Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5:ssä vesipisaramuotoilu?

42
Manu Pitkänen

iPhone 5:ssä vesipisaramuotoilu?
Erilaiset iPhone 5 -huhut ovat kierrelleet verkkoa jo useita kuukausia, lähes kyllästymiseen asti. Uusimmista huhuista vastaavat Thisismynext- ja BGR-verkkolehdet.

BGR:n mukaan mukaan iPhone 5:ssä käytetään aiemmasta radikaalisti poikkeavaa designia. Sivuston lähteet eivät kuitenkaan kerro miltä uusi i-kännykkä näyttää.

Thisismynextin huhtikuisen tiedon mukaan iPhone 5:ssä tullaan käyttämään uutta vesipisara-designia. Väitteen mukaan puhelimen yläosa on selvästi alaosaa paksumpi, jolloin sivuprofiili muistuttaa vesipisaraa. Käytännössä samanlaista designia on voinut nähdä käytettävän ohuissa kannettavissa. Uutisen lopussa on havainnollistava kuva väitetystä muotoilusta. BGR:n ehdottama uusi muotoilu voisi hyvin olla edellä mainittu pisara-design.

Viime aikoina verkossa on kierrellyt erilaisia tietoja Applen uuden puhelimen julkaisupäivästä. Uusimpien juorujen mukaan Apple järjestelee julkistustapahtumaa elokuuksi ja julkaisee puhelimen syyskuussa. Toisissa spekulaatioissa julkistuksen sanotaan tapahtuvan syyskuussa samaan aikaan kun Apple esittelee uudet iPod-soittimet.


Jokainen voi yrittää mielessään havainnollistaa miltä pisaramuotoiltu ja kuperalla näytöllä varustettu iPhone 5 näyttäisi.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (42)

Anonyymi käyttäjä
Holkeri (vahvistamaton)

1

Miksi niitä tarvitsee enää yrittää pienentää? Nykyiset Iphonet ovat jo tarpeeksi, elleivät liiankin, kapoisia. Keskittyisivät mieluummin tehojen, ominaisuuksien ja akunkeston parantamiseen kuin typerään sirosteluun. Ja kestävyyden, mutta sehän ei taida olla valmistajien intresseissä?

Vastaa
Mummy
Mummy

2

Lainaus:

Jokainen voi yrittää mielessään havainnollistaa miltä pisaramuotoiltu ja kuperalla näytöllä varustettu iPhone 5 näyttäisi.

Pikemminkin miltä se tuntuisi kädessä pyöritellä(saati käyttää) ja päätellä siitä voiko olla edes huhun arvoinen.

Vastaa
PJL78
PJL78

3

Huh kun on ruma! Ergonomiasta ei tietoakaan, insinööritkin jäänyt lomalle, tuotesuunnittelijan päiväuni taitaa olla.

Vastaa
Zarok
Zarok

5

PJL78: Sinulla ei ole todellakaan paljon tietoa enfonomiasta.

Itse toivoisin, että panostettaisiin puhelimien akkukestoon. Itselläni oli taannoin iPod Touch 2G ja laite oli todella liukas, eli siihenkin ongelmaan kannattaisi tehdä joku ratkaisu. Tosin en ole enään Apple-käyttäjä.

Vastaa
Habska
Habska

7

Hyhyh! Kyl se on N9 valovuosia edellä tätä kuraa. Pisarat valuu steve sedän lapsien silmäkulmasta kun uusi HUIPPUMALLI on samaa shittiä pisaran muodossa! LOLZ!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
alluk. (vahvistamaton)

9

Ruma. Kaikenkukkuraksi tuntuu vanhalta kun on N9 auki toisessa välilehdessä. Kuinkahan helposti putoaa kädestä?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

Yritetään peittää tuota N9:n uutisointia, melko selkeää. Oho, uusia huhuja tästä puhelimesta! Hys hys siitä juuri julkaistusta.

Vastaa
joonas151
joonas151

13

Voin näin iphone 4:n omistaneena sanoa, että en kyllä tule tuollaista hankkimaan vaikka siinä olisi erittäin hyvät ominaisuudet, tehot ja akkukesto, jos muotoilu on noin syvältä. Taitaa Android-kapulat olla kovassa kysynnässä tuon pisaran julkaisun jälkeen. Toivottavasti iphone 6:sta ei muotoilla noin rumaksi tai edes tätä vitosta, tai lähtee iphone-faneillakin järki.

Vastaa
Zarok
Zarok

14

Ihmis käteen tollanen varmaan sopii paremmin, kuin tasapaksu. Tosin itse olen entinen Apple-käyyäjä ja nykyään Android-käyttäjä (HTC Desire, ASUS Transformer), mutta silti voin sanoa, että toi pisaramuotoilu sopii käteen paremmin.

Vastaa
Zarok
Zarok

16

PJL78: Se ettei sinulla tietoa ergonimiasta (koitapa käyttää veistä, jossa kahva on tasapaksu. Kapeneva kahva sopii paremmin). Jos aivokopassa ei voi käsittää jotakin asiaa, niin ei se tarkoita asia on paskaa. Joskus ergonomiaan opiskellut tietää enemmän kuin "en voi käsittää, eli se on paskaa" -ihmisille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

17

Mielenkiintoista seurata montako kertaa Apple voi julkaista saman puhelimen aina 2milliä ohuempana ja pikkasen paremmalla prosessorilla. Hiukan saisivat laittaa niitä hehkutettuja innovaatiotaan myös ulkoasuun.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kurmottaja (vahvistamaton)

18

Täällä taas kommentoidaan kuinka ruma kuukausia vanha mockup on :D jotain rajaa nyt!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

19

Ota näistä nyt selvää, huhuja on joka suuntaan :) mielenkiintoinen huhu kumminkin. Edelleen omasta mielestä iPhone 4 on ylivoimaisesti markkinoiden tyylikkäin luuri, siinä on vaan sellasta simppeliä viimisen päälle toimivaa designia.

Luuri tosin sai jäädä kauppaan, koska ei tuntunut yhtään niin hyvältä kädessä mitä 3gs pyöristetty takakansi tuntuu, mikä on parhaimman tuntunen luuri kädessä mitä olen pitänyt.

No mutta sellanen 3 kuukautta niin eiköhän sitä ole sitten uusi luuri käsissä :) Eikä lainkaa haittaisi jos se olisi tuollainen vesipisaraksi muotoiltu.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

20

@16

Kerrotko että miten puhelimen ja veitsen kahvan ergonomiat liittyvät toisiinsa? :D Ei niitä pidetä yhtään samalla tavalla kädessä. Tuo kuvan puhelin ei ole ergonomiaa nähnytkään. Muutenkin on sen näkönen kapistus että tuo jos kerran kädestä lipeää niin on palasina samantien. Jonkunlainen bumper kotelo olisi siis melkeinpä välttämätön.

Applella varmaan sinänsä vähän patti tilanne kun 3G oli erittäin hyvän muotoinen ja sopivan kokoinen kapistus käteen, mutta samaa pakettia ei voi oikein uudelleenkan julkaista. 4 on ihan hienon näköinen, mutta ei sekään mikään häävi ergonomialtaan ole. Ainakaan samaa tasoa kuin 3G. Sitten on taas vaikeaa tehdä uutta ja yrittää pitää samaa "Applemaista" linjaa tuotteissa.

Mutta omasta mielestäni paras ratkaisu puhelimen käytettävyyden kannalta olisi julkaista seuraavaksi 3G tyylinen puhelin hieman suuremmalla näytöllä, joka kattaisi lähes koko etuosan ja vaikka hitusen ohuempana. Tylsää ja nähtyä, mutta ainakin toimii. Jotain hypeä voisi saada vaikka hiilikuituisella takakuorella tai jotain. Mutta jokatapauksessa tuo pisara on kyllä ainakin aivan jäätävä..

Vastaa
Zarok
Zarok

21

Monet ajattelevat, että tasapaksua on mukavempi käyttää, kuin ohutta joka kapenee. Todellisuudessa se on toisinpäin. Veitsellä viittasin siihen, että kapenevaa vartta on mukavempi käyttää kuin tasapaksua.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

22

@21

Niin ja sinunko mielestäsi tämä pätee kaikkeen? Ymmärrän sen veitsen kyllä. Mutta "koska veitsi" on minun mielestäni aika huono perustelu alaspäin kapenevan puhelimen ergonomiasta. Ei niillä vain ole mitään tekemistä keskenään. Et sinä pidä puhelinta kädessä samalla tavalla kuin veistä. Jos alaspäin kapeneva puhelin olisi ergonominen niin eiköhän niitä olisi enemmän myynnissä.

Varsinkin kun iLuurilla kirjoitetaan monesti pystyasennossa niin tuohan olisi aivan tajuttoman kapea juuri tuon näppäimistön kohdalta josta sitä kirjoittaessa pidetään käsissä. Tai entäs kun kirjoitat landscapessa sitten? Toinen puoli josta pidät kiinni on erilainen kuin toinen. :D Onko tässäkin olevinaan sitten ajateltu ergonimiaa? Sillä minun kädet on molemmat ainakin ihan samanlaisia.

Tietysti enitenhän tuolla alaspäin kapenevuudella on vaikutusta vain ulkonäköön. Ja omasta mielestäni se ei vaan näytä hyvälle. Ja kuten sanoin tuossa aikaisemmin niin tuo kapenevuus heikentää tuota puhelimen runkoa aika merkittävästi. Tai ainakin uskoisin hyvin vahvasti niin. Joten turhaa.

Vastaa
ep_
ep_

23

Ompas hirveä. Toisaalta mitä se mua haittaa vaikka oiskin tollanen kun en Applen laitteita muutenkaan osta.

Vastaa
aj84
aj84

25

Täällä taas perseaukiset vääntää kyyneliä :D Toi voisi olla ihan hyvä ratkaisu, viestien kirjoittaminen (uskoisin) olisi helpompaa kuin tasapaksulla mötikällä. Luonnollisesti puhelin pysyy myös parhaiten kädessä kun alaosa on kapeampi ! Kyllä applen insinöörit meitä nyt hemmottelee :P Varma ostos, 4 vaimolle kiertoon "vuoden vanha" ja kuin uusi "ei naarmuja missään ja ei edes rasvaisia jälkiä näytössä", tuli vain mieleen kun kumisaapas valmistajan halpoja leluja täällä niin kehutaan XD Vuoden vanhasta nokialaisesta kun ei voi sanoa samaa, abs muovista kuraa. 4 ollut kyllä kestävin puhelin "ja laadukkain" mihin olen ikinä törmännyt ! Apple vie ja köyhät valittaa :D Näin se vaan menee poijjat.

Vastaa
Jukgi
Jukgi

26

Itseltä löytyy uusin ipod touch jonka muotoilu on hyvin lähellä tuota paitsi että se ei ohene alaosaa kohden mennessä. Täytyy kyllä sanoa että ei se kädessä pysy ilman jonkilaista ylimääräistä takakuorta..

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

29

justiinsa juu. Applen tuntien he yrittävät valloittaa ohuimman laitteen tittelin, mutta kun SGS2 on jo niin ohut, että sitä on välillä vaikea pidellä käsissä niin ei taida tulla kesää puhelimesta joka on paperinohut ja menee poikki taskussa kun istuu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

31

Kyllä vielä on varaa ohentaa, ipod touch 4 on vain 7,2 milliä ohut :)

Toi yllä olevan kuvan sivuprofiilihan on siis iPod touch 4, mutta joku on sitä kuvaa vähän käsitellyt.

@27 Niin siis jos et huomannut niin kuvan iPhone on jonkun tekemä mallinnus sen pohjalta millaisia huhuja on liikkunut iPhonesta.

Esim. tuossa kuvassa tuo iso kotinäppäin on siksi, että muutamia kuukausia sitten huhuttiin, että tulisi isompi nappi monikosketuseleille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Keijomus (vahvistamaton)

32

No muoviahan ne Nokian puhelimet ovat, N9:n polykarbonaatti on sekin yksi muoto muoveista. Eli tulee naarmuuntumaan ja ronskisti, minulla on ollut järkkärien takanäytön suojana polykarbonaattisuoja jo vuosia ja yksikään ei ole ollut naarmuton eikä niihin ole tullut edes kovia iskuja tai muita osumia. Ihmeen paljon tämäkin, jo joskus talvella esitetty mockup aiheuttaa parranpärinää. Näkee selvästi, että asia ottaa koville.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

36

@35 Voisi toivoa, että oikeinkirjoitus kiinnostaisi sinua enemmän.

Ja pidän tuota suunniteltua mallia hieman hassuna. Luulisi, että tuo luuri olisi sitten myös toisesta päästä painavampi, eikä kauniin tasaisesti tasapainotettu. Joka tapauksessa, luulisi tuon olevan epäkäytännöllisempi kuin normaalin patukkamallin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
klise (vahvistamaton)

37

Tuo on vain huhu, jonka joku on keksinyt... Ei iphone 5 oikeasti tuolta näytä.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

39

@38.

ei hemmetti. kukahan se urpo tässä on? onko apple sulle joku epäjumala, niinku testien mukaan on selvinny.. sun mielipitees ei ole kaikkien mielipide. sgs2 on yksin tyylikkäämpi kuin kaikki applen räpellykset yhteensä.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

40

lisäyksenä, applehan on kopioinnista nyt viimeaikoina vikissy oikeen tiuhaan tahtiin, ja jos siitä tosiaan tulee ton näkönen, niin sen jälkeen rapsahtaa nokialta kopiointisyytös. ihan X6:n näkönen. taitaa apple fanipojat tykätä mistä tahansa kunhan siinä on mädän omenan logo päällä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

41

@38 Toihan on ruma ku mikä :) Jos iPhonesta tulisi tuon näköinen niin jäisi kyllä kauppaan. Mutta kyllähän sen tietää, että sieltä tulee todella tyylikäs laite, sen verran hyvä tyylitaju applella on muotoilun suhteen. iPhone 4 edelleenkin markkinoiden tyylikkäin luuri, keep it simple!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nokia (n)ever (vahvistamaton)

42

Kyl se ny niin vaan on että kaikkee paskaa tänne kirjotetaa itsestää selvyys ett tommosta siitä ei oo tulos ja vaikka tuliskin niin se olis silti hienompi ku mikää SGS2 tai joku shit Nokia

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja