Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelinten myynti ohittaa peruspuhelimet vuonna 2015

6
Teemu Laitila

Älypuhelinten myynti ohittaa peruspuhelimet vuonna 2015
Tutkimusyhtiö IHS iSuppli ennustaa, että älypuhelinten osuus globaalisti myydyistä puhelimista ylittää peruspuhelinten myynnin seuraavan neljä vuoden kuluessa. Ennusteen mukaan vuonna 2015 kaikista myydyistä puhelimista runsaat 54 prosenttia on älypuhelimia, mikä tarkoittaa runsasta miljardia älypuhelinta vuosittain.

Älypuhelimiksi laskettavien puhelinmallien myynnin kasvu on ollut huimaa muutamien viime vuosien aikana. Vuonna 2009 vain runsaat 15 prosenttia puhelimista oli älypuhelimia, kun tämän vuoden tilastoissa niitä lasketaan olevan jo 32 prosenttia.

Valtaosa kasvaneista myyntiluvuista tulee halvemman hintaluokan puhelimista. IHS iSuppli laskee, että ominaisuuksiltaan vaatimattomampien mallien myynti kasvaa huimat 115 prosenttia vuoteen 2015 mennessä.
Myynnin painottuminen alempiin hintaluokkiin tulee aiheuttamaan muutoksia markkinoilla, joita tähän asti ovat hallinneet useiden satojen eurojen hintaiset puhelinmallit. Vaikka halvemmissa puhelimissa valmistajan katteetkin jäävät pienemmiksi, pelkkä laitetoimitusten volyymi antaa syyn panostaa myös alempiin hintaluokkiin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

LigHtX
LigHtX

2

@1 Sivistä itseäsi: http://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84lypuhelin

"Vaikka älypuhelimen määrittely ei olekaan yksiselitteinen, siihen liitetään tyypillisesti graafinen käyttöliittymä, monipuolinen mukautettava sovellusvalikoima ja internetyhteys. Älypuhelimen käyttöjärjestelmä on yleensä siinä määrin avoin, että kolmansien osapuolten on mahdollista tuottaa siihen uusia sovelluksia."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vähäälyinen (vahvistamaton)

3

M4cor @
Nykyiset Symbian Nokiat eivät ainakaan ole "älypuhelimia". :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

4

@2

Ainakaan tuo lainaus ei täytä täysin älypuhelimen määritelmää. Tällöinhän myös esim. s40 ja melkeen kaikki muutkin featurepuhelimet olisivat älypuhelimia. Niissähän voi ajaa Java ohjelmistoja. Kolmansien osapuolten ohjelmistojen pitää voida olla natiiveja ohjelmistoja ja näillä ohjelmistoilla pitää olla päässy ainakin osaan järjestelmän tietoja API:en kautta.

Mielestäni tuo on aika yksiselitteinen selitys. Eri asia sitten on pidettäänkö moniajoa osaamattomia single app käyttiksiä kuten iOS ja WP älypuhelimina on sitten enemmän makuasia. Niissähän tausta-ajo prosessi pitää toteuttaa applikaatiossa ja OS tukee vain erittäin rajattua moniajoa. Yleisesti nämäkin luetaan älypuhelimiksi.

Vastaa
M4cor
M4cor

5

@2 Kiitos linkistä, vaikka eipä tuoltakaan kunnollista määritelmää löytynyt.

@3 Toivotaan että WP muuttaa asian. :-)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Tyhmäpuhelin, älypuhelin, "hyperpuhelin"(?). Kun nykyisen malliset älyluurit jäävät jälkeen huippumalleista, tarvitaan uusi määritelmä millä tehdä erotus näihin normiluureihin, eli älypuhelimiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja