Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Andoid Ice Cream Sandwichin jälkeen huhutaan Android Jelly Beania

13
Teemu Laitila

Andoid Ice Cream Sandwichin jälkeen huhutaan Android Jelly Beania
Googlen makeisiin herkkuihin perustuva versioiden nimeämiskäytäntö on saavuttamassa I-kirjaimen ehkä jo ensi kuussa ilmestyvän Ice Cream Sandwich -version myötä. Googlella ollaan kuitenkin jo työn touhussa ensi keväälle ajoittuvan julkaisun kanssa ja This is my next -blogin anonyymi lähde veikkailee nimeksi tulevan Jelly Bean.

Toisaalta This is my next sai toiselta lähteeltään vinkin, että Jelly Bean on vasta yksi ehdokkaista. Sen versionumeroa on vielä liian aikaista veikkailla.
Ice Cream Sandwichin on tarkoitus yhdistää Androidin eriytyneet älypuhelin- ja tablet-versiot takaisin samaan kehityshaaraan. This is my nextin mukaan ICS ei tule kuitenkaan olemaan täysin mullistava julkaisu, sillä osa suuremmista arkkitehtuurimuutoksista olisi siirretty seuraavaan keväällä julkaistavaan versioon.

Ensimmäinen Ice Cream Sandwich -versiolla varustettu puhelinmalli tulee todennäköisesti olemaan Samsungin valmistama Nexus Prime, jonka pitäisi saapua lähiaikoina.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

mikkeh3 (vahvistamaton)

1

Kylläpä on muuten käsittämättömän lapselliset nimet. Symbian on ainoa vakavasti otettava nimi mobiilille käyttöjärjestelmälle. Tälläiset "jäätelökakut" tai "hunajakennot" ovat aikasn naurettavia. Tosin jos kyseessä olisi Nokian tuote niin nimet olisivat innovatiivisia ja kiinnostavia.

Vastaa
Robustus
Robustus

6

Vaan eipä tule päivityksiä Samsung Galaxy Tabille, sille alkuperäiselle. Monissa maissa Gingerbread julkaistiin kesäkuussa, mutta ei täällä. Minä halua kuitenkin 3.0 Honeycompin. koska sellainen kerran luvattiin. Muistakaa te uusia ja hienoja Samsungin tabejä ostavat asiakkaat, että heti sen saatuanne teidätkin unohdetaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@8

Eiköhän se Symbian ole aika selvästi samassa kasassa WebOS:n, Windows Phone 6:n ja BlackBerry OS:n kanssa. Eli jos ei ihan kuollut niin ainakin saattohoidossa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

@10 Symbian pitää edelleen hallussaan suurta osaa älypuhelinmarkkinoista, sitä kehitetään aktiivisesti ja kehitystä on luvattu jatkaa ainakin vuoteen 2016 asti. Mielestäni Symbian ei vastaa kuolleen/kuolevan käyttöjärjestelmän kuvausta. Symbian Annan perusteella uskaltaisin myös väittää, että Symbianin kehitys on oikeilla urilla ja hyvissä käsissä.

Ja saattohoidoksi tuo on melkoisen ylenpalttista.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@11 Kyllä, taisi olla viimeisimpien tulosten jälkeen neljäntenä Androidin, iOS:n, RIM:n jälkeen ja menettää osuutta lähes vapaassa pudotuksessa. Platta on myös erittäin fragmentoitunut ja suurimmaksi osaksi älypuhelimien low-endissä.

Alustan suurin käyttäjä on ilmoittanut siirtyvänsä Windowsiin, ulkoistavansa Symbianin jatkokehityksen ja kolmannet osapuolet pelastautuvat muille alustoille.

Vuosi 2016 kuulostaa joltain turvapäivitystakarajalta, olisin hyvin yllättynyt jos Bellen jälkeen tulee mitään konkreettista uutta. Nuo Anna ja Bellekin ovat käsittääkseni tulleet hyvin pieneen osaan Symbianpuhelimista (lue: alle vuoden vanhoihin laitteisiin)

Symbian on siis samanlainen dead end, kun edellä mainitut alustat, joista transitio muuhun on joko käynnissä tai alkamassa (WP6 -> WP7, BlackBerryOS -> QNX, WebOS:lla voi olla tulevaisuus jos sille löydetään järkevä koti, mutta pahalta näyttää)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

13

@12 Luvut: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUK23024911

Pahaltahan tuo Symbianin kehitys näyttää, etenkin, jos keskitytään pelkästään älypuhelimiin, unohtaen "feature-puhelimet", vertailtaessa edellisvuoden lukemiin. Symbian tulee kyllä kuolemaan ajan myötä, sen suurimman käyttäjän siirtyessä high-end laitteissaan WP-alustaan. Mutta tällä hetkellä, on mielestäni karkea ylilyönti väittää Symbianin kehitystä saattohoidoksi, etenkin vertailtaessa täysin kuopattuun WebOS:n, (jonka laitekanta on kaksi? laitetta). Kovin on ylenpalttinen saattohoidoksi.

Tuosta luvatusta kehityksestä vuoteen 2016 on paha vielä sanoa mitään, mutta ilmeisesti Accenture on tähän sitoutunut. Eikä minulla ole syytä epäillä tätä lupausta, ellei vuoden 2011-2012 Symbian-myynnissä tapahdu yhtä dramaattista pudotusta, kuin 2010-2011. Tosin, Symbian^3 laitteita pusketaan nyt markkinoille hyvää tahtia ja uskoisin pudotuksen taittuvan.

Anna ja Belle laitteiden määrää taitaa rajoittaa jo laitteistovaatimukset ja selkeä halu erottua vanhasta, Symbian^1 alustasta. Silti, Belle laitteita julkaistaan useita malleja, mikä kertoo mielestäni Symbianin (kieltämättä hiljalleen hiipuvasta) elinvoimasta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja