Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intelin huhutaan jarruttelevan MeeGo-kehitystä

10
Teemu Laitila

Intelin huhutaan jarruttelevan MeeGo-kehitystä
Aasialaisten teollisuuslähteiden mukaan Intel olisi ainakin väliaikaisesti luopumassa MeeGo:n jatkokehityksestä. Taiwanilainen uutissivusto Digitimes raportoi, että Intel aikoisi tulevaisuudessa keskittyä kehittämään rautaratkaisuja sekä Android- että Windows Phone -järjestelmiä varten.

Nokian ja Intelin vuonna 2010 julkaisema Meego-projekti kärsi jo kovan iskun Nokian ilmoitettua viime helmikuussa siirtyvänsä Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmään tulevissa älypuhelinjulkaisuissaan. Intelin lopettaminen tietäisi käytännössä lopullista kuoliniskua alustan laajemmalle menestymiselle.
Intel ei ole perinteiseen tapaan suostunut kommentoimaan markkinahuhuja. Intelin mukaan yhtiö on edelleen sitoutunut MeeGo:n jatkokehitykseen ja yhtiö aikoo tulevaisuudessakin jatkaa yhteistyötä kehittäjäyhteisön kanssa.

MeeGo on tähän mennessä löytänyt heikosti tiensä kuluttajatuotteisiin asti lukuun ottamatta Nokian N9-mallia, joka saapuu markkinoille vielä syksyn aikana. Uusimmissa visioissa MeeGo:lle on suunniteltu käyttökohteita erityisesti sulautetuissa järjestelmissä kuten autojen viihdelaitteissa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Toivon todella, että tätä lupavaa projektia ei tapettaisi. Idea MeeGon takana oli mielestäni loistava ja toteuttamiskelpoinen ja kiinnostustakin alustalle on valmistajien toimesta esiintynyt jossain määrin. Mutta odottaako MeeGoa silti WebOS:n kohtalo?

Vastaa
Raattis
Raattis

2

Eipä ole MeeGoa N9:ssä vaan Maemo. Eikö tämä ole jo vanha juttu?

Toivottavasti Maemon ja MeeGon kehitys pysyy aktiivisena jatkossakin. Haluaisin kunnollisen kuluttajakäyttöön räätälöidyn Linux-distron suljetun iOS:n ja tehosyöpön Androidin rinnalle. Eikä Qt-tuki ole pahitteeksi.

Vastaa
ps (vahvistamaton)

4

@2

N9:ssä on kyllä ihan MeeGo 1.2 Harmattan. Maemoa ei ole enää olemassakaan paitsi N900:ssa

Vastaa
Thor1993
Thor1993

6

Toivottavasti MeeGo ei kuole.
Sillä on erittäin vankka ja luottavainen kannattaja joukko ja hyvä maine tehokkaana ja toimivana käyttiksenä jo ennen tehokasta markkinoille tuloo.

Vastaa
ufoxx (vahvistamaton)

7

Mikä ihmeen uskonlahko tämän käyttiksen taakse on kasvanut. Kuoppais vain kerralla pois.

Vastaa
Raattis
Raattis

8

@7.
Tämä uskonlahko on terve kilpailu... ja linux.

Minusta N900 on edelleen Nokian paras puhelin. Toivottavsti N9 ilmestyessään vie tämän tittelin. Harmi, että se ollaan niin aktiivisesti kuoppaamassa. Vaan eipä Maemo 5:stäkään tullut kuin yksi puhelin, jolla on edelleen aktiivinen yhteisön tuki. Se on kehittäjien teknolelu.

Onkin harmi, että N950:aa ei olla tuomassa avoimille markkinoille, koska eivät kaikki kehittäjät jaksa käydä läpi monivaiheista hakemusrumbaa.

Vastaa
djtob
djtob

9

@8. Mitä sinä oikein höpinöitä puhut? Monilla on jo N950 mutta ei se todellakaan ole tarkoitettu avoimille markkinoille ja en ymmärrä tuota yhtä puhelinta Maemolle? Tarkoitat kai sitä, että ettei vanhempaan järjestelmään siirtyminen ole mahdollista? Siksi Maemo 5 ja siitä eteenpäin MeeGo/Harmattan ovatkin suunniteltu taaksepäin yhteensopiviksi.

Eikä tämä ole ainoa N9.

Vastaa
Raattis
Raattis

10

@9.
Höpinöin, että olisin itse mielelläni ostanut N950:n sen monista puutteista huolimatta, mutta en jaksa tunnistautua sen kehittäjäksi ja ottaa selvää, mitä kaikkea laitteen saaminen vaatii.

N900 oli ainoa puhelin natiivilla Maemo 5:llä.

Ja N9 on ainoa myyntiin tuleva Maemo 6 puhelin.

Toki N900:aan, N950:een ja N9:ään voi asentaa MeeGon jahka se julkaistaan, mutta toimivuudesta ei ole mitään takeita, eikä Nokia ole tätä nykyä sellaisia antamassa.

Taaksepäin yhteensopivuudesta on ole mitään puhunutkaan.

Mitä itse tarkoitat sillä, että N9 ei ole ainoa N9?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja