Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti kolme Symbian Belle -puhelinta

7
Manu Pitkänen

Nokia julkisti kolme Symbian Belle -puhelinta
Nokia on tänään Hong Kongissa pitämässään julkistustilaisuudessa esitellyt kolme uutta Symbian Belle -käyttöjärjestelmään perustuvaa puhelinta. Uudet puhelimet kantavat nimiä Nokia 600, 700 ja 701, joista on saatu vihiä jo aiemmin.

Symbian Belle sisältää aimo annoksen uudistuksia verrattuna viime viikolla julkaistuun Annan. Käyttöjärjestelmän ilmoituspalkkia on muutettu androidmaiseksi, jonka kautta pääsee nopeasti käsiksi yhteys- ja ilmoitusasetuksiin.

Lisäksi kotinäkymien määrä on laajennettu kuuteen, widget-sovellusten kokoriippuvuuksista on luovuttu ja pikakuvakkeitakin voi siirrellä oman mielen mukaan. Kotinäkymien alareunan painikkeet on myös uudistettu ja kaikki puhelimeen asennetut ohjelmat näkyvät suoraan päävalikossa erillisen Sovellukset-kansion sijaan. Ominaisuudet paljastuivat jo kuun alussa, jolloin Bellestä otetut ruutukaappaukset vuodettiin.Nokia 700 on yhtiön kompaktein puhelin. Se on tilavuudeltaan vain 50 kuutiosenttimetriä ja painaa 96 grammaa. Sen fyysiset mitat ovat 110 x 50,7 x 9,7 mm. Se sisältää gigahertsin suorittimen, NFC-tuen, 3,2 tuuman AMOLED-näytön ja viiden megapikselin kameran. Hintaa sille kertyy 270 euroa (ilman veroja) ja kauppoihin se ilmestyy syyskuun loppuun mennessä.Nokia 701:ssä on yhtiön omien sanojen mukaan maailman kirkkain puhelimessa käytetty näyttö. IPS LCD -näyttö on kooltaan 3,5 tuumaa ja se on suojattu Corning Gorilla Glass -lasilla. Se sisältää 700:n tapaisesti gigahertsin suorittimen ja NFC-tuen. Lisäksi puhelimesta löytyy etukamera ja kahdeksan megapikselin pääkamera, joka yltää HD-tasoiseen videon kuvaamiseen. Hintaa sille kertyy 290 euroa (ilman veroja) ja kauppoihin sitä voi odotella ennen lokakuuta.Myös Nokia 600:ssa on gigahertsin suoritin, 3,2 tuuman (640x 360) näyttö ja viiden megapikselin kamera, jolla luonnistuu 720p-tarkkuuksisen videon filmaaminen. Nokia 600:ssa on keskitytty musiikkiominaisuuksiin, sillä esimerkiksi radion kuuntelu ilman kuulokkeita onnistuu sisäänrakennetun FM-antennin ansiosta. Puhelin on myös Nokian äänekkäin, sillä siitä irtoaa jopa 106 fonia. NFC:n ansiosta musiikin voi siirtää puhelimesta jytäämään Nokian Play 360 -kaiuttimiin. Nokia 600 on joukon halvin ja maksaa vain 180 euroa (ilman veroja).

Uusimmat puhelimet

Kommentit (7)

Thor1993
Thor1993

1

No eihän ne kalliita ja Belle varmaan alkaa olee jo ihan ok, mutta vaikee kuvitella, että voi pistää kampoihin Androidille.

Windows puhelimia ootelles.

Vastaa
PetriR
PetriR

3

Kyllä Nokialta laiteosaamista löytyy, mutta WP puhelimen kanssa ei sitten voikaan tehdä tälläisiä. MS määrää aika tarkkaan mitä sisältä löytyy ja miltä näyttää.

Vastaa
JiiPee74
JiiPee74

4

Niin ja Nokia valehteli kaikille kun ilmoittivat WP:n siirtymisestä ja samaan hengenvetoon kertoivat että Nokialla on LUPA muokata WP:tä niin paljon kuin lystää, toisin kuin muilla WP valmistajilla.

Ehkäpä se koko WP yhteistyökin on valetta. Ehkä saamme sittenkin lisää MeeGo laitteita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

5

<i>"Käyttöjärjestelmän ilmoituspalkkia on muutettu androidmaiseksi, jonka kautta pääsee nopeasti käsiksi yhteys- ja ilmoitusasetuksiin."</i>

Noin ei voi sanoa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

Noissa uusissa luureissa on 1 Ghz prosessorin ja 512 MB RAM-muistin lisäksi uusi nykyisiin Symbian ^3 luureihin verrattuna nopeampi, korkeammalla kellotaajuudella toimiva GPU nelinkertaisella määrällä videomuistia.

Tämö ei ole virallista tietoa Nokialta. ja saatan olla ihan väärässäkin, mutta vaikuttaa siltä, että noissa uusissa luureissa on GPU-piirinä ilmeisesti Broadcom BCM2763, joka käsittääkseni vastaa suorituskyvyltään ainakin PowerVR SGX540:ää sillä merkittävällä erolla, että Broadcom BCM2763 sisältää 128 MB nopeaa videomuistia, jota PowerVR SGX540 ei lainkaan sisällä.

PowerVR SGX540, kuten useimmat mobiili-GPU:t käyttää jaettua muistiväylää, eli hitaampaa puhelimen keskusmuistia videomuistina, ja GPU:n varaama muisti on pois käyttikseltä ja sovelluksilta. Broadcom BCM2763:n videomuisti sekä lisää suoritudkykyä, että vähentää energiankulutusta. Ja lisäksi GPU:n ei siis tarvitse varata itselleen osaa puhelimen keskusmuista.

Joten noi uudet Symbian Belle-luurit vaikuttaa varsin järeiltä raudaltaan vaikka hinta on alhainen.

Vertailun vuoksi vielä se, että nykyisissä Symbian ^3 älypuhelimissa on GPU:na alemmalla kellotaajuudella toimiva ja 32 MB videomuistilla varustettu Broadcom BCM2727, joka sekin pyörittää 2D ja 3D grafiikkaa erittäin mainiosti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kielipoliisi (vahvistamaton)

7

"Noin ei voi sanoa."

Ei niin. Se on kieliopillisesti väärin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.