Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mozilla kehittää omaa käyttöjärjestelmää

1
Manu Pitkänen

Mozilla kehittää omaa käyttöjärjestelmää
Suosittua Firefox-selainta kehittävä Mozilla on julkaissut uuden hankkeen, jonka päämääränä on luoda oma web-pohjainen käyttöjärjestelmä. Boot to Gecko -hankkeen (B2G) ensisijaisena laitekantana on pidetty älypuhelimia ja tabletteja.

Uutisoimme jo viime kuussa uudesta Webian Shell -käyttöliittymästä, joka vinkkasi siihen suuntaan että Mozilla voisi harkita oman käyttöjärjestelmän kehittämistä. B2G ja Webian Shell eivät liity toisiinsa mitenkään, mutta yhteistyö voi olla mahdollista tulevaisuudessa.
Eri lähteet vertailevat B2G:tä Googlen kehittämiin Androidiin ja Chrome OS:ään. Vaikka se on Chrome OS:n kaltainen ratkaisu, niin Mozillan tavoitteena ei ole tuoda sitä minikannettaviin vaan pikemminkin samalle laitekannalle missä Android mellestää.

B2G perustuu pohjimmiltaan Androidiin, mutta yhteneväisyydet jäävät ytimen, kirjastojen ja ajureiden tasolle. Kehitystiimin tavoitteena on kehittää kaikki perusominaisuudet puheluista, tekstiviesteistä, NFC:stä jne. lähtien web-pohjaisia. Hanke on vasta lähtökuopissaan, joten henkeä pidätellen Mozillan tuotosta ei kannata odotella.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja