Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Päivän kuvio: Mobiilialan patenttiriidat

4
Teemu Laitila

Päivän kuvio: Mobiilialan patenttiriidat
Patenteista on muodostunut toimiven tuotteiden lisäksi merkittävä kilpailuvaltti mobiilialan yrityksille. Samsungin ja Applen patenttiriidat ovat uutisissa päivittäin ja Googlen Motorola-kauppojen takana vaikutti vahvasti Motorolan suuri patenttisalkku.

Uutisointia seuratessa tuntuu välillä, että mobiilivalmistajat eivät kilpaile enää tuotteillaan käyttäjien suosiosta, vaan lähinnä lakimiesarmeijoillaan oikeudesta myydä tuotettaan.

Uutistoimisto Reuters on koostanut informatiivisen diagrammin puhelinalan kimurantista patenttisotkusta. Puhelinyhtiöiden lisäksi listalla löytyy digikuvapatentteja omistava Kodak sekä oman e-lukulaitteen julkaissut kirjakauppajätti Barnes & Noble, joka on joutunut Microsoftin haasteen kohteeksi.


Kuviossa ei virheellisesti huomioida korealaisen LG:n Android-tuotteita

Uusimmat puhelimet

Kommentit (4)

Anestic
Anestic

1

Jossain näkyy selvästi outoa keskittymää tuossa kuviossa. :D Kodak näköjään myös melko aktiivinen ollut...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

2

"Sisään tulevia" nuolia on tosiaan yhdessä kohtaa jostain syystä enemmän kuin muilla.

Itselle yllätys oli, että Nokia on tässä skapassa tällä hetkellä ilmeisesti sivustakatsoja parin isomman jutun jälkeen. Nokialla on kuitenkin se kaikista isoin salkku mun ymmärtääkseni. Myös Nokian kumppanilla Microsoftilla on kohtuu hiljaista kännykkäpuolella...

Vastaa
remix
remix

3

Tuohon kuvioon on taidettu jättää vihreät nuolet piirtämättä jos on muita sotkuja menossa yritysten välillä. Patenteista löytyy paljon ihan oikeaakin asiaa mitä on asianmukaisesti lisenssoitu.

Ja yhä enemmän pilipalipatentteja joista ei hyödy kuin lakifirmat.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@2 kaikki kyseiset nuolet ovat kaksipäisiä nuolia. Mistäköhän se kertoo? Ainakin nopeasti katsoen kyseessä ovat Androidvalmistajat (pois lukien Kodak joka tappelee digikameratekniikasta kaikkien kanssa), joiden perään Apple on lähtenyt koska katsoo niiden rikkojan patenttejaan. Kaksisuuntaisuus johtuu Amerikkalaisesta tavasta vastakanteisiin.

Kannattaa myös huomata, että esim Microsoftin nuolet haarautuvat kesken kaiken.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.