Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung suunnittelee estävänsä iPhone 5:n myynnin Koreassa

29
Teemu Laitila

Samsung suunnittelee estävänsä iPhone 5:n myynnin Koreassa
Samsungin ja Applen patenttisodalle ei ole näkyvissä loppua. Samsungin nimettömänä pysyttelevä johtohenkilö paljasti Korea Times -lehdelle, että yhtiöllä on jo valmiina aggressiivinen strategia, jonka avulla pyritään estämään Applen tulevan iPhone 5 -puhelimen myynti Koreassa.

Korea Timesille puhunut johtaja kertoo Samsungin aikovan haastaa Applen oikeuteen langattomiin tekniikoihin liittyien patenttien perusteella. Nimettömän johtajan mukaan Samsung on luottavainen tavoitteidensa saavuttamisen suhteen eikä aio perääntyä.

"Ellei Apple jätä langattomia yhteyksiä kokonaan pois tulevasta puhelimestaan, se ei kykene myymään i-tuotteita ilman, että se loukkaa Samsungin patentteja", johtaja kertoo.

Vaikka Applen ja Samsungin oikeustaistelut ovat käynnissä jo useissa eri maissa, Samsung ei ole tähän mennessä ryhtynyt suoraan hyökkäykseen Applea vastaan. Taustalla on Samsungin ja Applen tiivis yhteistyö esimerkiksi siruvalmistuksessa. Applen iPhone-puhelinten hyvä menekki on tehnyt yhtiöstä Samsungin komponenttituotannon isoimman asiakkaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (29)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

Menee mielenkiintoiseksi kyllä. Vielä kun tosiaan ottaa huomioon Samsungin muun kuin puhelintuotannon, jotka taas hyötyvät muun muassa Applen menestyksestä...

Vastaa
niiiin
niiiin

3

pelleilyksihän tämä jo menee.. ei enää taistella myynneillä vaan aletaan estää toisten myyntiä kotimaissa ja muuta.. pitäs vaan olla kaikki laitteet myynnissä joka maassa ja sitte katotaan mikä myy eniten.

Vastaa
ep_
ep_

5

Jus näin. Apple saa kerrankin tuntuvan näpäytyksen. Vaikka Samsung menettäisi suurimman asiakkaansa, niin se menettäisi sen joka tapauksessa kun eikös aiemmmin uutistoitu että Apple kävi neuvotteluja TSMC:n kanssa (ilmeisesti liittyen siruvalmistukseen). Muistanko väärin? Ja olisi hyvä jos saisi järkättyä myyntikiellon jonnekkin muualle.

Applelle olisi ihan oikein kun on käyttänyt noita patentteja niin agressiivisesti toisia vastaan. Se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apple,"sitä saa,...! (vahvistamaton)

7

Samsung suunnittelee estävänsä iPhone 5:n myynnin Koreassa olisi hyvä vastine Applelle takaisin,mutta myöskin sirujen toimittaminen Applelle olisi "piste i-päälle"!!!.
Ei Samsung ihan helposti "jää alakynteen" Applelle,kun ottaa nämä kaksi asiaa huomioon (sirujen toimittamisen Applelle ja Applen tulevan,uuden iPhone 5-mallin myynnin estämisen Koreassa)!!!. =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apple,"sitä saa,...! (vahvistamaton)

8

Siis sirujen toimittamisen lopettaminen Applelle ja Applen tulevan,uuden iPhone 5-mallin myynnin estämisen Koreassa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

Jopas nyt on taas ihmeellisiä tunnereaktioita täällä. Kun Apple haastaa on se "hyi kauheata, miten kehtaavat", mutta kun Nokia, Motorola tai Samsung haastavat Applen on se hienoa ja lähes toivottavaa. :)

Apple, kuten kaikki muutkin ei-amatöörit, tekee osien toimittamisesta niin pitävät sopimukset, että ei ole mitään järkeä rikkoa olemassaolevaa sopimusta. Tuleviin sopimuksiin tietenkin tällä voi olla vaikutusta.

Mutta itse asiasta, on varsin mielenkiintoista nähdä mitä patentteja Samsungilla on, jos mikä tahansa langattomia yhteyksiä käyttävä laite niitä kerran rikkoo. Myöskin miksi Samsung sallii muiden tällaisten olon markkinalla on kiinnostavaa kuulla. Oikeuskäsittelyn nopeus on myöskin kiinnostavaa nähdä Koreassa, monessa muussa noin nopeisiin liikkeisiin ei ehkä pystyttäisi.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

10

Hei c'mon luulettekste et noiden sirujen toimittamisen voi lopettaa kilpailijoille ihan noin vain? oikeesti? Jos niin tekisi niin tulisi sellaiset sanktiot että! Ja noi samsungin patentit on samanlaisia kuin nokialla eli niistä saa rojalteja jos menee oikeudessa läpi ei myyntikielto! Nimim. rauhoittukaa:)

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

11

@6 mitä luulet onko sun veikkauksella mitään väliä?:)
@8&7 sinäkin olet niin kiihkossa, että näppäilet mitä sattuu.
Mikä ihmisiä nykyään vaivaa?
Jos Apple haastaa jonkun se on paska firma ja tuomaritkin on väärässä:)
Kun joku haastaa Applen niin se on hienoa oikein.
Mikä ihmisiä nykyään vaivaa?
Ja hittovie ilman iPadia laitteesi olisivat seuraavanlaisia. http://osxdaily.com/wp-content/uploads/...-after-ipad.jpg
Ja sama pätee myös puhelimiin!

Vastaa
Smanci
Smanci

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sirkuttaja:

@6 mitä luulet onko sun veikkauksella mitään väliä?:)
@8&7 sinäkin olet niin kiihkossa, että näppäilet mitä sattuu.
Mikä ihmisiä nykyään vaivaa?
Jos Apple haastaa jonkun se on paska firma ja tuomaritkin on väärässä:)
Kun joku haastaa Applen niin se on hienoa oikein.
Mikä ihmisiä nykyään vaivaa?
Ja hittovie ilman iPadia laitteesi olisivat seuraavanlaisia. http://osxdaily.com/wp-content/uploads/...-after-ipad.jpg
Ja sama pätee myös puhelimiin!

Kukahan se tässä nyt kiihkoilee ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apple,"sitä saa,...! (vahvistamaton)

13

@11.
Itse olet kiihkossa,heh. ;)
Sorry vaan näppäily virheeni,mutta yritä ite kirjoittaa nopeasti...!. =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apple,"sitä saa,...! (vahvistamaton)

14

@11.
Itse olet kiihkossa,heh. ;)
Sorry vaan näppäily virheeni,mutta yritä ite kirjoittaa nopeasti...!. =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

15

@9&10 Vihdoin realistisia kommentteja, on kumma tosiaan, että tänään ympäri nettiä samsung käyttäjät on kirjoittaneet, että kun samsung lopettaa komponenttien toimittamisen applelle niin apple on pulassa. Vaikka tuo skenaario ilmeisesti onkin samsung poikien märkäuni niin jotain järkeä/todellisuuden tajua kuitenkin siihen kommentointiin :)

Enkä muutenkaan ymmärrä miksi tässä Applea niin kritisoidaan, oikeus on jo todennut, että apple oli oikeassa eli Applen syytökset olivat ihan asiaa. Eriasia jos Apple olisi hävinnyt, mutta kun ei hävinnyt. Joten miksi Applea pitäisi syyttää siitä, että puolustivat omaansa. Nythän samsungin touhuista on jo jonkun aikaa paistanut epätoivo läpi ja tämä uusin taas vahvistaa sitä entisestään, sen siitä saa kun on kopikatti.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

18

Itse olen sekakäyttäjä :D Mutta ymmärrän tuon Apple kritiikin siinä mielessä, että "suuren yleisön" silmissä Aplen touhut on menneet yli kun on haastettu leikkuulaudan valmistajia (ok, ilmeisesti syystä kun jokuhan oli mennyt vastaavan aitona iPadina ostamaan :D), ja manipuloitu Galaxy tab mittasuhteita vastaamaan iPadia kun oikeuteen valitettu jne. Pointti kuitenkin, että nuo patentit on koskeneet juurikin designpuolta niin ulkoisesti kuin käyttöliittymältä ym.ja nämäkin osin todisteita manipuloiden.. Vaikka tilanne lopulta korjattaisiinkin, on ensivaikutelmaa saatu luotua jo manipuloiduin kuvin ym.

Samsungin tuleva patenttisyytös taas tullee tosiaan perustumaan teknisiin ratkaisuihin jotka varsin helppo todeta joko paikkaansa pitäviksi tai perättömiksi. Näin siis yleistettynä voisi luulla. Ymmärrän siis tabvallaan miksi reaktio on ollut sellaista kuin on ollut..

Mitä näihin patenttisotiin muutoin tulee, niin kuluttajan silmissähän tämä näyttää menevän melko pelleilyksi yleisesti otettuna koko juttu, valmistajista riippumatta. Toki patentteja saa ja pitääkin puollustaa, mutta nousee tosiaan esille tämä softapatenttien tarpeellisuus ym. ja tämä ei ole tarkoitettu piikiksi Applen suuntaan, vaan yleisesti.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

19

@18
Ymmärtääkseni muotoilua ei pysty patentoimaan eli Apple vs. Samppa muotoilukiista ei ollut patenttiriita.
Muodon/muotoilun pystyy kyllä suojaamaan, mutta ei patentoimaan...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

20

@ 9
Apple, kuten kaikki muutkin ei-amatöörit, tekee osien toimittamisesta niin pitävät sopimukset, että ei ole mitään järkeä rikkoa olemassaolevaa sopimusta. Tuleviin sopimuksiin tietenkin tällä voi olla vaikutusta.

Tunetko kuinka hyvin sopimuksen samsungin osalta? Jos Applen tuote menee myyntikieltoo paikassa X niin sopimuksessa saattaa olla pykälä mikä mahdollistaa sopimuksen purun, koska Apple ei ole täyttänyt sopimusvelvoitteita. Aika kattavia nuo sopimukset, kun ovat. Apple pärjää varmasti jenkkilässä (kotikentällä) oikeudessa ja yllättäen Samsung taas koreassa.. Paras olisi, että saisivat sovittua asiat ja keskittyisivät puhelimien valmistamiseen. Apple aloitti uuden toimintatavan puhelinmarkkinoilla niin ei nyt pidä ihmetellä, että kilpailijoiden täytyy toimia samoin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@20 Mitä kuvitteellista sopimusvelvoitetta Apple ei tuossa tapauksessa täyttäisi? Kaiken järjen mukaan komponenttitoimitussopimukset kattavat pääasiassa ajan, hinnan, laadun ja komponenttien määrän. Ei sitä saako komponenttien ostaja lopputuotteen kauppoihin vaiko ei.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

23

@21
Tämän kokoluokan sopimuksissa voi olla ihan minkälaisia pykäliä vaan. Jos toinen osapuoli on sopimukseen vaatinut, että sovituilla markkina-alueilla pitää ko. lopputuotetta olla saatavilla ja toinen on tämän hyväksynyt, niin sit se on vain niin.

Sopimuksessa voi hyvin olla pykälä myös Applea varten, että eivät sitoudu ostamaan määrättömästi komponentteja vaan esim. miljoona kappaletta + optiot tämän ylittävälle tuotannolle.

Eli tuskin tuollaisia sopimuksia tehdään vain, että ostatte nyt x kpl komponentteja vuoden aikana ja piste. Luulisi sielä olevan pykäliä vähän joka suuntaan joita kummankin osapuolen pitää pyrkiä täyttämään.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

24

@23

Tottakai, siellä *voi* olla vaikka pykälä Scarlett Johanssonin alastonkuvista, mutta se on yhtä todennäköistä kuin että *komponenttivalmistaja* vaatisi *lopputuotteen* saatavuudesta yhtään mitään.

Mietitään nyt vähän tätä asiaa. Miksi komponenttivalmistaja tekisi niin? Miksi valmistaja suostuisi siihen? Saataisiinko kauppoihin yhtään laitetta, ikinä, jos jokaisen sadan komponenttivalmistajan outoihin vaatimuksiin suostuttaisi? Tuskinpa.

Komponenttivalmistajan tarkoitus on myydä mahdollisimman paljon komponentteja mahdollisimman suureen hintaan. Jos se laittaa sopimukseen ehdon että "jos lopputuote ei tule markkinalle X, niin me emme toimita teille komponentteja lainkaan" niin sehän vaan suurentaa komponenttivalmistajan omaa riskiä. Jos vaikka Applen softakehitys on myöhässä tai on jäänyt lokalisaatio tekemättä, voi komponenttivalmistaja jäädä istumaan poteroonsa miljoonien komponenttien kanssa, tehtaat seisovat ja rahaa palaa. Varsinkin kun esimerkiksi A4 ja A5 prosessoreita, jotka Samsung ainakin joskus valmisti, ei voi edes myydä kellekään muulle kuin Applelle.


> Eli tuskin tuollaisia sopimuksia tehdään vain, että ostatte nyt x kpl komponentteja vuoden aikana ja piste. Luulisi sielä olevan pykäliä vähän joka suuntaan joita kummankin osapuolen pitää pyrkiä täyttämään.

Tottakai siellä on pelivaraa ja optioita, mutta ei komponenttivalmistaja ole positiossa vaatia mitään perustuen lopputuotteen markkina-alueisiin. Eikä se edes sellaista haluaisi, koska sille jäisi tavaraa käsiin, rahan kiertonopeus ja tehtaiden käyttökapasiteetti laskisi.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

25

@24
Sellanen pykälähän (toi Scarlett) olis oikein makee. Sanan varsinaisessa merkityksessä vieläpä.. ;)

Lähinnä jatkoin spekulaatiota siitä, että olisiko jokin sopimuspykälä homman taustalla. Tai voisiko olla... En varsinaisesti mielestäni jatkanut #20 spekulaatiota siitä, että se pykälä olisi juuri markkina-aluepykälä, koska se ei minustakaan tuntunut kovin uskottavalta. Mutta välillisesti asiaan liittyen sielä jokin pykälä voisi ollakin...:p

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

26

Tottakai, siellä *voi* olla vaikka pykälä Scarlett Johanssonin alastonkuvista.

Ei se todellisuudessa kaukaa vie etteikö vaadita jopa Scarlett johanssonin alastonkuvia. Työskentelen itse merkittävästi pienempien sopimusten kanssa kuin Apple - Samsung sopimus on ja olen melko varma, että sopimuksessa on pykälä joka kattaa muut sellaiseksi syyksi luettavat seikat pykälän. Komponetti ostoista ei ole kysymys, koska Applella on kyllä varaa ostaa varastoon samsungin komponetteja ja kun siihen lisää, että koreassa ollaan voiton varmoja, että myyntikielto saadaan aikaiseksi niin silloin komponetti sopparissa on pykälä mikä tukee tätä taistoa ja sopimus Applen kanssa saadaan purettua ilman sanktioita samsungin osalta. Mutta todennäköisesti sopuun päästään.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

27

@26

Valitettavasti kirjoitit niin epäselvästi, että logiikkasi ei käy oikein ilmi.

P1:
"Applella on kyllä varaa ostaa varastoon samsungin komponetteja"

Kyllä, Applella olisi varaa ostaa varastoon melkeinpä tahansa, mutta yksikään firma ei halua ostaa jemmaan yhtään mitään ylimääräistä koska 1. Riski ylijäämästä siirtyy täysin itselle 2. Rahan kierto hidastuu 3. Varastoiminen maksaa rahaa.

P2:
"koreassa ollaan voiton varmoja, että myyntikielto saadaan aikaiseksi"

Totta.

Johtopäätös:
"komponetti sopparissa on pykälä mikä tukee tätä taistoa ja sopimus Applen kanssa saadaan purettua ilman sanktioita samsungin osalta"

Tämä johtopäätös ei seuraa mitenkään ilmiselvästi premisseistäsi. Vaikuttaa enemmänkin toiveajattelulta.

Myöskään ei ole ilmiselvää että Samsung haluaisi lopettaa komponenttien toimittamisen Applelle, vaikka se olisi teoriassa mahdollistakin. Se on sille suuri bisnes, varmaa rahaa ja osin Applen käteisellä etukäteen maksamaakin ja mitä se tekisi yllättäen vapautuvilla komponenteilla ja/tai komponenttitehtaiden kapasiteetilla?

Kuten jo aiemmin sanoin on komponenttivalmistajien tavoite myydä mahdollisimman paljon (lähes kapasiteetti) ja mahdollismman kalliilla, kuitenkin painottaen ensimmäistä. Tehtaiden pito alikapasiteetilla ja varsinkin sulkeminen maksaa julmetusti.

Vastaa
ep_
ep_

28

Hassua miten suuri häly ja taistelu nousee aina kun uutisessa on kyse Applen ja jonkun muun firman välisestä patenttitaistelusta ym. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

29

@ 27

"Applella on kyllä varaa ostaa varastoon samsungin komponetteja"

tarkoitin tällä sitä, että Applella on varaa ostaa komponetteja varastoon vaikka iPhone5 olisi myyntikiellossa koko maailmassa. Eli olisi edullisempaa ostaa komponetit varastoon vs. sopimusrikko ei osteta ennalta sovittua määrää komponetteja Samsungilta. Oletin, että ymmärtäisit, mutta olin väärässä. Pyrin ilmaisemaan itseäni selvemmin.

"komponetti sopparissa on pykälä mikä tukee tätä taistoa ja sopimus Applen kanssa saadaan purettua ilman sanktioita samsungin osalta"

Tämä johtopäätös ei seuraa mitenkään ilmiselvästi premisseistäsi. Vaikuttaa enemmänkin toiveajattelulta.

Sinun päätelmäsi on samanlaista toiveajattelua. totuutta emme tiedä eli pelkkää spekua.

Perus tuotannonohjaus ja varastonhallinta asioita on turha tähän sotkea, mutta nuo maitsemasi perusasiat kyllä löytyy varastonhallinan ABC kirjasta.

Ja sopu kyllä löytyy varmasti eikä mitään myyntikieltoa tule. On vain vaikea sanoa mistä todellisuudessa väännetään. Eikö Apple noussut juuri Samsungin suurimmaksi asiakkaaksi niin tuskin koreassa halutaan menettää tuollaista siivua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja