Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung lahjoitti hakkereille Galaxy S 2 -puhelimet

4
Teemu Laitila

Samsung lahjoitti hakkereille Galaxy S 2 -puhelimet
Samsung hakee positiivista julkisuutta tukemalla muokattujen käyttöjärjestelmäversioiden eli ROMien kehitystä uudelle Galaxy S 2 -puhelimelle. Suosittua CyanogenMod-ROMia Samsungin laitteille kehittävä atinm-nimimerkillä tunnettu kehittäjä kertoi Twitter-viestissään saaneensa Samsungilta Galaxy S 2 -puhelimen auttamaan CyanogenModin kehityksessä. Puhelimen saivat myös kolme muuta Teamhacksung-ryhmän jäsentä.

Tähän mennessä valmistajien suhtautuminen epävirallisten käyttöjärjestelmäversioiden asentamiseen on vaihdellut suuresti. Osa valmistajista lukitsee puhelintensa käynnistyslataajat, mikä vaikeuttaa suojausten kiertämistä. Toisaalta taas Sony Ericsson ja äskettäin myös HTC ovat ilmoittaneet jättävänsä puhelimensa lukitsematta kehityksen helpottamiseksi.Vaikka laitteen hankinta on ROMien kehittämisen helppo osuus verrattuna ajureiden sekä muiden tarpeellisten osien suunnitteluun, Samsung ei ole aikeissa luovuttaa täydellisiä lähdekoodeja kehittäjille. Atinm:n mukaan kyse on kuitenkin lähinnä Samsungin omista velvoitteista muita yhteistyökumppaneitaan kohtaan.

Positiivisen julkisuuden osalta Samsungin veto vaikuttaa onnistuneelta, sillä CyanogenMod-kehittäjä lupaa Twiitissään olla enää ikinä puhumatta pahaa Samsungista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
eikai (vahvistamaton)

3

Atinm, codeworkx ja muut projektiin osallisethan ovat vain tehneet cyanogenmodista yhteensopivan galaxy ässälle ja tekevät samoin sgs2:selle. Eli he eivät ole olleet osallisena itse cyanogenmodin kehityksessä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.