Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Komissio haluaisi pakottaa operaattoreita laskemaan datasiirtomaksuja

7
Manu Pitkänen

Komissio haluaisi pakottaa operaattoreita laskemaan datasiirtomaksuja
Euroopan komission eilen julkaiseman ehdotuksen mukaan mobiiliverkkojen käytöstä EU:n alueella halutaan aiempaa edullisempaa. Komissio ehdottaa datasiirrolle hintakattoa, koska operaattoreiden perimät taksat eivät ole laskeneet tyydyttävälle tasolle.

Nykyään datasiirto ulkomailla (EU:n sisällä) voi olla kymmeniä kertoja kalliimpaa kuin kotimaassa. Puheluiden hinnatkin voivat olla kolme kertaa kalliimpia ulkomailla. Komission näkemyksen mukaan ala ei ole tarpeeksi kilpailtu ja haluaa siksi puuttua markkinoiden toimintaan hintakatoin.

Ehdotuksen mukaan ensi vuoden heinäkuusta lähtien EU:n alueella yhdestä siirretystä megatavusta voidaan periä korkeintaan 0,90 euroa. Hinta laskee 70 senttiin vuonna 2013 ja vuonna 2014 edelleen 50 senttiin, jossa se pysyy ainakin vuoteen 2016 asti.


Puheluille ja tekstiviesteille asetetaan datasiirron ohella hintakatot. Suunnitelmien mukaan ulkomailla soitetuista puheluista ei voisi vuodesta 2012 lähtien periä kuin 32 senttiä minuutilta ja vastaanotettavien puheluista vuorostaan korkeintaan 11 senttiä. Hinnat putoaisivat vuonna 2013 uudelleen 28 ja 10 senttiin. Tekstiviestien osalta hinta rajoitettaisiin 10 senttiin.

Operaattorit ovat suhtautuneet hintakattoihin pääosin negatiivisesti, mutta esimerkiksi Elisa näkee asiassa hyvänkin puolen: alemmat hinnat saattavat rohkaista kuluttajia käyttämään puhelimiaan ja palveluita ulkomailla aiempaa enemmän.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Hyvä EU! On se hyvä, että on olemassa tälläinen ylikansallinen "järjestö" jolla on voimaa toimia suuryritysten intressien vastaisesti ja poliittista tahtoa parantaa yksityisen kansalaisen elämää. Toki EU:lla on omat ongelmansa, mutta todellisen voimansa ja hyödynsä se näyttää em. tilanteissa.

Vastaa
akse
akse

2

Hyvin vähän tulee soiteltua ja dataa käytettyä ulkomailla. Jos hinta olisi sopiva voisi sitä vähän käyttääkkin -> enemmän käyttäjiä -> sama määrä rahaa operaattoreille.

Vastaa
JiiPee74
JiiPee74

3

Propsit elisalle ettei heti torppaa ajatusta. Muutenkin tuntuu siltä että elisa suhtautuu uudistuksiin myötämielisemmin kuin esim sonera joka hankaa vastaan asiassa kuin asiassa.

Ja ei, en ole elisalla töissä. Mobiili data/puhelin liittymät on kyllä saunalahdelta, mutta kotinetti ihan paikalliselta operaattorilta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

3@
>Propsit elisalle ettei heti torppaa ajatusta.

Kuluttajille uus myydään vain Saunalahden nimellä ja siellä taasen on ollut kohtuuttoman iso minimilaskutus, joka tekee esim GPS käytöstä kallista. Samainen yhtiö nostaa ulkomaan puhelihintoja rankasti piakkoin.

Vastaa
Japsu1
Japsu1

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

3@
>Propsit elisalle ettei heti torppaa ajatusta.

Kuluttajille uus myydään vain Saunalahden nimellä ja siellä taasen on ollut kohtuuttoman iso minimilaskutus, joka tekee esim GPS käytöstä kallista. Samainen yhtiö nostaa ulkomaan puhelihintoja rankasti piakkoin.

Käytin viime kuussa Itävallassa Nokian OVI Mapsia pienimuotoiseen navigointiin 4:n päivän aikana DNA:n suositusverkossa (3T) ja tällä viikolla tuli lasku jossa Tiedonsiirto ulkomailla rivillä lukee 0,45MB ja hinta 1,33Eur eli 2,95Eur/MB.
Maps ohjelma oli offline-tilassa ja dataa kului siis vain A-GPS toimintoon joka kerta kuin käynnistin navigaattorin. Muilla operaattoreilla lasku olisi ollut aika paljon suolaisempi heidän hurjien minimilaskutusten vuoksi mutta DNA:lla tämä asia on melko kohdilleen ja olen jo pari vuotta samalla systeemillä käyttänyt navigointiä Euroopan muissakin maissa kohtuullisilla kuluilla...

Ja kunhan tuon komission ehdotus toteutuu niin jo vuoden päästä navigointi Nokialla muuttuu lähes ilmaiseksi (0,90Eur/MB) kunhan ei kytke Maps on-line tilaan...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

6

Hyvä esitys joka hyödyttäisi koko EU:ta, myös operaattoreita jotka ensimmäisenä tästä ovat itkemässä. Nykyisellään kännykän käyttö ulkomailla on kryptisten laskutuskäytäntöjen ja järjettömän korkeiden hintojen vuoksi kuin pelaisi venäläistä rulettia lompakkonsa kanssa ja useimmat eivät tee sitä ollenkaan.

Sitten vain pidetään peukkuja ettei mikään idioottilobby torppaa tätä kuin kaikkea hyvää maailmassa.

Vastaa
KOD0U
KOD0U

7

Saisi olla hintakatto samanlainen kaikkialla maailmassa.. Sonera ainakin laskutti Jenkeissä ollessani n. 60snt puolelta minuutilta.. Nimimerkillä 88€ muutamasta puhelusta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja