Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonera laajentaa ja nopeuttaa 3G-verkkoaan

8
Manu Pitkänen

Sonera laajentaa ja nopeuttaa 3G-verkkoaan
Sonera on huhti-toukokuun aikana avannut ympäri Suomea 145 uutta 3G-tukiasemaa. Operaattori lupaa jatkaa investointeja ja tavoittelee tälle vuodelle 1800 uutta tukiasemaa.

Älypuhelimien ja mokkuloiden kasvanut kysyntä on nostanut 3G-verkon liikennemääriä räjähdysmäisesti, jopa niin että operaattorit ovat joutuneet harkitsemaan liittymäkohtaisia datakattoja. Kuluvan vuoden investointien pitäisi kuitenkin lieventää ongelmaa. Soneran mukaan tämän vuoden lopussa sen 3G-verkon väestöpeitto yltää 95 prosenttiin.
Tukiasemien kasvaneen määrän myötä verkonkäyttäjien web-surffaus sujuvoituu ja Sonera on luvannut nostaa verkkonsa maksimitiedonsiirtonopeutta. Tällä hetkellä Soneran mobiiliyhteydet toimivat korkeintaan 7,2 megabitin nopeudella, mutta operaattori tavoittelee parannuksillaan 16 Mbit/s -nopeuksia.

Kevään aikana avattujen tukiasemien tarkemmat sijaintitiedot löytyvät Soneran lehdistötiedotteesta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

soneristi (vahvistamaton)

1

On jo aikakin, Dna ja Elisa/Saunalahti ovat jo aikapäivät sitten olleet tässä(kin) asiassa kaukana edellä. Esim. vaikka suosittu kesämökkiläisten järvi tässä lähellä, Soneralla ainoana kaikista edelleen GPRS/EDGE-yhteydet, muilla 900/2100 3G -yhteydet!

Vastaa
hulkkii
hulkkii

3

On kyllä paikallaan, ja toivottavasti vähintään se hsupa tukikin niihin asemiin/ja nykysiin.. Joutunut alkaa käyttämään/etsimään WLAN-yhteyksiä kännykkään, kun tuli työliittymä käyttöön (Sonera). Mobiilidatan käyttö Soneran verkossa lähes mahdotonta(vasteajat huitelee jossain 300-100ms, ja upload-nopeus: 0-0.3M). Aikaisemmin omassa yksityisliitymässä (Saunalahti) ei mitään ongelmia, vasteajat alle 100ms ja up-nopeus 3M+ ja down: 3-10M... :/

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

4

Toi soneran verkko on kyllä nykyisellään aivan käyttökelvoton. Missä asun niin puhelin pysyy juuri ja juuri kentässä,puhuminen aikas mahdotonta. Muilla operaatoreilla ei mitään ongelmia. Täydet tolpat 3,5G koko ajan. Onneks on tulossa DNA:n liittymä. Laajakaistakin vaihdettiin jokin aika sitten Tampereen puhelimeen (sama liittymä nopeus kun soneralla) nopeus nousi noin 40% mut se nyt ei tähän uutiseen liity mitenkään oli vaan pakko sanoo :)

Vastaa
helples
helples

5

Aiemmissa kommenteissa haukutaan Sonera syvimpään rakoon mikä maasta löytyy (minne se kuuluukin kaikissa muissa tapauksissa), mutta Täälläpäin se Sonera on ainoa operaattori jolta löytyy 3g kate. Itsellä tulee soneran 3G:llä 2 megaa parhaimmillaan ja kaverin saunalahdella gprs 0.02 megaa.

Vastaa
OILgame
OILgame

6

Itsellä on kyllä Soneran verkosta parhaat kokemukset. Olen nyt muutaman vuoden kokeillut muita verkkoja ja nykyinen saunalahden verkkokin menettää kotonani yhteyten välillä kokonaan vaikka asun 5km päässä Turun keskustasta. Soneralla taas oli käytönnössä aina täydet palkit, ainoastaan lapissa palkit menivät alle puoleen mikä on hyvin yleistä muilla verkoilla Turussakin.

Vastaa
papparainen3 (vahvistamaton)

8

Tääläpäin on ollut tosi huonot kentät liki kaikilla operaattoreilla. Pirkanmaa eteläinen. Saunis mokkula toimi melkein pari vuotta jollain lailla. Matalapaineilma toi ongelmat aina. Kohta tulee tele.fi:n mokkula Huawei 353. Saa nähdä kuinka toimii!
Sehän toimii Soneran verkossa. Palataan, tiedotellaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja