Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy Note: 5,3 tuuman älypuhelin stylus-kynällä

35
Teemu Laitila

Samsung Galaxy Note: 5,3 tuuman älypuhelin stylus-kynällä
Berliinin IFA-messujen julkistusrumba on alkanut, kun Samsung julkaisi tähän mennessä isoimman ja tehokkaimman älypuhelimensa. Tabletin ja älypuhelimen rajoja hämärtävä Galaxy Note on varustettu 5,3 tuuman kokoisella WXGA-resoluution (1280x800) Super AMOLED -näytöllä. Lisäksi laitteen käyttöliittymä on optimoitu ohjattavaksi myös stulys-kynän avulla.

Jättimäisestä näytöstä huolimatta Note on pidetty ohuena ja laite on vain 0,96cm paksu ja painaa kohtuulliset 178 grammaa. Kokoluokka muistuttaa erehdyttävästi Dellin juuri kuoppaamaa Streak-laitetta ohuemmaksi hiottuna. Isoon laitteeseen mahtuu iso akku ja Samsung on varustanut Noten 2500mAh akulla.

TouchWiz-käyttöliittymällä höystettyä Android 2.3 Gingerbread -järjestelmää pyörittää uusimmassa Galaxy Tabissakin nähty 1,4 GHz:n taajuudella toimiva Samsungin oma tuplaydinprosessori. Takapuolelta löytyy LED-salamalla varustettu 8 MP kamera ja etupuolelta 2 MP kamera videopuheluihin.Galaxy Noten yhteydet on toteutettu HSPA+-tekniikalla (enintään 21 Mb/s) ja lehdistötiedote mainitsee myös LTE-yhteydet, mikä saattaa viitata LTE-yhteyksillä varustettuihin versioihin tietyillä markkina-alueilla.

Toisin kuin HTC:n MagicPen-stylusta Samsungin S Pen -kynää voidaan käyttää koko käyttöliittymän ohjaukseen. Peruskäytön lisäksi kynällä voidaan käyttää laitteeseen paketoituja kynälle suunniteltuja sovelluksia kuten muistikirjaa, johon voidaan tallentaa kirjoituksen lisäksi videoita ja valokuvia.

Päivitys: Samsungin Suomen osaston mukaan laite saapuu kauppoihin marraskuussa ja suositushinta tulee olemaan 799 euroa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (35)

Anonyymi käyttäjä
Tietäjä82 (vahvistamaton)

3

No nyt vihdoin alkaa tippumaan enemmän näitä viisituumaisia luureja! Se kulkeekin mulla sitten rajana koon suhteen. Sitä isompi ei nimittäin mahdu enää taskuun. Mutta loistava koko luokka kertakaikkiaan! Minun mielestäni tällä saavutetaan rajat älypuhelimen näytön suhteen ja voidaan keskittyä muihin tekniikoihin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Ei tuo ole enää mikään puhelin, vaan puhdas tabletti puhelinominaisuuksilla. Aivan järkyttävän iso. Jos tuosta lankusta ei ole peeeniksenjatkeeksi, niin ei sitten mistään.

Ja onko uusi villitys tuoda takaisin jo kuopattu stylus? Nyt muut valmistajat alkavat valmistaa stylukselle tehtyjä malleja ja niistä tulee muotia, kun Nokia niistä pääsi eroon?

Vastaa
MoZar
MoZar

8

Ollut vähän ikävä noita styluksia.. Tabletissa pitäisi olla mahdollisuus tehdä muistiinpanoja kynällä, jotta siitä olisi kunnolliseksi paperin korvikkeeksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MZ (vahvistamaton)

9

Tuossa taitaa olla videon perusteella peräti paineentunnistus, jota ainakaan Nokialla ei styluksissaan silloin aiemmin ollut, tuskin muillakaan. Ilman sitä kirjoitus tai piirtäminen styluksella onkin käytännössä mahdotonta, joten hyvä. Piirtopöytää käyttävät tietävät mistä puhun.

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

11

Äkkiseltään rupeaa tuntumaan jo 5,3 tuumaa vähän turhan isolta, näppäryys alkaa kärsiä.

@9 Vaikea uskoa, että olis paineentunnistusta tuossa, jos meinaavat saada näytön ketäväks, esim Gorilla lasia käyttämällä. En sitten voi varmaks tietää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Galaxy S2 &... (vahvistamaton)

12

Todella siisti tabletti!.Tahtoo heti,kun tulee myyntiin. ;) Ja vielä uusimmalla tekniikalla varustettu HD Super Amoled plus-näytöllä!. ;)
Näytön koon mukaan tämä ei ole pelkkä (puhelin). :/

Vastaa
PJL78
PJL78

13

Eihän toi koko ollutkaan niin suuri, kuin luulin, kun videota katsoi, niin rupesi haluttamaan niin maan perkuleesti! Galaxy S lähtee vaihtoon heti, kun tuo tulee.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

14

Mahtava kapine ominaisuuksiltaan, mutt valitettavasti myös hinnaltaan. Menee mun makuni yli sen vuoksi. Satku edes pois, niin vois vaikka vaihtaa leiriä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Galaxy S2 (vahvistamaton)

15

LTE-versiossa nettiyhteyden latausnopeus taitaa yltää max.100Mb/s?.Ja ulospäin (eli sivua avattaessa...) 5Mb/s?.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

16

Eihän paineentunnistukseen ole näytön matskulla väliä vaan sen voi kyllä toteuttaa kynässä, kuten piirtopöydissäkin on tehty. HTC flyerissa on muistaakseni myös paineen tunnistus.. ja Asus eee padissa myös..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ikoni22222 (vahvistamaton)

19

@18
N900 on roska resistiivinen näyttö. Todella kakkamainen käyttää. Tässä on kapasitiivinen joka on paljon mukavampi käyttää.

Vastaa
aj84
aj84

21

Tätä saattaisi jopa ensimmäiseksi android luuriksi harkita, olis sitte dual siminä ip4 (kohta5) ja note. Ihan vain vertailun vuoksi :D Edelleenkin tuo android lähinnä karkoittaa, mutta mielenkiintoinen laite muuten. Resoluutio pitäisi olla kyllä isompi tuon kokoisessa näytössä jotta vakuuttaisi :( PPi tarkkuudessa häviää vielä jopa iphone 4 retina näytölle.. Enkä voi kieltää tosiaan sitä kuinka idiootilta näyttäisi puhuessaan tuohon XD On vähän ristiriitainen laitos, mielenkiintoinen mutta ristiriitainen ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lapyska (vahvistamaton)

22

Joo... PDA-laitteiden uusi tuleminen, tällä kertaa puhelinominaisuuksilla ja massamarkkinointihypellä varusteltuna.

Vastaa
KOD0U
KOD0U

24

Todella houkutteleva puhelin! Hintavaan taitaa hieman olla budjetin yläpuolella. Mutta ehkä sitten viiden vuoden päästä vois harkita. Tosin kuinkahan paljon halvemmalla tämänkin tulee saamaan ulkomailta..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ikkunalelu puhelin (vahvistamaton)

25

HA,HAA!.Jälleen yksi vaihtoehto lisää,jollainen Nokialta puuttuu valikoimasta!. ;)

Vastaa
ep_
ep_

27

Otsikon lukiessani jo tuli sellainen olo että huhuh mutta video onnistui vakuuttamaan; Upea laite!! Hinta on vaan turhan suolainen ja itestä nelituumanenkin tuntuu jo isolta. En usko että omasta taskusta löytyy jollei joku suurenna taskujani ja jos laitteen hinta ei putoa ainakin 699€.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ikkunalelu puhelin (vahvistamaton)

28

Jos Galaxy S2 lähtöhinta oli n.700e kun se tuli myyntiin (ja siitä huolimatta siitä tuli myydyin älypuhelin hetkessä),niin kyllä tämäkin menee ihan varmasti,kuin "kuumille kiville"!. ;)
Nokia-fanit,älkää turhaan valittako!!!. =)

Vastaa
mietaas
mietaas

30

tosi makeee!
koko ihan siedettävä. näytön ja ulkoreunojen välin ei tarvitse olla kovin leveä. toiset sen osaa, toiset ei!
t. osakkeenomistaja

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pate212 (vahvistamaton)

33

Oishan tuolla kyllä makea kattoa videoita ja surffailla mutta en tuon kokoista puhelinta kyllä laita. Ostan vaikka läppärin tai tabletin ja pidän puhelimen koon siinä reilussa 4" jalat maassa kuitenkin. Ja tosiaan niin en varmaan kehtais puhua tuohon ollenkaan :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Saikkonen (vahvistamaton)

34

Loistava uutinen! olen käyttänyt Dell Streak - puhelinta puolisen vuotta ja olen erittäin tyytyväinen tähän 5 tuuman näyttökokoon. tää on ideaali koko, vielä mobiili, mutta jo riittävän iso tablettikäyttöön.
Taitaa notesta tulla seuraava mobiililaitteeni...

Vastaa
Fiili
Fiili

35

Kyllä varmaan 5,3 tuuman (1280x800) Super AMOLED näyttö vaatikin 2500mAh:n akun toimiakseen saman ajan kuin 4,3":n Samsung Galaxy S II 1650 mAh:n vakioakulla.

Galaxy 2:n ainut miinus on muuten juuri tuo akun kesto, vaikka kaikki virransäästöniksit on käytössä. Saahan uudella lisävarusteakulla 2000mAh:ia, mutta samalla puhelimen takakansi paksuuntuu selvästi, joten ei kiitos.

SG II:sta ei ole ainakaan vielä mitään tarvetta vaihtaa Noteen, on meinaan paras ja toimivin matkapuhelin kautta aikain.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.