Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone jakautumassa kahtia – Tango edullisiin puhelimiin

8
Manu Pitkänen

Windows Phone jakautumassa kahtia – Tango edullisiin puhelimiin
ZDNetin bloggaaja Mary-Jo Foleyn lähteiden mukaan Windows Phone Mangon jälkeinen versio eli Tango ei olisikaan Mangon jatkaja, vaan pikemminkin edullisille älypuhelimille tarkoitettu Windows Phone. Tämä viittaisi siihen, että Microsoft aikoisi jakaa käyttöjärjestelmänsä kehityksen kahtia.

Puhelinvertailu.com uutisoi Tangon olemassaolosta kesäkuun lopulla. Tuolloin spekuloitiin, että Tango olisi Mangon tapaan keskisuuri päivitys ennen Apollona tunnettua Windows Phone 8:aa. Näin ei kuitenkaan näyttäisi olevan, vaan Tangon tarkoituksena on kilpailla kiinalaisten halpapuhelinvalmistajien Android-malleja vastaan. Viimeksi heinäkuussa Microsoftin johtaja kertoi halpojen älypuhelimien siintävän lähitulevaisuudessa.
Sisäpiirin kertoman mukaan Tangon kehitys aloitettiin Nokian vaatimuksesta. Tango-puhelimien kohdemarkkinat painottuvat tai ovat kokonaan Aasiassa. Tangon ja Mangon välisistä konkreettisista eroista ei ole vielä hiiskuttu mitään.

Nettiin on ilmestynyt myös ruutukaappaus, jonka kerrotaan esittävän Tangon (build 8200) Content Search -hakutoimintoa.

Kommentit (8)

cetrecytr (vahvistamaton)

1

Mitäs tapahtui tälle "käyttökokemus pidettävä yhtenäisenä" ideologialle?

Vastaa
Jiihaa11 (vahvistamaton)

3

Valitettavaa harhaanjohtavaa spekulaatiota, joka on täysin metsässä. Ikävää että perusteettomat huhut nostetaan uutisiksi. Windows Phone 7-sarja tulee saamaan vielä useamman päivityksen ennen WP8 julkistusta.

Vastaa
m00se79
m00se79

4

Mitenkäs tämä nyt meneekään...
Nokia ilmoittaa panostavansa Windows Phoneen ja samalla julistaa Symbianin jäävän halvemman hintaluokan laitteisiin.
Seuraavaksi Symppari vedetään kokonaan pois rapakon takaa ja nyt aletaan puskemaan uutta käyttistä halpapuhelimiin jo olemassaolevan Symbianin tilalle (jonka kehitystä tai pikemminkin jalostusta jatketaan vielä muutama vuosi).
Samaan aikaan julkaistaan "uuden sukupolven" käyttis (Meego) joka kilpailee tosissaan markkinajohtajien ratkaisujen kanssa ja ilmoitetaan että käyttis jää yhden (viimeisimpien tietojen mukaan muutaman) laitteen leikiksi ja kehitys lopetetaan.

Nokialta tuntuu olevan tällä hetkellä suunta ja linjat täysin hukassa. Paljonkohan Mr. Elop nettoaa diileillään vanhojen duunikavereiden kanssa...

Vastaa
Jepajuudas (vahvistamaton)

5

@4

Aika moni kohta meni väärin.
Symbian ajetaan alas kahden vuoden siirtymäajalla (Myynti tosin ajettiin alas heti onnistuneella kommunikaatiolla). Tuki jatkuu 2016 asti. MeeGo ajettiin alas heti WP-stategian mukana. N9 haluttiin kuitenkin pihalle, koska ei haluttu maksaa Intelille sopimusrikkomuksesta. N9:n jälkeen ei pitäisi tulla enää muita Meego/Maemo-puhelimia.

Suunta on siis hyvin selkeä. WP yläpäähän ja ennenkaikkea keskiluokkaan. Halpiksiin Series40 ja kolmen euron puhelimet Series30.

Kohtuullisesti voi siis vielä joskus mennä, mutta huipulle ei ole enää ikinä asiaa. Huipulla ovat siis Apple ja Google, jotka omistavat oman käyttiksen ja ekosysteemin. MS voi sinne vielä joskus päästä. Tämä siis jos joku ei keksi jotain täysin mullistavaa, mikä sekoittaa pakan uudestaan.

Vastaa
m00se79
m00se79

6

@5

Moni kohta väärin?
1. kohdan vahvistat omassa tekstissäsi
2. kohdan vahvistaa täälläkin uutisoitu Sympparin poisvetäminen jenkkimarkkinoilta ja tämä uutinen. Symppari vedetään pois muutaman vuoden sisällä mutta silti sille tulossa vielä päivityksiä (mm. Anna & Belle) jonka pohjalta voidaan sanoa jalostuksen jatkuvan ainakin hetken.
3. kohdassa puhuin laitteista, en puhelimista, eli ainakin Noksun N9 ja Asuksen EeePC X101-miniläppäri.

Suuntana siis halpapuhelimiin kevyt-WP/S30/S40 ja yläpäähän "täys" WP:t. Lähinnä ihmetyttää tuo tarve kehittää uutta käyttistä (tai riisuttua versiota jo olemassaolevasta) halpapuhelimiin johon jo löytyisi valmiimmat S30 ja S40.

Voi toki olla että tämäkin postaus menee metsään...

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

7

@6
Nojoo. Symbian ei jää halvan hintaluokan laitteisiin kuin siirtymäajaksi. Tosin sitä oltiin painamassa sinne jo huomattavasti WP-strategian julkistamista aikaisemmin. Maemon/Meegon kanssa vain säädettiin ja väännettiin niin kauan, että malliston yläpää jäi ilman tuotteita.

Linja ja suunta on kuitenkin aika selkeät. Omista älypuhelinalustoista luovutaan ja WP:llä mennään.

ps. Ei se Tango nyt ihan heti ole tulossa, että eiköhän niitä Symbian puhelimia nyt vielä hetki yritetä myydä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

1@
>Mitäs tapahtui tälle "käyttökokemus pidettävä yhtenäisenä"
>ideologialle?

Vaikka uutinen ei ollut kovin selkeä, niin ei siinä mistään uusista käyttöliittymistä puhuttu.

4@
> Nokialta tuntuu olevan tällä hetkellä suunta ja linjat täysin
> hukassa.

Miten niin? keväällä kerrottiin että MS yhteistystä ja älypuhelimissa ykkösalusta on Windospohjainen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja