Apple jälleen osana patenttikiistaa - haastajana VIA

10
Teemu Laitila

Apple jälleen osana patenttikiistaa - haastajana VIA
Taiwanilainen siruvalmistaja VIA on haastanut Applen oikeuteen kahden eri prosessoritekniikkaan liittyvä patentin loukkaamisesta. VIA:n mukaan yhtiön patentoimaa tekniikkaa käytetään käytännössä kaikissa Applen nykyisissä iOS-järjestelmään perustuvissa tuotteissa kuten iPhoneissa, iPadeissa, iPodeissa sekä Apple TV -laitteissa.

VIA:n haaste liittyy A4- ja A5-prosessoreiden toimintaan ja niiden tapaan käsitellä dataa. VIA on jättänyt haasteen sekä yhdysvaltalaisessa että taiwanilaisessa oikeusistuimessa. VIA:n edustajien mukaan yhtiö aikoo puollustaa omia sekä osakkeenomistajiensa etuja.

Yleisen käsityksen mukaan VIA:n julkaisemat syytökset ovat osa Applen ja HTC:n välistä patenttikiistaa. Taiwanilaiset VIA ja HTC ovat yhtiöinä läheisiä, sillä HTC:n toimitusjohtaja Wen-Chi Chen on naimisissa VIA:n hallituksen puheenjohtajan kanssa, joka oli mukana perustamassa molempia yrityksiä.



Apple ei ole kommentoinut VIA:n haasteita.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (10)

foliomanne
foliomanne

4

ihan oikein applelle. tulee jotenki kiinalainen piraatti mieleen, kopioidaan ja haistatetaan pitkät muille. ainut vaan, että tuotteet ovat kalliimpia, kuin "alkuperäiset" ja herkempiä rikkoontumaan, kuin oikeat piraattituotteet. jospa ne oppis käyttäytymään.

Vastaa
tonttila
tonttila

5

ihan yleisesti, onko joku samaa mieltä että tämä patentti pelleily on mennyt jo pikkuhiljaa liian pitkälle? En nyt ota kantaa juuri tähän tapaukseen mutta tuntuu että napin painalluksen saa patentoitua ja sitten kun joku valmistaa puhelimen missä on napit niin taas käräjöidään. Oikeasti, joku saa idean, se voidaan jo patentoida ja sit ku joku toinen laittaa miljoonia ja valmistaa oikeasti sellaisen värkin niin sit vedetään oikeuteen, me keksittiin se eka. Älytöntä..

Vastaa
mcmopo
mcmopo

7

Itse olen erimieltä että patenttihomma ei ole mennyt liian pitkälle. Kun verrataan muita valmistajia appleen niin oikeushaasteita ei ole melkein yhtään (muutamia totta kai). Mutta miten voi olla että yksi yhtiö käyttää kaikkien muiden patentteja miten haluaa mielin määrin? Miten on mahdollista että muut valmistajat maksavat patenteista ja tekevät sopimuksia muuta yksi ei?

Vastaa
ep_
ep_

8

@5

Amazonhan periaatteessa on onnistunut patentoimaan napin painalluksen jenkeissä. Kysehän on siitä yhden klikkauksen tilauksesta.

Samaa mieltä on aika moni että patentteja käytetään nykyisin väärin. Täällä yksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.