>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lepää rauhassa Windows Mobile

6
Teemu Laitila

Lepää rauhassa Windows Mobile
Kun Windows Phone 7 alkaa ainakin ominaisuuksiensa puolesta ottaa tuulta purjeisiin, Microsoft on päättänyt kuopata lopullisesti vanhan Windows Mobile 6.x -alustan. Microsoft on ilmoittanut Windows Mobile -kehittäjille, että 15. heinäkuuta alkaen Windows Mobile Marketplace ei ota enää vastaan uusia sovelluksia eikä jo julkaistujen sovellusten tietoja voida muuttaa. Vaikka käyttäjät voivat vielä ostaa sovelluksia, uusien sovellusten ja päivitysten lakkautus tarkoittaa käytännössä alustan kuoliniskua.

Microsoftin päätös on odotettu, mutta silti monet vanhalle alustalle sovelluksia julkaisseet kehittäjät ovat suivaantuneet Microsoftin tiukasta aikataulusta. Sovelluskehittäjätkin uskovat myynnin lakkaavan kun uusien sovellusten vastaanotto ja päivitykset jäädytetään.

Microsoft ei ole ottanut kantaa siihen, kuinka kauan Windows Mobile Marketplace tulee toimimaan. Maailmalta löytyy yllättävänkin paljon Windows Mobile 6.x -järjestelmien käyttäjiä, mutta kehittäjät eivät usko sovelluskaupan sinnittelevän enää pitkään. Uusia käyttäjiä ei juuri enää synny, sillä jo viime vuoden lopulla vain kolme prosenttia myydyistä älypuhelimista perustui Windows Mobile -alustaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

WinMobileen voi asentaa ja tarjota sovelluksia vapaasti, eli Marketplace ei ole ainoa tie.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Minulla ei ollut alustasta kokemuksia, mutta muiden antamien palautteiden perusteella, en jäänyt paljosta paitsi. Korjatkaa, jos olen väärässä :D

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

WinMossa oli omat hyvät ja omat huonot puolensa. Olihan se joidenkin ominaisuuksien osalta paljonkin aikaansa edellä, mutta sitten taas monia sinänsä hyvin tarpeellisia ominaisuuksia puuttui kokonaan tai niitä varten piti asentaa joku erillinen ohjelma että ne sai käyttöönsä. Käytettävyys ja ulkoasu on kyllä ainakin tämän päivän mittapuulla jotain hyvin karseaa. Mobile shell oli melkein pakollinen jos sitä käyttäessä aikoi järjissään pysyä. Ja kosketusnäytölle näppäimistökin piti warettaa kun vakio oli niin huono. :D

Itsekkin reilun vuoden käytin winmo luuria mutta enpä koskaan edes tiennyt että sille on olemassa joku oma marketplace. :D Ihan hyvin sai muualtakin sovellukset.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

2@
>Minulla ei ollut alustasta kokemuksia, mutta muiden antamien
>palautteiden perusteella, en jäänyt paljosta paitsi. Korjatkaa, jos
>olen väärässä :D

Leikkikaluna nykymittapuun mukaan tylsä ja kärsi lopussa vanhahtavuudesta, silti vielä monia vahvuuksia -> korvaajan löytäminen vaikeaa, WP voi syksyn jälkeen jotain koravata, mutta ei alkuunkaan kaikkea, Windows 8 vasta sysää WinMobilen historiaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
winmo_user (vahvistamaton)

5

Itsellä on windows mobile puhelin ja kyllä ilkeeltä tuntuu kun täysin lopettavat tukemisen. Raudan puolesta ja ohjelmallisestikkin windows mobile puhelimille voi tehdä ihan yhtä nykyaikaisia ohjelmia kuin ios/android/windows phone puhelimille joskin ehkä hieman mutkikkaammaksi menee. Esimerkiksi selaimena opera mobile 9.7 on hyvä mutta kaipaisi pieniä päivityksiä (ei ole tulossa) ja musiikkisoittimet ovat myös vanhentuneet. Marketplace oli alun alkaenkin umpisurkea räpellys windows mobilelle ja tuli aivan liian myöhään.

Kuten sanottu jo niin winmolla oli sen hyvät ja huonot puolensa. Hyvästä ohjelmointituesta ja erittäin monipuolisesti muokattavasta käyttöjärjestelmästä huolimatta sen miinukseksi jäi surkea käytettävyys ja huono kiinnostus käyttäjiltä.

Ei vain saanut semmoista hypeä aikaan kuin android.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

5@
>windows mobile puhelimille voi tehdä ihan yhtä nykyaikaisia
>ohjelmia kuin ios/android/windows phone puhelimille

Ja paljon sellaista mitä varsinkaan iOS/WPlle ei voi tehdä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.