Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Anonyymi 4Chan-käyttäjä tutustui uuteen Nexus Prime -puhelimeen

3
Teemu Laitila

Anonyymi 4Chan-käyttäjä tutustui uuteen Nexus Prime -puhelimeen
Googlen ja Samsungin yhteistyönä valmistetusta Nexus-sarjan uusimmasta puhelimesta on vuotanut tietoja jo pitkin syksyä, mutta nyt anonyymi 4Chan-käyttäjä väittää pääseensä käsittelemään puhelinta luonnossa. Suositulla kuvalaudalla julkaistussa viestissä paljastuu lisätietoa myös puhelimen mukana odotetusta Ice Cream Sandwich -päivityksestä.

Vaikka kaikista internetin eri foorumeista 4Chan ei ehkä ole kaikkein luotettavin tietolähde, anonyymin julkaisemia tietoja on pidetty useammilla sivustoilla kohtalaisen uskottavina.

Kirjoituksessa aiemmin Nexus Prime -nimellä tunnettuun laitteeseen viitataan nimellä Samsung Galaxy Nexus, josta on huhuttu jo aiemmin. Laitteen ruudun kerrotaan olevan 4,56 tuumainen Super AMOLED+ -paneeli ja resoluutio on aiemmissa tiedoissa mainittu HD 720 eli 1280x720 pikseliä. Ulkonäön kerrotaan muistuttavaan paljolti Samsung Galaxy S 2:n amerikkalaisversiota, mutta varustettuna kaarevalla näytöllä kuten edellisessäkin Nexus-puhelimessa.


Samsungin tyylistä poiketen kotelo on metallia, mikä lisää laitteen painoa verrattuna Samsungin aiempiin lähinnä muovikuorisiin malleihin verrattuna.

Puhelimen sisuksista löytyy Samsungin oma kaksiytiminen Exynos-prosessori, joka on kellotettu 1,5 GHz:n taajuudelle. Muistia kerrotaan löytyvän 1 GB ja sisäistä tallennustilaa on 16 GB ja lisätilaa on tarjolla muistikortin avulla. Kirjoittajan mukaan laite tuntui äärimmäisen sulavalta käyttää, mikä ei liene ihme nopean prosessorin ja uuden suorituskykypäivityksiä tuovan käyttöjärjestelmän kanssa.

Kauan odotettu Ice Cream Sandwich tuo raportin mukaan tyylikkäämmän ja pidemmälle kiillotetun ulkoasun, joka tyylillisesti lainaa osia Androidin Honeycomb-versiosta. Testatussa laitteessa käyttöjärjestelmän versionumeroksi kerrottiin 2.4.1, mikä tulee todennäköisesti muuttumaan vielä ennen julkaisua.

Honeycombista on peräisin myös uusi mahdollisuus lajitella sovellusvalikon sisältö eri kategorioihin kuten peleihin, työkaluihin tai uutissovelluksiin. Raportista ei käy selville onko kategorioiden luominen ja sovellusten lajittelu jätetty käyttäjän vastuulle, vai asentuvatko sovellukset automaattisesti omiin kategorioihinsa.

Lisäksi parannuksia on tehty Gmail-sovellukseen sekä esimerkiksi kalenteriin. Mielenkiintoinen uusi ominaisuus on myös mahdollisuus nähdä widget-sovellusten ulkoasu jo valikossa niitä klikkaamalla sen sijaan, että sovellus on asetettava ensin kotiruudulle.

Android Ice Cream Sandwichia ja Samsung Galaxy Nexus -puhelinta odotetaan lokakuussa tai viimeistään marraskuun alkupuolella.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Latwis
Latwis

1

Tuo kansioiden uudelleen käyttöönottaminen hieman ihmetyttää. Eivätkö noi kategoriat ole juuri kansioita, mistä esim Nokian puhelimia haukuttiin (tekevät kuulemma hankalaksi käyttää). Ensin kansioista piti päästä eroon, nyt ne tuodaan takaisin. Kyllä minunkin Nokia 5230:ssa ohjelmat on jaettu kategorioihin pelit, hyöty, toimisto, viihde jne... mutta kansioita nuo ovat sanokaa vain mitä sanotte.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

3

@1

Totta, mutta on yleisesti jossain joidenkin toimesta päätetty, että koska Symbian on huono ja vaikea käyttää niin on ihan sama mitä featureita siinä olisi (mitä siis vasta nyt väkerretään kilpailijoiden tuotteisiin). Vaikka nämä featuret ovat käytännössä identtisiä valmistajien tuleviin featureihin sillä ei ole merkitystä, koska Symbian on päätetty olevan huono.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja