Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vain kymmenen sovellusta vie puolet Android-käyttäjien ajasta

8
Teemu Laitila

Vain kymmenen sovellusta vie puolet Android-käyttäjien ajasta
Huolimatta Androidille tarjolla olevista 250 000 eri sovelluksesta, 10 suosituinta sovellusta vie lähes puolet kaikesta sovellusten parissa käytetystä ajasta. Tutkimusyhtiö Nielsenin elokuussa toteuttaman tutkimuksen mukaan natiivit sovellukset myös päihittävät netin käytön Android-laitteissa.

Nielsenin tutkimuksessa selvisi, että keskiverto Android-käyttäjä kuluttaa puhelimensa parissa noin 56 minuuttia päivittäin nettiä selaillen ja sovelluksia käyttäen. Puhelimen parissa vietetystä ajasta vain 19 minuuttia eli 33 prosenttia käytettiin netissä ja loput 67 prosenttia ajasta eri sovelluksia käyttäen.Suuresta tarjonnasta huolimatta 10 suosituinta sovellusta kerää 43 prosenttia kaikesta käytöstä ja 50 suosituinta jo 60 prosenttia sovellusten parissa vietetystä ajasta. Nielsenin lukujen perusteella lähes 250 000 sovellusta kilpailee siis jäljelle jäävästä alle 15 minuutin päivittäisestä käyttöajasta.
Nielsenin tutkimuksessa ei mainittu suosituimpien sovellusten nimeä, mutta Googlen Android Marketissa eniten ladatuiksi on listattu YouTube, Facebook, Skype, Google Maps, Twitter, Adobe Reader/Flash, Angry Birds, Dragon Fly ja Kindle.

Tutkimuksen tulosten perusteella kunkin ekosysteemin sovelluskaupan yksittäisten sovellusten määrällä on lähinnä psykologinen vaikutus. Käytännön tasolla mikä tahansa suuri yritys kykenisi luomaan muutamasta sadasta suosituimmasta sovelluksesta muodostuvan ja suurinta osaa käyttäjistä palveleman valikoiman suhteellisen pienellä rahallisella panostuksella.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

ep_
ep_

2

Niinpä. Jos noi olisi paketoituna puhelimen mukana niin tosiaan riittäisi monelle.

Itseasiassa kaikki yhtä lukuunottamatta nuo löytyvät omasta puhelimesta.
Itse latasin: Angry birds, Dragon Fly, Skype
Puhelimen mukana tuli: YouTube, Facebook, Google Mps, Twitter ja Adobe reader ja flash.
Kindleää en siis ole hankkinut.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

"Tutkimuksen tulosten perusteella kunkin ekosysteemin sovelluskaupan yksittäisten sovellusten määrällä on lähinnä psykologinen vaikutus. Käytännön tasolla mikä tahansa suuri yritys kykenisi luomaan muutamasta sadasta suosituimmasta sovelluksesta muodostuvan ja suurinta osaa käyttäjistä palveleman valikoiman suhteellisen pienellä rahallisella panostuksella. "

No ei kai tässä mitään ihmeellistä tai uutta ole? Kyllähän sen jokainen järkevä ja loogiseen päättelyyn pystyvä ihminen ymmärtää, että joku satojen tuhansien eri ohjelmien kirjasto sisältää ihan puuta heinää suurelta osaltaan. Eikä kukaan kaikkia läpi käy kuitenkaan.

Tässä on vain hieman sama kuin vaikkapa puhelinten prosessorien kanssa, isolla luvulla saadaan huomiota ja myyntiä, kun lehdistön johdattamana useimmat katsovat prosessorin teholukemia sen sijaan, että katsottaisiin sisältöä tai käytettävyyttä.

Vastaa
ep_
ep_

4

Ei sovelluskauppoja pitäisi arvioida sovellusmäärän mukaan. Esimerkiksi kun androidmarketissa hakee sanalla chess ni voit vaan arvata kuinka monta peliä löytyy. Kuten jo sanottiin suuri osa ohjelmista on ihan turhia. Arviot pitäisi tehdä sen mukaan miten monipuolisesti on erilaisia ohjelmia ja mikä on niiden laatu, mutta valitettavasti on helpompi vertailla sovellusten määrää.

Vastaa
uustolli
uustolli

5

Androidilla kieltämättä on todella surkea sovellusvalikoima. Kunpa saataisi samat sovellukset kuin applella..

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Eikös tuossa ole aika vaikea tehdä jaottelua appsien ja webin välillä, kun sovellukset ovat oikeastaan linkkejä sinne webbiin.

Vastaa
ep_
ep_

7

Tuolla erottelulla on varmaan tarkoitettu nettisurffailua ja ohjelmien käyttöä (Selaimet ei mukana).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ja tosi on!. (vahvistamaton)

8

Android Marketissa on vaan se ongelma,että kaikki ohjelmat,pelit jne mitä siellä on tarjolla,niin osa toimii erittäin luotettavasti ja osa on ns.haitta-vakoiluohjelmia + viruksia mukana!!.Suodatus tällaisilta ohjelmilta pitäisi olla samaa tasoa,mitä Applen omassa Marketissa!. :/

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja