Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy-puhelimille koko EU:n kattava myyntikielto – ei koske Suomea (päivitetty)

71
Manu Pitkänen

Galaxy-puhelimille koko EU:n kattava myyntikielto – ei koske  Suomea (päivitetty)
Haagin käräjäoikeuden tuoreen päätöksen mukaan Samsungin Galaxy S-, S II- ja Ace -älypuhelimet sekä Galaxy Tab 10.1 rikkovat Applen omistamaa patenttia. Applen vaatimusten puhelimien myynti- ja markkinointi kielletään koko EU:n alueella.

Apple syytti Samsungia yhteensä kolmen patentin rikkomisesta. Oikeus kuitenkin hylkäsi syytteen, joka koski näyttölukituksen avaamiseen liittyvää patenttia (EP 1964922). Samsung vapautettiin myös patentin EP 2098948:n osalta. Syylliseksi korealaisvalmistaja kuitenkin katsottiin patentin EP 2059868 käyttämiseen, joka kuvaa tapaa vierittää sisältöä kosketusnäytöllä.Vaikka myyntikielto kattaakin koko Euroopan, niin seuraavat maat eivät kuulu sen piiriin: Itävalta, Belgia, Tshekki, Viro, Kreikka, Islanti, Italia, Latvia, Liettua, Portugali, Romania, Slovenia, Slovakia ja Espanja. EU:n ulkopuolella laitteiden myynti voi jatkua tästä eteenkin päin. Suomessa patentti on voimassa.

Syy miksi kielto ei astu voimaan edellä luetelluissa maissa on Applen laiskuudessa. Apple kyllä jätti EP 2059868:n Euroopan patenttivirastoon, mutta se ei ole viitsinyt kääntää dokumentteja kaikille paikallisille kielille tai maksanut tarvittavia maksuja ajoissa. Näihin syihin vedoten hakemus on hylätty useissa valtioissa. Asiasta kertoi FOSS Patents -blogi.

Päätös koskee ainoastaan kolmea Samsungin Alankomaihin rekisteröityä tytäryhtiötä. FOSS Patentin mukaan Samsungin logistiikkaketju Euroopassa kuitenkin nojaa Alankomaihin, joten päätöksellä on vaikutuksia koko Eurooppaan.

Päivitys 25.8.2011:
Samsung Electronics Nordic on ilmoittanut, että Galaxy-sarjan tuotteiden myynti jatkuu normaalisti Pohjoismaissa. Yhtiö ilmoittaa ryhtyvänsä "kaikkiin tarvittaviin toimiin", jotta Galaxy-puhelinten myynti jatkuisi keskeytyksettä myös Hollannissa. Samsung ei usko päätöksen vaikuttavan muihin markkina-alueisiin.

Samsung on sitoutunut tarjoamaan kuluttajille innovatiivisia mobiililaitteita. Aiomme jatkossakin tuoda markkinoille uusia tuotteita ja teknologioita, jotka vastaavat käyttäjien odotuksiin ja ylittävät ne. Jatkamme immateriaalioikeuksiemme ja patenttiemme puolustamista käynnissä olevissa oikeusprosesseissa eri puolilla maailmaa.

Erik Johannesson, Senior PR Manager
Samsung Electronics Nordic ABKG 11-0730 en 11-731 Apple - SamsungPuhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (71)

ypsilon
ypsilon

1

"Vaikka myyntikielto kattaakin koko Euroopan, niin seuraavat maat eivät kuulu sen piiriin: Itävalta, Belgia, Tshekki, Viro, Kreikka, Islanti, Italia, Latvia, Liettua, Portugali, Romania, Slovenia, Slovakia ja Espanja."

No eihän se sitten kata koko Eurooppa. HALOO!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jarkko777 (vahvistamaton)

2

Onneksi olen jo kyseisen puhelimen onnellinen omistaja. Paras älypuhelin myynnissä tällähetkellä.

Vastaa
teppoI
teppoI

3

Oikeuden päätös "koskee koko Eurooppaa", mutta pantetti ei ole voimassa koko Euroopassa. Kyse on siis muodollisesti koko Euroopan kattavasta päätöksestä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jatimatikki (vahvistamaton)

5

Mutta eikös tuon tilanteen korjaaminen onnistu ihan jonkinlaisen päivityksen julkaisemalla?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EiOmena (vahvistamaton)

6

Jokos leikkuulaudoille on asetettu myyntikielto kun muistuttavat niin paljon iPadia? Vai joko Steve saa rojalteja niistäkin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

7

Niin se muuttuu. Microsoft ja Apple käyvät yhdessä Android valmistajien kimppuun seurauksena ongelmia kuluttajille joka kaiken maksaa loppupeleissä.

Vastaa
Raattis
Raattis

10

Samsungin käyttöliittymä on sen verran ruma, että se saisikin muuttua. Harmi vaan että tämän jälkeen paremman näköinen ohjelmavalikko tuntuu tappiolta.

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

11

Ei muuta kun muille valmistajille vinkkiä, että hakevat suoraan myyntikieltoa Applen kamoille. 100% varmasti saavat kaikki iLuurit kieltoon kun Apple on tullut niin myöhään matkapuhelinmarkkinoille (patentit puuttuvat).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Losap11 (vahvistamaton)

15

Eli Apple voi kieltää kaikkien älypuhelimien myynnin EUn alueella. Softa-patenteille erittäin iso ja sarkastinen :peukku:

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
GO APPLE! XD (vahvistamaton)

16

Vieläku sais sen iphone 5 markkinoille niin applen markkina voitto euroopassa olisi taattu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

17

Ai jumalauta, että voi ihminen revetä tämänkin uutisen luettuaan...
Joo-o... jos kerran ipuhelin on niin ylivoimainen laite yms niin eihän omenan silloin tarvitsisi hakea tälläistä päätöstä... :D
No joo... ehkä tämä taas todistaa muutaman asian...
Odotellaan sitä että joku vetää samanlaisen haasteen applelle kun kerran on jo ennakkotapaus saatu tehtyä päätöksestä =)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

22

Onpa täällä taas outoja reaktiota... Tässä ei ole kysymys siitä kuka "on ylivertainen" vaan siitä, että liian suora kopiointi ei kannata jos kaverilla on suoja hankittuna.

Kysymyshän on siitä, että Apple katsoi että Samsungin kopioivan sitä liikaa käyttöliittymään ja puhelimen muotoiluun liittyvissä asioissa. Apple pyysi Samsungia muuttamaan toimintaansa, Samsung ei suostunut ja sitten mentiin oikeuteen. Ja kun myynti alkaa olla vaarassa löytynee Samsungilta intressiä muuttaa toimintatapaansa ainakin hieman.

Vastaavia haasteita Applea kohtaan ovat esittäneet ainakin Samsung ja Motorola, tosin ainakin jälkimmäinen yrittää käyttää aseena osin essentiaalipatentteja (joiden käyttöä siis ei saa evätä), joka kertoo osaltaan haasteen heikkoudesta.

Siinä olette kyllä oikeassa, että taistot ovat kyllä varsin mielenkiintoisessa vaiheessa Androidin osalta. Apple ja Microsoft (oletettavasti pian myös Nokia) ovat valmistajien kimpussa lisenssivaateineen ja Oracle on Googlen kanssa oikeudessa, koska Javasta ei ole lisenssejä maksettuna. Ja pahasti näyttää siltä, että Google jää kiinni siitä, että se on toiminut näin tietoisesti, joka kasvattaa korvaussummia moninkertaiseksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Omppu,...!! (vahvistamaton)

23

Applelle TOIVON ja toivotan HUONOA + jyrkkää alamäkeä olevaa tulevaisuutta,että tästä se myynnin alamäki sitten saa/pitääkin alkaa!!!.Apple "kaivoi nyt itse bloodia nenästään ja saa myös sitä,mitä tilasi"!!.
Itse en edes aio harkita enään Applen-tuotteiden ostoa!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
go flash go! (vahvistamaton)

24

Symbian-puhelimille myös myyntikielto - koko maailmaan, kiitos.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apple SUCKS!! (vahvistamaton)

25

SGS 2 saa nyt myös helmiäisvalkoisena,taidan sellaisen mennä huomenna tilaamaan!. =)

Vastaa
aj84
aj84

27

Oikein koirille :) Tulihan tämäkin jo ennustettua aikanaan, nyt on mustaa valkoisella. Mitä täällä haistatellaan, rääväsuiset Samsung fanboyt voivat mennä nurkan taakse ja lopettaa itsensä. Teette maailmalle suuren palveluksen, tai no ainakin afterdawnin kommentointi osiolle. Vaahto suupielessä rähiseminen on koirallekin tunnetusti piikin paikka.

Vastaa
Ilborg
Ilborg

28

Eikös tuo vieritys ole ihan jokaisessa androidissa sama? Meinaa jos tuo on se ihan normaali sormella tapahtuva vieritys niin silloin kyllä on patentit todellakin täyttä pelleilyä koska mitään kovin omaperäistä tuossa ei ole.

Jos siis todellakin ihan perus vierityksestä puhutaan niin tällöin kaikki android-puhelimet pitäisi kieltää, ja lisäksi nokian kosketusnäytölliset puhelimet. Samalla muuten adobe reader joutuisi samalle listalle koska siinä on ihan sama logiikka vieritykselle muistaakseni plus lukuisat muut ohjelmat. Käytännössä siis kaikki kosketusnäytölliset puhelimet menisi pannaan sekä tietokoneella olevat sovellutukset.

Joku voi valaista jos tietää enemmän tuosta patentista. Tästä lähin kyllä itsekkin alan lukemaan itseni applen vastustajiin. Aikaisemmin riittänyt se etten itse osta, mutta tästä lähin neuvon myös muita välttämään kyseisen firman tuotteita.

Vastaa
keisari10
keisari10

30

mene sinä nuolemaan syöpäisen miehen persettä tai kenties teet pyhiinvaelluksia jobsin haudalle. sinä voit haistaa paska aja84

Vastaa
Romisku
Romisku

31

GSMArena väittää ainakin, että patentti koskisi kuvien vieritystä vain Galleria-ohjelmassa, joka on helppo sieltä poistaa, eikä Samsung ole tuosta niinkään huolissaan. Eli jos tuo pitää paikkansa, tuskin pitkääkään katkosta noiden laitteiden tulee.

Vastaa
AleCock
AleCock

33

Ei tarvinne mennä aamusta hakemaan sitä "viimeistä" SG2sta.

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Ftweakers.net%2Fnieuws%2F76361%2Fsamsung-blijft-galaxy-s-ii-in-nederland-verkopen.html

Ainoa patentti joka "osui" oli siis softassa jonka muuttaminen on jo aloitettu. Myyntikielto ei siis luultavasti kerkeä edes alkaa ennen päivitystä. Raudassa/designissä ei patentteja ollut rikottu, hankalempi nieltävä seuraavia kiistoja suunniteltaessa.

Vastaa
aj84
aj84

34

@30 Korjaan sen verran, että voin haistaa "paska puheen" :D Siltä täällä ei voi kyllä välttyä :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

35

Valokuvien hallinnointi patentti. Oikea uutisen otsikko: Oikeudenpäätöksellä Samsung joutuu muokkaamaan valokuvien hallinnointi softaa EU alueella myytäviin puhelimiin, tosin muutos ei koske seuraavia euroopan maita Itävalta, Belgia, Tshekki, Viro, Kreikka, Islanti, Italia, Latvia, Liettua, Portugali, Romania, Slovenia, Slovakia ja Espanja..

Vastaa
Tcav
Tcav

38

"Vaikka myyntikielto kattaakin koko Euroopan, niin seuraavat maat eivät kuulu sen piiriin: Itävalta, Belgia, Tshekki, Viro, Kreikka, Islanti, Italia, Latvia, Liettua, Portugali, Romania, Slovenia, Slovakia ja Espanja. EU:n ulkopuolella laitteiden myynti voi jatkua tästä eteenkin päin. Suomessa patentti on voimassa."

Itävalta ja Belgia? Itävallassa puhutaan saksaa ja Belgiassa ranskaa ja hollantia. Miksei sitten Saksa, Ranska ja Alankomaat ole tuolla listalla, kun samoja kieliä puhutaan?

Ja miksi ihmeessä Apple on kääntänyt dokumentit suomeksi, muttei espanjaksi tai italiaksi? Suomessa ostomäärät tulevat melko varmasti olemaan paljon pienemmät kuin näissä maissa.

Vastaa
roponen
roponen

41

Hyi hyi Apple ja oikeusjärjestelmä kilpailun vastaisista toimista! Ja hyi hyi Samsung kopioinnista!

Silti.. Itsellä on juuri Samsung Galaxy S2 ollut tämän kesän ja minun mielestä olisi ihan hyvä vaan jos noin keskeneräinen laite poistuisi myynnistä siksi aikaa kunnes saisivat sen puukotettua kuntoon. Päivitystä odotellessa...

Vastaa
aj84
aj84

42

Arvelitteko tosiaan että tähän jää !? Varmaan vasta alkua, varsinkin kun Apple erävoiton otti tässä vaiheessa. Eli, tästä ei heille koitunut todennäköisesti mitään taloudellista vahinkoa = Käräjöinti jatkuu melko varmasti. Ainoa asia mikä muuttuu on ammukset vastapuolta kohtaan. Applella on vahva salkku, he aivan selvästi kokeilevat sen lujuutta. Se siis selittyy sillä, ettei Applella ole mitään taloudellista ahdinkoa korealaisten *edit by pkaksp* kilpailijoiden toimesta, eli käräjöivät senkun huvikseen ja pienempien kiusaksi :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ammuulehmä (vahvistamaton)

43

Voivoi onko applella tuotto laskussa ku pitää hoitaa bännejä muille telefooneille? Vai onko omat tuotteet vaan niin shaibaa muihin verrattuna...

Vastaa
aj84
aj84

44

Tuskinpa vain. Applen asiakkaat ovat sen verran tyytyväisempiä tuotteisiinsa kuin kilpailijoiden (varsinkin korealaisten) että tuotto on varmaan aika lailla kohdillaan. Ja jos esim iPhone pysyy yhtä hyvänä, ei se asia tule muuttumaan mihinkään.

Suuri osa nimenomaan on päätynyt esimerkiksi iPhonen omistajiksi juuri sen takia että kilpailevien puljujen keskeneräisillä ja tökkivillä romppeilla ei yksinkertaisesti enään jaksa värkätä. Esimerkiksi Android joka on tuhoon tuomittu tekele jo suunnittelu pöydällä, se tulee kaatumaan juuri siihen mihin fanboyt tukeutuvat eli avoimuuteen ja muokattavuuteen. Edellä mainitut eivät ole koskaan synnyttäneet mitään muuta kuin katastrofeja toisensa perään, esim linux :D Tehokas rauta ei korvaa koskaan hyvin optimoitua ja koodiltaan lähes täydellistä ohjelmistoa. Siinä Samsung ei koskaan tule ainakaan Androidin kanssa pärjäämään Applelle.

Itsekin neutraalin lähestymistavan omistavana tutustuin sekä Galaxy mini, Galaxy S ja S II malleihin kun ystäväni sellaiset ostivat. En kyllä ymmärrä ollenkaan koko android/Galaxy hehkutusta !? Ei se ollut käyttökokemuksena edes läheisesti sitä tasoa kuin iOS. Teknisiä tietoja hehkutetaan, mutta softa on niin keskeneräistä shaibaa että kun (iphone 4 toisessa kädessä + Galaxy S II toisessa) näppäili menemään, jää auttamatta sellainen fiilis ettei android vain pysy perässä. Hidas (verraten iOS siis), tökkii, nykii, ei tietoakaan inertiasta, viivettä pahasti, rumat kuvakkeet, suttuinen näyttö (liian iso vs resoluutio) surkea tarjonta. Siinäpä pahimmat jotka itse sain kaiveltua esille. Kaikki siis vs iOS.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

46

@44: "Itsekin neutraalin lähestymistavan omistavana tutustuin..." Bullshit :D Viestisi todellinen arvo punnittiin muutenkin siinä kohtaa kun sanoit linuxia "katastrofiksi".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
softapatenttiko (vahvistamaton)

48

Miten tuo ei muka ole softapatentti? Täynnä "Voi sisältää" "esimerkiksi" ja hienosti rajattu 'kaikkeen':

"Yksinkertaisuuden vuoksi seuraavassa selostuksessa kannettavaa elektronista laitetta, joka sisältää kosketusruudun, käytetään esimerkinomaisena suoritusmuotona. Tulisi kuitenkin ymmärtää, että joitakin käyttöliittymistä ja liittyvistä prosesseista voidaan soveltaa myös muihin laitteisiin, kuten henkilökohtaisiin tietokoneisiin ja sylitietokoneisiin, jotka voivat sisältää yhden tai useamman muun fyysisen käyttöliittymälaitteen, kuten fyysisen kosketuspyörän, fyysisen näppäimistön, hiiren ja/tai ohjaussauvan"

Hienosti patentoitu kuvan vaihtaminen horisontaalisella eleellä. Lukeeko noita kukaan..?

Vastaa
Jan7su
Jan7su

50

@4
SGS2:ssa vai huono akunkesto?
En tiiä puhutaanko nyt samasta puhelimesta mutta ittelläni on omassa SGS2:ssani kestänyt akku parhaimmillaan tasan 7 vuoruokautta peruskäytössä(soitan, lähetän viestejä ja pari kertaa päivässä luen netistä uusimmat uutiset). Normaalisti akku kestää 2-4 päivää. Lyhimillään akunkesto on 1 päivän luokkaa ja se oli silloin kun puhelimen oli juuri saanut ja sitä tuli räplättyä kokoajan.

Mutta tosiaan kyllä varmasti parhaimpia puhelimia tällähetkellä.
Kun menin uutta puhelinta ostamaan ja kaupassa testasin iPhone 4:ää ja SGS2:hta ni ei tarvinnu paljoo miettii kumman ostais.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Migetti (vahvistamaton)

52

@44: "Tehokas rauta ei korvaa koskaan hyvin optimoitua ja koodiltaan lähes täydellistä ohjelmistoa."

Aika täydellistä koodia kun vähän väliä saa lukea miten iphonen omistajat nukkuu pommiin kun herätyskellon softat on koodattu perseelleen :D ja kyllähän ne softat ios:ssä pyörii sulavasti kun widgeteistä ja moniajosta ei oo tietoakaan. Kaikki ei vaan kestä jos joku sanoo jotain pahaa uskonnoks muodostuneesta apple-ekosysteemistä... Ja ei, en ole mikään android fanittaja. Omistan android puhelimen ja tämän kirjoitin ipad kakkosellani. Molempiin olen ollut erittäin tyytyväinen vajavaisuuksista huolimatta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Terotintin (vahvistamaton)

53

Minusta tässä ei ole mitään muuta mielenkiintoista kuin että MITEN helvetissä JAKSOIVAT kääntää suomenkielelle, muttei ESPANJAN ym kielille, joissa ostajia hieman enemmän kuin täällä Suomessa.. Ei saatana mahdu aivoon.

Vastaa
aj84
aj84

54

@52 Niin siis taisin juurikin painottaa että "lähes" ? Itsekin Objective-C kieleen perehtyneenä tiedän sen olevan loistavaa jälkeä, koska kyse on aivan loistavasta ohjelmointikielestä. Kaikissa ohjelmistoissa on puutteensa, mutta iOS on esimerkillinen taidonnäyte loistavasta ohjelmoinnista. Ei tarvita viimeistä rautaa että pyörii kuin unelma ja toimii kuin ajatus !

@45 Etkö ole koskaan katsonut esim. Kummelia ? Sehän kuuluu Suomalaiseksi itseään väittävän ihmisen perus tietämykseen ? Ihan suvaitsevaisuuden nimissä en suoraan kirjoittanut mitä olin sanomassa, mutta pointti tuli ilmi eli minun ei tarvi. Asialla ei ole mitään tekemistä rasistisuuden suhteen, sinä vain näet asian niin. Älä tee afterdawnin kommentointi osiosta mitään helevetin vihreiden nuoleskelu boardia !? Jumalauta joku roti pellet !

Vastaa
aj84
aj84

56

@55 On se, tottakai se on suttuinen esim. retina näyttöön verraten ? Pienempi resoluutio istutetaan näyttöön joka on vielä suurempi kuin iPhonessa. Tuohan on aivan selvä asia, siihen ei tarvita fanboy linssejä edes !? Kommentoijat voisivat ajatella aivoillansa välissä :/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

57

Suttuinen ?? =D
No ainakin sai nauraa taas ja makeasti =)
Joku tainnu katella SGSII näyttöä vain lehtien mainoksista...
Suosittelen katsomaan leffan tai vaikka parikin SGS II

Vastaa
Romisku
Romisku

60

Tolla suttuisuus perusteella tästä läppärin ruudulta ei pitäisi nähdä mitään, ajatella 1600x900 ja 17 tuumaa kokoa sentään x) Puhelimen näytöstä näkee hyvin nyt sentään pienemmälläkin resolla, mitä SGS2:ssa on.

Vastaa
aj84
aj84

62

No voi helevattu sentään, epätarkka ! Silmät erottavat pikselit toisin kuin retina näytössä jossa näin ei tapahdu. Oliko tarpeeksi selvää Suomen kieltä kakaroille ? Arvelit siis etten ole kyseistä lelua rassannut edes ? Noita samsungin nälkämaa leluja nyt sattuu löytymään joka kolmannelta niin vaikea olla törmäämättä. Ja niinkuin käyttäjät itsekin totesivat, leluja mitä leluja. Muovisia leikkikaluja jollaisia voisin ostaa esimerkiksi nuorimmaiselle 2v. tyttärelleni leikkikaluksi :D

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

63

Typerä päätös, onneksi ei tullut voimaan todellisuudessa läheskään koko Euroopassa. Apple tietää olevansa pahassa pinteessä Samsungin kanssa ja käy taistelua patenttipuolella.

Hyviä luureja molemmat valmistajat, ei siinä, mutta eikö rehellinen kilpailu ole hyväksyttävää?

Ja onneks puhelimen avaus-patentti kaatui. Täydellisen geneerinen patentti. Sama kuin patentoisi vilkkuvat mainosbannerit.

Vastaa
pkaksp
pkaksp

64

Jätetään ne asiattomuudet pois tältä forumilta. Ei tarvitse edes vihjailla siihen suuntaan. Pidetään keskustelu asiallisena, kiitos.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pate212 (vahvistamaton)

65

44@ "Tuskimpa vain. Applen asiakkaat ovat sen verran tyytyväisempiä tuotteisiinsa kuin kilpailijoiden"

Sori nyt vaan mutta luehan tuosta: http://www.iltalehti.fi/digi/2011012013032457_du.shtml

"iPhone on meille suurin yksittäinen puhelinryhmä, josta korvauksia haetaan" Ja kesällä näin uutisistakin yks kerta kun haastateltiin jonkun gigantin työntekijää näistä iphoneista ja hän sanoi, että edelleen niitä tuodaan eniten korjattavaksi, enemmän kuin esim samsungia. Ja kyllä en usko että olet ikinä pidellyt kädessäkään sgs 2:sta jos väität että se tökkii eikä pysy iphone 4 perässä. Kuinkas se sitten jokaisessa testissä on lyönyt kilpailijansa (myös iphone 4) melkein joka osa-alueella ja voittanut ne suht kirkkaasti. Jos joku täällä on fanipoika niin sinä. Painu nyt jo oikeasti johonki metsään leikkimään sillä iphonellas.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pate212 (vahvistamaton)

66

Ja tuosta näytöstä vielä niin sulla on ehkä tippunu piilaris silloin kun oot kattonu sgs2 näyttöä. Sekin todistettu jo moneen kertaan että sgs2 näyttö on tarkempi kuin iphone 4. Eihän siinä suurta eroa huomaa kun kyseisten puhelinten näyttöjä vähänkään tarkemmin katsoo mutta hieman paremman näytön sgs2 kuitenkin omaa. Auringonvalossa sgs2 selvästi parempi. Ja kotoa löytyy sgs2, iphone 4, htc desire, nokia e7 ja lg optimus 3d. En siis itse omista näistä laitteista kuin sgs2 ja iphone 4 mutta muilta perheenjäseniltä noita muita puhelimia löytyy. Kaikkia näistä olen kokeillut ja kyllä voi sanoa että sgs2 tällä hetkellä paras älypuhelin mitä löytyy. Toki iphone 5 voi lyödä ja todennäköisesti lyökin vielä tuota paremmaksi mutta odotetaan nyt kuitenkin sen julkaisuun asti :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

67

@66 "Sekin todistettu jo moneen kertaan että sgs2 näyttö on tarkempi kuin iphone 4."

Voisitko "todistaa" tämän vielä kerran? Peruskoulumatematiikalla tämä ei vaikuta läheskään niin selvältä kuin annat ymmärtää.

iPhone 4:n näyttö: 960x640, 326ppi
S2:n näyttö: 800x480, 216ppi

iPhone 4:ssa on siis 60% enemmän pikseleitä ja 50% parempi tarkkuus. Käsittääkseni S2:n näyttö on ns. pentile, joka alentaa effektiivistä tarkkuutta jonkun verran, eli ero on vielä hieman suurempi.

Yritetään nyt pysyä faktoissa, jookos?

Ai niin, kun puhutaan asiakastyytyväisyydestä on järkevää käyttää lähteenä jotain tutkimusta, ei iltapäivälehden yksittäiseltä myyjältä saamaa anekdoottia. Tässä linkki yhden tutkimuksen uutisointiin, samanlaisia löytyy kymmeniä jos vaan haluaa etsiä, tulokset iPhonen osalta erittäin hyviä.

http://www.zdnet.com/blog/apple/iphone-rules-in-smartphone-customer-satisfaction-shocking/8775

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

69

Uutisessa kerrotaan Galaxy-puhelimien myyntikiellosta. Menkää Samsung- ja Apple-fanboyt riitelemään muualle. Eiköhän AD:sta löydy foorumin puolelta joku alue tällekin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pate212 (vahvistamaton)

70

Tuo sinun linkkisi on peräisin marraskuulta 2010, valituksia alkoi tulla enemmän tammi-maaliskuussa. Ja tietoksesi vain niin pelkät pikselit eivät tee näyttöä tarkemmaksi :) silmillä pystyy hieman erottamaan että sgs2 parempi näyttö kun pitää sitä ja iphone 4 vierekkäin. ja esim videoiden/elokuvien laatu paljon parempi kun katsoo sgs2. olen siis joitain täsmälleen samoja elokuvia siirtänyt molempiin puhelimiin ja sillä tavalla verrannut. ero ei ole suuri mutta eroa kuitenkin on.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

71

@70

Googlaa itse lisää, tutkimuksia (huom, ei mitään satunnaisia anekdootteja) on viimeisten parin vuoden ajalta kymmeniä. Tulokset varsin yhtenevät.

Mikäs se salainen ominaisuus on, joka tekee huomattavasti vähemmän pikseleitä tuumalla sisältävästä (ja vielä pentile tekniikkaa käyttävästä) näytöstä tarkemman? Tiedoksesi vaan, video on jotakuinkin huonoin ja erittäin virheherkkä tapa verrata eri näyttöjen tarkkuutta, ilmiselvistä syistä. Jos haluat sanoa että näyttö on isompi, siinä on paremmat värit, parempi musta tai jotain vastaavaa, sano niin, ne eivät tee *tarkkuudesta* yhtään parempaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.