Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung järjesti hätäkokouksen Googlen Motorola-kaupan takia

8
Manu Pitkänen

Samsung järjesti hätäkokouksen Googlen Motorola-kaupan takia
Samsungin hallitus kutsuttiin koolle tänään järjestettyyn hätäkokoukseen, jossa pohdittiin Googlen Motorola-kaupan merkitystä yhtiölle. Uutistoimisto Yonhapin mukaan hallituksen puheenjohtaja Lee Kun-hee on huolissaan yhtiön asemasta ohjelmistokehityksessä.

"[Yrityksen] pitää vahvistaa infromaatioteknologiapuolen kilpailukykyä, turvata työvoimaresurssit ja etsiä aktiivisemmin yhdistymis- ja ostokohteita", Kun-heen kerrotaan terävöittäneen tilannetta muille kokouksessa paikalla olleille. Yonhapin mukaan Googlesta odotetaan muodostuvan yksi suurimmista kilpailijoista Samsungille.

Vaikka virallisten tietojen mukaan Samsungin ostoslista on vielä tyhjä, niin potentiaalisimmat valtauskohteet löytyvät ohjelmistopuolelta. Kun-heen mukaan IT-sektorin painopiste on siirtymässä rautavalmistuksesta ohjelmistokehitykseen. Toisaalta hänellä kerrotaan olleen ennestäänkin pakonomainen tarve korostaa ohjelmistojen tärkeyttä.Samsungin huolena on sanottu olevan se, että sen kilpailijoilla (Motorola, Nokia, Apple, RIM ja HP) on paljon suurempi äänivalta niiden tuotteissa käytettyjen ohjelmistojen kehityksessä kuin sillä itsellä on Androidissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
SGS 2 & Android ... (vahvistamaton)

2

CyanogenMod on hyvä vaihtoehto Androidin lisäksi... ja tulevaisuuttakin tällä on.

Vastaa
Raattis
Raattis

3

@teppol:
Oho! :O

"Samsung has apparently given him permission to proceed with the development of CyanogenMod."

Hyyvä.

"Kondik has reportedly claimed that Samsung has got no plans to license CyanogenMod for use on its smartphones."

Harmi...
No, kaipa se jotain siistiä voi saada siellä aikaan, jos ei ihan pelkäksi koodihiireksi joudu. "Software engineer" ei kuulosta kauhean juhlavalta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
droider (vahvistamaton)

4

Mitenkä niin tulevaisuutta? Tai ehkä on vaikka Badan päällä. Samsung vähentää varmasti panostusta Androidiin ja keskittyy pitkällä tähtäimellä omaan käyttikseen eli Badaan. Tämä myös vaikuttaa siihen miten Samsungin Android puhelimiin tulee virallisia päivityksiä! HTC:lla ehkä sama juttu?

Vastaa
Kalle76
Kalle76

5

Kauankohan Google antaa Androidin koodin vapaasti muitten käyttöön, varsinkin jos se saa Motorola kaupoilla omia puhelimia kaupaksi. Vähitellen alkaa vaikuttaa ihan hyvältä vaihtoehdolta Nokialle WP.
Bada tuskin tulee lyömään itseään läpi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
älkdfgälkhfzgjoo (vahvistamaton)

6

@Kalle76

en kyllä usko että Google kirjoittaa androidia kokonaan uudestaan, jokainen osa jossa GPL on mukana joudutaan antamaan ostajille. Eli koodi on käytettävissä vaikka se kuinka yritettäisiin sulkea.

Se on eriasia kuinka nopeasti uudet versiot tulisivat muille valmistajille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

7

Koskahan nämä isot valmistajat tajuaisivat alkaa kehittämään MeeGoa ja käytännössä siten puhaltamaan samaan hiileen? Tämä tulisi edullisemmaksi kuin se, että jokainen tekee oman softavirityksensä puhelimiin ja myös kehittäjät kiitäisivät yhtenäistä alustaa. On selvää, että yhteiset standardit ja alustat ovat aina etu myös laitteiden välisien integraatioiden kannalta. Siksi MeeGo on kiinnostava alusta kulutuselektroniikkavalmistajia ja autoteollisuutta ajatellen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reaalimaailma (vahvistamaton)

8

"On selvää, että yhteiset standardit ja alustat ovat aina etu myös laitteiden välisien integraatioiden kannalta."

Tätä samaa yritettiin Symbianin kohdalla... lopputulos on aina sama: kehitys on hidasta ja kankeaa ja oikealta ja vasemmalta tulee ohi kilpailevia systeemejä. Lopulta suljetut systeemit tuottavat parhaiten ja ovat nopeimmin kehitettävissä.

MeeGo on kaunis ajatus mutta ei siitä koskaan mitään isoa tule. Harmi, itsekin olisin sitä toivonut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja