Nvidia pyrkii puhelimiin uudella Tegra-sirulla

1
Teemu Laitila

Nvidia pyrkii puhelimiin uudella Tegra-sirulla
Nvidia on paljastanut suunnitelmansa uudesta Tegra-sarjan järjestelmäpiiristä, johon on integroitu myös viestintäominaisuudet. Koodinimellä "Grey" tunnettu Tegra-siru tulee olemaan ensimmäinen tuote, johon yhdistetään Nvidian keväällä ostaman kantaajuuspiirivalmistaja Iceran modeemitekniikkaa.

Nvidian Tegra 2 -siru löytyy jo lähes kolmasosasta kaikista myydyistä Android-tableteista, mutta sen osuus älypuhelinmarkkinoilla on olematon. Syynä heikkoon markkinaosuuteen on se, että Tegra-sirut vaativat seurakseen erilliset modeemipiirit. Älypuhelinvalmistajat arvostavat mahdollisimman suurta integraation tasoa, johon Nvidiakin pystyy tulevaisuudessa vastaamaan.

Tarkemmat tiedot "Grey" piiristä ovat vielä hämärän peitossa, mutta sen arvellaan olevan tuotettu 28nm prosessilla ja se tulee muiden Tegra-sirujen tapaan sisältämään GeForce-piirin näytön ohjaamiseen. Ensi vuodeksi kaavailtu siru sisältää todennäköisesti jo ARM Cortex-A15-ytimiä joko kaksi tai neljä kappaletta.Pidemmälle integroitu järjestelmäpiiri antaa Nvidialle mahdollisuuden kilpailla myös halvempien laitteiden markkinoille, joiden odotetaan kasvavan räjähdysmäisesti tulevien vuosien aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.