Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

NFC puhelimeen microSD-kortin avulla

4
Manu Pitkänen

NFC puhelimeen microSD-kortin avulla
Kiinalainen elektroniikkayhtiö Netcom on rakentanut microSD-kortin, jonka ansiosta NFC-tunnisteteknologian saa lähes mihin tahansa nykyaikaiseen puhelimeen. Toistaiseksi vain hyvin harvoista puhelimista on löytynyt integroitu NFC-tuki, vaikka sitä hyödyntävän tekniikan on povattu yleistyvän lähiaikoina. Netcomin ratkaisu voi hyvinkin kiihdyttää tekniikan yleistymistä.

Netcomin kortin ansiosta myös hieman vanhempien älypuhelimien omistajat pääsevät nauttimaan NFC:n tarjoamista hienouksista, ilman että heidän pitää hankkia uusi puhelin. Viime vuonna Tyfone-niminen yhtiö patentoi tekniikan, jolla NFC-ohjain ja antenni saadaan integroitua SD- tai microSD-kortille.
NFC-korttiin liittyy kuitenkin tiettyjä rajoitteita, joiden vuoksi se ei välttämättä toimi kaikissa microSD-paikallisissa puhelimissa. Puhelimen takakansi tai korttipaikka eivät nimittäin saa sisältää lainkaan metallia. Antennin pienuuden vuoksi tunnistautuminenkin voi olla välillä työlästä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Matsomppi
Matsomppi

2

@1 Ota huomioon myös tuo:
"Puhelimen takakansi tai korttipaikka eivät nimittäin saa sisältää lainkaan metallia."
Karsii nimittäin aika todella paljon puhelimia pois.
Vähiin jää lopulta ne luurit, missä tuo toimii sitten.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

3

Kyllähän tää varmasti yleistää tekniikkaa, USA:ssa.
Suomessa ei varmasti tapahu minkään näköstä kehitystä pitkään aikaan vaikka niin "teknologian huippu" valtio ollaan..
Ite ainakin olettaisin olevani melko ahkera NFC maksaja jos toi onnistus esim. koulun limsa- ja kahviautomaatissa tai miksei lähikaupassakin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Kyllä ne kiinalaiset sit on näppäriä! Tosin, puhelimet missä ei ole microSD-paikkaa (mm. E7, iPhone) ja missä on metallia takakannessa tai korttipaikassa (kaikki muut) kun rajautuvat pois, niin ei paljon jää jäljelle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja