Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

DNA: Suurimmalla osalla ekaluokkalaisista on matkapuhelin

3
Panu Roivas

DNA: Suurimmalla osalla ekaluokkalaisista on matkapuhelin
DNA:n teettämän koululaistutkimuksen mukaan ensimmäisen puhelimen saadessaan lapsista puolet ovat 7-vuotiaita, ja kolmannes 7-8 -vuotiaista ja puolet 9-10 -vuotiaista ovat itse vaikuttaneet puhelimen valintaan.

Vanhempien vaakakupissa painaa erityisesti koulun alkaminen ja puhelimen lisäämä turvallisuuden tunne, mutta tärkeimmäksi syyksi kerrotaan lapsen yhteydenpidon lisääminen lähipiiriin.

Vanhemmat uusivat lapsen puhelimen keskimäärin kahden vuoden välein tai sen mennessä rikki, ja valtaosa 9-vuotiaiden kännyköistä on uusittu ainakin kerran.

Lapsille puhelimissa tärkeintä on ulkonäkö ja merkki, kuten myös kamera ja sovellusten lataaminen. Nuorten suosikeiksi ovat nousemassa halvat kosketusnäytölliset puhelimet, mutta ekaluokkalaisille päätyy yleensä se halvin vaihtoehto. DNA Kauppa Oy:n toimitusjohtaja Sami Aavikon mukaan vanhempien lasten kannalta saattaisi kuitenkin olla hyvä valita älypuhelin, johon saa veloituksetta turvaominaisuuksia, joiden avulla pystyy esimerkiksi nähdä lapsen sijainnin kartalla.Turvaominaisuuksista noin 53% vanhemmista valitsee maksullisten numeroiden eston, mutta vain 25% saldorajan. Käytännössä kuitenkin vain harva 7-8 -vuotias käyttää puhelintaan edes kymmenellä eurolla.

DNA:n Koululaistutkimukseen vastasi nettipaneelissa 776 7-12 -vuotiaiden lasten vanhempaa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

dRD
dRD

1

Empiirisestä näkökulmasta voin vahvistaa tutkimustuloksen -> hain tulevalle ekaluokkalaiselle ensimmäisen liittymän eilen ja puhelimeksi S40-Nokialaista.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Monihan ihmettelee, mitä muka ekaluokkalainen tuolla puhelimella tekee. Kyllähän se antaa turvallisuuden tunnetta vahhemmille sekä myös jossain määrin lapselle. Ja yhteydenpito todella helpottuu. Ja onhan puhelin, (sopivan yksinkertainen, kuten em. S40) mukava lelu pienellekin lapselle.

Vastaa
hta
hta

3

Ainakin näin pääkaupunkiseudulla ja omassa tuttavapiirissä alkaa olla harvinaisempaa se, että ekaluokkalaisella ei ole kännykkää kuin se, että on.

Omalla pojalla ollut ekasta luokasta lähtien kännykkä. Aika usein hänelle on päätynyt joku vanhemmilta poistunut malli (N-Gage, Nokia 6510 Navigator, Sony Ericcson W200, iPhone 3G) ja nyt käytössä uutena ostettu iPhone 4 (menossa kuudennelle).

iPhone on havaittu loistavaksi viihdekeskukseksi ja pojalla onkin varmaan pari-kolmesataa ilmaista appsia, sekä muutama maksullinen.

Itse vaihdan puhelinta yleensä parin vuoden välein ja edellinen malli kelpaa yleensä vielä hyvin kiertoon perheen sisällä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja