Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S II uusilla sisuksilla vilahtaa kuvissa

10
Teemu Laitila

Samsung Galaxy S II uusilla sisuksilla vilahtaa kuvissa
Netissä kierteli aiemmin tällä viikolla muutamia kuvia uudesta Galaxy S II -puhelimesta, jonka mallinumero oli kuvien perusteella I9101. Nyt GSMArena on saanut käsiinsä Samsungin Singaporen yksikön julkaisemia tarkempia tietoja. Samsungin julkaisemien kuvien perusteella I9101 on sisuskalujensa puolesta täysin erilainen alkuperäiseen I9100-malliin verrattuna.

Alkuperäinen Galaxy S II perustuu Samsungin omaan Exynos-järjestelmäpiiriin, joka sisältää kaksi Cortex-A9-ydintä sekä Mali 400MP näytönohjaimen. I9101-mallin sisuksissa hyrrää kuitenkin TI:n OMAP4430-järjestelmäpiiri, jonka näytönohjain on alkuperäisestä Galaxy S -mallista tuttu PowerVR SGX 540. Nyt julkaistujen kuvien perusteella I9101 ei vaikuttaisi sisältävän NFC-sirua, jonka lisäämisestä on huhuttu jo ensimmäisen SGS2-mallin julkaisusta lähtien.TI:n OMAP4430 sisältää Samsungin Exynosin tavoin kaksi Cortex-A9-ydintä, joiden kellotaajuus on kuitenkin vain 1 GHz. Silti Anandtechin ajamissa testeissä OMAP4430-järjestelmäpiiriin perustuva LG Optimus 3D päihitti Galaxy S II -mallin (I9100) kaikissa testeissä pienellä erolla. Anandtechin jo alkuvuodesta julkaisemat testit on kuitenkin luultavasti ajettu Exynosin 1 GHz:n taajuudelle kellotetulla aikaisemmalla versiolla.

Eri sivustoilla epäillään Samsungin vaihtaneen myös puhelimen näytön Super AMOLED Plus -paneelista halvempaan Super Clear LCD -paneeliin, mikä saattaisi muiden muutosten ohella viitata halvempaan myyntihintaan. Toisaalta Samsung on juuri kasvattanut AMOLED-tuotantonsa kapasiteettia reilusti, eli yhtiöllä pitäisi riittää komponentteja omiin tuotteisiinsa.

Kaikki tähänastiset tiedot perustuvat prototyyppilaitteen ominaisuuksiin, eli tiedot saattavat muuttua viralliseen julkaisuun mennessä. Toisaalta I9101 ei välttämättä ikinä edes eksy Aasian ulkopuolelle.

Kiitos uutisvihjeestä jeppi.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Thor1993
Thor1993

1

Ite en kyllä oikein ymmärrä näitä käytännössä samanlaisia, mutta silti eri versioita yhestä puhelimesta.
Ei se hinta kumminkaan tipu montaa dollaria joten tuskin kauheen moni useempi ostaa sitä uutta malliakaan vaan valinta kääntyy siihen asteen halvempaan malliin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGalaxy S2 (vahvistamaton)

5

ArttuH5N1 @
Sama puhelin,mutta ominaisuuksia (ei tuplaydin prossu,vähemmän puhelimen omaa muistia jne) on "riisuttu"!. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGalaxy S2 (vahvistamaton)

6

...ja Super Amoled Plus-näytön tilalla tulee varmasti olemaan tuo halvempi ja laadullisesti heikompi Super Clear LCD-näyttö.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGalaxy S2 (vahvistamaton)

8

Thor1993
Ok.Kiitos korjauksesta,näin se olikin.
Jotakin muuta myös puuttuu tästä mallista,joka on Galaxy S2 mallissa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGalaxy S2 (vahvistamaton)

9

Muuten uusimmassa Mikrobitti-lehdessä on mielenkiintoinen vertailu,uusimmat älypuhelimet ja arvatkaa että mikä puhelin voitti?.
;)

Vastaa
akse
akse

10

@9 mikrobitin laatu vertailu. Akkukesto mitataan soittamalla youtubesta videota joka merkissä on kuitenkin erilainen soitin sille joka käytännössä tekee testistä hyvin kyseenalaisen ja epäluotettavan. Tosin s2 varmaan paras android puhelin silti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja