Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcomm tuo puhelimiin 2,5 gigahertsin suorittimet ensi vuoden alussa

17
Manu Pitkänen

Qualcomm tuo puhelimiin 2,5 gigahertsin suorittimet ensi vuoden alussa
Mobiililaitteissa käytettävistä Snapdragon-järjestelmämikropiireistä tunnettu Qualcomm on valottanut lähitulevaisuuden suunnitelmiaan, joiden perusteella ensimmäiset 2,5 gigahertsin kellotaajuudella tikittävät puhelimet ja tabletit näkevät päivänvalon ensi vuoden alussa.

Valmistajien saataville yksi-, kaksi- ja neliytimiset S4-piirit tulevat jo tämän vuoden lopulla, mutta kauppoihin ensimmäiset niihin perustuvat laitteet tulevat myöhemmin ensi vuonna. Qualcomm julkisti tiedon piireistä jo tämän vuoden alussa.

Harppaus nykyisistä S3-luokan tuplaydinmalleista on iso, sillä S4:sten kellotaajuus on likipitäen kaksinkertainen niihin verrattuna. Suorituskyvyn on kerrottu kasvavan jopa 150 prosenttia nykyisestä.

Kellotaajuuden korottaminen näin ylös on ollut mahdollista 28 nanometrin valmistustekniikan ansiosta, mikä takaa sen ettei laitteiden tehonkulutus lähde täysin lapasesta. Kaksiytimiset 1,5 gigahertsin S3-piirit on valotettu 45 nanometrin viivanleveydellä.


Ensimmäiset 2,5 gigahertsin suorittimella varustettuja puhelimia ja tabletteja saatetaan nähdä jo helmikuun MWC-messuilla.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

lunkwill
lunkwill

1

Mitenkä musta tuntuu, että akut ei oikein pysy mukana noissa hertsien kasvussa?
No, TosiKäyttäjästä(TM) on muutenkin normaalia pitää puhelinta aina laturissa, kun ei olla liikkeellä...

Vastaa
NeoGeo1
NeoGeo1

5

Mielestäni englannin kielisissä uutisissa puhuttiin, että monella ytimellä varustetut laitteet tuskin ovat 2,5ghz nopeudella toimivia vaan yks ytimiset. Ja järkeväähän se onkin joku dual core 1,5ghz nopeudel ja 28nm valmistustekniikka niin virrankulutus varmaan jopa laskee nykyiseen nähden puhelimissa.

Vastaa
teppoI
teppoI

6

IMO

Puhelimissa ei enää tarvittaisi suorituskykyä lisää. Jotenkin toivoisi että valmistajat käyttäisivät 28 nm:n mahdollistaman pienemmän tehonkulutuksen akunkeston pidentämiseen, eivätkä näkisi sitä mahdollisuutena korottaa taajuuksia ja suorituskykyä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Asteroidintuhoaja (vahvistamaton)

8

Jos tuolla 2.5GHz neliydinprossulla sais Androidin toimimaan sulavasti!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
great,but...?. (vahvistamaton)

10

Se on hyvä,että tehot kasvavat,MUTTA...kehitystä pitäisi tai siis pitää tulla myös akkuihin ja puhelimien virransäästöön (mm.Android)!.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

Alkaa mennä jo älyttömyyksiin tää kisa kellotaajuudesta :D Että siis kännykkään prossu suuremmalla kellotaajuudella ja useammalla ytimellä kuin mulla ja monella muulla on pöytä PC:ssä :)

Hullua toi on senkin takia, että akkutekniikka ei ole kehittynyt alkuunkaan samaa tahtia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

12

Saisivat kilpailla teho/tehonkulutus -suhteella eikä pelkällä teholla.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

13

@12 Täysin samaa mieltä. Älypuhelinten kehitys on muutenkin lähtenyt mielestäni "lapasesta". Koko ajan tuumien määrä kasvaa, kellotaajuus nousee ja käyttisten silmäkarkki lisääntyy. Minusta monta tärkeää osa-aluetta on jäänyt varjoon.

Ja toivon myös, että 28nm:n tekniikkaa ei hyödynnetä kellotaajuuksien mörssäämiseen, vaan tehonkulutuksen pienentämiseen.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

17

@9
Olipa asiapitoinen blogilinkki. =)
*********************
Nyt ei kannata ostaa älypuhelinta
Nyt on tulossa mielenkiintoisia uutuuspuhelimia paljon eli nyt ei kannata ostaa älypuhelinta vaan kannattaa odottaa uutukaisten tuloa markkinoille, niin nähdään mihin hintataso asettuu.

Applelta tulee i.......
**************
Blogaajan mielestä kaikki uutuuspuheliMET on tyhjentävästi: "Applelta tulee..."
Sithän tarina loppukin jo...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja