Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone Mangon ominaisuuksia videoesittelyssä

9
Manu Pitkänen

Windows Phone Mangon ominaisuuksia videoesittelyssä
YouTubeen on lisätty uusia videoita, joissa esitellään ensi syksynä julkaistavan Windows Phone Mangon uusia ominaisuuksia. Ensimmäisen Mango-puhelimen julkaisee Fujitsu, joka tuo puhelimensa markkinoille jo elokuussa. Muut mallit julkaistaan syksymmällä.

Microsoft on lisännyt videopalveluun yhteensä viisi videota, joissa esitellään käyttöjärjestelmän sähköpostisovellusta ja People Hubia. Sähköpostin osalta videoilla hehkutetaan uutta ryhmitysmekanismia, joka kokoa saman aiheen kirjeenvaihdon yhdeksi keskusteluksi, jolloin viestien hallinta on loogisempaa ja helpompaa. Toinen esitelty ominaisuus oli niin sanottu Linked Inbox, jonka avulla käyttäjä voi yhdistää vapaa-ajan sähköpostiosoitteensa yhteen näkymään ja työpostit toiseen näkymään, sekoittamatta näitä keskenään.
Sähköpostin ohella Microsoft antoi esimakua uudesta People Hubista. Siinä on kyse pohjimmiltaa siitä, että käyttäjä voi luoda tietylle ihmisryhmälle tai yhdelle henkilölle etusivun ruutuvalikkoon oman Live Tile -näkymän, jossa näkyvät kaikki ryhmään tai henkilöön liittyvä yhteydenpitohistoria (puhelut, SMS-viestit, twiitit ja Facebook-päivitykset).

Lisäksi käyttäjä voi pitää yhteyttä ennakkoon luotujen ryhmien kanssa kollektiivisesti, joten tekstiviestien, sähköpostien jne. lähettäminen koko perheelle tai kaveripiirille onnistuu vaivattomasti.

Kommentit (9)

Routalempi
Routalempi

1

Ei tuossa mitään tajunnanräjäyttävää tullut, mutta kun miettii omaakin puhelimen käyttöä, niin monikaan parannusehdotus mitä mieleen tullut, harvemmin mikään tajunnanräjäyttävä olisikaan. Näyttäisi siis siltä, että tuossa on peruskäyttö huomioitu erittäin hyvin. Ei nuo tiiletkään enää niin rumia ole miltä aluksi vaikuttivat. Toki saattaa olla siinäkin selitys, että Mango ilmeisesti tuonut niihin entistä enemmän "eloa" + silmä tottunut... No aikanaanhan tuo tule nähdyksi millainen on, kyllä itse nimitän aion ostaa jonkin WP luurin. Ehkä jonkin Nokian 2012 edes hiukan edullisemmista malleista, niin ei ainakaan tule niin suurta pettymystä jos sellaista tulee lainkaan.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

2

Peoplehub ja sosiaalimedia ominaisuudet.. nekö ne oikeasti on nykyluurin valinta kriteerit?

Joillekkin taas jo pelkästään niiden puuttuminen voisi olla valinta "älypuhelimeksi" mikäli sellaista nyt alkuunkaan mistään edes löytäisi kun itse räätälöimällä. Ihmetyttää jotta käyttäjä ei voi päättää haluaako ylipäänsä lärvikirjaa,twittereitä,ja pian g+:saa luuriinsa? eikä niitä sieltä yleensä edes poistettua saa normi tilanteessa ilman roottailuja yms nandlukituksen poistoja kuten androidissa tuppaa olemaan.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

3

@Bluejack

Tuossa mielipiteessäsi on kyllä pointtia. Itsekin olen vakavasti harkinnut lärvikirjasta siirtymistä.. Ei niinkään google+:n (no ehkä sitä vilkaista voi), vaan pikemminkin takavasemmalle.. Eli tuo ei sinänsä ole se kriteeri. Suurin osa tuttujenkin tilapäivityksistä on ns. "turhia"... Toisaalta en usko että naamakirjattomuus ongelma on Windows Phonessakaan. Silloin vain tietyt asiat jäävät tarkastelujen ulkopuolelle. Mutta toisaalta itse käyttöjärjestelmä varmasti entistäkin yksinkertaisempi käyttää, kun ei edes tarjoa fb päivitysten tarkastelua.. Näin ainakin toivon ettei se tule pakkosyöttönä..

Miksi itse sitten WP luuria harkitsen esim. Androidin sijasta? No kummastakaan itselläni ei ole kokemusta, mutta Androidin ongelmat haittaohjelmien suhteen on paisunut turhan suuriksi. Tätä ongelmaa ei poista se, että "Tavis Teppo" sanoo asentaneensa vaikka mitä ilman ongelmaa, eikä sekään että ohjelmaa asentaessa näkee mitä oikeuksia ko. ohjelma vaatii. Virallisen kauppapaikan kun yksinkertaisesti tulisi olla turvallinen, asensi mitä asensi. PISTE. Offtopicina jatkan chrome lisukkeista.. Miksi siinäkin Smooth Gestures niminen hiiriele lisäke, vaatii pääsyn omiin tiedostoihin (jos nyt oikein muistan nimen & oikeudet)... Mutta tarkoitus ei ole vääntää tätä Android vs. Windows Phone keskusteluksi, mainitsin vain että tuo tietoturvattomuus painaa omassa vaakakupissani, vaikka kuka mitä sanoisi.

Windows Phone varmaan tietyiltä osin onkin enemmän kuin feature puhelin, kuten on Badakin, mutta toisaalta näinhän se taisi olla iPhonekin alkutaipaleellaan. Nopeus (hitauteen kypsynyt Symbianin kanssa, enkä sano siksi että olisi "muodikasta"), toimintojen näppärä toteutus ja tietoturva ovat itselläni perusteina miksi kiinnostaa tutustua tuohonkin maailmaan. Sikäli toki jännä, että vielä vuosi sitten, en olisi varmaan tietoturvasta puhunut samassa lauseessa Windows Phonen kanssa. Mutta tuolloin olinkin ennakkoluulojen varassa..

Aika ja kokeiluhan tuon toki lopulta näyttää onko tuoista mihinkään. Näinhän se oli linux jakeluidenkin suhteen. Helppo oli tuomita etukäteen, mutta kun antaa vähintään kuukauden aikaa järjestelmän testaamiseen, näkee edes jotenkin miten se sopii itselle.

Vastaa
derectile
derectile

4

@Bluejack

Ei hätää, yhtäkään sosiaalisen median palvelua ei pakkosyötetä Windows Phonessa. Jokainen integroitava tili on itse lisättävä. Itselläni puhelin on nimenomaan vähentänyt huomattavasti "some-ärsytystä" kun ei tarvitse enää kirjautua joka palveluun erikseen. Välillä voi vilkaista jonkun kiinnostavan henkilön tai ryhmän päivitykset erikseen.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

5

Lainaus:

Routalempi
Miksi itse sitten WP luuria harkitsen esim. Androidin sijasta? No kummastakaan itselläni ei ole kokemusta, mutta Androidin ongelmat haittaohjelmien suhteen on paisunut turhan suuriksi. Tätä ongelmaa ei poista se, että "Tavis Teppo" sanoo asentaneensa vaikka mitä ilman ongelmaa, eikä sekään että ohjelmaa asentaessa näkee mitä oikeuksia ko. ohjelma vaatii. Virallisen kauppapaikan kun yksinkertaisesti tulisi olla turvallinen, asensi mitä asensi. PISTE. Offtopicina jatkan chrome lisukkeista.. Miksi siinäkin Smooth Gestures niminen hiiriele lisäke, vaatii pääsyn omiin tiedostoihin (jos nyt oikein muistan nimen & oikeudet)... Mutta tarkoitus ei ole vääntää tätä Android vs. Windows Phone keskusteluksi, mainitsin vain että tuo tietoturvattomuus painaa omassa vaakakupissani, vaikka kuka mitä sanoisi.


Itse en ole koskaan enkä tule tod,näk koskaan kuulumaankaan yhteenkään sosiaalisen palvelun piiriin.En vaan oikein näe sitä IDEAA miksi jakaa ja yrittää suojella nykypäivänä samaan aikaan privacyään kaikella mahdollisella tavalla jos syö häntäänsä ?


Tietoturvan puutteet marketin myötä pakkohan se on myöntää .Se on jätetty liikaa käyttäjän ehkä sitten sen (tietämättömän) käsiin.. mutta 98% näistä sovelluksista lienee juuri näitä "pieru sovelluksia" joissa käyttäjä haluaa nähdä vähän esim. sitä paljasta pintaa.. :) joita android market julkaisee ja siellähän joku *höörny* tykkää näemmä ladata tätäkin sorttia miettimättä vaikka ehkä onko internetistä ladattavalla kuvalla pakko olla permission oikeuksina paikallistaminen,kirjoitus ja lukuoikeudet sms-luku kirjoitus,tai lukea puhelimen tilaa esim onko laite yhteydessä intenetiin vai ei?, ja olemassa oleviin tilitietoihin joihin yleensä kuulu gmailista noihin lärvikirjatietoihin kaikki..

Kyllä iso g: josai vaiheessa herää tuohon ongelmaan, selkeetä.. mutta sitä ennen voi suojautua asentelemalla palomuurit tai vain käyttää yksinkertaista permission manageria jolla voit yksinkertaisesti poistaa turhat appsin käyttöoikeudet mikäli siltä tuntuu ;)

Helppoo.. t: "Tavis Teppo"

Vastaa
mikkokk
mikkokk

6

Siis eräs mullistavana esiteltävä ominaisuus on että yksityispostilaatikon viestit ei mene enää samaan sekasotkuun työpostien kanssa? Pakkohan toi on hankkia.

Vastaa
derectile
derectile

7

@mikkokk

Ei. Nykyversiossa jokainen sähköpostitili on nimenomaan erillään toisistaan. "Mullistavaa" Mangossa on se, että saat valita, mitkä tilit yhdistät ja mitkä pidät erillään. Itse ajattelin yhdistää kaikki kolme privaattiboksiani ja säilyttää työpostin erillisenä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

Ihan hyvältähän tuo vaikuttaa. Ei mullistavalta, mutta hyvältä. Applen esityksistä varmaan tullut tuo, että kaikki aivan pikkuiset jutut ovat "ällistyttäviä, uskomattomia!"

Vastaa
Ergopad
Ergopad

9

Hyviä uudistuksia, mutta silti näyttää Meego Harmattanin rinnalla vanhan aikaiselta. Toivottavasti nopeutta on tullut kans lisää!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja