>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin huhutaan ostavan HP:n puolikuolleen webOS-järjestelmän

8
Teemu Laitila

Samsungin huhutaan ostavan HP:n puolikuolleen webOS-järjestelmän
Aasialaisia laitevalmistajia lähellä oleva Digitimes raportoi huhuista, joiden mukaan Samsung saattaisi olla ostamassa HP:n vastikään hylkäämää webOS-käyttöjärjestelmää. Huhu on mielenkiintoinen ja toteututessaan merkitsisi lisää mielenkiintoista myllerrystä jo ennestään myrskyisälle mobiilialalle. Toisaalta kaupan toteutuminen vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Ostamalla jo olemassa olevan käyttöjärjestelmän Samsung voisi kilpailla Applen ja mahdollisesti laitevalmistajaksi ryhtyvän Googlen kanssa. Toisaalta HP on jo toinen yritys, joka on hylännyt webOS-järjestelmän, joten millä eväillä Samsung saisi alustan vauhtiin? Lisäksi Samsung on investoinut voimakkaasti Androidiin ja kehittänyt sivussa Bada-järjestelmää, joka pyörittää yhtiön suosittua Wave-sarjaa.

Matkapuhelinalan kilpailu näyttää yhä mielenkiintoisemmalta ja Googlen Motorola-kauppojen todelliset vaikutukset nähdään vasta pidemmän ajan kuluessa. Samsungin panostaminen myös webOS-järjestelmään ei olisi ainakaan pahaksi alan keskittyneelle kilpailulle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Homeworld123
Homeworld123

1

Samsungilla taitaa olla hätä, jos tällaisia paniikkireaktioita miettii. Jos Samsung todella ostaa webOS:ssän, niin se on parin vuoden kuluttua tilanteessa, jossa Nokia oli vuosi sitten eli omia OS:iä kehitetään kaksin kappalein, mutta kumpikaan ei lyö leiville.

Vastaa
3rp3
3rp3

2

Samsung on kuitenkin siinä mielessä täysin erilainen valmistaja kuin Palm tai HP, että sen ei tarvitse teettää rautaa muilla. Palm ja HP eivät missään vaiheessa onnistuneet tuomaan markkinoille kuluttajia kiinnostavaa rautaa, vaikka softa on alansa huippua.

Jos huhu pitää paikkansa ja kauppa toteutuu, seuraava puhelimeni on ehdottomasti Samsung (jos MeeGo ei hyppää puskista kentälle)!

Tv. Pre 2:n omistaja

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung eri kuin HP (vahvistamaton)

3

Itsessään webOS on hyvä ja eriainen käyttöjärjestelmä ja monet näkivät siinä suurta potentiaalia. ONgelmaksi koostui lähinnä se, ettei Palm saanut sitä tarpeeksi hyvin esille kuluttajille. Sama ongelma oli myös HP:llä ja HP luopui koko käyttöjärjestelmästä enäntysnopeasti, ilman sen suurempia ponnisteluita.

Mielenkiintoisin näkökulma on mielestäni se, että Samsungilla on jo bada. Samsunghan pelästyi Googlen Motorolakauppaa, mutta sillä on jo oma käyttöjärjestelmä, johon tukeutua hätätilanteessa. Jännää, mitenköhän oikeasti kulissien takana tapahtuu..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphooni (vahvistamaton)

4

Samsungilla taitaa olla hätä, jos tällaisia paniikkireaktioita miettii. Jos Samsung todella ostaa webOS:ssän, niin se on parin vuoden kuluttua tilanteessa, jossa Nokia oli vuosi sitten eli omia OS:iä kehitetään kaksin kappalein, mutta kumpikaan ei lyö leiville.

Ei pidä täysin paikkaansa. Badaa on myyty tuplasti kaikkien valmistajien windows7 verrattuna. Määrä on tietysti silti pieni verrattuna androidiin ja ios:iin verrattuna.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

5

Pidän kauppaa hyvin epätodennäköisenä. Samsungilla on tosiaan ennestään Bada, joka on valmis ja vakaa käyttöjärjestelmä. Miksi ihmeessä Samsung ostaisi toisen käyttöjärjestelmän, joka ei kelvannut edes sen valmistajalle?

Huomattavasti todennäköisempi ostaja olisi esimerkiksi HTC, Huawei, ZTE tai LG, joilla ei ole omaa käyttöjärjestelmää. Tosin sekalaisten tietojen mukaan Huawei, ZTE ja LG voisivat olla kiinnostuneita MeeGosta. Valitettavasti kukaan ei kuitenkaan edes tiedä tuleeko MeeGosta lopulta yhtään mitään.

En ihmettelisi yhtään, jos joku valmistaja ostaisi WebOS:n, mutta olisin hyvin yllättynyt, jos ostaja olisi Samsung.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Kyllä hyvin pisti markkinat myllertämään tuo Motorolan ostaminen. Nokia olisi samassa pulassa sen ah niin upean Androidin kanssa, jos olisi siihen kelkkaan hypännyt. Hyvä ettei, kun sitä kamaa puskee tällä hetkellä jo jokainen valmistaja, ja kaikki nyt kilpaa pohtivat, mistä hankkia itselleen uusi käyttöjärjestelmä.

Mutta HP:lla oli kyllä mielenkiintoisia visioita WebOS:n tulevaisuudesta. Saa nähdä, pystyisikö Samsung niitä toteuttamaan, mahdollisen kaupan synnyttyä. Vision täysi toteuttaminen vaatisi kyllä PC-puolen komppaamista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pentti321 (vahvistamaton)

7

Ne jotka ovat käyttäneet WebOS:aa, ovat sitä kehuneet.

Euroopassa kyseisen käyttiksen omaavia laitteita on näkynyt varsin vähän. Palmin markkinointiosasto teki suuren virheen, ja HP jatkoi samoja jalanjälkiä: WebOS:n suuri potentiaali jäi hyödyntämättä.

Itse uutisessa arveltuun Samsungin kiinnostukseen en usko. Todennäköisempi ostaja voisi olla LG tai Sony Ericsson.

Samsungilla on jo Bada, ja nyt kun Google veti muita Androidleiriläisiä ns. kuivana kakkoseen Motorola-ostollaan, tarvitsevat LG ja SE jotakin uutta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nojaaa-a (vahvistamaton)

8

Enpä nyt tiedä kuinka mielenkiintoista tää on? Sekö että markkinat supistuu kahden tai kolmen kaupalle ja valmistajia tippuu pelistä pois toinen toisensa perään? Kohta on Duopoli ja kilpailu häviää ja päästään kännykkämarkkinoilla 10 vuoden sisään siihen pisteeseen, missä PC markkinat ovat nyt eli yksi hallitsee yli muiden. Skeptikkoko? noh luulen sitten seuraavaa...

Samsungilla ei ole mahiksia heikon ohjelmisto osaamisen johdosta, LG, HTC, ZTE, sonierkki ovat jo kuopattuja laitetoimittajia, RIM huutaa hoosiannaa Benefonin tyyliin, Nokia ui koiraa uppoavassa laivassa Mikin huutaessa kannella merisairauttansa. Google osti motorolan ja applella ja facebookilla menee lujaa viis veisaten yksityisyyden suojista / tietoturvasta ym, sillä nämä "puutteet/ominaisuudet" Tuovat rahat näihin jenkki firmoihin mainostajien ja muiden massojen hallinasta kiinnostuneiden tahojen toimesta. Tässäpä tämä. Ei mitään uutta auringon alla. Tätä ennustettiin jo ajat sitten ja Nokian heikkous/ haluttomuus romauttaa arvomaailmaansa on suurin syypää tämän hetkiseen tilanteeseen.
Muistan vielä ajan jolloin oli tärkeää että jokaisella Suomalaisella yrityksellä oli eettiset ohjenuorat läpi yrityksen ketjun jne. tänäpäivänä ohjelmisto bisneksessä koko termiä ei tunne kukaan.
RIM on myynnissä siinä perässä missä HP:n webos veikkaan että Lenovo tai Acer tulee hoitamaan homman kotia, sillä HTC:llä ei ole paukkuja ja LG on aina ollut alisuoriutuja. Googlen motorola kaupat oli aika pommi koska googlella ei ole sen tyylin osaamista mitä motorola kaipaa, joten siitä kehittyy kenties seuraava webos/hp tupla combo ja google tulee myymään motorolan HC puolen kolmen vuoden sisään.

Yhtä kaikki koko tämä matkaviestin teknologia kiteytyy siihen että:
Teko pyhää on se että maailmalla NSN:ää haukutaan laitteiden toimittamisesta Iranin kaltaisiin maihin, kun samaan aikaan Google, Apple ja mikki softa määrää rahansanelemina tahdin. Kummassakin tapauksessa kolmas vaikutusvaltainen taho heiluttaa tahtipuikkoja kuluttajille. ja niin se vaan on että sen lauluja laulat jonka leipää syöt. Kuluttaja on it-teknologian renki eikä se muuksi muutu, ennen kuin pelisäännöt tehdään valtioiden toimesta uusiksi... aivan sama kuka häärää ohjelmistojen ja laitteiden takana. Kun infraa hallitaan markkinavoimin, niin raha ratkaisee; ei käytännöllisyys, moraali, etiikka tai mikään muukaan kuluttajalle/ihmiselle tärkeä asia, vaan yksin omaan raha ja sen tuoma valta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.