Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

AfterDawn, tänään 12v

41
Petteri Pyyny

AfterDawn, tänään 12v
Tänään on taas se päivä käsillä kesästä, kun sivustomme täyttää vuosia ja tapani mukaan horisen viimeksikuluneen vuoden asioista jotain omiani. Eli tosiaan, tänään tulee kuluneeksi tasan 12 vuotta siitä, kun AfterDawn.com avattiin "suurelle" yleisölle (muistaakseni 4 tai 5 tuttua tai tutun tuttua kävi sivuilla ensimmäisen päivän aikana..).

Tuon päivän jälkeen on tapahtunut vaikka ja mitä, sivusto on elänyt ja turvonnut mitä ennalta-arvaamattomimpiin suuntiin. Viimeksi kulunut vuosikin on ollut varsin vaiherikas, moneltakin kantilta, joten keskitytään nyt tässä horinassa siihen.

Tom's Hardware tuotiin Suomeen

Elokuun puolivälissä saimme, monen kuukauden hieromisen jälkeen, vihdoin avattua ensimmäisen franchise -periaatteella toimivan sivustomme, kun avasimme suomenkielisen Tom's Hardware -sivuston. Sivuston avaamisessa ideana oli se, että saimme laajennettua sisältöämme myös PC-raudan puolelle, eli osa-alueelle, joka ei ollut kuulunut sivustomme valikoimaan aiemmin. Samalla saimme tietysti käyttöömme hyvin tunnetun sivustobrändin ja laajat materiaaliresurssit, joita pystymme yksinkertaisesti kääntämään suomeksi englannista.


Tom's Hardwaren tarina on vasta alussa ja liikennemäärät ovat vielä kovin, kovin pieniä, mutta sivusto tuntuu vakiinnuttaneen kuitenkin tietyn vakiokävijäkunnan. Vakiokävijäkunnan kasvaminen ja uutiskommentoinnin aktiivisuuden kasvaminen viikosta toiseen ovat erittäin hyviä merkkejä tulevaisuuden kannalta. Ajatuksemme onkin, että Tom's Hardware on osa meidän pitkän ajan suunnitelmaamme ja tulemme pistämään sivuston kehittämiseen resursseja jatkossa entistä enemmän.

Digiboksivertailusta laitevertailuun, laitevertailusta tuotevertailuun ja tuotevertailusta Edukas.fi:ksi

Vuonna 2006 avasimme sivustollemme digiboksivertailun, jonka ideana oli selkeyttää meneillään olevaa digisiirtymää, jossa Suomi siirtyi analogisista televisiolähetyksistä digitaalisiin lähetyksiin. Idea digiboksien tuotetietokannasta syntyi pitkälti omaan tarpeeseen, kun mistään ei löytynyt vertailukelpoista tietoa digiboksien ominaisuuksista.

Sittemmin digiboksivertailu laajeni ensin taulutelevisioihin ja vuosien mittaan nykyiseen lähes 40 eri tuoteryhmän valikoimaan. Samalla digiboksivertailun nimi on muuttunut, ensin laitevertailuksi, sittemmin tuotevertailuksi (kun mukaan tulivat pelit, jotka eivät oikein mahtuneet "laite" määritelmän alle). Nyt olemme pikkuhiljaa siirtäneet koko vertailuosiota täysin omaan domainiinsa, tavoitteena siirtää koko kokonaisuus vuoden loppuun mennessä Edukas.fi -osoitteeseen. Sinänsä mitään suuria muutoksia tuo omaan domainiinsa siirtyminen ei aiheuta, vaan siirto on tehty lähinnä siksi, että lyhyt ja yksinkertainen "oma" osoite lienee helpompi muistaa, kun etsii tuotteille hintoja tai teknisiä tietoja.

Porukka vaihtuu, mutta karavaani jatkaa kulkuaan..

Pienessä firmassa tapahtuu toisinaan meistä riippumattomia, aika isojakin muutoksia ja näistä olemme päässeet osallisiksi viimeksikuluneen reilun vuoden aikana. "Wanhasta" suomenkielisestä uutistiimistämme ei ole enää tätä kirjoittaessa jäljellä kuin päätoimittajamme, kun sekä Ankle, malagant ja Agent_007 ovat kaikki siirtyneet muihin töihin, kukin tahoillaan. Nykyinen uutistiimimme onkin siis varsin tuoretta perua - teppoI, squi ja Eriol liittyivät tiimiimme noin vuosi sitten.


Uutistiimimme hoitaa nykyisin siis kolmen eri uutisia välittävän sivustomme tarjontaa, kattaen "emo"-AfterDawnin lisäksi myös Puhelinvertailun ja Tom's Hardwaren uutisoinnit.

Uusia maita mukaan

Isoimmat uudistukset yrityksemme toiminnassa viimeksikuluneen vuoden aikana ovat liittyneet uusille kielialueille laajentumiseen. Näkyvin esimerkki tästä on helmikuussa avattu hollanninkielinen AfterDawn, johon palkkasimme samalla myös uutistoimittajan (Plankje) ylläpitämään hollanninkielistä uutistarjontaa. Palkkasimme myös pari viikkoa takaperin ensimmäiset uutistoimittajamme Norjaan ja Tanskaan ja tulemme lähiviikkojen aikana avaamaan sekä uutisalueet että Tom's Hardware -sivustot kyseisissä maissa.

Muutoksia tulossa

Mitään megalomaanisia muutoksia ei sivustoille ole suunnitelmissa tulevan vuoden aikana. Suurimmat uudistukset tulevat liittymään uuteen palvelinrakenteeseen, jonka toivomme nopeuttavan sivujen käyttöä ja ennenkaikkea tuovan mukaan lisää toimintavarmuutta nykyiseen palvelinratkaisuumme verrattuna. Lisäksi tulemme keskittymään olemassaolevien osa-alueidemme jatkokehittämiseen -- esim. Edukas.fi:n tuote- ja hintavalikoima olisi tarkoitus pitää paremmin ajan tasalla jatkossa ja myös keskustelualueidemme ulkoasun ja käytettävyyden suhteen tulemme kokeilemaan uusia juttuja. Myös mm. Facebook- ja OpenID-tunnuksilla keskustelualueiden ja uutiskommentoinnin käyttäminen on pitkän tähtäimen suunnitelmissamme. Lisäksi myös mobiilisivustomme tulevat uusiutumaan tulevien kuukausien aikana ja onpa suunnitelmissa myös jonkinlaisia mobiilisovelluksiakin.

Tässäpä tämän vuotinen katsaus. Kiitän jälleen kerran kaikkia työntekijöitämme ja ennenkaikkea käyttäjiämme viimeksikuluneesta vuodesta. Nyt nauttimaan +30C lämmöstä ja auringonpaisteesta..

-Petteri Pyyny
AfterDawn Oy


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (41)

repino
repino

9

Hienoa työtä Teiltä.
Toivon, että mikä perusajatus teillä on leviäsi muuhunkin ajatusmaailmaan.
Onnea Teille.

Vastaa
Quiote
Quiote

11

Onnea jälleen! Kohta taas hieman enemmän aikaa roikkua täälläkin kun velvollisuudet isäm-maalle on hoidettu ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

16

meillä on sitt merkkipäivä samana päivänä kummallakin. Tosin minä täytän pikkusen enempi, mutt eikun mukavaa merkkipäivää meille kummallekin!
kilistellään tahoillamme - skål!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

17

Anteeksi tunkeilevaisuuteni, mutta koska olen kovin kiinnostunut ihmisten nimistä, niin rohkenen kysyä sinultakin, joka vastaat tai et, ihan oman ratkaisusi mukaan. Kysyn siis vain uteliaisuuttani/mielenkiinnosta, ett: Mistä tuo mielestäni hiukka erikoinen sukunimesi, Pyyny, tulee ja mitä se mahdollisesti tarkoittaa? Vai onko se papin kirotusvihree joskus 1900-luvun alkupuolelta, jolloin Suomessa sukunimet yleensäkin otettiin käyttöön ja ihmiset niitä itselleen jostain keksi? Tyyny on paljon tutumpi kuin Pyyny.

Ei siis tarvitse vastata, jos koet kysymykseni liian tunkeilevaksi, tms.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

20

Erittäin suuret onnittelut vaikka vähän seuraavan vuorokauden puolelle myöhästyinkin!!
Samalla voitas kaikki kiitellä sivun olemassa olosta, kun täältä on monet avun itellee löytäny :)

Vastaa
picassa
picassa

26

Onnittelut minultakin ja HALIT koko poppoolle! Te ootte aivan superhyperloistavanihaniajafiksujajaavuliaita! Kaikki ois vaikeampaa ilman Afterdawnia!

Vastaa
Lerppu86
Lerppu86

28

Paljon onnea myös tältä suunnalta. Paljon on uusia tuttavuuksia täältäkin löytynyt, eivätkä kaikki suinkaan ole "virtuaali" ystäviä.

Onko ylläpidolla suunnitelmia sivuston kehittämisestä? Missä mennään kunhan alkaa karva kasvaa, ääni madaltua ja tytötkin kiinnostaa? Afterdawn alkaa tulla puberteetti ikään ^^ Itse yritän jatkossakin auttaa apua tarvitsevia ja niin varmasti muutkin käyttäjät.

Onnea vielä kerran.

Vastaa
repino
repino

29

Onnea!!! vielä kerran.
Minun näkemykseni on, että täällä autetaan toinen toisiamme.
Ja kun mainostavat. Minä tein ekan ohjelman vuonna 83 laite Vic-20, vuonna 87 aloitin PC koneiden kanssa.

Vastaa
repino
repino

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:

Onnea!!! vielä kerran.
Minun näkemykseni on, että täällä autetaan toinen toisiamme.
Ja kun mainostavat. Minä tein ekan ohjelman vuonna 83 laite Vic-20, vuonna 87 aloitin PC koneiden kanssa.

Joko kuuluisin sarjaan extra old senior, tai too old to rock.?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

33

Nyyh nyyh, hitto mitä sentimentaalista paskaa. Kasvaa perkuleen nörtit miehiksi!

Vastaa
Lerppu86
Lerppu86

34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dollarinen:

Nyyh nyyh, hitto mitä sentimentaalista paskaa. Kasvaa perkuleen nörtit miehiksi!

Älykästä...

Vastaa
ep_
ep_

35

Onnea AD:lle. On tullut roikuttua täällä tunti jos toinenkin ja aika paljon apua on löytynyt ja saanut. Kiitokset siis siitä.

Vastaa
repino
repino

39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dollarinen:

iPhone on paras Androidin jälkeen!

Taitaa vaan se iphone tulla Android kokonaisjärjestelmän perässä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja