Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oikeus totesi DNA:n mainoslauseet harhaanjohtaviksi

15
Teemu Laitila

Oikeus totesi DNA:n mainoslauseet harhaanjohtaviksi
Markkinaoikeus on todennut, että osa teleoperaattori DNA:n käyttämistä mainoslauseista ei pidä paikkaansa ja ne ovat harhaanjohtavia, kertoo Markkinointi & Mainonta. Oikeus on kieltänyt DNA:ta käyttämästä mainonnassaan "Suomen matkapuhelinoperaattoreiden ykkönen", "Suomen suosituin mokkula" ja "3G-verkkomme on tällä hetkellä Suomen laajin" mainoslauseita.

Mainoslauseiden käytöstä markkinaoikeuteen valittivat Elisa sekä sen tytäryhtiö Saunalahti. Mainoslauseita on kielletty käyttämästä 100 000 euron uhkasakon voimin. DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi kertoi Helsingin Sanomille, ettei yhtiö aio valittaa päätöksestä.

"Päätöksen opetus on se, ettemme me tai muutkaan voi käyttää löysiä väitteitä", Tiuraniemi kommentoi HS:n mukaan.

Teleoperaattorit ovat aiemminkin vääntäneet mainoslauseista oikeudessa asti. Aiemmin Elisaa ja Saunalahtea on kielletty käyttämästä lausetta "Tutkitusti Suomen paras 3G-verkko" harhaanjohtavalla tavalla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

"3G-verkkomme on tällä hetkellä Suomen laajin".

Onko väärin käyttää tätä mainoslausetta, jos se pitää paikkansa? Miten se silloin johtaa harhaan? Vai tarkoittaako tämä nyt, että DNA:lla ei todellisuudessa ole laajinta 3G-verkkoa?

Vastaa
3rd_party
3rd_party

4

@2 eiköhän syy siihen ole siinä, että DNA:n verkko on jollakin mittarilla maan laajin (esim. pinta-alan suhteen tarkasteltuna) kun taas Elisan tjm. verkko saattaa olla maan laajin toisen mittarin mukaan (esim. asukkaiden määrä katetulla alueella). Samalla tavalla jokainen operaattori aina väittää olevansa tutkitusti paras (ja alakulmassa huomautus että tutkimus on suoritettu omien asiakkaiden keskuudessa otoksena kolme henkilöä).

Onhan tämä mainonnan valvonta hieman surkuhupaisaa, koska se perustuu vain kilpailijoiden mustasukkaisuuteen. Mutta riittääpähän ainakin lakimiehillä töitä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joopajooti (vahvistamaton)

5

DNA:n 3G-verkko ei todellakaan ole Suomen laakin. Taitaa olla Elisalla laajin ja seuraavana tulee Sonera. DNA vasta kolmas, joten aika valheellista mainontaa, jos näin ovat mainostaneet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
grcghrche (vahvistamaton)

7

Jänniä nuo hehkutukset itse kullakin operaattorilla. Täälläkin töissä kaverilla Sonera ("3g nyt joka kunnassa", ilmeisesti joka Kaupungissa sitten ei olekaan :P) ei 3G verkko saa pykälän pykälää ellei seiso päällään nurkassa, vasen käsi pistorasian maadoitusliitimessä ja luuri oikeassa kädessä ylösalaisin jne. :D Tuolloinkin kuuluvuus on luokkaa muutama sekunti ja pykälät katoavat..

Samassa tilassa Saunalahdella täyttä kenttää. :)

Vastaa
3rd_party
3rd_party

8

@6 ja 7
kuten linkin kartasta näkyy, se että Soneralla on 3G joka kunnassa ei todellakaan tarkoita sitä että se kattaisi jokaisen kunnan jokaista nurkkaa; mainoslauseen toteen näyttämiseksi riittää, että verkko kattaa prosentin kunnan asumattomasta alueesta.

Muutenkin nuo karttaan perustuvat kattavuusväittämät ovat kuluttajien surkeaa aliarvioimista (tai ikäväkyllä juuri oikein arvioimista, sillä keskiverto kuluttajaan nämä näyttävät uppoavan kuin häkä). Jo pelkästään kaupungeissa on niin suuria katvealueita ettei yhden suhteessa miljoonaan olevasta kartasta voi vetää mitään johtopäätöksiä.

Vastaa
ramiselin
ramiselin

9

@8
Tiedän toki, ettei yksi tai kaksi tukiasema riitä kattamaan jokaista mummonmökkiä kunnassa, mutta peittoaluetta katsottaessa Sonera taitaa päihittää kilpailijansa.

(Ja jottei minua nyt luulla Soneran fanittajaksi, niin kerrottakoon, etten pidä heidän datakatoistaan ja olen Saunalahden asiakas.)

Vastaa
m00se79
m00se79

10

Omakohtainen kokemus kolmelta suurimmalta operaattorilta puolentoista kuukauden sisään Suomea kiertäen näytti karusti että "joka kunnan verkko" Sonera on selkeästi heikoin räpellys. Elisan verkko toimi pääpiirteittäin hyvin eikä tällä hetkellä käytössä oleva DNA jää kauaksi taakse.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

11

2@
>"3G-verkkomme on tällä hetkellä Suomen laajin".
>Onko väärin käyttää tätä mainoslausetta, jos se pitää paikkansa?

Voi olla väärin.

>Miten se silloin johtaa harhaan? Vai tarkoittaako tämä nyt, että
>DNA:lla ei todellisuudessa ole laajinta 3G-verkkoa?

Uutisessa kyllä sanottiin ettei osa pidäpaikkansa, jos uutinen pitää paikansa niin sen mukaan tarkoittaa ettei ole laajin 3G verkko.

Älä luota mainoksiin, ,mutta älä luota uutisiinkaan.

P.vertailu

Ei pidä paikkansa

M&M

harhaanjohtavalla tavalla.

Markkinaoikeus

DNA ei ole esittänyt luotettavaa selvitystä siitä, että sen 3G-verkko olisi ollut laajin helmikuussa 2010. Näin ollen ilmaisun käyttäminen on ollut totuudenvastaista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tästä (vahvistamaton)

12

http://vertaaverkkoja.fi/ <- tuoltahan noita hyvin näkee

"Riippumaton asiantuntijayritys European Communications Engineering Oy on tutkinut vuodesta 2008 lähtien Elisan toimeksiannosta suomalaisten 3G-verkkojen kattavuutta ja toimivuutta."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

12@
>http://vertaaverkkoja.fi/ <- tuoltahan noita hyvin näkee

Linkkisi vie aika tyhjänoloiselle sivulle, Domain on Elisan nimissä ...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

14

@ 12 toivottavasti tarkoitit myös tuon linkin sarkasmiksi tai luit ajatuksella tuon ala-lainauksesi...
Itsellä 4v ollu DNA.n liittymä ei ongelmia siel mis ite liikkunu.
tottahan se esim on että ei lapis muut ku sonera halua kuulua kunnol jos mennään metälle yms...
Ja kaupungeissakin löytyy katveita, jokaikiseltä operaattorilta, minkäs ne niille kaupungin rakennusten yms aiheuttamille katveille voi... Mikään tai kukaan ei ole täydellinen, toinen operaattori vaan palvelee paremmin toisten tarpeita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.