Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

BlackBerry-valmistajan liikevoitto yli puolittui

2
Teemu Laitila

BlackBerry-valmistajan liikevoitto yli puolittui
Kandalainen Research In Motion on julkistanut vuoden toisen neljänneksen taloudelliset lukunsa eikä yhtiön tilanne vaikuta hyvältä. Rankasti pudonnut liikevoitto jäi jopa pessimistisiä ennusteitakin pienemmäksi. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna yhtiön liikevoitto tipahti yli puolella.

Lähes yksinvaltiaana Pohjois-Amerikan markkinoita takavuosina hallinnut RIM on kokenut saman kohtalon kuin kotimainen Nokia. Yhtiön osakkeen arvosta on muutaman kuukauden aikana haihtunut jo 60 prosenttia.

RIM on painiskellut laskevien myyntilukujen kanssa jo pitkään. Yhtiön kohtalaisen hyviä arvosteluja saanut, mutta kalliiksi mielletty BlackBerry Bold oli ensimmäinen uusi puhelinjulkaisu lähes vuoteen. RIM on sen sijaan panostanut PlayBook-tablettiinsa, jonka myyntitavoitteet eivät kuitenkaan ole täyttyneet.


Tällä hetkellä RIM:n ainoa toivo on ensi vuoden alkupuolella odotettu uusi mallisto, joka perustuu yhtiön kehittämään QNX-käyttöjärjestelmään. Yhtiön mukaan tämän vuoden kokonaistulos tulee kuitenkin jäämään aiemmin lasketun tulosennusteen alarajoille.

Motorolan päätyminen Googlen omistukseen on herättänyt markkinoilla huhuja myös RIM:n päätymisestä isomman yhtiön ostoslistalle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Jonahan
Jonahan

1

"RIM on painiskellut laskevien myyntilukujen kanssa jo pitkään"

RIM:n myynti on laskenut kaksi viimeisintä raportoitua neljännestä. Sitä edeltävät 15 olivat kaikki kasvavia. Puhun puhelimien määrästä, en rahasta.

"Tällä hetkellä RIM:n ainoa toivo on ensi vuoden alkupuolella odotettu uusi mallisto"

Ennen sitä RIM toivoo aika paljon parin viime kuukauden ja tämän kuukauden aikana julkistetusta lähes täydellisestä uudesta BB7 pohjaisesta mallistosta (siis ei ainoastaan Bold, vaan muistaakseni yhteensä seitsemän laitetta), jonka myynti on mitä ilmeisimmin lähtenyt käyntiin paremmin kun vanhan. Toki QNX-transitio on tulossa ja sitä tarvitaan.

Ihan totta BlackBerry taistelee samojen ongelmien kanssa kuin Nokiakin, se kuitenkin on ainakin toistaiseksi pystynyt pitämään keskihinnan ja katteen järkevänä ja hakemaan kasvua uusilta markkinoilta. Mielenkiintoista nähdä miten käyttistransitio menee, kauhean paljon huonommin, ainakaan julkisuusmielessä, sitä ei voine tehdä kuin minkä Nokia esitti.

Vastaa
Raattis
Raattis

2

Jos haluatte otsikon, jossa on jotain järkeä, mulla on yksi ylimääränen: "BlackBerry-valmistajan liikevoitto putosi alle puoleen viimevuotisesta"

Saa käyttää.

Toisaalta, jos epäselvällä sanoituksella halusitte vain muutaman kummastuneen kävijän lisää niin, on se sitten kai ihan hyvä. Uutinen itsessään ei minua ainakaan kiinnosta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja