Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HP lopettaa älypuhelimien ja tablettien valmistuksen

10
Manu Pitkänen

HP lopettaa älypuhelimien ja tablettien valmistuksen
Yhdysvaltalainen informaatioteknologiajätti Hewlett-Packard ilmoitti eilen illalla lopettavansa kokonaan älypuhelimien ja tablet-tietokoneiden valmistamisen. Yhtiö yritti läpimurtoa puhelinbisnekseen viime vuonna ostamalla Palmin 1,2 miljardilla dollarilla.

Yhtiön mukaan he eivät onnistuneet saavuttamaan asettamiaan tavoitteita mobiililaitebisneksessä, minkä vuoksi se lopetetaan kokonaan. Etenkin tablettien kerrotaan olleen iso floppi.

Esimerkiksi Best Buy osti HP:n taulutietokoneita varastoon noin 270 000 kappaletta, mutta niistä vain 25.000 meni kaupaksi. Yhtiö laski TouchPadien hintaa sadalla dollarilla 399 dollariin ja toivoo uuden hinnan miellyttävän asiakkaita enemmän. HP aikoo vielä etsiä tapoja hyödyntää webOS-käyttöjärjestelmää jossakin muualla.


Tiedotteessa kerrottiin myös tietokonevalmistuksen eriyttämisestä, josta markkinoilla huhuttiin ennakkoon.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
uioppoiu (vahvistamaton)

1

Saa nähdä jatkaako HP itse WebOS:n kehitystyötä ja lisensoi sitä muille, ja jos näin niin tarttuuko Samsung tähän kuten huhuttu jo aiemmin. Etenkin nnyt kun Android maailmassa tilanne muuttui. toisaalta taas Samsung on painotanut omankin ohjelmiston tärkeyttä ettei olla riippuvaisia muista (muistaakseni tuon hätäkokouksen yhteydessä tällaista lausuntoa tuli). HP taasen saattaa etsiä kaikkia mahdolliisa keinoja muuttaa WrbOS satsaus rahaksi, eli saattaako tämä johtaa jopa siihen, että Samsung on se joka ostaa WebOS:n itselleen (lisensoisiko silti ekosysteemin edun nimissä myös muille?)? Toisaalta Samsungilla on myös Bada..

mitä WebOS:n muutoin tulee, niin näinköhän sitä tuolle voisi poveta minkäänlaista kasvua kenenkään omistuksen alaisena.. Alkaa noita hevosia olla kohta liikaa radalla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

3

Taas yksi tabletti minkä iPad tappoi, moneskohan tämä jo oli. Kuinkahan moni niistä 50:stä eri tablet valmistajasta vielä on hengissä :)

jotenkin niin huvittavaa, että kaikki valmistajat kuvitteli iPadin jälkeen, että tehdään nyt sitten mekin tabi niin kyllä se myy kuin roskaa, todellisuus nyt vaan on hiukan toinen...

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

5

@3.

Sulta tais jäädä yks välikohtaus huomaamatta kun oli se pää siellä jobsin perseessä. Samsung Galaxy Tab 10.1 bannattiin sen takia, koska se oli uhka ipadille. Voit vaikka omin silmin katsoa kuvia niistä kahdesta, eikä ne näytä yhtään samalta.

Joo joo, niissä on iso näyttö edessä ja musta kehys sen ympärillä. Koita itte tehdä ERI NÄKÖNEN tablet kun kaikki muutkin näyttää samalta. Apple haastelee kilpailijoitaan mistä tahansa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

8

"On that note, The Next Web reports that HP engineers had gone as far as to test webOS running on an iPad, finding that the operating system ran "over twice as fast" on the iPad 2 as it did on the TouchPad for which it had been designed. Even running as a web app within the iPad 2's Safari browser yielded substantially better performance than on the TouchPad."

Hp:n pojat myöntää, että iPadin raudalla webOS pyörii yli 2 kertaa nopeammin kun HP:n laitteella mihin se on suunniteltu :) Kieltämättä aika noloa.

Vastaa
Anestic
Anestic

9

@8 ipadin ongelma ei ole minusta rauta vaan softa pohjainen. Laitehan on tyylikäs ja laadukkaan tuntuinen väkätys, mutta kaikki eivät tykkää iOS:sta. Eikä yrityksen huonosta käytöksestä. On kyllä minusta pahin näistä isoista öykkäröimään... (tai sitten ainoa rehellinen;)

Hankala sanoa HP:n päätöksestä, kun niin vähän näitä täällä näkee.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

10

HP drops TouchPad price like a stone, find one this weekend for $99 (update: get one now)

No nyt on halpaa!!! :) Tuolla hinnalla voisi jo itsekin ostaa jos olisi mahdollista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja