Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple hakee Galaxy-mallistolle myyntikieltoa EU:ssa

73
Manu Pitkänen

Apple hakee Galaxy-mallistolle myyntikieltoa EU:ssa
Apple näytti jo saaneen EU:n kattavan myyntikiellon Samsungin Galaxy Tab 10.1 -taulutietokoneelle, mutta se purettiin viikkoa myöhemmin. Apple kuitenkin jatkaa Samsungin painostusta ja yrittää tällä kertaa saada kaikille Galaxy-tuoteperheen älypuhelimille ja tableteille myyntikieltoa EU:ssa.

Alankomaissa nostamassaan kanteessa Apple vaatii uusien laitteiden maahantuonnin, valmistuksen ja myynnin kieltämistä. Tällä kertaa myös olemassa olevat varastotkin halutaan tyhjentää, mitä saksalainen tuomioistuin ei viimeksi vaatinut. Sen vuoksi Galaxy Tab 10.1:tä voitiin myydä normaaliin tapaan jo olemassa olevista varastoista koko EU:ssa, koska jälleenmyyjien ei tarvinnut noudattaa oikeuden päätöstä.Nyt jälleenmyyjätkin halutaan kiellon piiriin. Apple haluaa Samsungin korvaavan jälleenmyyjille koituneet tappiot mikäli Haagin käräjäoikeus asettuu Applen puolelle. Päätöksellä on erittäin suuri merkitys koko Euroopan älypuhelinmarkkinoihin.

Myyntikiellon piiriin kuuluvat puhelimet ja tabletit ovat: Galaxy Ace, Galaxy S, Galaxy S II, Galaxy Tab 7 ja Galaxy Tab 10.1. Myös muut Galaxy-malliston laitteet (Gio, 551, Europa, Apollo ja Mini) sekä Nexus S saattavat joutua pannaan, muuta Apple mainitsee ne vain alaviitteenä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (73)

Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

3

Tämä olisi todella hyvä opetus samsungille läpi mennessään, Kyllähän sen voi jokainen katsoa miltä samsungin luurit näytti ja tuntu ennen iPhonea. Samsungin puhelinmyynti kasvoi valtavasti sen jälkeen kun pöllivät iPhonen konseptin (galaxy s). Sitä ennen samsungin puhelimet oli ihan omannnäköisiä ja käyttis ihan omanlainen. Nyt niissä on ihan liikaa yhtäläisyyksiää iPhoneen, sekä käyttiksen toiminnassa/ulkoasussa kuin itse luurissa (look and feel)

Kohta joku selittää miten ei voi tehdä erinäköistä luuria jne. Se nyt vaan ei ole kiinni mistä yhdestä pienestä osasta vaan monen asian summasta ja niitä pieniä yhtäläisyyksiä on samsungilla liikaa.

Onko joku muka joskus esim sanonut, että WP7 luurit näyttää iPhonelta? enpä ole kuullut että olisi.

Vastaa
eduj
eduj

5

Okei, näyttäähän ne jonkun verran samalta, mutta sekö sitten pitäisi riittää johkin myyntikieltoon. Käyttishän on ihan eri planeetalta, androidin eduksi tietenkin. Joten eiköhän tää ole vaan Applen viimenen vastaisku, kun huomaavat että ton teiniluuri Iphonen suosio tippuu ja Androidin suosio se vaan nousee.

Mikseiköhän samanlaista taistelua ole taulu-tv puolella, kun suurin osa niistä näyttää ihan samalta...heh.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

8

3@
Hohhoijaa

4@
Kyllä aikas häiriintynyt saa olla jos noissa näkee jotain samaa.

Jos ei tullut ilmi niin vihaan koko Applea ja niiden politiikkaa ja toivon koko sydämmestäni että siitä Steven pellestä päästäisiin eroon mahdollisimman äkkiä, eiköhän se luonto sen kohta hoida. PRK... PRK... PRK...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

9

@5 Miten android käyttäjille on uskomattoman vaikea ymmärtää, että android ei ole yksi puhelin? vai puhutko tässä kenties nexuksen myynnistä? Vai mistä tällaisen android merkkisen puhelimen saa ostaa?

iPhonen suosiohan nousee ihan uskomattomasti, iPhone 4 tekee parasta myyntiä vuoden jälkeen. Jos katsotaan valmistajia niin Apple nostaa osuuttaa älypuhelimissa koko ajan eniten, samsung on pyörinyt paikallaan. Se jos androidin suosio kasvaa ei tarkoita sitä, että iPhone suosio hiipuu. Puhutaan hiipumisesta sitten kun edes markkinaosuus lähtee laskuun, viimeksi se nousi 5% tms.

Mitä tulee iPhonen teinipuhelimeen, niin voisin lyödä vaikka vetoa, että useammalla teinillä on android, että taitaa ne androidit olla niitä teinipuhelimia. Keskimäärin iPhonen käyttäjät on paljon vanhempia kun mitä voisi kuvitella.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

10

@3.

Tiedätkö sä kuinka säälittävältä se näyttää kun sä täällä hiki hatussa puolustat applea? Galaxy S2 ei näytä PÄTKÄÄKÄÄN iphonelta, ja hyvä. Koska jos näyttäisi en olisi sitä ostanut.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

11

Ei elämä... Apple vois jo hävetä. Millä tavoin Galaxy mini näyttää joltain applen tuotteelta??!!?! tätä myötä apple menettää kaikki tukijansa. paitsi niin uskollisen mmmikkiksen täältä meidän yhteisöstämme.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

12

@3.

Lainaus:

Kyllähän sen voi jokainen katsoa miltä samsungin luurit näytti ja tuntu ennen iPhonea

Niinhän säkin voit katsoa kuinka monen muun valmistajan portfoliossa oli kosketusnäyttöpuhelimia. Ei ne Samsunginkaan tuotokset ennen kosketusnäyttöjen yleistymistä ollut kosketusnäytöllisiä. Sun pointtis on täysin irrelevantteja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

13

@10 Nii juu sori, eihän applesta saa koskaan sanoa mitään hyvää, aina pitää vaan haukkua ihan sama mistä syystä, mutta kun applea pääsee haukkumaan niin se on hyvä.

Vaihdetaan taktiikkaa, mitä jos tuossa Applen tilalla olisi Nokia mitä me sitten kirjoitettaisiin? Oltaisiinko me kaikki samsungin puolella? että hyvä hyvä tehkää vaan samanlaisia tuotteita ja kopioikaa meidän juttuja ja myykää myykää.

Enpä usko!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

14

@10 Hyvin on toi samsung myös sut näyttäny vievän, eihän siitä ole paljon aikaa miten suu vaahdossa hehkutit nokiaa ja olit kovasti hankkimassa E7 koska se on paras jne. ja selitit miten kaikki androidit on roskaa jne. Nyt sitten puolustatkin henkeen ja vereen sun ekaa? android luuria :)

huomaatko tuossa mitään outoa? ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphooni (vahvistamaton)

15

Applen alamäki on alkanut. Apple meni jo kerran miltei konkkaan ylimielisyydestä johtuen, nyt tulee toinen alamäki.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

16

@14.

Ai että suu vaahdossa? Pikemminkin puolustan Samsungia, koska Applen väitökset on täyttä huuhaata. Hanki silmälasit jos et ymmärrä, että mikään niistä uusista laitteista ei ole applen räpellysten näköinen.

Sanotaan nyt vaikka niin, että kyllästyin Nokian luureihin. Kävin sitä kokeilemassa kaupassa, toki se oli vaikuttava, mutta kyti vielä niitä vanhoja lastentauteja. Sano Nokiasta mitä haluat, tällä hetkellä suosikkini on SGS2 ja et voi tietää miksi, kun olet niin sokea Apple fanipoika.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

17

@16 Et vieläkään siis ymmärtänyt pointtia. Sinä itse aloit tuolla afterdawilla haukkumaan androidia (haluatko että virkistän muistiasi? viestikaupalla mollasit androidia/sen käyttäjiä ja ylistit nokiaa) ilman mitään käyttökokemusta, kun olit niin varma nokiaostostasi. Sitten kuitenkin päätitkin koittaa android luuria ja se onkin nyt ihan parhautta. Joko ymmärrät?

Sinä haukut minua nyt sokeaksi applefanipojaksi ihan samoin perustein mitä haukuit koko androidin kun et ollut sitä käyttänyt? Etpä sinä ole iPhonea koskaan omistanut, miksi se ei voisi yhtä lailla olla hyvä? :) Eiköhän tämä ollut tässä sinun osalta, kannattaa joskus ennen suun avaamista muistella vanhoja sanomisiaan :)

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

18

@17.

Milläpäs periaatteella sä sitten mollaat toisia valmistajia? Eikös se niin mene, että minkä itse omistaa, se on paras.

En tosiaan omista ipaskaa enkä koskaan tule omistamaankaan. Sen verran hirvittävä räpellys on kyseessä. Ja ennen kun sanot mitään, kyllä, olen kokeillut.

Kaikki ne rajoitukset ja muut paskat. Ja applen yleinen asenne. En tajua miten joku voi tykätä siitä outokummusta.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

20

Apple vaatima kielto koskisi Samsungin Galaxy-sarjan älypuhelinten ja tabletien valmistamista, varastointia, tuontia, jakelua ja myyntiä koko Euroopan unionin alueella.

En jos ostan sen netistä ulkomailta pistääkö Apple mut vankilaan ?

Pistää tollanen vihaksi

heti jos jollain menee vähän paremmin niin yritetään kielttää tuoteen myynti

Sama kuin Ford kietäisi muissa autoissa ratin käytön koska se oli eka heillä

Haagissa oli sota rikollisia ja nyt Apple

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JA12 (vahvistamaton)

22

"Samsung has long provided an array of parts for Apple's iOS devices, including displays, flash memory, and even Apple's A4 chip."

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

23

@ 20 no kuule jos ford olisi keksinyt ratin ja patentoinut sen ja hakenut sille mallisuojan niin hyvin voisi kieltääkin. Tai ainakin saisi rahaa kun muut käyttävät sitä. Mutta kyllä ei samsungilla ole todellakaan puhtaat jauhot pussissa kun ostin ip4:n jälkeen sgs:n niin kyllä se vaan oli sitte niin kopio kun vaan olla ja voi!!!!! Ja sgs2 ei taas ulkomuodoltaan ole samanlainen mutta touchwiz on edelleen.

@ höyryävä nokitiko :)
Sgs2:n käyttöliittymä on kopioitu markkinoiden ylivoimaisesti suosituimmasta puhelimesta eli iPhonesta!!!!
Ja yksikään muu puhelin malli ei ole päässyt edes lähelle moista suosiota. On se vaan niin paska puhelin että! Ja oikeen kokeillukkin olet. Lasit pois niin on helpompi elää. Voin kertoa omasta kokemuksesta että on ollut ip:tä sgs:ää ja nyt on n8 annalla ja ip4 tarjosi kirkkaasti mielyttävimmän käyttökokemuksen! Ja tää hehkutettu Anna voi herranjumala kuinka joku kehtaa kehua tällasta.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

24

@23.

Mielipiteitä on eriäviä, enkä yhtään ihmettele jos ja kun joku toinenkin iphonea mollaa. Kertokaapas, iphone fanipojat, miks ei sitten LG:n käyttämää käyttöliittymää oo nostettu tarjottimelle? Sehän on aivan samanlainen kuin touchwiz.

Vastaa
Raattis
Raattis

25

Älkää hyvät ihmiset ruokkiko trolleja.

Ei tee enää mieli kommentoida koko uutista, kun joutuu lukemaan teidän itkua ja parkua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

29

@18 "Kaikki ne rajoitukset ja muut paskat. Ja applen yleinen asenne. En tajua miten joku voi tykätä siitä outokummusta."

"It's on the roadmap, stop nagging! We have a development team working on a low-latency Android audio-engine and there are many screen resolutions and device specifications to consider, it's not as simple as you may think :)"

Lainattu teksti koski ohjelmaa joka on minulle iPhonessa se the KILLER APP. Saatavissa ainoastaan iPhonelle.

Sopii varmaan todella moneen eri peliin ja ohjelmaan tuo turhautunut lainaus. Tässä on ainakin itselle aika hyvä syy kiertää android kaukaa, android on niin fragmentoitunut, että jos sille jotai joskus tulee niin siihen menee ikuisuus.

Se että android käyttäjät hehkuttaa androidin ylivoimaa ja miten niitä aktivoidaan 500 000kpl päivässä jne. oikeastaan onkin negatiivinen asia. Koko android alkaa olemaan täysin levällään vailla mitään kontrollia. Noin nopealla nousulla ilman mitään rajoja alkaa näkymään se negatiivinen puoli. Eikä se tästä varmastikkaan paranemaan päin ole.

Eli oikeastaan mainitsemasi rajoitteet alkavat näkyä positiivisessa valossa kun seuraa tätä android touhua viikottain julkaistavista uusista troijalaisista ja viruksista jne.

Jos haluaa luuriinsa kaikkea kiinnostavaa uutta niin iPhone on ykkösvalinta, ei epäilystäkään ja siksi valinta on iPhone.

Sitäpaitsi suurin osa iPhonen ostajista ei koe noita rajoitteita suurena asiana, ne jotka kokee ja siltin ostaa iPhonen jailbreikkaavat sen.

Mielipiteitä on eriäviä kuten sen itse tuossa sanoit ;)

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

31

@29.

Vai niin. Loppujen lopuksi puhelin on tarkoitettu puheluihin ja tekstaamiseen.

Typerin asia mitä Apple fanit ei koskaan tajua, on se, että Android puhelimia valmistetaan enemmän ja kaikissa hintaluokissa.

Iphonea valmistetaan tasan yhtä varianttia kerralla, ja se ainut on hervottoman kallis. Ei ehkä niinkään paljon niiden rajoitusten takia, mutta enemmän yrityksen erittäin oudon ja epäillyttävän asenteen vuoksi. iphonen antenniongelma: normaalisti valmistaja olisi pahoitellut ongelmaa, mutta apple. applen mielestä sama ongelma on JOKA IKISESSÄ puhelimessa. ehei todellakaan näin ole. sääluttävää touhua. he yrittävät selvästi pysyä muita parempana valmistajana, jota he kuvittelevat olevansa. toivon että se putiikki kohtaa pian loppunsa.

Vastaa
Puppek
Puppek

36

@29

iPhonessa ei vieläkään ole:
-USB-massamuistitilaa
-Näkyvää tiedostojärjestelmää
-Flashia
-Bluetooth-tiedonsiirtoa
-Divx-tukea (tai mitään muuta tukea kuin .mov?)
-Muistikorttipaikkaa

Galaxy S2:sessa on. Hah! Revi siitä. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

37

@31 "Vai niin. Loppujen lopuksi puhelin on tarkoitettu puheluihin ja tekstaamiseen."

Siksi se onkin ÄLYPUHELIN!

Huomaatko miten reagoit kun kyseenalaistin sinun kommentin ja androidin? Heti alko puolustelu taidat olla aika sokea androidfanipoju.

Voin kyllä sanoa sinulle, että ei juuri kukaan osta älypuhelinta puhumiseen ja tekstaamiseen. Siihen riittää kyllä 80e nokian luuri viikon akunkestolla. Älypuhelin ostetaan ihan muihin syihin. Voit lukea netistä vaikka ihan tilastoja mihin ne androit käyttäjätkin älyluurejaan käyttää. Tässä yksi lainaus "Nielsen has found that Android users tend to spend over an hour a day on their phones. Sixty-seven percent of their time is spent “working” with apps while the rest is spent on the mobile web" ELi yli puolet ajasta menee SOVELLUSTEN parissa päivittäin.

Väitätkö sinä siis ihan pokkana, että ostit 500e? yli 4" näytöllä varustetun hirveän teholuurin tuplaydinprossulla ja 32 gigan tilalla puhumista ja tekstaamista varten? heh ei sullakaa hyvin mene :) Meni kyllä rahat ja tehot hukkaan, ei voi muuta sanoa.

"Typerin asia mitä Apple fanit ei koskaan tajua, on se, että Android puhelimia valmistetaan enemmän ja kaikissa hintaluokissa"

Typerin asia mitä android käyttäjät ei koskaan tajua, että tämäkin iskee vaan niitä itseään vastaan. On selvä, että halvoissa android luureissa ei voi olla yhtä tehokkaita speksejä jolloin taas lisää ongelmia sovelluskehittäjille.

Tästä syystä yhä useampi sovelluskehittäjä valitsee iPhonen alustaksi. Toinen syy on yksinkertaisesti se, että android käyttäjät ei ole valmiita maksamaan sovelluksista, haluavat kaiken ilmaiseksi. Tästä syystä esim iPhonelle saatava rage peli ei ole todennäköisesti tulossa lainkaan androidille koska se ei ole kannattavaa (kyseisen pelin kehittäjä siis sanoi näin)

Hyväksyt sinä sitä tai et mutta sovellukset tulee olemaan suurin osa älypuhelinta, niillähän se älyluurien todellinen potentiaali vasta pääsee oikeuksiin.

Itseltä löytyy jo Yleisurheilun virallinen MM ohjelma. On taas mukava seurata kisoja, ku ohjelmasta löytää kaikkea infoa ja reaaliajassa päivittyvät tulokset ja tuohon ohjelmaan saa hälytyksiä milloin tapahtuu kiinnostavia lajeja ja muita push ilmoituksia jne. (tämä ohjelma on myös androidille)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mmikkis (vahvistamaton)

38

@36 usb massamuistitilassa näkyy kuvat ja videot
Näkyvää tiedostojärjestelmää en ole koskaan tarvinnut. Tuohon käytän dropboxia, loistava laitos, Applelta tulee oma iCloud joka korvaa tuon todennäköisesti vielä paremmin.

Kun ostaa iPhonen niin huomaa miten vähän sitä flashia oikeastaan kaipaa. Johtuen pitkälti siitä, että yli 60% netin videoista toimii nykyään jo ilman flashia (kiitos iPadin) Bluetooth tiedonsiirtoa en ole koskaan tarvinnut, en sitä edellisessä sonyerkissäkään käyttänyt. Edelleen siirrän tiedostot dropboxilla.

divx tuki löytyy vlc playeristä ja tukee lähes kaikkea videoita, ei ole juurikaan videoita vastaan tullut mitä se ei toistaisi, koneellakin käytän vlc:tä.

Muistikorttipaikkaa en ole koskaan tarvinnut, tämä löytyi edellisestä sonyerkistä myös enkä siinäkään nähny sille varsinaisesti mitään käyttöä.

Mitä tässä nyt pitäisi repiä :) ?

Luuletko että en tiennyt noita kaikkia asioita ennen iPhonen ostoa, mutta kuten sanottu, monikaan ei noita oikeasti lue mitenkään isoiksi miinuksiksi, jos luopuu toisesta niin saa sitten taas jotai toista. Sinun pitää vaan löytää mikä on sinulle sopivin ja mistä olet valmis tinkimään. Minä mieluummin tingin noista kun en niitä osaa kaivata, kun menettäisin Appstoren sisällön.

Tiedätkö muuten, että noista sun listalta löytyvistä mitään ei ole myöskään WP7 luurissa plus paljon muuta. Aika moni nokiapoika joutuu kääntämään takkinsa jos siirtyy WP7 käyttäjäksi. Mutta eiköhän se mene kohta niin kun niillä on ne WP7 luurit niin oikeastaan nuo pitkät puutelistat onkin ihan sama. tai huomataan kuten iPhone käyttäjät, että asioita voi tehdä myös ERI tavalla.

Vastaa
itago
itago

40

Jos on yhtään enemmän seurannu uutisia ni tietää, että tässä on jo pidempiaikainen patenttisota käynnissä eikä pelkkä Applen yksittäinen hyökkäys. Yhtä lailla Samsung on haastanut muita oikeuteen patenteista.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

41

@37.

Huoh. En edes jaksa lukea koko viestiä. Silmät kuivaa rusinaks tommosesta piipityksestä.

Ole sitten onnellinen, että sulla on se iphone, johon AINOASTAAN saa sen minkäliesovelluksenjostaenedestiedämitäänjakoskaentiedäniinentarvitse.

Mene itseesi ja ota se pää pois perseestä niin näet päivänvalon. Ja, hanki elämä.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

43

@40.

Ei ole yhtälailla. Apple hyökkää niinkuin yleinen syyttäjä suoraa Samsungin kimppuun. Joskaan syytöksillä on mitään perää, niin tämä käy jo naurettavaksi.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

48

@46 kyllä se siitä ohi menee hengität vaan syvään ja lataa vaikka sieltä marketista muutama sovellus mut oo varovainen ettei oo mikään troijalainen;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

49

@41 Näytti osuvan aika hyvin :D mutta tosin sen nyt huomasi jo aamupäivällä, että ei susta ole tähän ;) Yleensä kun ei ole mitään vasta-argumenttia alkaa käyttäjän haukkuminen, vahvistaa vain käsitystä sinusta :)

Ennenkun pääset peruskoulusta pois niin suosittelisin vähän miettimään uusiksi tuota asennettasi ja miten ihmisille puhutaan. En tarkoita ainoastaa miten puhuit minulle vaan viestejäsi tuolla afterdawilla, tiedät kyllä mistä puhun, järkyttävää luettavaa.

Tyypillinen androidfanipoju ei siitä mihinkään pääse ja nimenomaan poju.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
t0n1 (vahvistamaton)

50

9@ Mitähän sää oikein selität? Samsung pyörii paikallaan? Juuri alku kesästähän tuli juttua kuinka sgs 2 rikkoo ennakkovarauksia ja myöhemmin tietenkin myös myyntiennätyksiä. Ja monet ovat arvelleet että ensi vuoden/parin seuraavan vuoden aikana samsungista tulee maailman myydyin puhelinvalmistaja. Samsungin suosio nousee kylläkin enemmän kuin applen.

29@ "android on niin fragmentoitunut, että jos sille jotai joskus tulee niin siihen menee ikuisuus."
tuommoista väität niin kyllä voin sanoa ettet ole ikinä koskenutkaan androidin puhelimiin tai viimeisten vuosien aikana. Itse ostin vuoden alussa iphone 4, koska suoraan sanoen olin odottanut sitä suurella innolla. Huomasin kuitenkin aika pian ärsyttävän antenni ongelman, joka laittoi miettimään että kuinka näin kalliissa laitteessa voi olla moinen vika. Ja tuo nikotikon kommentti jossa hän sanoi iphonea rajoittuneeksi on mielestäni osuva sana. Totesin myös, että iphone ei ole paras kännykkä kun lähtee talvella ulkoilemaan. Olin laskettelemassa -10 - -15 asteen pakkasella, kännykkä oli luonnollisesti toppatakin taskussa ja vielä kännykkäpussissa. Huomasin kuitenkin että puhelin ei pientä kylmää kestänyt ja se sammui. Sain sen seuraavana päivänä toimimaan kun se oli ollut yön yli huoneen pöydällä. Tämä pakkasen kestävyys ei varmasti tärkeä ominaisuus ole älypuhelimelle, mutta silti outoa että puhelin menee noin helposti mykäksi pienen pakkasen takia. Ei ole käynyt noin nokian, htc:een, lg:een tai samsungin luurien kanssa. Vaihdoin nyt sitten elokuun alussa tuohon sgs2 luuriin kun kaveri oli niin sitä hehkuttanut... ja täytyy sanoa että ihan syystä. Voin vain sanoa yksinkertaisesti että tämä on ylivoimaisesti paras älypuhelin minkä olen koskaan omistanut. Älkää ymmärtäkö minua väärin. En ole todellakaan mikään androidin fanipoika. Jos sgs2:sta ei olisi tullut, käyttäisin edelleen iphone 4:sta. Saattaa olla että ostan tulevaisuudessa iphone 5, kunhan siihen muutamia parannuksia tulee. Mutta tällä hetkellä luotan samsungiin, sitten hyvään vastukseen iphoneen, taikka htc:een luureihin. Nokiasta ei tarvitse puhua koska sillä ei ole enää tulevaisuutta. Ja jotta mentäisiin edes vähän aiheeseen niin sanotaan nyt omastakin puolesta että kyllä apple tässä myyntikiellon haussa on typerä. Miksi yrittää lyödä heti kapuloita rattaisiin jos toisella valmistajalla pötkii paremmin? Mutta ei aloiteta nyt sotaa kuitenkaan :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

51

@50 "Jos katsotaan valmistajia niin Apple nostaa osuuttaa älypuhelimissa koko ajan eniten, samsung on pyörinyt paikallaan."

Nyt puhuttiin ÄLYPUHELIMISTA, eli siinä missä pitäisi kisata applen kanssa. samsung ei todellakaan kasva älypuhelimissa applen tahtia. galaxy s2 myynti ei sitäpaitsi vielä näy, seuraavalla kvartaalilla voi näkyä jos näkyy. Kahdessa viimeisessä tilastossa samsungin älypuhelinmarkkinaosuus on polkenut paikallaan, ei ole tippunut eikä noussut. Apple sen sijaan on noussut kummallakin kertaa ja ollut valmistajista ylivoimaisesti eniten markkinaosuuttaan kasvattanut. Tästä oli kyse.

"android on niin fragmentoitunut, että jos sille jotai joskus tulee niin siihen menee ikuisuus."
tuommoista väität niin kyllä voin sanoa ettet ole ikinä koskenutkaan androidin puhelimiin tai viimeisten vuosien aikana."

Nyt oli outo lause, tiedätkö mitä fragmentoituminen tarkoittaa? ja miten se esiintyy. Johan se on tässä kerrottu moneen kertaan sovelluskehittäjien on todella vaikea tehdä sovelluksia androidille, kun pitää ottaa huomioon niin monet eri speksit. Sitten pitäisi vielä vetää se raja johonkin kohtaan, että mitä luureja viittii jättää kylmästi pois luvuista, että mitkä ei saa lainkaan esim jotain peliä, kun ei vaan luurissa vääntö riitä.

Esim suomalainen remedy ei tehnyt death rally peliä lainkaan androidille, jos olet pelaillut ysärillä pelejä niin se on sieltä yksi klassikkopeli.

Android ei saanut myöskään vuoden mobiilipeliä (dead space)

Googlehan myös julkaisi photovine ohjelmankin toistaiseksi vain iPhonelle, mikähän idea tässäkin oli, ehkä se kestää oman aikansa saada tämä ohjelma toimimaan kaikilla androideilla. Halusivat varmaan ohjelman pihalle, koska oli tuore idea, että kukaan muu ei sitä ensin kerkeä tekemään.

Mitä tulee talvella iPhonen käyttöön niin en ole huomannut kahtena talvena mitään ongelmaa, käyttänytkin sitä ihan kunnon pakkasessa usein. Koskaan ei ole luuri pakkasessa sammunut, eikä kyllä muutenkaan ole. Viimeisin nokiani sammu aina pakkaseen viedessä, siinä ei akku kestänyt sitten yhtään pakkasta (8310). Tämä luurihan sitten levisikin pakkaseen tai kosteuteen, paha sanoa mikä oli syy, mutta normaalisti luurin sammuttua pakkasessa kerran se ei mennytkään enää päälle. seuraava sonyerkkini taas ei kärsinyt mitenkään pakkasesta, eikä myöskään iPhone, en ole edes huomannut mitään radikaalia nopeaa akunkulumista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
t0n1 (vahvistamaton)

52

Anyway, esim tätä sgs2 varattiin ennakkoon enemmän kuin iphone 4. Lisäksi sitä ostettiin ensimmäisen kuukauden aikana enemmän kuin iphone 4 ensimmäisen kuukauden aikana. Ja kuuleman mukaan tästä iphonesta tuli sen julkistamisen jälkeen paljon valituksia asiakkailta lähinnä tämän antenni ongelman ja joidenkin muiden pienten pulmien takia. SGS kakosesta ei ole kuulunut vielä juurikaan mitään pahaa sanottavaa asiakkailta jotka puhelinta ovat ostaneet, tosin tämänkin aika näyttää. Ainoa mitä olen kuullut niin tuo takakannen kuumeneminen. Itse olen huomannut vain pientä lämpenemistä pitkän käytön jälkeen. Lisäksi sgs2 on voittanut monessa testissä iphone 4 ja muutkin kesän huippu puhelimet. Ja vielä tuohon iphonen talvikäyttöön niin ole tyytyväinen jos sinulla on toiminut talvellakin hyvin, minulla näin ei ollut ja olen kuullut kyllä muutamalta muultakin samasta ongelmasta. Mutta kuten jo aiemmin sanoin, ei aloiteta mitään sotaa tästä. Pidä sinä iphonesta enemmän, minä kannatan samsungia(tällä hetkellä). Jokainen valitsee itse mistä tykkää. On typerää aloittaa tällainen kinastelu niinkin turhan asian kuin puhelinten takia ja olen jo itsekkin hieman ihmeissäni miksi tähän liityin. Takaisin aiheeseen --->

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samivaan (vahvistamaton)

53

No, onneks maailma pelastuu ja kaikilla on hyvä mieli, kun Nokialta tulee se N9 sinne kaupan hyllylle kaikilla on hymy sitten valmiina :) ei muuta. Kauniita unia (:

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

55

@52 nyt en oikeen ymmärrä mistä oot statistiikkasi hommannut? IP4 myi ennakkoon yhdessä päivässä yli 600 000 kpl. ja ensimmäisellä neljäksennellä yli 14 milj. kpl. Samsung taas ennakkoon 200 000 ja ekalla kvartaalilla yli 5 milj. puhelinta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

56

@52 "Lisäksi sitä ostettiin ensimmäisen kuukauden aikana enemmän kuin iphone 4 ensimmäisen kuukauden aikana. "

Kuten sirkuttaja tuossa jo sanoi niin mistäs ihmeestä olet statiikkasi oikeen repinyt.

samsungin galaxy s2:sta myytiin ekana kuukautena 1 miljoona.

iPhone 4:sta myytiin ekana VIIKONLOPPUNA 1,5 miljoonaa, kuukaudessa 3 miljoonaa.

galaxy s2 saavutti tämän 3 miljoonaa vajaassa parissa kuussa.

Loistavastihan se myy, ei siinä mitään, eikä ihme onhan se loisto luuri (android vaan ei kiinnosta edellä mainituista syistä) enkä myöskään ole näiden jättiluurien ystävä.

"Lisäksi sgs2 on voittanut monessa testissä iphone 4 ja muutkin kesän huippu puhelimet."

iPhone 4 onkin jo viimekesän huippupuhelin ei tämän kesän (kannattaa muistaa se) ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

57

56@
>Loistavastihan se myy, ei siinä mitään, eikä ihme onhan se loisto
>luuri
Applella on muutama iPhone malli, ja kaikki sen puhelinmyynti on Iphonea ja kysyntä aaltoilee julkaisu ja tuotanto syklin mukaan.

Samsungilla on useita Androidmalleja ja kysyntä jakaantuu niiden kesken ja tuote julkaisuja tulee pitkin vuotta.

Mutta Apple on myynyt enemmän iPhoneja kuin Samsung yhteensä eri Android malleja.

Vastaa
marko2502
marko2502

58

Ei voi ymmärtää, että miten aina kaikilla applefaneilla on ennen ne nokiat ja yms merkit hajonnut, joko kylmässä, tai kuumassa tms..
Itse käyttänyt nokian luureja 2110i mallista asti ja monien muiden puhelinvalmistajien malleja, ja yksikään luuri ei ole hajonnut normaali käytössä. Ainoat hajoomiset on johtunut veteen tippumisesta (eikä ne kyl aina ole edes siihen hajonnut, vaan ovat toimineet vielä pitkään)joten kysymys kuuluu? mitä hittoa te applefanit niillä nokian luureilla olette tehnyt?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

59

@49.

Sori, mutta oot jo myöhässä pari vuotta. Josvitse olet vielä peruskoulussa niin ei se tarkoita sitä että muut on myös.

Ja sano tai ajattele mitä haluat, tiedän että tämä väittely ei johda mihinkään eikä mulla oo niin paljon aikaa että sitä vois tuhlata sunkaltaisiin urpoihin.

Pidä, rakasta ja lemmi sitä iphoneas, jos siitä niin kovasti tykkäät. Se ei silti tarkota että ne jotka siitä ei tykkää on jotenkin huonompia kuin sä. Eikö sulle oo koulussa opetettu miten toisten ihmisten kanssa tullaan toimeen? Vai etkö vielä oo ala-asteelta päässy pois? No, oli miten oli, en enää turhaa aikaani suhun.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

62

@59 "Se ei silti tarkota että ne jotka siitä ei
tykkää on jotenkin huonompia kuin sä. Eikö sulle oo
koulussa opetettu miten toisten ihmisten kanssa tullaan
toimeen?"

Olet kyllä toivoton tapaus. syytät muita siitä mitä itse teet, kaikki kommentit luettua näkee selvästi, että sinä täällä räyhäät ja pidät applekäyttäjiä jotenkin alempiarvoisena. Plus myös aloitit koko touhun. Niin miten ihmisten kanssa tullaan toimeen? Sulla on selvästi jotain periaatteellista vihaa applea kohtaan ja kohdistat sen applekäyttäjiin (ei näin).

Eikö kannattaisi lopettaa kun ei tuosta selvästi mitään tule! Sulla poju vielä paljon oppimista :)

Vastaa
Romisku
Romisku

63

Tuo ylläoleva taisteluhan vain todistaa, kuinka erilaisia SGS2 ja Iphone4 ovat. Jos ne kerran noin erilaisia ovat, niin miksi toisen myyminen pitää kieltää, koska se muistuttaa toista? x)

Vastaa
hta
hta

64

Aina kun keskustelu lähtee näin pahasti lapasesta niin suosittelen lukemaan tämän linkin ajatuksella:

http://pcworld.about.net/od/consumeradvice1/The-Web-s-Most-Illogical-Argum.htm

Varsinkin Ad Hominem kohta kannattanee lukea jos ei muita jaksa. Yleisesti ottaen siinä vaiheessa, kun päästään siihen, että kirjoituksen alussa viitataan toisen "fanboy" statukseen niin voi itsekseen miettiä, kannattaako kyseistä kirjoitusta lukea enää eteenpäin.

Mitä itse aiheeseen tulee niin Applen legal team ei ole suuria suosikkejani vaikka yrityksen tuotteista pidänkin.

Vastaa
Puppek
Puppek

65

@38

"usb massamuistitilassa näkyy kuvat ja videot"

Niin, mutta voiko sinne siirtää kuvia tai videoita? Entä muut filut? .pdf, .doc, excelit, .psd, .mp3, .mid jne?

"Bluetooth tiedonsiirtoa en ole koskaan tarvinnut, en sitä edellisessä sonyerkissäkään käyttänyt. Edelleen siirrän tiedostot dropboxilla."

Myös kaverin laitteeseen, joka ei käytä Dropboxia? Bluetooth siirto toimii ilman asenteluja, tilien luomisia jne kaikkialla... paitsi Applen kaluissa. (Samalla taidat myöntää, että siirto iTunesin kautta vituttaa?)

"divx tuki löytyy vlc playeristä ja tukee lähes kaikkea videoita, ei ole juurikaan videoita vastaan tullut mitä se ei toistaisi, koneellakin käytän vlc:tä."

Tuota en tiennyt. Ei ollut silloin kun itsellä oli 3GS. (Suosittelen VLC:n sijaan PC:lle GOM-Playeria)

"Kun ostaa iPhonen niin huomaa miten vähän sitä flashia oikeastaan kaipaa."

Veikkaan, että se on sinulla kuitenkin tietokoneeseen asennettu. En ole tavannut yhtään iPhone-käyttäjää jolla ei olisi. Flash löytyy SGS2:sesta (ja toimii hyvin) ja iPhonesta ei löydy - kaipasi sitä vähän tai enemmän. iPadissa Flashin puute on kuulema vieläkin suurempi rasite.

Noh, kuitenkin: SGS2:sessa on kaikki iPhonen ominaisuudet, eikä mitään sen puutteista. Se on nopeampi, ohuempi, kevyempi ja tehokkaampi - eli parempi :) Eikä puhelinta tarvitse pitää kumikortsun sisällä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

66

Miksei Apple-uskovaiset voi myöntää sitä tosiasiaa, että Apple ja sen tuotteet ovat täysin perseestä?? Kyllä minäkin voin ihan rohkeasti myöntää, että Android on jokaisella sektorilla miljoona kertaa parempi kun iOS.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

67

@65 ei dropbox vaadi vastaanottajalta kuin linkin (selaimen), näin voi jakaa monelle tyypille saman tiedoston kerralla. Kuten sanoin siirrän nämä kaikki PDF, word ym dokumentit langatta ilman piuhaa, sinä aikana kun kytken luuria koneeseen olen aikaa sitten siirtänyt nämä tiedostot jo luuriin.

Siirto itunesisssa ei ketuta yhtään kun oivalsin, että sitä voi käyttää myös toisella tavalla. Itse en juurikaan tykkää tästä kirjastojen kanssa touhuumisesta vaan olen niitä jotka haluaa raahata filejä ja kappas itunesista löytyi juuri tällainen ominaisuus kun vähän tutustui, nyt lisään musiikit mielelläni itunesilla. "hallitse musiikkia ja videoita käsin"

Itseasiassa kytkin flashin totaalisesti pois tässä jokunen kuukausi sitten ja huomasin miten paljon kone nopeutui, en tiennyt sillä olevan niin suuri vaikutus. Siinä listalla taitaa nyt olla joku 10 sivua mille olen antanut oikeuden käyttää flashia. Huomasin että se on myös koneessa melkein turha tehosyöppö.

Jep galaxy s2 pyörittää flashia tosi hienosti, eka luuri joka tekee sen sillä tasolla minkä applekin voisi hyväksyä. (selaimen pitää toimia kuin siinä ei mitään flashia olisi, eli Flash ei saa näkyä sulavuudessa, se ku on applelle kaikki kaikessa)

Jos miettii flashia ja ensivaikutelmaa niin Apple teki kyllä todella fiksusti jättäessä sen pois. Mikä on tähän asti erottanut kaupassa eri luureja testataessa Applen muista, sulava selain. Ei suurin osa potentiaalisista ostajista tiedä, että Flash on sellainen tehosyöppö ja että se on suurin syy selaimen takkuamiseen, ne vaan valitsee sen paremmin toimivan sen kummemmin miettimättä. Jos Applen selain olisi tökkinyt flashin kanssa niin ei se olisi kaupassa erottunut edukseen (olisi ollut kyllä mielenkiintoista nähdä, että olisiko Applen vehkeet pyörittänyt flashia paremmin vuosi sitten kuin vastaavat muut luurit)

Vastaa
Zhark
Zhark

68

Ei näytä Apple kestävän kilpailua kun pitää saada kilpailijat pois pelistä. Tyhmä veto Appleltä, ei voi muuta sanoa.

Omassa tuttavapiirissäni ovat Applen älypuhelimet vaihtuneet Samsungin vastaaviin milloin mistäkin syystä, useimmiten eivät kulutusta kestäneet. Itse en älypuhelinta omista enkä sellaista tule ainakaan ihan lähiaikoina hankkimaan, koska ei ole sellaiselle käyttöä. Jos kuitenkin nyt päättäisin älypuhelimen hankkia, niin valinta olisi luultavasti merkkiä Samsung.

Mmikkis oletkos omppufirman palkkalistoilla vai muuten vain sokeassa uskossa kyseisiin laitteisiin kun tässä ketjussa tuntuu olevan teikäläisen omppupuolustelua noin 20%?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juygihba (vahvistamaton)

69

iphone 4 myy niin hyvin, koska jos kuluttaja haluaa iOS laitteen, se on ainoa vaihtoehto. Androidin suosio taas jakaantuu useiden valmistajien kesken. Ja Android markethan kasvaa paljon applen vastaavaa nopeammin, ja ohittaa sen parissa vuodessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

70

67@
>ei dropbox vaadi vastaanottajalta kuin linkin (selaimen), näin voi
>jakaa monelle tyypille saman tiedoston kerralla.

Dropbox on pilvipalvelu ja vaatii internet yhteyden kummallekkin osapuolelle, se ei sovellus paikalliseen siirtoon.

Pilvipalveluita on joka lähtöön ja niitä siis ollut jo ennen iPhonea. Tietoturva noissa vaatii vähän enemmän harjaantumista.

>sinä aikana kun kytken luuria koneeseen olen aikaa sitten
>siirtänyt nämä tiedostot jo luuriin.

Piuha on vauhdikkaampi kuin IP yhteys ja kaiken lisäksi maksuton (jos piuha on).

BT häviää nopudessa piuhalle, mutta on langaton vaihtoehto ja nopeampia kuin käytännön HSUPA yhteydet. ja kaiken lisäksi on laajasti tuettuna, jo muutamankympin luureista lähtien, poikkeuksen tekee lähinnä Iphonet ja WP7 luurit.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
t0n1 (vahvistamaton)

72

http://www.iltalehti.fi/digi/2011012013032457_du.shtml

Ei se talvi taida kuitenkaan olla iphonen lempi vuodenaika. En halua nyt edes ajatella sitä kun iphone 5 joskus tulee ja minkälainen taistelu siitä syntyy kun sitä ylistetään taas parhaaksi. Sitte kun tulee myös SGS 3 tai vastaava niin voivoi... tämä sota ei lopu ikinä :D.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

73

"iPhone on suunniteltu käytettäväksi 0-35 asteen lämpötilassa."

Jo Suomesa noi C menee yli ja varsin ali

Tosin virallinet lukemat on aina varjosta

Heinolassa mitattiin 34,9 ja Lappeenrannassa 34,6 astetta.

Aurinkoss ajo s normaali ihminen oli yli 40c Helsinkissä

JA viime talvena oli pitkään -21c ja -18c Suomessa


Mut vaikka Apple kestäisi eri lämpö tilat

Niin kaikken eniten inhoa luurinäppäimen puuttumista

Jopa Apple ostanut kaveri sanoo että se on iso - muuten hyvässä puhelimessa


Esim talvella -20c ja puhelin soi joutuu ottaamaaan hanskat pois et voi edes vasta puhelimeen

Toinen oli just äsken kun hän leipoi niin kädes jauhossa ym niin eipä voinut vastata kun ei Applen liuku reakoinut jauhosiin käsiin

Omassa luurissa sentään on vastaa ja sulje näppäimet

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.