HTC ostaa S3 Graphicsin

5
Manu Pitkänen

HTC ostaa S3 Graphicsin
Ennätystuloksia tahkoava taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC ostaa grafiikkayhtiö S3 Graphicsin. Kauppahinnaksi ilmoitettiin 300 miljoonaa dollaria.

HTC:n motiiveja S3:n ostoon voidaan kummastella, mutta vähäisimpänä syynä tuskin oli S3:n omistama laaja patenttisalkku. S3:n kehittämiä teknologioita on lisensioitu laajasti, ja niitä käytetään muiden muassa pelikonsoleissa, tietokoneissa ja puhelimissa. Hiljattain Yhdysvaltain kansainvälinen kauppakomissio antoi alustavan päätöksen haasteeseen, minkä perusteella Apple on hyödyntänyt S3:n patentteja luvatta omissa tuotteissaan.

Tähän asti S3:n on omistanut VIA Technologies, jonka toimitusjohtajana istuu HTC:n perustajajäsen Cher Wang, sekä WTI. Kaupan myötä VIA saa itselleen 147 ja WTI 153 miljoonaa dollaria.Yhtiö kauppa tarvitsee enää kilpailuviranomaisten hyväksynnän. HTC:n omistukseen grafiikkayhtiö siirtynee vielä tämän vuoden aikana.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (5)

Bluejack
Bluejack

1

Lainaus:

HTC:n motiiveja S3:n ostoon voidaan kummastella

Tiedä nyt sitten onko tuossa kummasteltavaa jos katselee mitä teknologia taitoa k.o puljulta löytyy jo omasta takaa,saati mitä uutimia lukee mihin kehitys suuntaan nuo nykyajan ns. kännykät on menossa.

Vastaa
teppoI
teppoI

2

Kyllä tässä mielestäni on ihan tarpeeksi kummastelun aihetta. HTC valmistaa matkapuhelimia, se ei suunnittele siruja. Yrityskaupan myötä sen toimenkuva saattaa laajeta vertikaalisesti, ellei S3G:tä ostettu pelkkien patenttien vuoksi.

Vastaa
pain83
pain83

3

Kilpailijat ostaa ja innovoi, Nokia myy ja pilkkoo :( Ei hyvää tiedä, kun kilpailijat alkaa tekeen omia sirujaan ja Nokia saa niistä sitten noukkia tähteet. Aivan väärään suuntaan näyttää Nokian kelkka.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

@3 Toisaalta, Nokialla on (vielä toistaiseksi) mistä myydä ja pilkkoa. Niin hyvässä kuin huonossakin.

Ja patentithan ovat kultaakin kalliimpia tänä päivänä. Että pelkkä patenttien haaliminen on minusta täysin ymmärrettävä syy.

Vastaa
MQe
MQe

5

@2: En mä ainakaan näe tässä mitään kummasteltavaa; kyseessä taitaa oikeasti olla nimenomaan patentti-shoppailu ja jos kun kauppa toteutuu, niin HTC varmaan vielä heivaa aikanaan S3:n turhat rönsyt pois; ei välttämätttä firma itsessään kiinnosta HTC:tä pätkääkään vaan se mitä sillä on - patentit.
[Merkittävien} patenttien lisensoinnilla ulos voi olla merkittävä tulonlähde HTC:llekin, jonka salkku saattaa nykyisellään vielä olla jopa suppea muihin isoihin valmistajiin nähden. Voi olla että tällä shoppailulla HTC:kin hakee vielä selkänojaa nykyään jokapuolella velloviin patentti-sotiin oikeusistuimissa. Ja niitähän tulee...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.