Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google tukee HTC:tä patenttitaistelussa Applea vastaan

14
Teemu Laitila

Google tukee HTC:tä patenttitaistelussa Applea vastaan
HTC haastaa Applen oikeuteen yhdeksän eri patentin loukkaamisen vuoksi. HTC osti haasteen pohjana olevat patentit Googlelta viime viikolla. Neljä patenteista on peräisin Googlen äskettäisistä Motorola-kaupoista.

Myymällä HTC:lle muutamia keskeisiä patentteja, Google pyrkii varustamaan yhteistyökumppaniaan uusilla ammuksilla sodassa, jota Apple käy useita Android-valmistajia vastaan. Googlen ja HTC:n patenttikaupat ovat ensimmäinen kerta, kun Google suoranaisesti sekaantuu Applen ja Android-valmistajien patenttikiistoihin.

Tähän saakka Apple on osoittanut Android-järjestelmää koskevat patenttihaasteensa suoraan Googlen käyttöjärjestelmää hyödyntäville valmistajille. Google on seurannut lähinnä sivusta ja yhtiötä on syytetty yhteistyökumppaniensa hylkäämisestä. Analyytikkojen mukaan uudella avauksellaan Google pyrkii pitämään Androidia lisensoivat yritykset vierellään vielä tulevaisuudessakin.


HTC ja Apple ovat kommentoineet uusia haasteita perinteiseen tapaan. HTC:n mukaan yhtiö kokee velvollisuudekseen suojella omistamiaan tekniikoita sekä yhtiön yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Applen mukaan "kilpailu on tervettä, mutta kilpailijoidemme tulisi keskittyä omien tekniikoidensa kehittelyyn eikä pelkästään varastaa meiltä".

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

En halua ottaa mitään Applelta pois. Ovat hoitaneet oman ruutunsa hienosti, varsinkin markkinoinnin.
Mutta jotenkin nämä kuullostaa aina niin koomisilta:
**************
Applen mukaan "kilpailu on tervettä, mutta kilpailijoidemme tulisi keskittyä omien tekniikoidensa kehittelyyn eikä pelkästään varastaa meiltä".
**************

Vastaa
Tnoi
Tnoi

4

"kilpailu on tervettä, mutta kilpailijoidemme tulisi keskittyä omien tekniikoidensa kehittelyyn eikä pelkästään varastaa meiltä".

No voi morjens.. Mitähän ideoita Apple ei olisi itse varastanut muilta? Puhumattakaan niistä kaikista lukuisista muiden patenteista joita Apple tälläkin hetkellä luvatta käyttä..

Myyntikieltoon saisivat laittaa kaikki Applen tuotteet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jhgjh (vahvistamaton)

6

piristikin päivää mukavasti kun näkee että joku alkaa laittaa applelle kapuloita rattaisiin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@4

Ideoiden lainaaminen useasta lähteestä ja muokkaaminen tuotteksi on aivan eri asia kuin yksittäisen tuotteen lähes 1:1 kopiointi. iPhone ja iPad erosivat markkinoille tullessaan huomattavasti siitä mitä oli aiemmin nähty. Jopa niin huomattavasti että osalla asiantuntijoista ja kilpailijoistakin meni pitkään huomata että kyse oli menestystuotteista.

Lyhyt blogipostaus iPadista, vastaavan voisi kirjoittaa iPhonesta, ja pääkohdat pätevät iPhoneenkin:

http://thesmallwave.com/bill-gates-gett...wrong-since-200

Vastaa
Bluejack
Bluejack

8

Pian kalahtaa omenaa omaan karaan ,on se kauan leikkinytkin lakimies armeijansa kanssa. Ei muuhun rahaa enää voida syytää niin laitetaan se lakimiehille "ideoi apple"

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

@7
Viitannet (Apple lasein katsottuna) Samsungin Galaxy sarjaan?
Totta, että ne on saman näköisiä, mutta toisaalta ne on kosketusnäyttölaitteita, jollon näyttö vie 90 % pinta-alasta ja sit niissä on pyöreät kulmat.
Pitäisikö olla niin, että pyöreitä kulmia ei saa olla kellään muulla?

Tämä on aikalailla samaa tasoa, kuin ohjelmistopatentit. Joita ei muuten edes pitäisi olla olemassa, jos tarkasti patenttilakia tms. tulkitaan.

Eri asia on sitten lähteä käräjillä väärennetyillä kuvilla kilpailijoiden tuotteista. ;)

Ai niin ja onhan niissä Sampoissakin se yks nappi keskellä... =)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@9

Viitaan noin kaikkiin iPadin jälkeisiin tabletteihin ja iPhonen jälkeisiin puhelimiin.

Yrität väittää, että "millään muulla tavalla niitä ei voi suunnitella". Annan vastaesimerkin: katso kosketusnäyttöpuhelimia ennen iPhonea, katso Windows- ja Maemo-tabletteja (tai vaikka Newtonia) ennen iPadia. Miksi Applen parin tuotteen jälkeen muita designeja ei muka ole olemassa?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

@10
En yritä väittää. Älä lue ahtaasti. ;)

Sanoin vain, että nykylaitteissa on näyttö ja koko ajan ohenevat reunat. Jolloin lopulta ei jää kuin, että kulmat on joko pyöreät tai kulmikkaat. Toki näistä löytyy eri variaatioita vaikka kuinka, mutta ei auton renkaita valmistavat yrityksetkään tee hartioiltaan kulmikkaita renkaita sen takia, että erottuisivat muista, vaan siksi että jokin tapa on osoittanut parhaaksi tai ainakin hyväksi.

Tämä tarkoittaa, että Apple on tietenkin vienyt alaa eteenpäin, mutta jossain pitää olla raja millä perustein tuotteen muodon perusteella voi mennä oikeuteen.

Miksi pitäisi muutenkaan katsoa taakse päin? Katso sinä eteenpäin ja kerro minkälaisia eri valmistajien tuotteet pitäisi sinusta olla, ettei ne olis "1:1 kopioita".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

12

@11 Miksi pitäisi muutenkaan katsoa taakse päin? Katso sinä eteenpäin ja kerro minkälaisia eri valmistajien tuotteet pitäisi sinusta olla, ettei ne olis "1:1 kopioita".

Olet varmaan kuullut tästä nokian N9 luurista? http://www.nokia.fi/PRODUCT_METADATA_0/...in-overview.jpg

Siinä on aika hyvä esimerkki, että luurista voi tehdä hyvinkin erinäköisen vaikka ei juuri muuta ole kuin näyttö.

Se on ihan roskaa kun kaikki puolustaa, että ei luureista voi muka tehdä erinäköisiä, kyllä niistä voi kun käyttää aikaa ja ideointia, eikä katso miltä kilpailijan luuri näyttää.

Mitä tulee käyttispuolelle niin WP7 on siellä todella hyvä esimerkki mitä saa aikaan, kun kehittää ihan omat ratkaisut ja omantyylisen käyttöliittymän.

Tässä vielä kuva samsung tuotteista ennen iPhonea ja iPadia http://maypalo.com/wp-content/uploads/2...le-products.jpg Kyllähän toi kuva aika huvittava on, ei siitä mihinkään pääse :)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

13

@12
Kuten sanoin jo, niin en koita sanoa etteikö voisi olla erinäköinenkin. Silti en näe laittomana, jos kaksi valmistajaa päätyy samankaltaiseen muotoiluun, kun ne ei kuitenkaan ole 1:1 yhtenevät.

N9 on onneksi erinäköinen, hyvä. ;)
Toki jos siihen lisää alareunaan yhden suorakulmaisen napin, niin eiköhän joku omppulainen muokkaa siitä kuvan, jossa kulmat on pyöristetty ja vaaditaan myyntikieltoa... =)
No ei vaan, on N9:ssä vissiin muutakin eroa muotoilussa, kun ei ole ilmeisesti ihan suorapintainen koko etupaneeliltaakaan...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@13

Vai että "päätyy samankaltaiseen muotoiluun". Ihan sattumaltako vai tutkimalla markkinajohtajaa ja tekemällä samanlaisen?

Laittomuudesta en osaa sanoa, koska en ole oikeusistuin, mutta on se Applen ulkoasun peesaus aika noloa, myös erinäisten firmojen (Lenovo, Samsung, pari muuta) läppäreissä. Toki sillä tavalla saa pienemmällä satsauksella suhteellisen nätin laitteen, jonka joku kuluttaja voisi kaukaa sekoittaa Macciin. Tyhmäähän se olisi alkaa tekemään erilaista, omaa ja parempaa kun voi tehdä paljon pienemmällä satsauksella halvan kopion!

N9:n käyttöliittymän koko idea oli se, että nappeja ei tarvita! Kun ideoidaan itse päästään helpostikin uusiin käyttöliittymä- ja muotoiluratkaisuihin. Lisäksi se mahdollistaa erottautumisen Applesta ja sen seuraajista. Kopioimalla kun ei voida oikeastaan olla kuin yhtä hyvä, ja harvoin päästään siihenkään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja