Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yle: Älypuhelimet myydään keskeneräisinä

19
Manu Pitkänen

Yle: Älypuhelimet myydään keskeneräisinä
Älypuhelinkauppa käy kuumana, mutta sen seurauksena myös puhelinhuollossa käydään ylikierroksilla kun kuluttajat palauttavat huonosti toimivia puhelimiaan takaisin. Kaikista eniten harmaita hiuksia aiheuttaa puhelimien ohjelmistot, jotka joudutaan kiireen vuoksi kyhäämään nopeasti jotta uudet puhelinmallit saadaan ajoissa kauppojen hyllyille. Asian nosti pinnalle Yle.

Älypuhelimien lapsentaudeista on puhuttu tasaisin väliajoin ja viime aikoina suurin huomio on kohdistunut Android-laitteisiin. TechCrunchin hiljattain julkaiseman uutisen mukaan joidenkin Android-puhelimien palautusprosentti kohoaa jopa 30–40 prosenttiin. Applen julkaisemien tietojen mukaan viime vuoden antenni-gaten aikaan ostetuista iPhone 4 -puhelimista palautettiin vain noin 1,7 prosenttia.


Syy ei välttämättä ole aina käyttöjärjestelmässä, vaan puhelimeen asennetuissa ohjelmissa. Esimerkiksi Motorola valitteli kesäkuussa, että jopa 70 prosenttia palautetuista puhelimista johtuu huonosti tehdyistä sovelluksista, jotka heikentävät puhelimen suorituskykyä. Androidia kehittävällä Googlella olisi ratkaisun avaimet tämänkin ongelman kohdalla, sillä se valvoo Android Marketin kautta jaettavia ohjelmia erittäin lepsusti.

Ylen haastatteleman DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko suosittelee puhelimen uudelleenkäynnistämistä viikoittain mikäli puhelin alkaa tökkimään:

Erilaisten muistien täyttymisen takia puhelin suositellaan käynnistettäväksi uudelleen silloin tällöin. Viikottain tehty sammuttaminen ja uudestaan päälle laittaminen varmasti on parempi tehdä kuin että sitä ei tee.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

harryy
harryy

1

Itsehän en juurikaan HTC Desireä uudelleen käynnistele, mutta totta tuo on, että pitäisi silloin tällöin. Viikon aikana muisti putoaa usein alle 200 Mt, ja "Task Killer" ei saa sitä nousemaan yli. Uudelleen käynnistyksen jälkeen taas lähemmäs 250 Mt vapaana. Että näin Androidilla.

Vastaa
Ezzy77
Ezzy77

2

Ne Task killerit juuri sekoittaa sitä puhelinta eivätkä anna sen hallita muistiaan itse. Android ei ole Windows.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SG S2 omist. (vahvistamaton)

4

Totta on,että (syy ei välttämättä ole aina käyttöjärjestelmässä,vaan puhelimeen asennetuissa ohjelmissa)!.
Hurja luku on,että jopa 70 prosenttia palautetuista puhelimista johtuu huonosti tehdyistä sovelluksista,jotka heikentävät puhelimen suorituskykyä.Androidia kehittävällä Googlella olisi ratkaisun avaimet tämänkin ongelman kohdalla, sillä se valvoo Android Marketin kautta jaettavia ohjelmia (erittäin lepsusti)!!. =( (Apple on tässä asiassa Googlea TEHOKKAAMPI!). ;)

Vastaa
Guarded
Guarded

6

Tämä nyt ei minään yllätyksenä tullut. Androidia, kuten monia muita ohjelmia, kehitetään vielä pitkään jälkeen julkaisun. Onhan minecraftikin ollut myynnissä vaikka se oli vielä keskeneräinen, ja on vieläkin.

Cachen puhdistaminen, uudelleenkäynnistys ja muut samantapaiset toimivuuteen liittyvät jutut ovat olleet itsellä ongelmana jo ennen noksun N95:ttä. Huomattavasti vähiten ongelmia on silti ollut tämän SGS:n kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kekkko (vahvistamaton)

7

Mitä noita foorumeita lukee niin niistä ymmärtää että ihmiset ostavat ensimmäisiä älypuhelimiaan ja osa heistä on liian laiskoja lukemaan satoja sivuja foorumeita saadakseen laitteensa käytettävälle tasolle.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

Ilmeisesti pahin ongelma kohdistuu Androidiin. No, laaja ja monipuolinen käyttöjärjestelmä tuo mukanaan laajoja ja monipuolisia ongelmia.

Itse ostan puhelimeni, kun se on hieman "kypsynyt". Pahimmat viat on jo korjattu ja hintakin on alentunut. Mutta huonosti toimivien ohjelmien ongelmaa sekään ei poista. Ja mielenkiintoista, miten suurin osa ongelmista juontaa juurensa käyttöjärjestelmään tai ohjelmiin. Ilmeisesti laitteet ovat jo "liian hienoja", käyttöjärjestelmän suhteen.

Vastaa
finzone
finzone

12

Olis kyllä mahtavaa kun luuriin saisi vapaasti asennella mieleisen käyttiksen. Toivottavasti androidin puolella valmistajat avaisivat enemmän omien "käyttiksiensä" koodeja että ahkerat romien tekijät saisi niistä enemmän irti kuin nyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

12@
>Olis kyllä mahtavaa kun luuriin saisi vapaasti asennella mieleisen
>käyttiksen. Toivottavasti androidin puolella valmistajat avaisivauussa olet
>enemmän omien "käyttiksiensä" koodeja että ahkerat romien tekijät
>saisi niistä enemmän irti kuin nyt.

Puhelin on osa matkapuhelinverkkoa ja radiolähetin, tuntemattoman tekemät toteutukset voivat käydä aika riskaapeleiksi

Vastaa
OILgame
OILgame

14

N900:sessa toimii ainakin Maemo 5, Meego 1.2, Android 2.3.4 ja Kubuntu Mobile 10.10 ilman mitään suurempia ongelmia. Ainoastaan Androidin ofono ajureissa ei ole vielä tukea puheluiden soittamiseen, mutta siinäkin toimii mobiilidata ja tekstiviestit hyvin.

Eli kun androidin ofono saadaan valmiiksi, niin N900:sessa pitäisi toimia puhelinverkot 100% neljässä eri käyttöjärjestelmässä :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rrr-K2- (vahvistamaton)

15

Avoin, Laaja ja monipuolinen!!! Hahhah android on "tooosi avoin" ja tulee tiukentumaan vuosien varrella. Laaja?? No huh en kyllä löydä micro-sd tukea laajempaa toimintoa kuin ios 5 tai winp 7 mangossa. Monipuolisempi? No juuu kyllähän tuossa samat toiminnallisuudet kuin applella ja microsoftilla hieman huonommin tehtynä vaan.


En oikeestaa ihmettele yhtää että antukoita palautetaan kuappoihin.. Ekaa en palauttanut mutta tokan kyllä nimenomaan softan turhasta lagista vs. iOS

Vastaa
SanteriO
SanteriO

16

@9.
Onko sulla käyttäjäkokemusta ko. luurista, kun joka kommentti on negatiivinen SGS2:sta?

Itellä HTC desire toimii niinku pitääkin, en käytä task killeriä vaan virrat parin pv:n välein poissa.. ei mitää ongelmia. Ja ei tosiaan ole liian vaivalloista tai ylitsepääsemättömän vaikeaa napata virtoja ja akkua pois ja lyödä läjään uudelleen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

18

16@
> Itellä HTC desire toimii niinku pitääkin

HTC Desire on jo vanha kone ja "valmistunut" sen toimivuus ei ole sidoksissa SGS2:n tilanteeseen.

> en käytä task killeriä vaan virrat parin pv:n välein poissa.. ei
> mitää ongelmia.

Desireä moni käyttää niin ettei erityisesti virtoja sammuttele ja varsinkaan akkuja joka toinenpäivä pois ota. Mutta jos sinulla jokatoinen päivää akku pitää nykiä irti, niin miettisin jo mikä sen aiheuttaa ja voisiko ongelman välttää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

19

@16 toimii niinkun pitää? :) Ihan normaalia luurin toimintaa siis, että pitää joka toinen päivä sammutella ja repiä akkua irti? heh

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja