Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phonelle tulossa virallinen jailbreak

4
Manu Pitkänen

Windows Phonelle tulossa virallinen jailbreak
Jailbreak-hakkerit eivät ole koskaan olleet kovassa huudossa Applen tai Microsoftin johtoryhmien silmissä. Microsoftin purjeissa näyttäisi puhaltavan täysin uudet tuulet, sillä se on lyöttäytynyt yhteen kuuluisan Chevron-hakkeriryhmän kanssa.

Rafael Riveran, Chris Walshin ja Long Zhengin muodostama kolmen kopla on kehittänyt kulissien suojassa Microsoftin kanssa Windows Phonelle virallista jailbreak-työkalua. Ohjelmistolukon purulla kehittäjät pyrkivät tekemään WP7:stä aiempaa vapaamman kehittäjille. Asiasta tiedotettiin Chevronin omilla kotisivuilla. Työkalu tulee olemaan maksullinen, mutta kuitenkin selvästi edullisempi kuin App Hub.
Microsoftin motiiveita ei ole vielä perusteltu. Viime jouluna Microsoft ja Chevronin jäsenet sopivat keskinäisissä neuvotteluissa ChevronWP7-jailbreakin verkkojakelun lopettamisesta.

Kommentit (4)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Mielenkiintoista, mitäköhän tämä tarkoittaa kuluttajan kannalta? Kehittäjille varmasti vapaampia aikoja, mutta saako yksityinen kuluttaja halutessaan täysin vapaasti (muodollista maksua vastaan, tietysti) jailbreakata puhelimensa?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

2

@Uutinen
> on kehittänyt kulissien suojassa Microsoftin kanssa Windows
> Phonelle virallista jailbreak-työkalua

Jotain oleellista tästä tarinasta täytyy puuttua. Vai väittääkö joku että MS on hukannut avaimet omaan lukkoonsa ?

Vastaa
muppis
muppis

3

Äkkiseltään kyllä kuulostaa, että on kutsuttu lukkoseppä apuun. :)
Taitaa olla vain kyse ihan siitä, että parempi julkistaa virallinen työkalu kuin ottaa siipeensä jailbreak -uutisissa. Toisaalta, jos antais tulla epävirallisesti ja ei yrittäisikään paikata tätä 'aukkoa', niin se voisi tuoda enemmän kiinnostusta. Ihminen tykkää, kun se saa tehdä jotain 'laitonta'. ;)

Vastaa
Jsusi
Jsusi

4

Normaalisti WP7 -puhelin pitää rekisteröidä kehityspuhelimeksi ennen kuin siihen saa asennettua softaa ns. sideloadattuna, eli suoraan kehitysympäristöstä, VisualStudiosta. Rekisteröintiä varten tarvitaan Microsoftin AppHub -tunnus ja rekisteröinti, joka on parilla sanalla ilmaisten vitun ärsyttävä hässäkkä, ja joka maksaa sata dollaria vuodessa.

Tuo ChevronWP7 ei ainakaan taannoin tehnyt muuta kuin asetti puhelimen devaajatilaan. Ja ainakin LG:n Optimus 7:n saa asetettua devaajatilaan ilman tuota chevroniakin, vaaditaan vain vähän googlettamista ja puhelimen rekisterin puukottamista käsin.

Tästä on siis hyötyä lähinnä sunnuntai-devaajalle, joka ei halua julkaista ohjelmiaan Market Placella. Tavan kuluttaja ei tästä juuri kostu.

Ennen kaikkea Microsoft voittaa hyvää PR:ää pelaamalla ainakin näennäisesti mukavan yrityksen tavoin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja