Testissä huippunopea Samsung Galaxy S II

110
Matti Robinson

Testissä huippunopea Samsung Galaxy S II
Puhelinvertailu.comin toimitukseen saapui hiljattain kesän kenties kuumin matkapuhelin. Samsungin ultraohut ja huippuvarusteltu Galaxy S II on rikkonut myyntiennustuksia ja -ennätyksiä. Puhelin jatkaa siitä mihin alkuperäinen Galaxy S jäi. Mahdollisimman ohueen pakettiin on pyritty ahtamaan kaikki mitä mobiilitekniikka suinkin mahdollistaa, mutta onko Samsung päässyt eroon lapsentaudeistaan?

Kilpailu Android-valmistajien välillä on erittäin tiukkaa ja puhelinmallien ja -valmistajien väliset erot ovat niin pienet, että puhelimen valitseminen on tuskaisen vaikeaa. Korealaisjätti on kuitenkin panostanut Galaxyn maailmanvalloitukseen erittäin paljon. Älypuhelin yrittää vallata kalleimman hintaluokan segmentin muun muassa HTC:n, Sony Ericssonin, Motorolan ja tietysti Applen nenän edestä.

Samsungin ehdottomat kilpailuvaltit ovat laitteistopuolella. Yhtiö valmistaa itse näyttöjä, suorittimia ja muita komponentteja. Parhaat sisuskalut ahdataan siis Samsungin huippupuhelimeen. Samsungin ongelmat piilevätkin ohjelmistopuolella. Liitto Androidin kanssa soveltuu tästä syystä erityisen hyvin Samsungille, mutta vieläkö Samsung korruptoi kustomoinnillaan loistavaa lähtökohtaa?Sisällysluettelo


Samsung Galaxy S II:n heikkoudet ja vahvuudet

+Uusi, entistä parempi Super AMOLED Plus -näyttö
+Nopeus ja suorituskyky
+Videokuvaus
-TouchWiz-kustomointi
-Koko
-Materiaalit

Myyntipakkauksen sisältö


-Samsung Galaxy S II -puhelin ja akku
-USB-kaapeli
-Verkkovirtakaapeli
-Kuulokkeet
-Pikaohjeet

Muotoilu ja rakenne


Samsung Galaxy S II on edeltäjänsä -- ja useiden kilpailijoidensa -- tapaan erittäin pelkistetty laite. Ulkoasua dominoi markkinoiden suurimpiin kuuluva 4,3 tuuman näyttö, jonka lasipinta jatkuu koko etuosan laajuisena.

Puhelimen materiaalivalinnoissa on päädytty Samsungilta tuttuun linjaan, jossa pääosaa näyttelee kiiltävä musta muovi. Napit ja liittimet täyttävät tehtävänsä, mutta miinuspisteitä täytyy antaa näytön alapuolelta löytyvistä kahdesta hipaisunäppäimestä. Näin ison näytön yhteydessä tulee yhdellä kädellä toimiessa usein kurkoteltua, joka johtaa ajoittain virhepainalluksiin, joita ei fyysisillä napeilla pääse tapahtumaan.

Edeltävää Galaxy S:ää hieman laadukkaampaan viimeistelyyn on päästy takakannen kuvioinnilla sekä kameramoduulin metallireunuksilla. Vaikka akkukannen karhea viimeistely auttaa laatuvaikutelmaa positiivisempaan suuntaan, kannen avaaminen paljastaa tutun, halvan tuntuman. Akkua, SIM-korttia ja muistikorttipaikkaa suojaava, yli neljän tuuman kokoinen kansi on nimittäin käsittämättömän ohut ja hauraan oloinen.


Pienikätiselle ja varmasti myös monelle normaalikätiselle ihmiselle 4,3 tuuman kosketusnäyttö aiheuttaa välillä päänvaivaa. Yhdellä kädellä laitetta operoidessa puhelinta joutuu välillä tasapainoilemaan, että saa kaikki painallukset ja eleet kosketusnäytöllä tehtyä. Puhelin on yksinkertaisesti liian ohut ja kookas, jotta käsittely olisi kaikissa tilanteissa mielekästä ilman lapionkokoisia käsiä.Näyttö


Samsung Galaxy S II on varustettu yhtiön omalla Super AMOLED Plus -näyttöpaneelilla, joka lupaa aiempia AMOLED-näyttöjä kirkkaamman kuvan vähemmällä virrankulutuksella. Plus-lisänimi tuo Samsungin näyttöihin tavanomaisen RBG-matriisin, jonka nostaa subpikseleiden määrää. Tämä tarkoittaa sitä, että kuva on tarkempi vaikka pikselimäärä ei kasva ja pikselitiheys jopa laskee aiemmasta mallista.

Vaikka Samsung on pitänyt resoluution muista malleista tutussa 800x480:ssa ja samalla kasvattanut näytön kokoa, ei pikselitiheyttä osaa kaivata lisää. Näyttö on kertakaikkisen vaikuttava. Kontrasti on niin hyvä, että näytön ja mustan reunuksen rajaa on vaikea huomata.

Näytön lasipinta on tehty kestävästä Gorilla Glass -lasista ja siinä on likaa hylkivä pinnoitus.Yhteydet, muisti ja prosessori


Tälläkin rintamalla Samsung Galaxy S II on hampaisiin asti aseistettu. Yhtiön omalta Exynos-SOC-alustalta löytyy ARM Cortex A9:ään pohjautuva tuplaydinsuoritin, joka kellottaa taululle 1,2 gigahertsiä. Grafiikkasuoritin on niin ikään ARMin heiniä. Suorituskykyä Mali 400 -grafiikkapiireistä löytyy mallikkaasti.


Puhelimen muistiosastoltakaan ei löydy hengähdysaikaa kilpailijoille. RAM-muistia laitteessa on gigatavun verran ja tallennusmuistia löytyy 16 gigatavua. Lisäksi tallennustila on laajennettavissa microSD-muistikortilla.

Datasiirto onnistuu 3G-verkoissa neljällä taajuusalueella ja tuki löytyy sekä 5,76 megabitin HSUPA:lle että 21 megabitin HSDPA:lle. WLAN-yhteys toimii kaikista nopeimmissakin n-verkoissa. WLAN-verkkojen yli toimivat myös DLNA-palvelut AllShare-sovelluksen avulla ja löytyypä puhelimesta mahdollisuus WLAN hotspotille eli siirrettävälle tukiasemalle.

Lisäksi puhelimesta löytyy Bluetooth 3.0 sekä USB On-the-go:ta tukeva microUSB 2.0 -liitin.

Alla myös puhelimen Quadrant Standard benchmark-sovelluksen antamat pisteet, joissa Galaxy S II päihittää selvästi kaikki yksiytimisellä suorittimella varustetut Android-puhelimet ja kerää yli 3 kertaa enemmän pisteitä kuin edeltäjänsä. Valitettavasti huimalla suorituskyvyllä on varjopuoli, sillä puhelin kuumenee erittäin paljon.
Käyttöliittymä ja käytettävyys


Käyttöjärjestelmä Samsung Galaxy S II:ssa on luonnollisesti Android ja käyttöliittymää on kustomoitu totuttuun tapaan Samsungin omalla TouchWizillä. Nämä asiat eivät ole muuttuneet noin vuosi sitten julkistetusta alkuperäisestä Galaxy S:stä. Kyseessä ovat kuitenkin uudet versiot sekä käyttöjärjestelmästä että -liittymästä.


Puhelimesta löytyy Androidin 2.3-versio, joka tunnetaan nimellä Gingerbread. Kirjoitushetkellä puhelimeen on saatavilla 2.3.3-versio, joka on miltei uusin puhelimiin suunnattu Android-versio. TouchWiz on puolestaan menossa nelosversiossa.

Gingerbread tuo mukanaan muun muassa parannetun näppäimistön ja kopioi ja liitä -ominaisuuden, uudistetun virranhallinnan sekä odotetun uuden tehtävänhallinnan. Erityisesti jälkimmäinen on erittäin tervetullut uudistus.

TouchWiz puolestaan uudistaa käyttöliittymän puolella widget-minisovelluksia sekä lisää uudet eleohjaukset muun muassa selaimeen ja galleriaan. Eleohjausominaisuudet ovat tosin aika epäintuitiivisia ja kyseisille toiminnoille on jo vakiintunut käyttötapa, eivätkä ne siten todennäköisesti löydä tietä monenkaan käyttäjän rutiiniin.Uudistukset parantavat entisestään hyvää käytettävyyttä. Ripeämpitoimiseen käyttöliittymään on tietysti osasyynä kasvanut suorituskyky. Nykimistä tai tökkimistä saa etsiä suurennuslasilla, eikä silloinkaan vastaan satu kuin erittäin harvinaisia, lähes näkymättömiä pätkimisiä ruudunpäivityksessä. Mitään haittaa käytössä niistä ei ole. Ainoana poikkeuksena ovat elävät taustakuvat, jotka aiheuttavat edelleen pientä nykimistä.

Ehkä silmiinpistävin ongelma käytettävyydessä on kosketusnäytön rekisteröinnissä. Erittäin nopeita liikkeitä puhelin ei tunnista joko ollenkaan tai virheellisesti. Tämä toistuu tosin ainoastaan, mikäli vierittämistä tekee epäkäytännöllisen nopeasti. Vaikutukset käytettävyyteen ovat siis melko minimaaliset.

Kotinäkymä mahdollistaa edeltäjänsä tavoin maksimissaan seitsemän työpöytää. Työpöytien määrää ja järjestystä on mahdollista muuttaa nipistyseleen tai valikon Muokkaa-napin takaa löytyvästä työpöytänäkymästä.
Työpöytien widgetit ovat nykyään paremmin kustomoitavissa muun muassa koon osalta, joka mahdollistaa useampia erilaisia kokoonpanoja. Ilmeisesti widget-minisovellusten koon muuttaminen kuitenkin rajoittuu Samsungin omiin widgeteihin.

Moniajoa on parannettu entisestään erillisellä tehtävänhallintasovelluksella. Kotinäppäimen pitkällä painalluksella aukeaa edelleen sama viimeisimpien käytettyjen sovellusten lista, mutta nyt alapuolelta löytyy valinta, jolla pääsee siirtymään tehtävänhallintaan. Tehtävänhallinnasta löytyvät aktiiviset sovellukset ja niiden RAM- ja CPU-kuormat, puhelimeen ladatut sovellukset, RAM-muistin tila ja muistin tyhjennys sekä tallennusmuistin tila.Tämän kategorian osalta ei jää juurikaan valitettavaa. Puhelin toimii nopeasti, kaikki tarvittavat käyttöliittymäelementit löytyvät ja toiminta on pääosin täydellisen sulavaa.
Kamera ja galleria


Samsung Galaxy S II on varustettu kahdella kameralla. Puhelimen takapuolelta löytyvä 8 megapikselin automaattitarkenteinen kamera pystyy 3264x2448-resoluution still-kuvien lisäksi tallentamaan peräti täyden teräväpiirron 1080p-videota. Kameraa avustaa yksittäinen LED-salama. Etupuolella oleva, tavallisesti lähinnä videopuheluihin tarkoitettu kamera ottaa verraten hyviä kuvia. Kyseinen kamera onkin tavanomaisia VGA-kameroita huomattavasti tarkempi kahdella megapikselillään. Pärstäkuviin voi siis huoletta käyttää myös etupuolelta löytyvää kameraa.

Kamerasovellus on varustettu Samsungin perinteitä kunnioittaen kaikennäköisillä asetuksilla ja ominaisuuksilla. Tavanomaisten säätöjen lisäksi mukana on jo edeltävästä Galaxy S:stä tutut kasvontunnistus, hymykuvaus, toimintakuvaus, tärinänesto, välähdyksen tunnistus sekä yli kymmenen ohjelmatilaa eri tilanteisiin. Videokuvauksessa valintoja ei ole samalla mitalla, mutta kaikki tarvittava löytyy. Videokuvauksen tarkkuuden voi valita teräväpiirtoisten 1280x720- ja 1920x1080-resoluutioiden sekä useiden pienempien tarkkuuksien välillä.Still-kuvien osalta laatu ei vedä vertoja parhaille kamerapuhelimille. Varsinkaan hämärissä olosuhteissa yksittäinen LED-salama ei pysty ihmeisiin ja kuvasta tulee helposti rakeinen ja pitkästä valotusajasta johtuen usein tärähtänyt. Valtaosalle kamera kuitenkin still-kuvienkin osalta välttää, ja esimerkiksi EDoF-kamerat jäävät selvästi taakse.

Videokuvaukseen on panostettu Samsungin leirissä kuitenkin merkittävästi enemmän. Vielä toistaiseksi erittäin harvinainen täyden teräväpiirron videotallennus on erittäin mukava lisä, vaikka 720-pystypikselin HD-tarkkuuskin on jo usein täysin riittävä. Videot tallentuvat sulavasti ja täysikin teräväpiirto tallennetaan kunnioitettavalla 30 kehyksen sekuntinopeudella.


Galleria-sovellus on tuttu edeltäjästä. Valintoja on hieman monipuolistettu ja mukana on myös Facebook-jako. Lisäksi navigointiin on lisätty TouchWizin nelosversion tuoma ja verkkoselaimestakin tuttu kallistuszoomaus.Samsung Galaxy S II:n vakiovarusteisiin kuuluvat myös valokuvaeditori ja videotyökalu. Ensin mainitulla on mahdollista muokata valokuvia muun muassa rajaamalla, kääntämällä ja muuttamalla värikylläisyyttä, kontrastia ja kirkkautta. Lisäksi valokuviin on mahdollista lisätä erilaisia tehosteita.

Videotyökalu mahdollistaa kaikessa yksinkertaisuudessaan videoiden, kuvien ja ääniraitojen yhdistämisen yhdeksi “elokuvaksi”. Mitään kokopitkää elokuvaa ohjelmalla ei kyllä saa aikaiseksi, mutta pikaiset kyhäelmät onnistuvat kätevästi. Useiden klippejen yhdistäminen esimerkiksi lomareissulta onnistuu käden käänteessä ja transitioefektit sekä musiikki ovat helposti lisättävissä. Tuotokset voi luonnollisesti jakaa esimerkiksi YouTuben välityksellä.

Esimerkkikuvat ja -videotViestit, sähköposti ja puhelutViestit ja sähköposti toimivat kuten ennenkin, eikä mitään suurempia yllätyksiä tule. Googlen sähköpostipalvelulle on oma sovelluksensa, mutta muutkin sähköpostipalvelut asentuvat likipitäen yhtä helposti. Uudemman Android-version mukana tuomat monipuolisemmat leikepöytäominaisuudet ovat tosin erittäin tervetulleita, joten pieniä parannuksia on tullut aiempien Android-puhelinten omistajille.

Puhelut ja yhteystiedot löytyvät saman sovelluksen alta. Mitään mullistavaa ei näistäkään sovelluksista löydy, mutta kaikki tarpeellinen kylläkin. Yhteystietoihin voi yhdistää muun muassa Google- ja Facebook-tunnuksia sekä määritellä tietoja syntymäpäivästä postiosoitteeseen. Lisäksi yhteystietoja voi yhdistää toisiinsa, mikäli esimerkiksi tuttavan Google-tunnus ja Facebook-tunnus esiintyvät eri yhteystietoina. Ryhmien integrointi tapahtuu automaattisesti Googlen yhteystiedoista, mikäli sellaisia on määritelty.

Puhelujen tekeminen ja viestien lähettäminen onnistuu helposti yhteystiedoista liu’uttamalla sormea yhteystiedon päällä oikealle tehdessä puhelua ja vasemmalle viestin kirjoittamiseksi. Oikeaa yhteystietoa voi hakea selaamalla listaa kineettisen scrollauksen avulla, oikealta löytyviä kirjaimia painamalla tai ylhäältä löytyvällä hakupalkilla. Tarvittaessa käytössä on myös perinteinen numeronäppäimistö.Sähköpostisovellus ei ole juurikaan aiemmasta kehittynyt, mutta allekirjoittaneen käyttössä olevan Gmailin osalta sille ei ole juuri tarvettakaan. Likipitäen kaikki tarpeellinen on käytössä ja sovellus toimii nopeasti. Liitetiedostojen lisääminen voisi olla monipuolisempaa, sillä Gmail-sovelluksesta liitteeksi voi valita vain Galleriasta löytyviä tiedostoja.


Kommunikointiominaisuudet on hieman aiempaa paremmalla tasolla, eikä siitä jää hirveästi valittamista. Yhteystietojen liittäminen työpöydälle on allekirjoittaneelle lähes pakollinen ominaisuus, sillä päivittäisessä käytössä on yleensä vain muutamia yhteystietoja. Samaan hengenvetoon täytyy sanoa, että puhelujen ja tekstiviestin käyttöaste on itselläni niin pieni, että aktiivisemmat puhujat ja viestittelijät voivat löytää helpommin tämän osa-alueen kohdalla sekä negatiivisia että positiivisia puolia.Selain


Androidin Gingerbread-versio ei tuo juurikaan uudistuksia selaimeen, mutta se ei liene ollut hirveän tarpeellistakaan. Muutamien formaattejen ja verkkostandardien tukemattomuutta lukuun ottamatta Androidin oletusselain toimii mainiosti. Uuden sukupolven puhelimien tuomat nopeat suorittimet auttavat asiaa entisestään.

Selain toimii Galaxy S II:lla erittäin vikkelästi. Lataaminen on nopeaa, eivätkä sivujen selaaminen tai zoomaaminen hidastele pätkääkään. Erityisenä herkkuna voidaan pitää Flash-videoiden suorituskykyä. Erikseen Android Marketista ladattavan Flash Playerin avulla selain toistaa muun muassa YouTube-videot erittäin sulavasti. Edes sivun vierittäminen ei pätkäise videota.
Verkkoselaaminen 4,3 tuuman näytöllä on erittäin mielekästä ja ehdottomasti puhelimen parhaita puolia.Muut sovellukset


Samsung Galaxy S II on luonnollisesti varustettu Android Marketilla, josta sovellusten lataaminen on helppoa. Ohjelmia löytyy lähes loputtomasti ja nykyisin myös maksulliset sovellukset ovat saatavilla Suomessa, joka lisää entisestään valikoimaa. Android Marketin ja muiden tavanomaisten Android-sovellusten lisäksi puhelimeen tulee esiasennettuna neljä Samsungin omaa hubisovelluksia, jotka yhdistelevät esimerkiksi sosiaalisen media, musiikin tai pelien tarjontaa.

Hubit eivät kuitenkaan vakuuta. Ne ovat turhauttavia, mukailevat jo olemassa olevia toimintoja eivätkä tuo juurikaan lisäarvoa. Pelihubin puolelta löytyi ilmaisia kokeiluversioita peleistä, mutta valitettavasti heti ensimmäisen kokeilun kohdalla peli kaatui.Samsung on kuitenkin onnistunut tällä kertaa lisäämään myös hyödyllisiä ja toimivia sovelluksia puhelimeensa. Kies Air on puhelimen etäkontrollointiin tarkoitettu sovellus, joka toimii WLAN-yhteyden avulla. Käytännössä Kies Air tekee puhelimesta web-serverin, josta on mahdollista tarkastella ja muokata puhelimelta löytyviä tietoja, kuten kontakteja, kuvia, soittoääniä tai tekstiviestejä. Myös DLNA-jakojen hyödyntämisen mahdollistava AllShare-sovellus on erittäin mukava lisä.


Yhteenveto


Odotukset Samsung uusimmalle huippupuhelimelle ovat luonnollisesti korkeat. Puhelimen edeltäjä teki lähes kaiken moitteettomasti, mutta hieman parannettavaakin jäi. Alkuperäisessä Galaxy S:ssä heikosti toteutetun käyttöliittymän osalta löytyi puutteita, ja valmistusmateriaaleissa jäi toivomisen varaa.

Konsepti ei ole sinänsä muuttunut mihinkään alkuperäisestä Galaxy S:stä. Puhelimeen on satsattu kaikki hardisosaaminen mitä yhtiön ja sen kumppaneiden riveistä löytyy, mutta hinta on tietysti sen mukainen. Kuuden sadan euron hinnalla puhelimelta tuleekin odottaa paljon.

Samsung Galaxy S II:ta on vaikea olla suosittelematta ihmiselle, joka haluaa huippuunsa varustellun kosketusnäyttöpuhelimen. Luonnollisestikaan esimerkiksi QWERTY-näppäimistöä puhelin ei itsestään kasvata, joten se saattaa ajaa pois ostoaikeet. Muuten vakavimmat puutteet allekirjoittanut havaitsee puhelimen fyysisissä ulottuvuuksissa.

Järjettömän ohut laite sujahtaa taskuun usein huomaamattomasti, mutta tällä kertaa ongelma ei olekaan paksuudessa vaan leveydessä ja pituudessa. Koko-ongelmat ilmenevät myös puhelimen päivittäisessä käytössä. Puoli tuumaa vähemmän näyttöä ja sitä olisi pienemmilläkin käsillä helpompi käyttää. Lisäksi, vaikka puhelimen kuoret ovatkin hieman laadukkaamman oloiset kuin aiemmin, niin halpa muovi ei mielestäni kuulu 600 euron puhelimeen. Alumiinia kiitos!


TouchWiz on ottanut pieniä askelia eteenpäin. Tällä kertaa en pidä sitä enää kovinkaan suurena heikkoutena. Saattaapa olla, että kyse on ennemminkin lisääntyneen tehon tuomasta sulavuudesta. Mistä päästäänkin hyvin huippusuorituskykyä tarjoavan prosessorin lämmöntuottoon. Ajoittain puhelimen takaosa lämpenee niin paljon, että sen huomaa lähes polttavan taskussa. Tiukkaan pakattu teho ei siis ole tämän suhteen kovinkaan kiva asia.

Mikäli aiemmat puutteet, ongelmat tai hinta eivät häiritse, niin Galaxy S II on erinomainen valinta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Nokia C12 – hinta laskenut -16%

Nokia C12
144 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 171 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € CDON
341 € Teknikproffset
399 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -12%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Kommentit (110)

Anonyymi käyttäjä
SG S2 (vahvistamaton)

2

TouchWiz on ottanut pieniä askelia eteenpäin. Tällä kertaa en pidä sitä enää kovinkaan suurena heikkoutena. Saattaapa olla, että kyse on ennemminkin lisääntyneen tehon tuomasta sulavuudesta. Mistä päästäänkin hyvin huippusuorituskykyä tarjoavan prosessorin lämmöntuottoon. Ajoittain puhelimen takaosa lämpenee niin paljon, että sen huomaa lähes polttavan taskussa.

Niinpä.Ohuesta takakannesta on siis enemmän haittaa,kuin hyötyä!!. :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sepposeponseponseppo (vahvistamaton)

3

Njäh... Mitä tuo tekee niin paljon paremmin, että kannattaisi uskollinen Desire tuohon vaihtaa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jotain jäi tekemättä (vahvistamaton)

4

Lisääntyneen tehon tuomasta sulavuudesta on tullut pieni ongelma,prosessorin lämmöntuotto!!.Ajoittain puhelimen takaosa lämpenee niin paljon,että sen huomaa lähes polttavan taskussa!!. :(
Tämä ongelma olisi saatu ratkaistua ainakin takaosan kohdalta,jos takakansi olisi ollut paksumpaa muovimateriaalia!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaskake (vahvistamaton)

5

Eipä ole kyllä taskussa poltellut tai muutenkaan lämminnyt.
Ja alumiini lämpenisi vielä kuumemmaksi, jos tuollaisia ongelmia on arvostelijalla ollut.

Vastaa
squi
squi

6

Kyllä oma S2 silloin tällöin lämpenee taskussa sen verran, että housujen läpi tuntee. Mutta ei tuo onneksi erityisen suuri ongelma ole.

Vastaa
yksyks2
yksyks2

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tnoi:

kivesgrilli

Jälleen kerran hieno kommentti.
Oliko tällä jokin syvällisempikin sanoma?

Vastaa
Markeli
Markeli

9

Ihan hyvältä puhelimelta vaikuttaa, tosin tämä ei tule olemaan kesän kuumin puhelin, vaan sen manttelin saa nokian tuleva meego-puhelin, jos se nyt kesällä julkaistaan ;D.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2 (vahvistamaton)

10

Markeli @
...ei tule olemaan kesän kuumin puhelin, vaan sen manttelin saa nokian tuleva meego-puhelin, jos se nyt kesällä julkaistaan ;D.

Saanen nauraa jo,MUTTA sitä Nokian Meegoa saa vielä odottaa!!. =)

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

12

Omasta mielestäni takakannessa ei ole mitään vikaa. Youtubesta löytyy muutama video jossa näkyy kuinka taipuva se on ja minusta sen materiaali on aika onnistunut eristysaineeksi. Huomatkaa että puhelin kuumenee eniten kameran linssin kohdalta koska se on lasia (huhhuh jos se olisi alumiinia).
Toiseksi, mielestäni vähättelette kiinnostavaa USB to go toimintaa: "Lisäksi puhelimesta löytyy Bluetooth 3.0 sekä USB On-the-go:ta tukeva microUSB 2.0 -liitin." Tämä toiminto olisi tarvinnut ainakin kokonaisen sarakkeen! Vahinko että se sopiva liitäntäkaapeli ei tule mukana: http://www.youtube.com/watch?v=giJXF5pIITc
Minulla Galaxy S ehti olla puolivuotta ja vasta viimeiset kuukaudet olin täysin tyytyväinen siihen keitetyille ROMmeille. Sain SG2 jo 17.05 enkä ole vielä muuttanut mitään. Kaikki toimii M A H T A V A S T I :D
Ymmärrän hinnan olevan este mutta muuten tässä on teille tämän hetken paras puhelin!

Vastaa
SJK
SJK

13

@sepposeponseponseppo
Vaikka tuo onkin loistava laite, en näe mitään järkeä Desiren vaihtamisessa tähän. Desire kun on edelleen vähintään riittävän tehokas laite käyttöön kuin käyttöön ja custom rommeilla saa Desiren elinikää venytettyä vielä pitkään, vaikka HTC virallisen tuen jossain vaiheessa lopettaakin.

Vastaa
tonttila
tonttila

14

HTC sensation parivertailuun että kumpi ompi parempi. Koko ja tekniikka melkoisen samaa. Haluan vain tietää kumpi kannattaa ostaa (ostin kyllä toisen jo :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sandandan (vahvistamaton)

16

Ei kyllä vakuuta tuo selain yhtään. Nopeasti se käynnistyy ja sivut lataa, mutta pinch zoomissa ja sivun skrollailussa jäätävää viivettä. IPhone ja WP7 on tuolla saralla paljon edellä. Valokuvat on myös ihmeellisen huonoja. Jotenkin pestyn näköisiä. IPhonen karkkivärisistä kuvista en välitä joten tällä saralla jopa Nokian Edof kamera vie voiton.

Vastaa
admins
admins

17

"Ajoittain puhelimen takaosa lämpenee niin paljon, että sen huomaa lähes polttavan taskussa".
Kyllä jokin pielessä jos puhelin lämpenee huilatessan taskussa.
Tottakai se lämmin on jos latauksen jälkeen taskuun laitat.
Kannattaa tehdä vertailutesti nahkalompakolla, kumpi lämpenee enemmän kesähelteellä.

Vastaa
Puppek
Puppek

18

Ei enää ikinä Nokiaa tämän jälkeen. Kerrassaan mahtava laite, vaikkakin koko saisi olla vaikka sen puoli tuumaa pienempi. Hassua ettei arvostelussa enää edes verrata iPhoneen - taitaa olla jo niin kaukana edellä Applea.

@16 Yllättäen selaimista parhaiten toimii Opera (kuten vanhassa 5800:ssakin): Navigaatio on selkeästi näkyvillä, kirjainmerkit ja sivuhistoria ovat nätisti valikossa, pinch-zoom tekstin sovituksella, ei hidastele ja nettisivujen flash-objektit voi aktivoida halutessaan.

Vastaa
Tuira90500
Tuira90500

19

Pitäiskö tätä puhelinta nyt kummiskin verrata johonkin muuhun kuin 3-5 vuotta vanhaan Nokian puhelimeen? Melkeen sama kuin vertais tätä iPhone 10:een =)

Vastaa
CoolRex
CoolRex

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tuira90500:

Pitäiskö tätä puhelinta nyt kummiskin verrata johonkin muuhun kuin 3-5 vuotta vanhaan Nokian puhelimeen? Melkeen sama kuin vertais tätä iPhone 10:een =)

Uudessa TM:ssä on puhelinvertailu jossa S2:n lisäksi mukana LG-P990, Sony Ericsson Xperia Arc ja HTC Incredible S. Samsung voitti ylivoimaisesti ja HTC hävisi ylivoimaisesti.
Samsungin vahvuudet:
+ Näyttö
+ Käyttö
+ Videokuvan laatu (paras mitä älypuhelimissa on tavattu)
+ Ominaisuudet
Heikkoudet:
- Liukas kotelo

Vastaa
pitokokka
pitokokka

21

Tuohan vaikuttaa jo laitteelta, jonka voisi hommata. Kamera alkaa olla riittävä, still kuvat lienevät huonommat kuin n8:ssa, mutta video parempaa. Tätä aiemmin N97ministä selvästi parempaan kameraan ei ollut tarjolla kuin N8:ssa. Tehot ovat omiaan nettisurffailussa, iso koko vähän arvelluttaa.

Menee varmasti kaupaksi, eikös ko. puhelin voittanut myös MB:n testin. Vastaavat kaipaisi myös Nokia.

Vastaa
necq
necq

23

Vanhaa kouluttajaani lainaten voisin sanoa arvostelun kirjoittajasta: amatööri!

Tietty näissä piireissä työskentelevissä (vai harrastelevilla) on normaalia pienemmät tassut, jota he itse pitävät "normaalikokoisina". Tosin saahan siinä egobuustia kun oma vehje näyttää kookkaalta omassa "normaalikokoisessa" tassussakin. Mutta asiaan. Oma kätöseni on ns. normaalikokoinen, väljä hanskakoko 10. Vuoden verran käyttelin SGS:ää ja kun hyvään hintaan sain sen myytyä, päivitin tuoreemman tilalle. Pieni shokkihan siinä oli, mutta neljän käyttöpäivän jälkeen käsi on tottunut puhelimeen paremmin ja paremmin. Esim. voivoteltua pitää välimatkaa softanäppäinten välissä en ole itse huomannut lainkaan. Virhepainalluksia ei juurikaan tule tämän takiakaan.

Puhelimen lämpiämisestä: enpähän tiedä. Näissä piireissä tykätään pelata jos jonkinmoista nippelipippeli-peliä kymmenen minuutin välein. Silloin grafiikkapiiri alkaa lämmetä kuormituksesta = tuottaa lisälämpöä. Jos takakuori vielä olisi alumiinia (jolla lämmönjohtokyky huomattavasti suurempi kuin käytetyllä muovisella) niin toki siinä vaiheessa voisi alkaa vaikka munia paistamaan. Siispä muovi on parempi ratkaisu, kestää kolhuttomana pidempään eikä lämpö siirry niin huikeasti kuoren pinnalle. Fysiikkaa opetetaan jo seiskaluokasta alkaen, ainakin tietääkseni.

Normaalikäytössä (txt, netittely, soittelu, yleinen näprääminen) puhelin ei lämpene, ainakaan oma yksilöni. Jos pelailet/katsot videota niin varmana lämpeää. Mutta ei siten että alkaisi taskussa polttelemaan. Tai sitten arvostelija on vaan liian herkkähipiäinen (miten olisi ollut vaikkapa takakuoren pinnan optinen lämmönmittaus)?

Vastaa
aj84
aj84

24

Muovisesta lelusta 600e, hulluja ne ihimiset on :D Kyllä tohon hintaan pitää saada jo alumiinia, lasia, kromia jne.. Samsung ei ole koskaan tehnyt yhtään esteettisesti miellyttävää puhelinta :( Kyllä tää silti Nokian pesee mennen tullen, mutta laatuvaikutelma ei vakuuta että voisi edes kuvitella kilpailevansa esim.Applen kanssa.

Vastaa
CoolRex
CoolRex

26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

Muovisesta lelusta 600e, hulluja ne ihimiset on :D Kyllä tohon hintaan pitää saada jo alumiinia, lasia, kromia jne.. Samsung ei ole koskaan tehnyt yhtään esteettisesti miellyttävää puhelinta :( Kyllä tää silti Nokian pesee mennen tullen, mutta laatuvaikutelma ei vakuuta että voisi edes kuvitella kilpailevansa esim.Applen kanssa.

Tämän hetken paras puhelin tuskin on lelu kenenkään muun mielestä. Hintaahan puhelimella on halvimmillaan 472 euroa, joka on vähemmän kuin kuin kilpailijoiden leluista joutuu maksamaan. Jos tykkää kromin kiillosta ja isoista lasipinnoista, kannattaa harkita vanhaa jenkki autoa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

28

hmm... @24 niin, siihen hintaan lasia (joka hajoaa pakkasessa) alumiinia joka naarmuntuessaan muuttuu hirveän näköiseksi ja lämpiää saatanasti, niin käytössä kun auringossakin...
Samsung, se mato joka haukkaa omenaa.
Itse tähän ainakin tyytyväinen =)

Vastaa
tonttila
tonttila

29

Kuvittelisin kuitenkin että alumiininen takakuori haihduttaisi tehokkaasti syntyvää lämpöä toisin kuin muovikuori jonka "sisään" lämpö jää. Vai mitenkä prossun jäähyt nyt sitten toimivatkaan? En tiedä mitä seiskalla opetetaan fysiikassa mutta jos prossu lämpiää liikaa se hajoaa, tuskin alytön lämpötila puhelimen sisällä pidentää käyttöikää tai toimivuutta?

Vastaa
necq
necq

30

Tuossahan itkettiin juuri sitä miten se muovikuori polttelee ikävästi. Mietipä miten se alumiini sitten polttelee, vaikka lämpö jakautuisikin tasaisemmin koko kuorelle. Jolloin palaa koko käsi ja kaikki. Iih.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

31

Kokeile huvikses, ota samankokoinen kappale samanlaatuista muovia kuin SGS2 takakuores käytetään ja samoin alumiinia, lämmitä kumpaakin kuumailmapuhaltimella asetuksella .esim 80C ja kato huvikses kumman pystyt ottamaan käteesi nopeammin...

Vastaa
necq
necq

32

Apple-heebot/fanipojat vinettää, kun Ääluuri 4 ei olekaan enää niin hyvä (huom. paras se ei ole ollut koskaan)... Mutta sehän on normaalia.

Vastaa
Pekka65
Pekka65

33

SGS2 on ollut nyt käytössä toukokuun puolesta välistä.

Muutos SGS:stä oli yllättävän suuri, eikä pelkästään näytön kokoon liittyen.

Kaikki toimii todellakin paljon nopeammin. Alkaen laitteen käynnistyksestä, nyt ei tarvitse odotella milloin PIN-koodin voi syöttää.

GPS vaikuttaisi toimivan paremmin kuin SGS:ssä. Tämä ihan mutu-tuntumalla

Näyttö on mielestäni 0,3 tuumaa liian iso ;) (hanska koko 10).
Nyt peukalon tyvi osuu back-painikkeeseen, kun käyttää laitetta oikella kädellä. (Vasenta en ole juuri kokeillut, näin oikea kätisenä).
SuperAmoled Plus on kyllä muilta osin hintansa väärtti. Todella hyvä siis...

Kamera riittää itselleni sekä still-kuvissa että videokuvauksessa.
Artikkelissa jäi mainitsematta että videon muokkaus ei onnistu 1080p videoille, vain tarkkuudeltaan 720p tai alle pätkille.

Ulkoinen tuntuma on hyvä - ei liian muovinen tai liukas.

Ainoa miinus (ja iso sellainen) on akkukesto. Se on todella huono.

Vastaa
Kiedis
Kiedis

35

Mitä tulee ohueen ja "hauraaseen" takakanteen, se on kaikkea muuta kuin hauras. Takakannen voi repiä irti ja taittaa aika huoletta kaksin kerroin eikä silti katkea. Mielestäni silloin ei voida puhua kovin hauraasta takakannesta.

Itse en ainakaan halua alumiinista takakantta puhelimeen, joka on täynnä naarmuja jos ja kun puhelin putoaa. Takakansi olisi varmastikin täynnä naarmuja jo pelkästään jatkuvasta pöydälle asettamisesta.

Puhelin ei myöskään maksa 600 euroa, vaan tosiaan vajaa 500 euroa.

Vastaa
androidftw
androidftw

36

Tuosta kuumenemisesta vielä, että jos hankkisi takakanteen jonkun suojakuoren, niin se voisi lieventää sitä kuumuuden tunnetta?

Vastaa
Uber1
Uber1

37

Tuosta kuumenemisesta vielä, että jos hankkisi takakanteen jonkun suojakuoren, niin se voisi lieventää sitä kuumuuden tunnetta?

Vastaa
Wiltsuboy
Wiltsuboy

39

Itse ostin SGS2 DNA:lta liittymäpakettina hintaan 19€ x 24kk = 456€! Kuka hölmö maksaa 150€ enemmän kun ostaa jostain perus Prismasta ja vielä ilman nettiäkin. Perus DNA liittymä Onni maksaa 0,66€/kk ja 0,5megan netti 0,24€/kk kun ostaa SGS2! Eli yht : 19,90€ x 24kk = 477,6€ + puhelut ja tekstarit. Ei paha!

Tuosta lämpenemisestä vielä että puhelin lämpenee aika kuumaksi raskaita pelejä pelatessa (ainakin Fruit Slicea pelatessa) mutta tämänkin ongelman voi suunnilleen korjata ostamalla suojakuoret. Itseäni ei haittaa kuitenkaan lämpeneminen ja suojakuoretkin tulossa Ebaysta 1,5$ hintaan ilman postikuluja :D


Lainaus : ("Järjettömän ohut laite sujahtaa taskuun usein huomaamattomasti, mutta tällä kertaa ongelma ei olekaan paksuudessa vaan leveydessä ja pituudessa. Koko-ongelmat ilmenevät myös puhelimen päivittäisessä käytössä. Puoli tuumaa vähemmän näyttöä ja sitä olisi pienemmilläkin käsillä helpompi käyttää. Lisäksi, vaikka puhelimen kuoret ovatkin hieman laadukkaamman oloiset kuin aiemmin, niin halpa muovi ei mielestäni kuulu 600 euron puhelimeen. Alumiinia kiitos! ")

-Ei todellakaan haittaa että puhelin on isonäyttöinen, sitä on helpompi käyttää ainakin omilla käsilläni jotka ovat isot. Sanoisin että enemmänkin on haittaa puhelimen ohuudesta jolloin se on vaikea saada käteen helposti vaikka pöydältä kun vertaa vanhaan Noksuttimeen. Ja muovi materiaalina on vähän niin ja näin : Puhelin ei ainakaan ole niin painava ja en sitten tiedä tuosta lämpenisikö alumiini esim. auringossa tai jos akku lämmittää sitä.
Alumiini tietysti kestäisi paremmin ja se tekisi puhelimesta myöskin kalliimman oloisen.

Vielä akkukestosta : Itse otin puhelimen aamulla laturista n. 9.30. En käyttänyt sitä yhtään päivän aikana. Akkua oli mennyt 3%. Mutta silloin kun pelaa, akku vähenee todella nopeasti. Nettiselauskin vie sitä aika tehokkaasti. En ole kokeillut kuinka monta tuntia pystyy täydellä akulla nettiä selaamaan tai pelaamaan.

Vastaa
mjk
mjk

41

Minä ostin dna-liikkeestä (ei kytkynä) ja tyytyväinen olen ollut, on huomattavasti nopeampi kuin Omnia HD, joka nyt siirtyi varapuhelimeksi :p.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

42

@40 ei puhelin ei ole sim lukittu. voi käyttää siis muitakin kortteja.
Tervetuloa kaupoille.. :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Matuh (vahvistamaton)

43

Mites ton videokuvauksen kanssa, kun vanhalla galaxyllä kuvaa meluisessa paikassa niin ääni on pelkkää kohinaa?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

44

@2.

Poltteleehan se, jos jätät sovellukset auki käytön jälkeen. Akkukin tyhjenee niinkuin limsapullo jos siellä on pari isoa sovellusta auki. Olen itse sammuttanut aina kaiken ja luuri on ihan perusviileä. Eikä kuumenemisongelmia ole esiintynyt muulloin kuin pelatessa.

Vastaa
lumikki7
lumikki7

45

Mutta, jos nainen haluaa tätä parhaiten vastaavan puhelimen, niin mikä se olis? Galaxy S:ää moititaan koon puolesta ja itsekin epäilen, jotta riittääkö sormet. Aika isolta se käteen tuntu, ku päivällä kävin katsomassa. Sellainen näyttö kuitenkin pitäis olla, jotta ikänäköinenkin näkis. Eli ei liian pienikään.
Helppokäyttöisen ja näppärän kosketusnäyttöpuhelimen haluaisin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
veerakatri42 (vahvistamaton)

46

Mutta, jos nainen haluaa tätä parhaiten vastaavan puhelimen, niin mikä se olis? Galaxy S:ää moititaan koon puolesta ja itsekin epäilen, jotta riittääkö naisen sormet. Aika isolta se käteen tuntu, ku päivällä kävin katsomassa. Sellainen näyttö kuitenkin pitäis olla, jotta ikänäköinenkin näkis. Eli ei liian pienikään.
Helppokäyttöisen ja näppärän kosketusnäyttöpuhelimen haluaisin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jaa... (vahvistamaton)

48

Markeli @
N9 EI voita helppokäyttöisyydessä SGS 2:sta,JOS tässä Nokia N9 mallissa on/tulee olemaan Symbian!!.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

49

@48

Tiedätkös... Teit juuri itsestäsi idiootin. Joka ikisessä paikassa on puhuttu N9:stä, ensimmäisestä MeeGo -puhelimesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jaa... (vahvistamaton)

50

@49
Tämä voi vielä muuttua,jos Meego ei ole tuotantovalmis silloin kun N9 pitäisi markkinoille tulla!.Mutta kiitos vaan (:Tiedätkös... Teit juuri itsestäsi idiootin. ) Tällaiset asiat on mahdollista,kun kyse on Nokiasta!!. :/

Vastaa
roponen
roponen

52

Joo, kyllä tuo vehje kuumenee pelatessa melko riuskasti. Tavallisessa käytössäkin jonkin verran mutta ei mitenkään erityisen häiritsevästi.
Huonoa: ääritilanteessa lasi on niin kuuma ettei meinaa kärsiä käyttää.
Hyvää: taskussa tuo lämpeneminen toimii hälytyksenä sille että nyt sinne on taas jäänyt joku ohjelma päälle imaisemaan akkua.

Pakkohan se tuotettu lämpöenergia on luurista ulos siirtää tai siellä alkaa vähintäänkin komponenttien elinikä lyhenemään ellei jopa piirit sulamaan. Ohut muovi saattaa siis ajaa sitäkin asiaa. Joku röpelöpintainen ohut alumiinikuori voisi ehkä hoitaa homman vielä paremmin?

Vastaa
satuolento
satuolento

53

Menin vahingossa vaihtamaan iPhonen tähän Samsungin ihmelaitteeseen ja täytyy sanoa, että kyllä nyt harmittaa.
Puhelin saattaa kuumentua todella niin kuumaksi, että sitä ei kärsi painaa poskeaan vasten - jopa sormea _polttaa_ koskea siihen välillä. Akku kestää maksimissaan päivän riippumatta ohjelmien käytöstä. Jos puhelinta sattuu käyttämään, niin pitää aivan jatkuvasti (aina, kokoajan) sulkea aktiiviset ohjelmat ja tyhjentää muisti, jotta puhelin ei sulkeutuisi aivan kahdessa tunnissa. Ja sitten paras; puhelin katkaisee puheluita noin kaksi kertaa minuutissa, joten sillä ei käytännössä tee mieli soitella yhtään kenellekään. Myöskään DLNA ei toimi yhtä hyvin, kuin tyttöystäni iPhone 3G S:ssä. Se kun sattuu löytämään verkosta televisiot ja kikkareet ja syöttämään niille kuvaa käskystä yms. Samsung ei vain kykene tähän, vaikka asiaa on yritetty saada toimimaan useammalla reitittimellä ja asetuksella. Aivan järkyttävää roskaa!! Älkää ymmärtäkö väärin; näyttö on hieno ja tehoa kyllä löytyy - kunhan ne saisi toimimaan moitteetta. Ja siitähän tulikin mieleen vielä, että näytössä näkyy harmaata taustaa vasten selkeä rinkula oikeassa alalaidassa. Tämä on ymmärtääkseni laitteen ominaisuus, sillä se löytyy myös toiselta ystävältäni. Seuraavaksi DNA:lle painimaan vaihdosta iPhoneen.. yritin soittaa asiasta DNA:lle, mutta puhelu katkesi useita kertoja. En nyt ihan varauksetta kehuisi kaikille tätä laitetta ;)Joku kertoi, että päivitys saattaa auttaa.. en ollut kuitenkaan ostamassa mitään Nokiaa, vaan uskoin saavani toimivan puhelimen. Tässä kirjoituksen ohessa laitoin simin vanhaan iPhoneeni ja kappas.. ei minkäänlaista vikaa! Jatkossa en sitten muuta enää ostakaan, kuin Applen puhelimia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

54

@53 Niin ei iPhone turhaan ollut viidettä kertaa peräkkäin tyytyväisyyskyselyn voittaja viidellä tähdellä, samsung löytyi tokavikalta sijalta 2:lla tähdellä. Tuon kaltaiset kommentit mitä kirjoitit antaa hyvin suuntaa siitä miksi näin on. Samsung oli muuten viimevuonnakin tokavika.

Vastaa
Pekka65
Pekka65

55

@53 Mitään tuon kaltaista ei ole omassa laitteessani kyllä ollut. Yritin itse asiassa saada sen lämpiämään pelaamalla ja videotoistolla, mutta ei se nyt polttamaan onnistunut. Yksikään puhelu ei ole mielestäni katkennut muuta kuin silloin kun olen itse niin halunnut. DLNA on toiminut, sen enempää en ole kylläkään kokeillut.

Akun kesto on kyllä todella surkea (vaikka mitä testit kertoisivat). Itse olen joutunut lataamaan jopa pari/kolme kertaa päivässä oikein kovalla käytöllä.
Siitä huolimatta tämä on kyllä paras laite joka minulla on ollut käytössä (iPhonea en ole kyllä kokeillut), yksi syistä on laitteen muokattavuus joka sopii itselleni suljettua järjestelmää paremmin.

Vastaa
roponen
roponen

56

Satuolento, sama moka kävi minullekin ja nyt odotan päivitystä joka korjaisi edes osan niistä vioista jotka korjattavissa on. Ilkeämieliset huhut netissä tosin tietävät kertoa ettei Samsung ole perinteisesti ollut niitä tarmokkaimpia vikojensa korjaajia tai laitteidensa päivittåjiä, joten en ylläty jos tällä samalla versiolla mennään vielä kun apple pukkaa seuraavan kerran edes suurinpiirtein toimivaa luuria kaupan hyllyille. En kyllä yhtään ihmettelisi vaikka sinä päivänä olisi huuto.netti pullollaan näitä vempaimia.

Kyllä tämä SGS2 ihan kiva nörttilelu toki on. Näperreltävää piisaa, tehoa löytyy ja jälleen pääsee tuntemaan sitä onnistumisen iloa ja autuutta kun saa jonkin asian puhelimessa säädettyä toimimaan. Sen verran kallis lelu vaan ettei tällä budjetilla ja irtoajan määrällä taida jäädä taskuun pyörimään kun joku tohtii julkaista seuraavan toimivan älyluurin. Kohdistan nyt katseeni Applen ja Nokian suuntaan. Androidia voisi vilkaista taas ehkä vuoden parin päästä.

Vastaa
Wiltsuboy
Wiltsuboy

57

Siis ei helvetti :DD Taas iPhone vs SGS keskustelu..
Monissa testeissä on nähty että Samsung vie iPhonen kaikessa muussa paitsi akun kestossa ja käyttöjärjestelmässä (kummasta nyt yleensä tykkää).

@52 Näyttö kuumenee? Joo nyt taitaa kyllä olla tullu sulle maanantai kappale :D Ainoastaan toinen puoli kuumenee..

@53 Siis puhelin mukako kuumenee niin paljon että ei voi koskea siihen? Sulla kans.. Valmistusvirhe. Tai sit vaan et kestä pientä lämpöä yhtään... Puhelin ei ole ikinä itselläni katkaissut puhelua joten en ymmärrä.. Dlna : Siinä ei ole mitään moittimista paitsi ehkä ominaisuuksista koska se ei pystyny toistamaan mitään videoita telkkarissa.. Kokeilin perus .avi leffoja ja kännyllä kuvattuja videoita näyttää telkkarissa, ei näkyny...

Niin ja tosta lämpiämisestä vielä.. Kannattaa ostaa jotkut kuoret tohon puhelimeen niin ei sitä lämpöä tunne yhtään.. Itse ostin ebaysta 2$ + free shipping, perus TPU kuoret (väri clear), hienot on ja puhelin ei tunnu yhtään lämpimältä.

Mutta joo en mikää Samsungin fanipoika ole, mutta Appleen en ikinä aio sortua!

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

58

@53.

ylistä vaan sitä applea, ei heidänkään tuotteet ole täydellisiä. sitäpaitsi itselläni akku kestää helposti koko päivän. koskaan ei ole niin kuumakaan ollut ettei siihen olisi voinut koskea.
puhelut eivät ole katkeilleet koskaan, tiesitkös muuten iphone 4:sen antennivikaa jonka takia kaikki yhteydet katkeilevat kun vähän koskee siihen romupalaan.

sgs2 on paras luuri mikä minulla on ollut, enkä vaihda pois millään. suosittelisin ensin käyttämään huollossa ennen kuin tuomitset lopullisesti.

Vastaa
satuolento
satuolento

60

Puhelimen näyttö todella kuumenee ajoittain niin, ettei siihen voi kunnolla koskea edes sormella. Miettikää miltä se tuntuu poskea vasten. Toi puheluiden katkeaminen on ihan perusongelma tuossa SGS2:ssa ja siitä löydätte helposti lisää infoa ku vähän googletatte. Akku kestää ehkä kolmanneksen verrattuna iPhone 4:ään ja se ei kyllä tuloksena vakuuta. Laite on siis puhelimena täysin käyttökelvoton tekele, joka ratsastaa hienoilla spekseillä. Harmittaa, että menin ostamaan tuohon jo suojakuoret ja HDMI-adapterin. Muuttuivat juuri roskiskamaksi. Turhaan te Galaxya puolustelette, kun tuskin teillä edes Applen puhelimista on kokemusta. Laitoin tänään viestiä DNA:lle sopimuksen purusta/vaihdosta iPhoneen - tuskin he mihinkään suostuvat ja joudun tyytymään tohon SGS:ään ja sen ongelmiin. Otinpahan opikseni, enkä tee samaa virhettä toiste. Voisinpa muuten mainita vielä tuon Wi-Fi:n kantavuuden olevan Applea heikompi. Tällaisessa 80 neliön asunnossa ei riitä SGS2:n kantavuus kaikkiin huoneisiin, jota ongelmaa minulla ei ole ollut Applen, saati HTC:n kanssa.

Vastaa
roponen
roponen

61

SGS2:n saa muuten netin mukaan ylikellotettua. Saisikohsn sitä myös alikellotettua? Saattaisi auttaa kuumenemiseen ja tehoahan vehkeessä on sovelluskäyttöä ajatellen tällä hetkellä jopa ylimääräistä. Softat kuitenkin speksataan sen mukaan että mahdollisimman suuri osa luureista pystyy niitä käyttämään ja SGS2 näyttäisi olevan yksi tehokkaimmista Android luureista markkinoilla ja reilusti ponnekkaampi kuin vuoden takaiset huippuandroidit (esim. desire ja galaxy S).

Käyttöliittymän jatkuvaa sulavuuttahan näilläkään tehoilla ei ole saavutettu ja voikin olla ettei siihen nykimiseen suurta vaikutusta tekisi pienoinen tehojen karsiminen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuudas (vahvistamaton)

63

Aika menoa kun premiumvalmistajat lyövät markkinoille laitteita joihin on käytännössä pakko ostaa suojakuoret. Applella antenniongelmat ja puhelin isolta osin helposti hajoavaa lasia, Samsung ylikuumenee. Silti kauppa käy kuin siimaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SPW1 (vahvistamaton)

64

Puheluiden katkeamiset johtuvat siitä kun poski osuu puhelun lopetuskuvakkeeseen. Ei siinä mitään vikaa ole, vaihtakaa asetuksista niin että vain painonappi katkaisee puhelun niin ei katkeile turhaan.

Vastaa
Wiltsuboy
Wiltsuboy

66

No voi hyvää päivää :DDDDDDDD

Huollossa? :D Siinä on se asetus, että kun poski peittää sen sensorin nii näyttö menee pimeeksi juuri ton takia ettei lopeta sitä puhelua poskella.

Vastaa
roponen
roponen

67

Wiltsuboy taisi juuri jäädä kiinni housut nilkoissa. Et jaksanut lukea aikaisempia kommentteja?

Yksi juttu mitä tämän puhelimen yhteydessä ei myöskään ole ajateltu ihan loppuun asti on Android ja tehokas prossu samoissa kuorissa. Androidissahan on helppo unohtaa taustalle ohjelmia ja kun tällainen teholuuri raksuttelee taustalla jotain niin se näemmä imaisee akun aika vauhdilla tyhjiin. Muutama kerta on osunut ikävä yllätys kohdalle kun akkua piti olla reilusti, mutta vekotin on pöydällä miettinyt jotain syntyjä syviä ja koko luuri onkin pimeänä just kun pitäis lähteä jonnekin tai kun alat ihmettelemään miksi puhelin ei ole soinut aikoihin vaikka piti.

Tuon takia arvostan puhelimen tavallista kovempaa lämpenemistä. Jos ohjelmia on jäänyt taustalle ja puhelin on taskussa, sen lämmön kyllä tuntee. Ikävähän se on toki esim. pelatessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuudas (vahvistamaton)

68

@67

Käykö se Samsung Galaxy 2 todella niin kuumana, että sen huomaa jopa pöydältä. :)

Eihän siitä pääse mihinkään, että akkukesto näissä Android laitteissa on vaan usein todella huono.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
odottakaa nyt! (vahvistamaton)

69

Akkukestoon tulossa ratkaisu,nimittäin (tehoakku) on tulossa kesän aikana myyntiin!.
(2890) milliamppeerituntinen.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

70

@69.

Jep, sitten voikin heittää hyvästit ohuelle ulkomuodolle. Vaikuttaa lähinnä siltä, että ihmiset vain eivät osaa käyttää puhelinta kun akku menee tyhjäksi. Itselläni ei ole loppunut kesken kaiken akku kertaakaan. Suosittelen myös ostamaan Nokia DC-11 -matkalaturin joka toimii Galaxyn kanssa ja sillä voi sitten myös latailla jotain Nokian luurejakin, joissa on se 2mm latausreikä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
odottakaa nyt! (vahvistamaton)

71

Tuskin se tehoakku tuo paksuutta puhelimelle ihan hirveästi,koska itse puhelin on jo ohut. :) Nokia-malliin (N8) kun laittais saman tehoakun,niin sitten olis paksuutta jo liikaa!. =)

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

72

@71.

Jep, paitsi kyseiseen luuriin kun ei mitään tehoakkua saa. N8:sta joa on kyse, niin eihän sitä akkua periaatteessa edes saa ottaa ulos.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
odottakaa nyt! (vahvistamaton)

74

Quadrant Standard benchmark-sovelluksen antamat pisteet, joissa Galaxy S II päihittää selvästi kaikki yksiytimisellä suorittimella varustetut Android-puhelimet ja kerää yli 3 kertaa enemmän pisteitä kuin edeltäjänsä. Valitettavasti huimalla suorituskyvyllä on varjopuoli, sillä puhelin kuumenee erittäin paljon.

Siinä kuumenemisongelma tuli ilmi,eli ...Valitettavasti huimalla suorituskyvyllä on varjopuoli, sillä puhelin kuumenee erittäin paljon.
:/

Vastaa
Antideox
Antideox

75

Arvostelussa valitetaan puhelimen kuumentumista ja samalla vaaditaan laadukkaampaa takakantta alumiinista...hmm mikäköhän ristiriita asiassa mahtaa olla, eivätköhän pojat samsungilla ole ihan tarkoituksella valinneet muovisen takakannen...

Vastaa
Fiili
Fiili

76

Siistein puhelin tällä hetkellä, sekä ulkonäkö että toiminta. Ohuus on jotain ihan uutta ja koko puhelin on muotoiltu niin hyvin kuin puhelimen voi muotoilla, siinä jää iPhonet ja muut toiseksi. Ainahan näissä saisi olla pidempi latausväli, mutta iPhonen jälkeen toisena tässäkin isosta ruudusta huolimatta. Nyt alkaa puhelimet lähestyä StarTrek-aikaa, tai siisteydessä menevät jo ylikin.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

80

mikähän sen määrittää että afterdawnilaista kiinnostaa nopeus? eiköhän se kiinnosta ihan ketä tahansa joka älypuhelinta on ostamassa.

Vastaa
kukkone
kukkone

82

Toki siis meinasin numeroa 78 :)
Niin, ja on muitakin määrittäviä tekijöitä kuin nopeus nopeustesteissä.

Vastaa
kukkone
kukkone

84

Ei toki, mutta ethän kirjoittanutkaan olevasi tyytyväinen ostokseesi. Kirjoitit trollaavan fanipoikakommentin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
loljees (vahvistamaton)

88

Muutaman päivän ollut nyt puhelin käytössä ja täytyy sanoa että ihan mahtava laite. Hakkaa mennen tullen entiset nokialaiset joita minulla on ollut. Opin käyttämään puhelinta todella nopeasti vaikka se on ihan erilainen kuin esim aikaisemmat nokia x6 ja n8 puhelimeni. Itsellä ei ole kyllä mitään teidän mainitsemia ongelmia tai vikoja ollut, ei ole kuumentunut kuin hieman pitkän käytön jälkeen eikä sammuile puhelut kesken. Ja tuosta akun kestosta niin siirsin puhelimeen muutaman elokuvan ja musiikkia ja parin päivän automatkalla pystyin katsomaan ne + surffailemaan netissä ja tietysti soittelemaan ja lähettämään viestejä lataamatta akkua. Akku kestää paremmin kuin nokia n8:ssa. Velipoika osti joskus keväällä iphone 4 mutta vaihtoi sen jo heinäkuussa tähän galaxy s2 ja sanoi että tykkää paljon enemmän samsungin luurista. Itse aion tästä lähin pysyä samsungin ja htc:een leirissä, mutta mahdollisesti myös iphonen joskus tulevaisuudessa. Nokiaan en enää koske kun se pilataan windowsilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
loljees (vahvistamaton)

90

Olen kokeillut. Ja tuomitsen koska windows muutenkin mielestäni ihan hanurista. Olisi nokia vaan tehnyt lisää meego-laitteita

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

91

Kannatan itsekin sitä MeeGo-ajatusta. En ymmärrä miten niin isolla firmalla ei voi olla resursseja MeeGon JA WP7:n käyttöön. Tai sitten heistä on tullut itsesäälissä kieriskelijöitä.

Taitavat sen N9:kin tuhota ennen kun se saadaan edes kaupan hyllyille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS 2 & Android ... (vahvistamaton)

92

Meego Nokia ennemmin ostaisin,kuin WP Nokian!.
Mutta,kyllä tämä SGS 2 on tällä hetkellä paras älypuhelin ja EHDOTTOMASTI kehittyneempi,kuin Nokia N8 tai iPhone 4!.Nokia on aikoja sitten jäänyt pahasti kehityksessä jälkijunaan!!. :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
PerttiLi (vahvistamaton)

94

Miten saa rajattua sähköpostien tuloa, ettei ne ikävästi keskellä yötä pärähdä. Joka ilta ei viitsisi sitä äänettömäksi muuttaa. Vanhassa Nokiassan oli sitä varten kelloajan asetukset, mutta miten SII:ssa?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

95

@94.

Laita netti pois yöksi niin ei piippaile sähköposti-ilmoitukset.
Sen voit tehdä joko katkaisemalla wlanin tai sitten paina pitkään virtanäppäintä ja valikosta valitse dataverkkotila. Kannattaa muutenkin sulkea dataverkkoyhteys sillon kun sitä ei käytä, se säästää akkua.

Vastaa
ryydman
ryydman

97

Onko kellään ollut ongelmia akun latauksen kanssa? Meillä SGS2 lopetti lataamisen kahden viikon jälkeen. Gigantissa testattiin kaupan laturilla, ei ladannut - huoltoon. Viikkon huollossa, olivat ladanneet uuden ohjelman ja testanneet omalla laturilla, känny kotiin ja laturin päähän - ei pihaustakaan. Takaisin Gigantin huoltoon, nyt odotellaan millaisessa kunnossa tulee takaisin.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

98

Eipä ole tommosta ilmenny, muutaku et välillä joissain asennoissa rekisteröi latauksen uudestaan..

Typerää alkaa jotain ohjelmistoja asentelemaan!! Selvästi rautapuolen vika.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pressa21 (vahvistamaton)

99

Puhelin itsessään tulee vasta tänään illalla käyttöön mutta tuo jalkapallokohta on kyllä kuvattu Paulaharjun koulun kentällä Puolivälinkankaalla Oulussa???

Vastaa
ryydman
ryydman

100

Saatiin tuo latausvikainen SCS2 Gigantista viime lauantaina, toistaiseksi toimii. Vika oli kuulemma laturissa, saatiin uusi laturi. Annoin palautetta gigantin myyjälle joka oli ekalla käynnillä testannut kännyn myös heidän laturilla....

Vastaa
rnoynet
rnoynet

104

1.Navigointi ei kai toimi Suomesssa, mutta siellä missä toimii, olen kokeillut. Vertaan Nokian vastaavaan. Samsung ehdottaa navigoinin alussa reittiä. Ok. Mutta jos poikkeat tältä reitiltä Samsung pitää kiinni valitsemastaan reitistä ja ajattaa sinut takaisin sille. Nokialainen on taas huomattavasti fiksumpi. Ensiksi valitulta reitiltä poiketessa, laskee hetken kuluttua uuden reitin ja ajattaa sitä pitkin samaan päämäärään. Sekavissa kaupungeissa erittäin hyvä ominaisuus. Ikävä tuli Nokian C7:aa tässä mielessä.

2.Saako Galaxyn Gmailiin allekirjoituksen jollain tavalla?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
teukka2155 (vahvistamaton)

107

Olen jo jokusen aikaa omistanut ko. Puhelimen ja ollut tyytyväinen. Se mikä ihmetyttää on että valitetaan akun kestoa niin jos vertaa lumia 900 tai iphone s4 seen nin vertiluissa akun kesto hakkaa jokaisella osa-alueella...?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JellyBean @ (vahvistamaton)

108

Akun virtaakin pystyy kohtalaisen hyvin säästämään,kun taustalta poistaa päältä käytöstä eli esim.Android Assistant ym vastaavanlaisilla ohjelmilla!. ;)
Taustalla pyörivät sovellukset vievät käyttömuistia,joka tietenkin syö myös virtaa. ;(
Jos Android 4.1.2 Jelly Bean olisi tältäosin optimoitu nykyistä (4.0.4) paremmin!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JellyBean @ (vahvistamaton)

109

eli... Akun virtaakin pystyy kohtalaisen hyvin säästämään,kun taustalta poistaa ohjelmia päältä käytöstä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tozzu (vahvistamaton)

110

Laittaa sen puhelimen taskuun näyttöpuoli ihoon päin, niin eipähän polta :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.