Microsoft lisensoi tekniikkaa uusille Android-valmistajille

3
Teemu Laitila

Microsoft lisensoi tekniikkaa uusille Android-valmistajille
Microsoft on kertonut solmineensa lisenssisopimuksia kahden uuden Android-valmistajan kanssa. Sekä Acer että ViewSonic ovat taipuneet Microsoftin vaatimuksiin ja maksavat yhtiölle tulevaisuudessa rojalteja kaikista myymistään Android-puhelimista. Microsoftin mukaan Googlen Android ei suinkaan ole valmistajille ilmainen, vaan sen käyttämisestä on maksettava lisenssimaksuja.

Microsoft on solminut aiemmin vastaavan sopimuksen esimerkiksi HTC:n, ZTE:n ja Huawein kanssa. Android-valmistajien kanssa solmitut lisenssisopimukset ovat olleet Microsoftin kannalta erittäin tuottoisia ja ainakin aiemmin julkaistujen lukujen perusteella Microsoftin on arveltu nettoavan enemmän Android-puhelimista kuin omasta Windows Phone -myynnistään.Yhtiöt eivät ole kommentoineet sopimuksia perinteisten tiedotteiden lisäksi. Microsoftin mukaan yhtiö on tyytyväinen, kun Android-valmistajat ovat halukkaita hyödyntämään Microsoftin lisensointiohjelmaa. Yhtiö pitää sopimuksia hyvänä esimerkkinä siitä, miten markkinajohtajat voivat saavuttaa järkeviä sopimuksia, joissa sovitaan aineettoman omaisuuden käytöstä.

Microsoft on haastanut aiemmin Motorolan oikeuteen samojen patenttien perusteella, joita useammat valmistajat ovat suostuneet lisensoimaan. Samsungin ja Microsoftin vastaavat neuvottelut ovat tietojen mukaan työn alla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Xiaomi Poco M5s – hinta laskenut -15%

Kommentit (3)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

No, parempihan tämä sopiminen on, kuin myyntiekiellon ajaminen. Luulisi, että Samsung Android-valmistajien kiistattomana kuninkaana, (toistaiseksi), yrittäisi viimeiseen asti taistella Microsoftia vastaan. Sillä olisi ainakin paukkuja siihen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.