Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensimmäisestä GSM-puhelusta kulunut 20 vuotta

3
Manu Pitkänen

Ensimmäisestä GSM-puhelusta kulunut 20 vuotta
Tänään tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä kun Harri Holkeri soitti maailman ensimmäisen GSM-puhelun. Tuon puhelun jälkeen GSM:stä on muodostunut maailman kattavin matkapuhelinjärjestelmä.

Holkeri soitti ensimmäisen GSM-puhelun Helsingistä Tampereelle apulaiskaupunginjohtaja Kaarina Suoniolle. Puhelu välittyi Radiolinjan verkkoa pitkin. Kunnian ensimmäisen puhelun soittamisesta Holkeri sai sen vuoksi, että hän oli tehnyt pääministerinä ollessaan merkittäviä panostuksia tietoliikenteeseen ja edistänyt telekommunikaatioalan avaamista kaupalliselle kilpailulle.

GSM kasvatti nopeasti suosiotaan. Vuonna 1995 GSM-puhelimia myytiin jo enemmän kuin NMT-puhelimia. Historiallisesta puhelusta kuvatun videon voi käydä katselemassa Ylen Elävästä arkistosta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
HR (vahvistamaton)

3

No ei tosiaan ollut ensimmäinen GSM-puhelu. Se soitettiin 27.3.1991. Eli nyt vissiin juhlitaan Radiolinjan kaupallisen verkon avaamista joka tapahtui 1.7.1991. Että hello vaan toimittaja Pitkänen.. Taustatyö toivottavaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja