Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

It-viikko: Saunalahti lopetti nettipuhelupalvelun heikon kysynnän vuoksi

5
Teemu Laitila

It-viikko: Saunalahti lopetti nettipuhelupalvelun heikon kysynnän vuoksi
It-viikko kertoo, että Saunalahti on päättänyt lopettaa ilmaisia VoIP-puheluita tarjoavan Nettipuhelin-palvelun myynnin. Syynä lopettamiselle on palvelun heikko kysyntä sekä tekniset ongelmat. It-viikon mukaan vanhoille asiakkaille palvelu jatkuu vielä toistaiseksi.

Saunalahden Nettipuhelin-palvelu tarjosi ilmaiset puhelut kaikkiin muihin Nettipuhelin-liittymiin sekä ilmaiset puhelut kaikkiin Saunalahden GSM-liittymiin. Muiden operaattoreiden liittymiin soitettaessa Nettipuhelin maksoi normaalin GSM-puhelun verran.

It-viikon haastattelema johtaja Panu Lehti perustelee palvelun lakkauttamista uudistustarpeella, jota ei kuitenkaan kannata enää toteuttaa. "Tietoturvassa käytetään protokollaa, johon pitäisi tehdä muutoksia. Muutoksia ei kannata ruveta tekemään nettipuheluiden vähäisen kysynnän vuoksi", Lehti It-viikon mukaan.

Saunalahti ei ole kertonut palvelun käyttäjämääriä. Lehti arvioi, että aika ajoi erillisten VoIP-puheluiden ohi esimerkiksi liittymien sisäisten puheluiden ilmaisuuden avulla. Lisäksi VoIP-palveluita tarjoavat jo monet muutkin tahot ja esimerkiksi suosittu Skype voi korvata kaveripiirin sisäiset perinteiset puhelut ja tekstiviestit lähes kokonaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

niksutin
niksutin

1

Meilläkin oli tuo käytössä jonkin aikaa, mutta modeemin sai käynnistää uudelleen vähän väliä, kun toinen ei kuullut puhetta, puhelut eivät menneet perille tai niitä ei pystynyt vastaanottamaan. :S

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

"ILMAISIA VoIP-puheluita tarjoavan Nettipuhelin-palvelun MYYNNIN"
Hassusti herätti minussa ihmetystä.

Mutta tosiaan, mitä järkeä ostaa palvelu VoIP:ia varten, kun lataa vaan puhelimeen/koneeseen Skypen ja kaikki hoituu. Ostaa vain mobiilidatan tai jonkun sellaisen.

Ja kyllä tavallisissa GSM-puheluissa tai tekstiviesteissä on vähemmän häslinkiä. Pienen kaveriporukan kesken VoIP voi olla oikeasti kätevä, tai tietoteknisesti "lahjakkaan" perheen kesken, mutta vähänkin isompi porukka, niin tällaiset tuppaavat menemään läskiksi.

Vastaa
teme565
teme565

3

Ei helvetti. Voip-tarjoajia on kyllä useita, mutta saunalahti on hinnoittelultaan ylivoimainen. Itsellä ollut nettipuhelin käytössä hieman yli vuoden ja on toiminut täysin moitteettomasti. Puhelimena ollut koko ajan Siemensin Gigaset C450IP, palomuuri on vaihtunut välillä toiseen (Linksys --> Engenius), mitään lisäsäätöjä ei ole muureihin tarvinnut tehdä ja hyvin on toiminut.

Skype on muuten hyvä, mutta siinä on yksi perustavaa laatua oleva puute. Nimittäin SIP-tukea ei ole, eli vaatii käytännössä tietokoneen jatkuvasti pyörimään jos tahtoo olla tavoitettavissa. Ne erilliset Skype-puhelimet taas on semmosia leluja ettei maksa vaivaa ostaa.

Lainaus:

Mutta tosiaan, mitä järkeä ostaa palvelu VoIP:ia varten, kun lataa vaan puhelimeen/koneeseen Skypen ja kaikki hoituu. Ostaa vain mobiilidatan tai jonkun sellaisen.

Jos kännykällä meinaa VoIPpia käyttää, täytyy käytännössä olla kiinni WLANissa. 3G-yhteydellä on latenssit käytännössä jatkuvasti vähintään se 100ms, jolloin VoIPissa menee äänenlaatu niin kehnoksi ettei siitä tahdo enää selvää saada.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ISOH1 (vahvistamaton)

4

Eiköhän oikea syy ole ollut tietoturvaongelmat palvelussa, käyttäjien piikkin on soiteltu pitkin maailmaa eikä saunalahti kykene korjaamaan ongelmaansa käyttäjän tunnistuksessa. Tästä on usealla foorumilla juttua.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

@3 "Jos kännykällä meinaa VoIPpia käyttää, täytyy käytännössä olla kiinni WLANissa. 3G-yhteydellä on latenssit käytännössä jatkuvasti vähintään se 100ms, jolloin VoIPissa menee äänenlaatu niin kehnoksi ettei siitä tahdo enää selvää saada."

Ai, se vähä mitä itse olen kokeillut, N97 minillä toimi melko heikosti mutta C7:llä pelitti oikein nätisti 3G:n kautta. Tosin, tämä tapahtui testimielessä ja -olosuhteissa, eikä normaalikäytössä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja