Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ARM:n grafiikkapiirit ovat yhtä nopeita kuin pelikonsolit vuonna 2013

12
Manu Pitkänen

ARM:n grafiikkapiirit ovat yhtä nopeita kuin pelikonsolit vuonna 2013
Sirusuunnittelija ARM lupaa, että 18 kuukauden kuluttua heidän Mali-grafiikkapiirillä varustetut mobiililaitteet kilpailevat suorituskyvyssä PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleita vastaan. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun ARM tekee tällaisia lupauksia, sillä tällä tasolla piti olla jo vuoden 2009 lopulla.

Vaikka ARM:n ei onnistunutkaan aiemmin pitämään lupaustaan, niin 28 nanometrin tuotantotekniikan ja Mooren lain ansiosta uudet Malit voivat hyvin yltää pelikonsoleiden suorituskykyyn. ARM:n omien sanojen mukaan pelkkä Mooren laki ei riitä selittämään suorituskyvyn kasvua. Inquirerin haastattelussa ARM:n edustaja peräänkuulutti uusien aggressiivisten tehonkulutusta säätelevien tekniikoiden kehitystä, koska akkutekniikat eivät tahdo pysyä suorituskyvyn kehityksen tahdissa.


Tällä hetkellä ARM:n Mali T604 yltää PS2:n ja alkuperäisen Xboxin tasolle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Anonyymi käyttäjä
Jaa... (vahvistamaton)

2

Kirjoita kommenttisiARM lupaukset ovat vähän samanlaisia,mitä Nokia on aiemmin luvannut (... ja nekään eivät ole toteutuneet)!!. :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

4

Omasta mielestäni saisivat keskittyä enemmän siihen akkukestoon tehojen lisäyksen sijaan. Ei juuri napostele ostaa mitään Android laitetta kun jo uudella akulla saa jännätä kestääkö se aamusta iltaan.

Vastaa
Tore2003z
Tore2003z

5

Mooren laki ei selitä yhtään mitään.. :( se on havaintoihin perustuen jälkeenpäin muotoiltu lauseke, sitä ihmetellään että se yhä (suunnilleen) pätee mutta mitään selitysvoimaa sillä ei ole.

Vastaa
Surffari
Surffari

6

@5:

Juurikin nain, Mooren laki ei ole mikaan yhtalo jolla voi selittaa jotain vaan juurikin havainto joka on yllattavan hyvin pitanyt paikkansa kaikki nama vuodet! :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

3@
>Eipä kiinnosta jos PS4 ilmestyy 2012:

Otsikon mukaan ARMin grafiikat yhtänopeita kuin pelikonsolit vuona 2013

No ARMia ei kai olla ottamassa PS4:een, eikä välttämättä XBOXiin, eli kohteet vähän muualla.

> koska akkutekniikat eivät tahdo pysyä suorituskyvyn kehityksen
> tahdissa.

Akkutekniikat eivät ole olleet vuosiin tehokkaiden kannettavien laitteiden laskentatehon rajoite.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

9

@8
Rajoitteena kuitenkin siinä mielessä, että tunnin akunkestosta voit olla onnellinen, jos pellin alla on i7, paremman pään nvidian kiuas, näyttö on iso ja pyöritettävä ohjelma prosessiahne.

Siinä vaiheessa akkutekniikka on saavuttanut suorittimien vastaavan kun kosketusnäyttöpuhelimen (3,2"=<) akunkesto on peruspuhelimen tapainen eli 4 päivää tai enemmän.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

9@
Esimerkissäsi ei ole niinkään rajoitteena akkutekniikka, vaan softa ja rauta.

Kannettavia tietokoneita voidaan tehdä jopa X86 pohjalla työpäivän kestävällä akunkestolla ja pidemmälläkin. Työpöytä OSt ja rauta on se rajoite mikä estää tekemästä pitkiä valmiusaikoja, ei akkuteknologia. Akkuteknologialla on vaikea paikata ylisuurtalämmöntuottoa.

Kun työpöytä käyttöjärjestelmät alkaa tukemaan ARMia ja hanskaamaan virrankulutusta niin saadaan pitkä toiminta-ajat akkukäytöllä myös PC puolelle ja kannettavien tietokoneiden akkujen kapasiteettejä tullaan todennenäköisesti pienentämään siitä mitä nyky PC läppäreissä.

Taskulaitteissa ei laitteiden tehoja voida kasvattaa akkukapasiteettia kasvattamalla, vaan se on tehtävä raudalla ja softalla. Eli 10 kertainen akku ei ole tie lisätehoihin.

Akkutegnologian kehitys käytetään kapasiteetin sijasta painon, ja koon pienentämiseen, latausaikojen lyhentämiseen, varauskertojen lisäämiseen kapasiteetin ja turvallisuuden kärsimättä ja tietenkin hintaan.

Jos akku osattaisiin tehdä samalla hinnalla ja kapasiteetilla SIMin kokoiseksi niin se olisi suuri harppaus, laitteiden tehorajat olisi kuitenkin entistä luokkaa.

Vastaa
djtob
djtob

12

@10. Riippuu paljon softista ja itse käyttiksestä, että käyttääkö ne kaikkia moniytimellisiä prosessorissa. Mutta se ei paljon hyödytä, jos ei kehittäjät jätkä softien päivittämistä uusiin versioihin.

Akkuteknologia on jäänyt pysähdyksiin siihen saakka, kunnes markkinoilla on tehokkaampaa akkuteknologiaa saatavana.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja