Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcommin seuraavien vuosien Snapdragon-suunnitelmat vuotivat

8
Manu Pitkänen

Qualcommin seuraavien vuosien Snapdragon-suunnitelmat vuotivat
Verkkoon on vuotanut Qualcommin laatimat suunnitelmat seuraavien sukupolvien Snapdragon-piireistä. Sisäiseen käyttöön tarkoitetun dokumentin perusteella Qualcomm aloittaa seuraavien 28 nanometrin Krait-koodinimellisten piirien toimitukset tämän vuoden lopulla.

Seuraavat Qualcommin 28 nanometrin piirit ovat kaksiytimisiä ja toimivat 1,5–1,7 gigahertsin taajuuksilla. Piirejä tulee kolme versiota, yksi verkkostandardia kohti (LTE, HSPA ja HSPA+). MSM8960, MSM8270 ja MSM8260A piireihin on integroitu DirectX 9- ja Shader Model 3 -tuellinen Adreno 225 -grafiikkapiiri, jonka suorituskyky riittää 1080p-videon kuvaamiseen 30 ruudun päivitysnopeudella. Piireillä on Windows 8 -sertifikaatti.
Edelliset korkeamman teholuokan piirit saavat ensi vuoden Q3:n aikana heikkotehoisemmat veljet. MSM8930 ja MSM8230 ovat molemmat kaksiytimisiä ja toimivat 1,0–1,2 gigahertsin taajuuksilla. Grafiikkapiirinä käytetään Adreno 305:tä, joka on spekulaatioiden mukaan valmistettu uudella arkkitehtuurilla. DirectX 9:stä ei ole kuitenkaan luovuttu.

Vuonna 2013 ilmestyy jälleen uudet tehopiirit. Neliytimisestä MSM8974:ssä kellotaajuus yltää 2,0–2,5 gigahertsiin. Grafiikkaytimenä käytetään Adreno 225:tä noin kaksi kertaa nopeampaa Adreno 320:tä. Valitettavasti vuotanut PDF-tiedosto on jo hävinnyt Megaupload.comista.

Kommentit (8)

user_org (vahvistamaton)

2

1@
>Mutta mitenköhän käy virrankulutuksen :/

Vähenee, kyse isosta jutusta.

Vastaa
Li-Polymer (vahvistamaton)

3

Akkutekniikan on PAKKO kehittyä myös eli eiköhän piirivalmistajat ja prosessorivalmistajat tee yhteistyötä (ainakin maailman suurimmat).

Vastaa
Li-Polymer (vahvistamaton)

4

.siis piirivalmistajat ja akkuvalmistajat ...tee yhteistyötä. :)

Vastaa
rörörörörrr (vahvistamaton)

5

@3,4

Nykyistä kemiallista reaktiota hyödyntävät akut eivät merkittävästi voi kehittyä, mutta ehkä 5-15 vuoden sisällä nähdään kuluttajien käytössä hiilinanokuitutekniikkaa hyödyntävät akut. Joitka helposti pystyvät varastoimaan 2-3 kertaa enemmän latausta.

Vastaa
SAMSUNG!!... (vahvistamaton)

7

HYVÄ juttu!!.. mutta!! ei ole SAMSUNGin piirejä voittanutta..!! Samsung tulee ja LUJAA!!.. ;)

Vastaa
Bluejack
Bluejack

8

Ihme touhua että kehitys huristaa prossujen,näyttöjen ja ohjainten osilta vauhtia notta valmistajatkaan pysy perässä ,mutta virtalähteet ne vaan junnaat sen pian 20vuotta samaa uraa..

Missä on se innovatio? ;) nyky kosketusnäytötkin rupenee lähentelee jo koko luokkaa notta sinne äkkiä sen yhden jos toisenkin aurinkopaneelin asentaa.. tms.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja