Samsung Länsi-Euroopan suosituin puhelinvalmistaja

2
Teemu Laitila

Samsung Länsi-Euroopan suosituin puhelinvalmistaja
Tutkimusyhtiö IDC on julkaissut vuoden 2011 toisen neljänneksen matkapuhelinmyyntiä koskevat tilastot. Raportoitu ajanjakso toi historiallisen muutoksen sen osalta, että ensimmäistä kertaa Länsi-Euroopassa myytiin enemmän älypuhelimia kuin perinteisiä kapuloita.

Tilastojen mukaan huimasti kasvaneen älypuhelinkaupan kuningas oli Samsung. Samsungin osuus kaikista myydyistä älypuhelimista oli 22 prosenttia, mutta Apple seuraa tiukasti perässä 21 prosentin osuudella. Jaetulla kolmannella sijalla listalta löytyy HTC ja BlackBerry-valmistaja RIM, jolla on vahva suosio esimerkiksi Iso-Britanniassa. Nokia on pudonnut sijalle viisi 11 prosentin osuudellaan.

Käyttöjärjestelmien suosiota mitattaessa Googlen Android ottaa selkeän johtopaikan 48,5 prosentin osuudella. Androidin suosion yleinen kasvu on yksi vahva syy Samsungin huimalle nousulle älypuhelinvalmistajien ykköseksi. IDC:n tilastojen mukaan Samsungin älypuhelinmyynti kasvoi 700 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Älypuhelinten suurin häviäjä on Nokia, jonka markkinaosuus on pudonnut 60 prosenttia vuodentakaisesta.



Kun mukaan lasketaan myös myydyt peruspuhelimet, Nokia nousee kuitenkin tilastoissa toiseksi Samsungin johtaessa edelleen.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

No niin, juuri kun linkkasin toisen uutisen kommentteihin nämä IDC:n lukemat :D

Samsungia täytyy kyllä kehua, hienosta tuloksesta. Toisaalta olen helpottunut, että Applen osuus ei ole tuota suurempi. Nokian tilannetta ei voi kuin voivotella ja toivoa, että uudet Belle-julkaisut (ja myöhemmin WP) nostavat Nokian tuosta "suosta". (Vaikka 11% on oikein hyvä tulos, on se Nokialle todella paha pudotus).

Vastaa
Tnoi
Tnoi

2

"stojen mukaan huimasti kasvaneen älypuhelinkaupan kuningas oli Samsung. Samsungin osuus kaikista myydyistä älypuhelimista oli 22 prosenttia, mutta Apple seuraa tiukasti perässä 21 prosentin osuudella. Jaetulla kolmannella si"

TOTTA!JEEE SAMSGUNGSS2222!!. ;) EI SUOTTA OLE SUOSITUIN! Wintoyt YÄK!GALAXY2 paras!. ;)))

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.