Facebook avaamassa oman palvelun iOS-sovelluksille

2
Teemu Laitila

Facebook avaamassa oman palvelun iOS-sovelluksille
Facebook aikoo lähiviikkoina avata oman nimenomaan iOS-laitteille suunnatun palvelun, jonka avulla yhtiö pyrkii väkisin vähentämään Applen kontrollia sen laitteilla käytettävien sovellusten suhteen. Asiasta uutisoivan Tech Crunch -sivuston mukaan tällä hetkellä Project Spartan -nimellä tunnettu palvelu pyrkii lyömään kiilaa Applen kontrolliin siellä missä se on vielä mahdollista eli selaimella käytettävissä nettipalveluissa.

Facebook tarjoaa kehittäjille HTML5-tekniikkaan perustuvan alustan, jonka kautta voidaan tavoittaa arvioiden mukaan yli 100 miljoonaa potentiaalista asiakasta, jotka käyttävät Facebookia iOS-laitteilla kuten iPadeilla ja iPhoneilla. Arvioiden mukaan Facebookilla on hyvät mahdollisuudet haastaa Applen oman App Storen ylivalta yli 700 miljoonan käyttäjänsä luomalla massalla.

Sovellukset toimivat käytännössä Facebookin sisällä ja ne tarjoavat Facebookin perusominaisuudet sekä mikä tärkeintä kehittäjät voivat hyödyntää Facebookin Credits-järjestelmää maksullisten sovellusten tekemiseen sekä sovellusten sisäisiin maksuihin.



Facebookin ja Applen polut ovat erkaantuneet toisistaan viime aikoina, kun Apple paljasti aikovansa integroida Twitter-palvelun aiempaa tiukemmin tulevaan iOS 5 -käyttöjärjestelmäänsä. Tulevaisuudessa Facebookin palvelu toimii myös Android-laitteilla, mutta tämän hetkinen painopiste on iOS-käyttäjien houkuttelussa pois App Storesta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (2)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Tämähän on mielenkiintoista. Ei Facebookin idea varsinaisesti, vaan tämä suuryritysten sota. Erittäin mielenkiintoista seurattavaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lisää iOS -spesifistä kontenttia, vähemmän tarvetta Flashille. Applen johto varmasti itkee koko matkan pankkiin :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.