomuodosta. Kannattais tutustua vähän asiaan ennen kuin selittelee mitään......

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

32

@27 Anteeksi sirkuttaja, luepa teksti aivojesi kanssa niin huomaat että kyse on myös ulkonäöstä! tässä muutama ote sinulle =)
Samsung vaatii yhdysvaltalaisessa oikeusistuimessa Applea paljastamaan Samsungille tulevien iPhone ja iPad -mallien !ULKONÄÖT! ja tuotteiden tulevat myyntipakkaukset.
Koko prosessi lähti liikenteeseen tämän vuoden huhtikuussa, kun Apple haastoi Samsungin oikeuteen, väittäen Samsung Galaxy S -mallin kopioivan Applen iPhone -sarjan teknisiä ominaisuuksia ja !ULKONÄKÖÄ!
Niin eihän kyse ole mitenkään myöskään ulkonäöstä eihän ??

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

33

Noniin pojat ja tytöt, ollaas ihmisiksi.

Jos haluatte tietää miksi kyseinen oikeusjuttu on monessakin mielessä poikkeuksellinen ja merkittävä, lukaiskaahan tämä:

http://thisismynext.com/2011/04/19/apple-sues-samsung-analysis/

Kyse ei ole pelkästä patukkamallisesta puhelimesta tai kosketusnäytöstä. Samsung on käyttänyt TouchWizissään mm. hyvin samankaltaisia ikoneita, kuin mihin Applella on trademark olemassa, puhelimen ulkonäkö on turhan samanlainen, käyttis on varsin Applemainen tuossa ohjelmavalikossa ym. Kyse on siis pienten juttujen kokonaisuudessa. Kyseisen artikkelin kirjoittaja on muuten koulutukseltaan patenttiasioihin erikoistunut lakimies, eli tietää mistä puhuu.

Sama henkilö(Nilay Patel) puhui myöhemmin podcastissa, että Samsung on myynyt puhelintaan "iPhonen kaltaisena". Kertoi itsekin kuulleensa Verizonin(joka sai iPhonensa vasta muutama kk sitten) liikkeisä seuraavanlaista dialogia: "Koska Verizonille tulee iPhone?" "Emme osaa sanoa, mutta tämä on käytännössä sama" (tarjoaa Galaxy S:ää).

Apple tuskin lähtisi huvikseen haastamaan tärkeintä komponenttien toimittajaansa...

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

34

@32 ja 33 Nimen omaan! Ei nyt niinkään kyse siitä, että puhelin on neliskanttinen ja siinä on kosketusnäyttö vaan siitä, että puhelin on ui:ta, ikoneita ja paketointia myöden kopioitu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
adadadad (vahvistamaton)

36

gaalxy s puhelimen sekä käyttöjärjestelmän ulkonäkö sekä kokonais ulkonäkö on muotoutunut samsungin ensimmäisistä kosketusnäyttö kännyköistä.. Jos on perehtynyt vähän enemmän samsungin laitteistoon ja sen kehitykseen niin voi sanoa että kyllä se on ollut apple joka on kopioinut samsungista eikä toisinpäin. Samsung on käyttänyt käyttöjärjestelmät kokonaisuutta jo vuosi ennen kuin applen ipad toi sen samantyyppisen itselleen julki.. tietty samsungin versiossa siinä ei ollut värejä. kyseessä yksi ensimmäisistä samsungin kosketusnäyttö kännykän järjestelmästä. Itsessään ulkönäkö näin kokonaisuutena.. apple kusee ittensä isoon pussiin tässä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

37

33@
>Sama henkilö(Nilay Patel) puhui myöhemmin podcastissa, että Samsung
>on myynyt puhelintaan "iPhonen kaltaisena".

Totta, tuossa luurissa on ihmetyttänyt että alla laite ja kokonaisuus jolla voi tehdä paljon enemmän kuin iPhonella, erottua positiivisesti iPhonesta, niin jostain sattuman syystä Samsung räätälöi näytön näyttämään iPhonenlta. ja vielä sen tylsimmän puolen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
yksi lisää. (vahvistamaton)

38

Eikö Samsung Galaxy S mallissa ole Android-käyttöjärjestelmä,miksi Apple ei sitten ole Googlea haastanut oikeuteen kopioinnista??. :/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

39

38@
>Eikö Samsung Galaxy S mallissa ole Android-käyttöjärjestelmä,miksi
>Apple ei sitten ole Googlea haastanut oikeuteen kopioinnista??. :/

Googlen Androidin oletus näkymä on kovasti toisennäköinne. Ja Google on myynyt aika vähän puhelimia ja mahdollinen myynti kieltä ei paljo hetkauttaisi ja nekin siis kovasti toisen näköisiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

40

Koettakaa nyt pässit tajuta että on täysin 100% luvallista (ja kilpailun toimimisen kannalta välttämätöntä) tehdä _samanlainen tuote_ kuin kilpailijalla on. Tuotejäljittely on sallittua ja kuluttajan edun mukaista. Ainut mikä on kielletty on teeskentely että kyseessä olisi täsmälleen sama tuote, mutta kukaan ei tällä pallolla ole niin daiju että sekoittaisi toisiinsa Samsungin ja Applen.

Juuri tämän takia IP-lait pitää vetää täysin uusiksi, niistä on tullut hahmoton epäselvä möhkäle joka saa porukan luulemaan että täysin normaalit ja terveen järjen mukaiset bisneskäytännöt ovat laittomia. Kohta Jankon Betoni haastaa Pentin Betonin oikeuteen siitä että on kopioinut niiden harmaan sementin.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

42

@40 +1
(Minä haastaisin oikeuteen applefanit! :D Miten se merkki on saanut tollasen lauman omenanpalvojia? Steve jobs on varmasti onnellinen!) :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

43

@40: "on täysin 100% luvallista (ja kilpailun toimimisen kannalta välttämätöntä) tehdä _samanlainen tuote_ kuin kilpailijalla on"

Eikä ole, jos esimerkiksi rikotaan jonkun patentteja, tuotemerkkiä, tekijänoikeuksia tai muuta IP:ta. Pitkällä tähtäimellä kuluttaja hyötyy siitä, että uusien asioiden kehittäjä saa työstään korvauksen.

Se @33:ssa linkattu Nilay Patelin juttu kannattaa lukea.


"Juuri tämän takia IP-lait pitää vetää täysin uusiksi"

Tästä olen pitkälti samaa mieltä, tosin mielestäni "täysin uusiksi" ei tarkoita "ei mitään suojaa innovaatioille".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
realisti_ (vahvistamaton)

44

@42 Loistavilla tuotteilla, ei siihen oikeen muuta tarvita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
realisti_ (vahvistamaton)

45

@42 Loistavilla tuotteilla, ei siihen oikeen muuta tarvita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

48

@47 Mitä oikeen tarkoitat? Tuostahan näkee hyvin, että iPhone myy molemmilla operaattoreilla mitkä sitä myy niin paremmin kuin yksikään android luuri ja on myyny about joka kuukausi viimisen puolen vuoden aikana, vai miten kauan noita tilastoja onkaan julki tuotu. Jos siis puhutaan yksittäisestä luurista, muuta on vaikea arvioida.

On aika yllättävää, että iPhone 4 ei ole DNA:n myydyimmät listalla, kun DNA ei edes myy iPhonea :)

No mutta tässä kuussa vai ens kuussa alkaa myymään, saas nähdä sitten nouseeko se myös DNA:lla kärkipaikoille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Edward II (vahvistamaton)

49

Jos puhelimet hiukan muistuttavat toisiaan. Entäs sitten autot, äkkivilkaisulta moni muistuttaa toisiaan. Koskahan autotehtaat syyttävät toisiaan plagioinnista??????????? Ihmettelen vaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Edward II (vahvistamaton)

50

Jos puhelimet hiukan muistuttavat toisiaan. Entäs sitten autot, äkkivilkaisulta moni muistuttaa toisiaan. Koskahan autotehtaat syyttävät toisiaan plagioinnista??????????? Ihmettelen vaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Edward II (vahvistamaton)

51

Anteeksi, mutta tuli huolimattomasti tehtyä tuplat. Pahoittelen tapahtunutta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja