Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC haluaa sopia patenttikiistat Applen kanssa

7
Manu Pitkänen

HTC haluaa sopia patenttikiistat Applen kanssa
Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC on kertonut haluavansa selvittää meneillä olevat patenttikiistat Applen kanssa oikeussalien ovien ulkopuolella.

Applella on takanaan ITC:n tuomarin tämän kuun alussa antama ennakkopäätös, jonka mukaan HTC on rikkonut kahta Applen omistamaa patenttia. HTC:llakin on yksi ässä hihassa, sillä se osti hiljattain S3 Graphicsin, jolla on vuorostaan takanaan vastaava päätös kuin Appella.
HTC:n talousjohtaja Winston Yung kertoi olevansa halukas neuvotteluihin Applen kanssa, jotta kiistat saadaan pyyhittyä pois päiväjärjestyksestä. Samalla hän kertoi yhtiöillä olleen jo aiemmin on-off-tyyppisiä neuvotteluita jo ennen ITC:n heinäkuun alun päätöstä. S3:n ja Applen väleistä hänellä ei ole sanojensa mukaan tietoa.

Yhtiöt saattavat päätyä lopulta Nokian ja Applen kaltaiseen sopimukseen, jossa toinen osapuoli myöntyy maksamaan maksuja myymistään puhelimista.

Kommentit (7)

Analyytikko (vahvistamaton)

1

Apple ei varmasti halua lisensoida mitään patenttejaan HTC:lle ellei ole pakko. Riittääkö S3 Graphicsin hankkiminen HTC:lle, jää nähtäväksi.

Jos HTC:n puhelinten maahantuonti jenkkilään kielletään, olisi tuo suuri voitto Applelle ja iso isku Android-leirille. Apple ei tarvitse HTC:n rojalteja, sillä Apple tekee hyvää voittoa puhelimillaan.

Vastaa
Ilborg
Ilborg

2

Tätä menoa alkaa HTC:n puhelimien hinnat koostumaan suureksi osaksi näistä rojalteista. HTC maksaa jo microsoftille joku 5$/puhelin. Vastarintaa taitaapi johtaa Samsung, joka on käynyt taistoon näitä patenttisyytteitä vastaan. Onhan heillä rahaa aikalailla, sekä jos ajatellaan niin kyllä sillä on suuri vaikutus myös puhelimien hintoihin.

Olen jo kauan ollut sitä mieltä että tämä patenttipelleily pitäisi lopettaa, koska se toimii päinvastoin kuin millä sitä on myyty. Patenttipelleily hyödyttää eniten länsimaisilla markkinoilla toimivia isoja firmoja joilla on jo iso patenttisalkku. Itämaissa taas valvonta kun ei ihan niin tiukkaa aina ole niin aika rauhassa saavat kopioida ominaisuuksia laitteisiinsa, ja myyvät sitä halvemmalla kuin alkuperäinen valmistaja (toki kiinalaisissa laitteissa koodi on yleensä keskeneräistä).

Yksi pahimpia esimerkkejä patenteista jota ei olisi ikinä pitänyt myöntää on lodsysin patentti joka tarkoittaa sitä että tuotteeseen ei saisi integroida minkäänlaista palaute-mekanismia jota valmistaja voi käyttää tuotteen kehittämiseen ilman lodsysin patentin lisensoimista. Taitaa mennä jopa automaattiset bugi-raportit tuon patentin alle. Ainakin tällaisen kuvan patenttitekstistä sai joka oli hyvin lavea ja epämääräinen.

Vastaa
jartar
jartar

3

@1
Ei se patenttijärjestelmä noin toimi. Muutenhan joku pienen pieni yhtiö jolla on joku keskeinen patentti puhelintekniikan saralta pystyisi estämään kaikkien puhelimien myynnin jenkkilässä...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

@5 Uskoisin, että jos HTC tietäisi varmuudella voittavansa oikeudessa, se ei sopisi. Raaka peli taitaa olla aivainsana älypuhelinmarkkinoilla.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

7

Lainaus:

HTC:n talousjohtaja Winston Yung kertoi olevansa halukas neuvotteluihin Applen kanssa, jotta kiistat saadaan pyyhittyä pois päiväjärjestyksestä.

Tuommoinen osoita mitään muuta kun jonkun sortin älykkyyttä htc:n puolelta yrittää sopia asiat ennemmin kun tapella joka helvetin asiasta oikeudessa applen tyyliin.
HTC on kuitenkin laitevalmista 99% ja osaakin hommansa tehtävänssää useita suurempia merkkejä huomattavasti paremmin.

Mutta applen jo tietäen pöytään istutaan ja tehdään tästäkin isonumero lööppeinä lakimies armeijan voimin niin kauan ainakin kun apple on niskan päällä :)

BTW. Eikö näille Law & Order -jutuille voitaisiin jo pian luoda oma osionsa kun tuppaa uutiset olemaan joka vko 2-3 kappaletta samasta lakitupa mittelöistä kelle hiekkalaatikon samanvärinen lapio kuuluu kun toisella on?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja