Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

RIM kasvattaa ekosysteemiään tuomalla tuen Android-sovelluksille

2
Teemu Laitila

RIM kasvattaa ekosysteemiään tuomalla tuen Android-sovelluksille
BlackBerry-valmistaja Research In Motion (RIM) pyrkii nostamaan puhelintensa myyntilukuja tuomalla uusiin BlackBerry-laitteisiin tuen Android-sovelluksille, kertoo uutistoimisto Bloomberg perustuen nimettömiin lähteisiin. Lähteiden mukaan tuki saapuisi uuden QNX-käyttöjärjestelmäversion mukana. Ensimmäiset QNX-järjestelmään perustuvat puhelimet julkaistaneen heti ensi vuoden alussa.

RIM:n ongelmana on ollut markkinajohtajiin Googleen ja Appleen nähden heikko sovellustarjonta sekä hitaasti uusiutuneet laitteet. 250 000 Android-sovelluksen hyödyntäminen poistaisi tehokkaasti huolet ekosysteemin pienestä koosta.

RIM on viimeisen vuoden mittaan taistellut Nokian tavoin pienenevän markkinaosuutensa kanssa. Perinteisesti yrityskäyttäjien suosiossa olleet BlackBerry puhelimet ovat jääneet vanhoiksi ja muut puhelimet ovat saapuneet myös yrityskäyttäjien taskuihin.


RIM toivoo uusista QNX-järjestelmään perustuvista puhelimista pelastajaa laskeville myyntiluvuille. Googlen Motorola-kauppa herätti markkinoille spekulaatiota myös RIM:n päätymisestä suurempien pelureiden ostamaksi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Nokian pitäisi, (jos sillä olisi varaa), osta RIM. Silloin sillä olisi todella hyvät asemat valloittaa yrityskäyttäjät. Microsoftin, Nokian ja RIM:in liitto olisi todella hyvissä asemissa. Vaikkakin kaikkien osuudet taitavat huveta, että tulisiko kolmesta kanasta haukka, vai miten se sanonta menee...

Mutta mielenkiintoinen veto. Hyvin toteutettuna varmasti ainakin hidastaa vajoamaan, hetkellisesti. Myöhemmin saattaa olla, että android-sovelluksiin tottuneet käyttäjät vaihtavatkin täysveriseen androidiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja