Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung esittelee Galaxy S II:n isoveljen syksyllä: Galaxy Q

22
Manu Pitkänen

Samsung esittelee Galaxy S II:n isoveljen syksyllä: Galaxy Q
Viime aikoina älypuhelinten ruutujen koot ovat vain kasvaneet kasvamistaan, eikä loppua ole ainakaan vielä tulossa. Korealainen älypuhelinvalmistaja Samsung aikoo nimittäin esitellä ensi syksynä uuden 5,3-tuumaisella kosketusnäytöllä varustetun Galaxy Q:n.

Etomato-sivuston uutisoinnin mukaan puhelinta on tarkoitus esitellä syyskuun alussa järjestettävässä IFA-messuilla Berliinissä. Puhelimesta ei ole vielä tihkunut tämän tarkempia tietoja, mutta iso näyttö on valmistetaan ilmeisesti Super AMOLED Plus -paneelista. Käyttöjärjestelmäksi valittanee lähes varmasti Android, jota pyörittänee jokin kaksiytiminen prosessori.
Yli viiden tuuman näytöt puhelimissa hämärtävät tehokkaasti älypuhelinten ja taulutietokoneiden välistä rajaa. Monille nykyiset yli neljän tuuman näytöt ovat jo liian isoja, joten jää nähtäväksi miten yli viisituumaiset puhelimet sopivat kuluttajien käsiin tai taskuihin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

Feynman7
Feynman7

1

5,3 tuumaa, ihan tajuton. Täytyy käskeä vaimon isontaa farkkujen taskuja, että mahtuu puhelin taskuun. Ja oikean käden peukkuun täytyy hommata Virossa pidennysleikkaus, jotta pystyy käyttämään yhdellä kädellä.

Toisaalta, markkinoiko ne tota älypuhelimena vai laitteena joka yhdistää puhelimen ja tabletin (kuten Dell Streak)?

Vastaa
smeu (vahvistamaton)

2

Mikä tässä peukalolla käytettävyydestä kritisoinnissa aina on. :P Kaksi kättä tarvitaan nopeasti kirjoittamiseen näissä uusissa kännyköissä joka tapauksessa ja sama se sitten on käyttääkö kahta kättä siihen puhelimen valikoissa navigoimiseenkin. Mutta isoltahan tuo puhelin kyllä vaikuttaa. Itsellä ei kyllä ole mitään tuota isoa kokoa vastaan paitsi juuri tuo taskuun mahtuminen.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

3

Myönnän että tuo kritisointi toki riippuu käyttäjästä. Itse käytän puhelinta paljon yhdellä kädellä, jolloin asia on olennainen.

Vastaa
Jupsu
Jupsu

4

@smeu
Itse kirjoitan kosketusnäyttö puhelimella aina yhdellä kädellä.. en voi edes kuvitella että kahdella kirjoittaisin.. joten minulle myös on väliä sillä että se paukalo riittää koko puhelimen leveydelle kun pystysuunnassa kirjoittaa viestejä yms.. käytössäni on HTC Desire (3,7" vai mikä se oli)..

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

5

Ehkä tässä ei enää olekaan älypuhelin vaan pieni tablet. Samsungillahan on tablet melkein joka tuumalle. Etukäteen kuvittelin että 4,3' tuuman Galaxy 2 olisi liian iso händyyni mutta nyt pidän sita juuri sopivana. Luen nykyään kaikki kirjatkin sillä! Tietenkin tuuma lisää on isompi, mutta mille asialle se olisi "liian iso". Kaikki riippuu siitä että mitä teet pääasiallisesti smartphonellasi. Jos vain soittelet, se ei varmasti ole sopiva, mutta jos komunikoit toisin, käytät internettiä ja/tai luet kirjoja/lehtiä jne. ehkä koko onkin sopivampi kuin 10 tuuman "iso" tablet.

Vastaa
Abexi
Abexi

6

Muistaako kukaan enää aikaa kun puhelimia markkinoitiin siitä kuinka pieniä ne olivat. Esim oliko se nyt Nokian 8210. Nyt puhelimet alkavat todella olemaan melko kookkaita. Ja koko vain kasvaa. :S Eikö tuo yli 5" mene jo kohta vähän yli, omasta mielestä ainakin. Toki eri asia tavoitellaanko tässä sitten normaaleja älypuhelin asiakkaita vai jotain tablettien ja älypuhelimien välistä asiakasta.

Vastaa
mietaas
mietaas

7

loistavaaaaaa!
kyllä yksikätisillä ja pienitaskuisilla on ihmettelemistä...
lisää tällaisia... hyvä samppa!
t. osakkeenomistaja

Vastaa
Galaxy S2 (vahvistamaton)

8

Yli 4,5tuuman näytöllä varustettu malli menee jo Tablet-malliksi,tätä Galaxy Q -mallia ei siis voi sanoa matkapuhelimeksi!!. :(

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

9

Tuleekin mielenkiintoisa vertailu ison, 5,3" ja pienen (?) 3,9" vaihtoehdon välillä. - Miten näkee surfatessa ja miten mahtuu taskuun - rinta mut tuskin perstaskuun sentään, mutt onhan niitä muitakin ...esim rinta- ja povi- ja reisi- jne...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

Aivan mieletön jytky tulossa. Kenellä on käyttöä tuollaiselle halolle? Saa olla aika luonnottaman kokoiset kädet, jos tämä on optimaali. Kohtahan (matka?)puhelimille pitää ostaa jälleen laatikot kantamista varten, tai olkalaukku vähintään.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

11

.."taas on pakko rueta suunnitteleen kaulakoteloa." 5:3 tuumanen!? Käyttäjäkunta supistuu vain isokouraisiin, kun ei luuria pysty pian yhdellä kädellä kiinni pitään.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

14

Ei 5,3" ole liian iso, nyt ei tarvitse harkita erillistä tabletin hankintaa, kun puhelin hoitaa senkin puolen. Nettisurffailussa, peleissä, lukiessa ja autonavigoinnissa iso näyttö tuo mukavan käyttökokemuksen.

Vastaa
shnigi
shnigi

16

Muijathan tuon laittaa kätevästi käsilaukkuun. Miehenä joutuisi kyllä taskuja isontamaan... Ennen tämän kokoisia laitteita taidettiin kutsua pocket pc:ksi nyt on vain tablet ja älypuhelin tai sen "välimaasto" hmm.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

17

taitaa se olla meilla miehilläkin pakostakin jonkunlainen olkalaukku aina mukana... odotas kun katson omaani: lompakko, avainkasa, muistivihko + kynä (ei koskaan tiedä milloin se teknologia tyrää), e-reader (poistumassa), lukulasit, pari kirjekuorta ja vielä se 4,3 tuuman Galaxy 2! Ei ole mitään mahdollisuutta viedä kaikkea taskuissa! :P
Ja sitten vielä @15; Tuskin kukaan enää kato tai ihmettele mitään kun katu on täynnä kaikenlaista hiippailijaa. Muistan hyvin kun itellä oli se n-gage (Katso http://www.sidetalkin.com/ )niin silloin sitä kyllä tuijotettiin! :D

Vastaa
Themu
Themu

18

@17 Miksi muistivihko+kynä? okei voi pettää mutta oikeesti :D , e-readerikin ja vielä pari kirjekuorta. eikös Galaxy voi tehdä kaikki nuo hommat, ja eikös sitä varten se ole hommattu? että ois all in one laitos.
Onhan tuo 5,3'' helemi, mutta aika epäkäytännöllinen, ainakin ihmiselle joka liikkuu paljon, saatika semmonen joka ei käytä autoa siwaan mennessä.
Esimerkki, jos laitos ei mahdu taskuun, niin miten sitä edes pitää vaikka baarissa huomioo herättämättä? (jos sattuu oleen ainoa puhelin) jokaseen t-paitaan ja/tai napilliseen paitaan tehä joku povari mihin sen saa turvaan, paitsi silloin kun joku kusipää tulee ja kaataa juomat sun päälle tai alkaa töniin...

Kiteytettynä hyvä laitos semmoselle jolla on normaali, pieni puhelin ja sitten tuo vaikka kotona tai muualla viihdyttämässä.

Vastaa
Bodomed
Bodomed

20

Noh hmm eiköhän toi aika monella korvais sen kotipuhelin? Ainakin itselläni toimi android luuri sellaisena... En tykkää yhtään että taskusssa on "ylimääräistä" painoo puhelimen ansiosta, siks onkin sellainen reissu puhelin kanssa. :)

Vastaa
ODOTELLAAN!. (vahvistamaton)

21

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2011/07/22/samsung_kehittaa_3d-versiota_galaxy-alypuhelimesta
Puhelimen tarkemmista ominaisuuksista ei ole vielä tietoa,mutta kyse on paljolti Galaxy S II:n kaltaisesta laitteesta.Toisin sanoen siitä löytynee 4,3 tuuman 3D-näyttö,kahdeksan megapikselin 3D-kamera ja tuplaytimellinen Exynos-suoritin.Puhelimessa kerrotaan olevan myös TV-ulostulo,jonka ansiosta puhelimella kuvattua 3D-sisältöä voi katsella 3D-televisiosta. =)

Vastaa
Saikke (vahvistamaton)

22

Olen puoli vuotta käyttänyt Dellin Streak-tablettipuhelinta (aiemmin pari iPhonemallia ja Galaxy Tab) ja voin todeta, etten enää ikinä siirry pienempinäyttöiseen malliin. Laite kulkee mukana helposti taskussa kuin taskussa ja on aivan loistava tablettina ja toimii hyvin myös puhelimena. Android 2.2 on sisässä ja surffailu on sujuvaa. Mulla on tässä 32 gb muistikortti ja musat + leffat pelittää erinomaisesti. 5 tuumaa on ideaali mobiliuden ja käytettävyyden yjdistelmä

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja