Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S II menee kuin kuumille kiville

54
Manu Pitkänen

Samsung Galaxy S II menee kuin kuumille kiville
Samsung lanseerasi uuden Galaxy S II -lippulaivansa toukokuussa ja tuoreiden myyntitietojen mukaan puhelin on mennyt kaupaksi paremmin kuin mikään muu Samsung-luuri.

Korealaisen kännykkäjätin julkaisemien tietojen mukaan puhelin on myynyt 55 päivässä yli kolme miljoonaa kappaletta. Myyntitahti on ollut kova, sillä Galaxy S:ää myytiin saman verran 85 päivässä. SGS2:n laskennallinen myyntitiheys on ollut puhelin joka 1,5 sekunti.

Myyntilukemat eivät tule ehkä kaikille täytenä yllätyksenä, sillä jo toukokuussa Samsung raportoi saaneensa teleoperaattoreilta kolmen miljoonan kappaleen edestä ennakkotilauksia. Suosion uskotaan kasvavan ennestään kunhan Samsung saa kännykän Yhdysvaltojen markkinoille.

Samsungin tavoitteena on myydä tämän vuoden aikana vähintään 10 miljoonaa SGS2:sta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (54)

Anonyymi käyttäjä
Samsung JYRÄÄ!!! (vahvistamaton)

1

Uskottavalta vaikuttaa,totta!.
Korealaisen kännykkäjätin julkaisemien tietojen mukaan puhelin on myynyt 55 päivässä yli kolme miljoonaa kappaletta.Myyntitahti on ollut kova, sillä Galaxy S:ää myytiin saman verran 85 päivässä.SGS2:n laskennallinen myyntitiheys on ollut puhelin joka 1,5 sekunti.Myyntilukemat eivät tule ehkä kaikille täytenä yllätyksenä, sillä jo toukokuussa Samsung raportoi saaneensa teleoperaattoreilta kolmen miljoonan kappaleen edestä ennakkotilauksia.
Suosion uskotaan kasvavan ennestään kunhan Samsung saa kännykän Yhdysvaltojen markkinoille.Samsungin tavoitteena on myydä tämän vuoden aikana vähintään 10 miljoonaa SGS2:sta.

Vastaa
roponen
roponen

4

Kyllähän se myy. Paperilla ja kaupassa kädessä vaikuttaa erittäin vakuuttavalta mutta näin muutaman viikon käytön jälkeen täytyy sanoa että olen kyllä todella pettynyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
risot (vahvistamaton)

5

Ttsekin omistin laitteen viikon verran, mutta ei vakuuttanut iphoneen tottunutta. Säätämään kyllä pystyy vaikka ja mitä, mutta juuri tästä syystä sekava ja epäyhdenmukainen. Sovelluksetkin valtaosin raakileita ja beta-tasoa. Android/Linux-nördelle varmaan ihan ok valinta mutta parempaan tottuneelle ei maistu...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JeiJei!! (vahvistamaton)

6

Höpöhöpö.. itse käyttänyt työn kautta kaikkia ylemmän luokan luureja. S2 on ehdottomasti ykkönen tällä hetkellä. iPhone niille joiden ymmärryksen/osaamisen taso on heikko.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
koukkussa SGS2 (vahvistamaton)

7

roponen @
...näin muutaman viikon käytön jälkeen täytyy sanoa että olen kyllä todella pettynyt.

Joo,no se on sun käyttökokemukset.Mutta,PERUSTELE että miksi olet pettynyt???.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

9

@6 Nuo android luurit on niille jotka jaksaa leikkiä puhelimella päivät pitkät. iPhone on niille joka haluaa myös käyttää puhelintansa.

Vastaa
xXx
xXx

10

itsellä oli samsungin vaatimaton (toiminnot/omiaisuudet olivat hyvin vaatimattomia) 349 euron kännykkä pari vuotta sitten. se oli käytössä 2 vuorokautta. puheäänen- laatu oli aivan kelvoton. sitten ostin nokian, jossa oli kaikki kohdallaan. nykyään näemmä mainostetaan puhelimia kaikenlaisilla kampanjoilla, mutta kukaan ei ilmeisesti vertaile itse puhelimen äänenlaatua ? kaikki ominaisuudet käydään läpi, mutta millainen äänenlaatu on sitten itse puhelimessa. sony-ericssonin puhelin oli aikoinaan myös käytössä . täytyy sanoa, että vaikka puhelin oli vain hintaluokkaa 160-170 euroa, niin vaihtaessani nokia 6600 puhelimeen huomasin sony-ericssonin ylivoimaisen puheäänen- laadun. itse en osta enää koskaan samsungin puhelinta.

Vastaa
Moilane
Moilane

11

Kommenttien tason laskemisen johdosta voisi laittaa kommenttilaatikon yhteyteen vaikkapa satunnainen toisen asteen yhtälö ratkaistavaksi, ettei kuka tahansa idiootti pääse päästelemään sammakoita suustaan.

Vastaa
MissBlue
MissBlue

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti niiiin:

sanokaa nyt oikeasti mikä siinä iphonessa niin ärsyttää? miks se on muka niin huono laite...

Ei se varmaankaan ole mitenkään erityisen huono laite. Itselleni vaan sen tarjoamat toiminnot eivät riitä, nykyisen mallin kolahdusarka rakenne ja omasta mielestäni hankala käyttöliittymä ovat hankinnan esteenä. Vaikka sen käyttöliittymää joka paikassa suu vaahdossa kehutaankin, niin minulle sen logiikka ei aukene, yksi syy voi olla, että olen Noksun älypuhelimia käyttänyt 6600:sta asti, joten se on syöpynyt alitajuntaan.

Vastaa
Puppek
Puppek

15

@13 Iphonessa ei enää ärsytä mikään. Ennen ärsytti se, että muuten oli hyvä laite, mutta sitten puuttuu kaikkea Applen diktatuurin takia. Siinä ei esim ole flashia. SGS2:sessa kaikki flashit pyörivät sujuvasti. SGS2 tekee kaiken mitä iphonekin ja vielä sitäkin enemmän.

Vastaa
niiiin
niiiin

17

Kaikki puhelimeni ovat olleet nokioita, kunnes kävin ostamassa tuon iphonen viimevuonna, niin kyllä tuntuu varapuhelimena oleva 5800 aivan kivikautiselta... toki nokian uudet laitteet näyttävät ihan mukavan sulavilta. on muuten applen tuote pysynyt suojakouren kanssa vielä täydellisessä kunnossa toisin kuin yksikään nokia vuosien varrella, pari kertaa on pyöräillessäkin tippunut ja pomppinut autotielle :S

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
koukkussa SGS2 (vahvistamaton)

19

xXx @
Nokia puhelimien laatu ja luotettavuus ovat laskeneet 4-5 vuoden sisällä,kuin "lehmän häntä" ja tähän osasyynä on itse käyttöjärjestelmä!!.
Mutta,Nokia on vaihtamassa "ei kilpailijoiden tasolla" olevaan Wintoy Phone-käyttöjärjestelmään -2012 alussa. :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

20

Mukavaa kun Samsung menestyy. Itse tosin en heidän omia puhelimia osta, koska Androidin päälle tehty käyttöliittymä ei oikein iske ja päivityksiä joutuu odottamaan turhan kauan. Ehkä seuraava puhelin on Googlen Nexus 4G, jonka todennäköisesti valmistaa Samsung, mutta siinä on ihan vanilla GUI.

Vastaa
roponen
roponen

21

Ok, eritellään vähän. No pettymyshän se on siksi että:
- Launcher on kaatuillut kymmeniä kertoja muutamassa viikossa. Puhelin on mennyt täysin jumiin muutaman kerran.
- Puhelin hukkaa kosketuksia, eli kaikki näppäilyt eivät mene perille eikä edes lukitusnäyttö aina aukea edes toisella yrittämällä.
- Näppäimistö ja tekstikenttä rohmuavat koko ruudun (full screen) vaakatilassa joten esim chatistä ei näe riviäkään.
- Android marketin kaikki softat eivät toimi (uusi luuri, hajautunut market) ja sisältö on yhä pääosin aika ankeaa.
- Laitteen android market sovellus ei näytä koko marketin sisältöä vrt. market.android.com, ei edes haulla löydy kaikkia ohjelmia.
- Näytöstä ei näe ulkona mitään ellei pistä kirkkautta täysille ja silloin akku kuluu hujauksessa
- Laitteen mukana tuleva sähköpostiohjelma käyttää tummanharmaata tekstiä mustalla pohjalla (ei säädettävissä). Edes täydellä kirkkaudella ei saa selvää ulkona.
- 1080p kuvaus on hieno ulkona mutta sisällä autofocus seilaa koko ajan joten kuvauksessa ei ole mitään järkeä
- 1080p kuvaus ulkona (näyttökin oltava täydellä kirkkaudella) syö akun todella nopeasti
- GPS ei toimi aina, joissain ohjelmissa ei tunnu toimivan ollenkaan.
- Vehje putoilee wlanista vähän väliä ja herjailee autentikoinnin epäonnistuneen johonkin googlen palveluun.
- Kosketusnäppäin back ulottuu luurin reunaan asti joten esim kuvatessa pitää olla tarkkana ettei mikään osa ihosta osu lasille tai kuvaus loppuu..
- SGS2 (8.49mm) on oikeasti paksumpi kuin ipad (8.8mm) ja jopa paksumpi kuin iPhone 4 (9.3mm). Pistäkää vehkeet pöydälle vierekkäin jos epäilette. Paksuus ei haittaa minua, harhaanjohtava markkinointi vain ärsyttää.
- Ennakkoon kovasti hehkutetut, mukana tulevat hubit eivät ole kovin hyödyllisiä. Samsungin omassa softakaupassa esim on muutama hassu ohjelma. Social hub olisi hyvä jos se tukisi vähän enemmän verkkoja, mutta kun ei niin ei.
- Laite kuumenee joitain pelejä pelatessa niin ettei sormia meinaa kärsiä pitää näytöllä.
- Vaikka luuri onkin pääosin nopea, se on välillä niin omissa maailmoissaan ettei
- ...

Osan noista voi korjata latailemalla marketista softaa, mutta on siinä aika selvittäminen mitä sieltä kannattaa ladata, mistä kannattaa maksaa, mitä sieltä uskaltaa ladata...

Jotta tämä nyt ei mene ihan herjausviestiksi, niin pitää toki mainita että laitteessa on hyviäkin puolia:
- Sisätiloissa tuo näyttö on kyllä todella hyvän näköinen ja siitä katsoo kyllä mielellään vaikkapa flash videoita jotka toimivat varsin sulavasti samaten kuin voddler ja tv-kaista.
- Kamera on ulkona erittäin hyvä ja hiukan hämärässäkin saa aikaan siedettäviä kuvia.
- Videokuvaus toimii kunnolla ainoastaan hyvässä valossa, mutta siellä se saakin aikaan todella hyvää jälkeä.
- Vempain on todella kevyt ja siten mukava taskussa liikkuessa.
- Tehoa ja muistia löytyy joten mikään peli tai softa ei ole sen puolesta pyörinyt huonosti. (nykäyksiä ja kosketuksien hukkaamisia laskematta)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
odottava (vahvistamaton)

22

Kunhan sen nyt saisi käsiinsä. Tilattu on, toimitus viipyy, ainakin Saunalahdella.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

23

En ihmettele että käy kaupaksi, onhan tuo android-maailman ykköstykki, tällä hetkellä. Ja ihmisillä on myös kova hype tuosta laitteesta, samoin kuin iIhmisillä iPhoneista. Samsungin voi siis sanoa onnistuneen pirun hyvin puhelimensa kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Heindelz (vahvistamaton)

24

Kerrassaan loistava puhelin. Pahaa sanottavaa on vain: joskus harvoin ei vastaaminen toimi (ruutu ei reagoi), joten pitää painaa aukaisunappia pari kertaa jolloin ruutu alkaa reagoimaan (korjataan luultavasti seuraavassa päivityksessä). Muuta pahaa sanottavaa ei sitten olekkaan. Paras ostos tällaiselle tietokone tyypille joka haluaa tehdä myös pikkujuttuja älypuhelimellaan. Toinen mikä tuli myös mieleen on juuri tuo focuksen vähän välinen tarkennus full hd-videota ottaessa. Tiedä sitten korjataanko sekin seuraavassa päivityksessä. Mutta tämän parempaa puhelinta en voi toivoa. Kaikki toimii, verkkokin selautuu todella nopeasti ja kännykkä ei nyi/pätki. Kaikki toimii nopeasti ja moitteetta, voin lämpimästi suositella tätä puhelitna kaikille jotka on ostamassa uutta puhelinta!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ryoni (vahvistamaton)

25

Vai muka kuumenee, hah. Hyvin kestää 8h pelata pleikkaria putkeen. t:SG2

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
epäilijä (vahvistamaton)

27

Upeat ominaisuudet ja kohtuullista suunnittelua. Mikä on valmistuksen laatu? Tiedän että ykkösiä kannettiin huoltoon reput pullollaan eikä kaikkia edes voitu korjata, uhrit saivat sentään uudet luurit ja osa niistäkin on taas huollossa. Samsungin laatu on laskenut kautta linjan viime vuosina, enää en uskalla ostaa edes Samsungin telkkaria. Jos näin tapahtuisi Nokialle tai HTC:lle olisi kohu kaamea ja foorumit repeäisivät tylytyksestä mutta eihän lempilapsi Samsungista, siitä ollaan vaan kusi sukassa.

Korealaisten markkinointi- ja aivopesuosasto on onnistunut työssään loistavasti!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hintansa arv. (vahvistamaton)

29

Tuplaydin prosessori on se,joka aiheuttaa kuumenemista kun ohjelmia käyttää, ja varsinkin kun useita ohjelmia on kokoajan päällä!.
Mutta muuten 9 1/2 pisteen arvoinen ÄLYpuhelin!. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hintansa arv. (vahvistamaton)

30

epäilijä @
Samsungin laatu on laskenut kautta linjan viime vuosina, enää en uskalla ostaa edes Samsungin telkkaria. Jos näin tapahtuisi Nokialle tai HTC:lle olisi kohu kaamea ja foorumit repeäisivät tylytyksestä mutta eihän lempilapsi Samsungista, siitä ollaan vaan kusi sukassa.

Korealaisten markkinointi- ja aivopesuosasto on onnistunut työssään loistavasti!

("Näin yrittää mustamaalata kilpailijaansa,joka menestyy HUOMATTAVASTI paremmin kuin maailman suurin ...").

Vastaa
CoolRex
CoolRex

31

Miksi ei myisi hyvin, sillä sehän on paras puhelin mitä tällä hetkellä on markkinoilla. Tietysti omenapojuja hatuttaa kun ohi mennään oikealta ja vasemmalta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hintansa arv. (vahvistamaton)

32

CoolRex @
Sama koskee myös Nokia puhelimen omistajia eli ...
Tietysti omenapojuja hatuttaa kun ohi mennään oikealta ja vasemmalta.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

33

@27
Samsungilla on muuten Suomen pienin huoltoprosentti. On huollettu siis vähemmän kuin mitään muita laitteita, meinaan matkapuhelinpuolella.

@21
Puhelimen paksuushan ilmoitetaan ohkaisimmasta kohdasta. Tämän vuoksi todellisuus voi näyttä toiselta.

Vastaa
roponen
roponen

34

CoolRex, ei taida tämä malli omenapojuja paljoa harmittaa. Spekseissä toki on menty ohi heittämällä mutta käytännössä tämä SGS2 häviää vielä jopa monta vuotta vanhalle iPhone 3GS:lle. Tämä luuri nyt ei vaan ole valmis tuote, se ei yksinkertaisesti vaan toimi kunnolla.. vielä.

Ehkä päivityksen kanssa sitten? Mutta olipa taas kerran kiva ostaa 500€:n ehkä-laite, etenkin kun edellinen kokemus samsungin androidista oli että päivitystä sai odotella iät ja ajat, sitten kun se tuli sitä ei meinannut saada laitteeseen asennettua sitten millään ja kun sen sai asennettua, se ei ratkaissutkaan ongelmia.

SanteriO, tuleepa olemaan helppo jatkossakin tehdä näitä uusia ennätysohuita älypuhelimia tuolla periaatteella

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
aijai... (vahvistamaton)

37

Samsungin "valttikortti" tulisi nyt olemaan,jos Galaxy S2 mallista tulisi kaksi eri versiota -eli (Android) ja WP (Mango) -versiot!!!. =)

Vastaa
Puppek
Puppek

38

@33 "@21 Puhelimen paksuushan ilmoitetaan ohkaisimmasta kohdasta. Tämän vuoksi todellisuus voi näyttä toiselta."

Itse laitoin SGS2:sen tänään pöydälle iPhone4:sen viereen ja se on kautaaltaan ohuempi. En käsitä mitä roponen väittää. Lisäksi iPhoneja ei näe juuri koskaan ilman suojakortsua (antenniongelma), joka antaa usean millin lisää paksuutta.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SanteriO:

@27
Samsungilla on muuten Suomen pienin huoltoprosentti. On huollettu siis vähemmän kuin mitään muita laitteita, meinaan matkapuhelinpuolella.

Lähteesi? Ja anyways suurin osa myydyistä Sampoista on kuitenkin yhä jotain muutaman euron rutkuja joita kukaan ei edes viitsi viedä takuuseen kun bensaan menee enemmän rahaan kun siihen uuteen kapulaan.

Vastaa
jvc007
jvc007

42

Kolmas SGS2 nyt käytössä kun aikaisemmissa kaikenlaisia vikoja (GPS heittää, ääneni kuulostaa tulevan maton alta). Tosiaan paperilla ja kaupassa se vaikuttaa hienolta/täydelliseltä mutta..kunhan sitä on vähän aikaa käyttänyt alkaa tajuta että täydellinen.. LELU! Täydellinen BUGI-pesä! Tuskin missään "puhelimessa" on niin paljon bugeja, vikoja, ongelmia! Se voi alkuun tuntua toimivalta mutta viikko.., OLEN NYT VAROITTANUT!!! Olen ikäni käyttänyt Nokiaa ja nyt sen tajuan miksi se on myydyin! Palautan myös tämän kolmennen liikkeeseen. Vinosilmät ei vaan osaa rakentaa oikeaa ja toimivaa puhelinta ja minäkin nyt menin lankaan mutta en enää, piste!

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

43

Mitä nämä iBoyt täällä käy uikuttamassa ? Eihän tämä puhelin piekse iphone 4:ää kuin 470 kertaa ? Ajatelkaa järjellä ja lopettakaa tuo omena villitys, tuhlaatte rahanne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

44

"Samsung Galaxy S II menee kuin kuumille kiville"

Kyllä kuumuutta riittää http://tinyurl.com/6zakmw5

Muutenkin mitä tullu luettua käyttökokemuksia niin erilaisia ongelmia näyttäisi olevan todella paljon, kuten jvc007 sen tuossa totesi luuri kyllä vaikuttaa aika täydelliseltä päälisinpuolin, mutta ilmeisesti se onkin aika kaukana siitä.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

45

@40
Lähteenä toimii Samsung kenttätiimin edustaja.. Nokialla sama parin euron luurien kanssa, yhtä epävarmoja kui muidenkin parin euron luurit. Muistaakseni tämä huolto% oli tällä hetkellä 2,8%, aikaisemmin (sgs1 Myyntiaikaan) 2,3%. Hyviä luureja siis.. ainut mikä mietityttää on htc:n vastaava luku, varmasti myös pieni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jhk37 (vahvistamaton)

46

jjvc007 yrittää vaan kaikin keinoin "mustamaalata" Samsungia ja varsinkin SGS2...Ihan turhaan,koska ne bugit ovat peräisin käyttöjärjestelmästä vaikka en kyllä kakkia voi uskoa,mitä kirjoitti.Kateus on se,joka varmasti on takana. :/ Nokialla on tarjottavana vaan vanhaa "harmaavarpus" mallistoa ja muutosta ei ole lähiaikoina luvassa. :( Niin ja,Symbian ei ainakaan minua kiinnosta.

Vastaa
jvc007
jvc007

47

Joo ärsyttää vaan kun luuli saavansa "hienon" puhelimen jolla ei sitten teekkään mitään. Aamuisin mulla on vain Nokia herättämässä (kuinka moni uskaltaa antaa pelkästään Sampalle herätyskomennon, ilman mitään varmennusta?). Paljon hehkutetaan sen näyttöä ja nopeutta johon Samppa on paljon(?) panostanut mut sekoilun kustannuksella. Voi olla että suurin ongelma on Android, en tiedä! Kolmas puhelin nyt menossa ja siitä jo liikkeelle tehty palautuspyyntö! Veikkaan että tän Sampan kohdalla tehdään ennätyksiä (meinaan palautusprosentin muodossa). Mulle on ihan sama onko Symbian vai Android kunhan toimii luotettavasti ja suht kätevästi!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

48

@44

Jos puhelin on tarpeeksi haluttava niin tuollaiset ongelmat eivät juuri merkkaa. Eihän se ole juurikaan vaikuttanut iPhone4:n myyntiin, vaikka puhelimessa on selkeä suunnitteluvika. https://www.youtube.com/watch?v=-7tfH9oBQbk

Tähän vaikuttaa myös pitkälti se, että todella moni vaihtaa puhelimensa jostain ~3 vuotta vanhasta mallista. Käytännössä kaikki uudet kosketuspuhelimet vaikuttavat mullistavilta verrattuna tuon aikaisiin puhelimiin. Tämän takia uuden puhelimen vikoihin sopeudutaan.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

53

@52 OT: Näyttäähän tuo "ihan kivalta", joskaan ei kovin omaperäiseltä. Itselläni ei ollut suuria odotuksia Badan suhteen, se kun vaikutti vain symbian-kopiolta. Mutta ihan hyvin se on ilmeisesti menestynyt/kehittynyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hiehar-3 (vahvistamaton)

54

moi
itselläni on aina ollut sonyericsson mutta kokeilin vanhempaa ja uutta i phonea. nyt on kokeilussa samsung galaxy 2.i phone on mielestäni epäluotettavin ongelmat puhelujen katkeaminen ja jos ei katkea niin osa sanoista jää kuulematta. vein takuu huoltoon ja tilalle sai takuu huolletun !!!. kyllä se joka mainostaa että i phonessa ei ongelmia niin valehtelee. ainut että puhelin toimii ostat siliconikuoren niin auttaa asiaa.anroidilla on hyvät puolet ja voit säätää lähes kaikkea joka näin ammattikäyttäjälle on luxusta. i phone on henkilölle joka puhuu vähän ja haluaa yksinkertaisen käyttöjärjestelmän mikä on mielestäni androidillakin. se on varmaa että samsung menee vielä nokian ohi ja i phone tulee putoamaan jyrkästi. ja uskon että se jokaa ostaa samsung galaxyn 2 ja pääsee sisälle androidin upeaan maailmaan niin ei varmaan luovu puhelimesta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.